Dyscyplina:
Piłka Nożna - Niemcy, Bundesliga 17 kolejka
Spotkanie: TSG 1899 Hoffenheim -
Borussia Dortmund
Typ: 2 Borussia -1
Kurs: 2,25
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Borussia Dortmund jest dla mnie najbardziej zaskakującym, a zarazem nieprzewidywalnym zespołem. W Bundeslidze, można powiedzieć, że nic nie grają, za to w lidze mistrzów gdzie większość im szans nie dawała oni wyszli na 1 miejscu ogrywając Real i City.
Ostatni mecz Klopp może zaliczyć do wpadek, tak jak większość przegranych lub zremisowanych meczy w lidze.
Dortmund gra na drużynę, z samego końca tabeli, są na miejscu spadkowym, więc jak w tym spotkaniu Borussia nie zaaplikuje 3 goli to będzie to dla mnie wielkie rozczarowanie.
"Polski" team wyjdzie na ten mecz pełnym składem, mam nadzieję, że z pełną motywacją ; )
H2H między tymi zespołami nie wygląda jakoś ciekawie, bo 3 razy wygrała Borussia, tyle samo Hoffenheim, a 2 razy był remis. Jednak te statystyki nie oddalają mnie od swojego typu, ba, nawet mnie do niego przybliżają, bo Dortmund będzie chciał te statystyki poprawić ; )
W niedzielne popołudnie zapowiada się piękne widowisko, z Happy Endem dla moich faworytów.
Można też brać pod uwagę, że M'gladbach urwało punkty Bayernowi, a zwycięstwo Borussi pozwoli zniwelować tą ogromną stratę, także kolejny powód do motywacji :wink:
TSG Hoffenheim:
Casteels - Beck, Delpierre, Compper, Johnson - Williams, Rudy, Salihovic - Firmino, Derdiyok, Volland
Ławka rezerwowych: Grahl - Conrad, Jensen, Ochs, Schröck, Grifo, Sassi, Streker, Usami, Weis, Wieser, Gregoritsch, Joselu, Schipplock
Niepewni występu: brak
Nie zagrają: Wiese, Chris, Jaissle, Vestergaard, Thesker, Malbasic, Schön, Vukcevic
Borussia Dortmund:
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Leitner - Błaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski
Ławka rezerwowych: Langerak - Kirch, Santana, Perisic, Großkreutz, Schieber
Niepewni występu: Piszczek, Schmelzer
Nie zagrają: Kehl, Bender, Löwe, Owomoyela, Bittencourt
Obsada sędziowska: Florian Meyer (arbiter główny). Asystenci: Frank Willenborg, Christoph Bornhorst. Sędzia techniczny: Norbert Grudzinski.
Widzów: spodziewany komplet
Powodzenia! ; )

125