Dyscyplina:
Piłka Nożna –
Hiszpania, Copa del Rey
Godzina: 20:00
Spotkanie: Real Sociedad de Fútbol, S.A.D. - Villarreal Club de Fútbol
Typ: over 3.5
Kurs: 3.75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Na Estadio Anoeta drużyna z San Sebastian będzie starać odrobić straty z pierwszego meczu z
El Madrigal gdzie przegrali 0-1 z Villarreal. Zadanie do łatwych należeć nie będzie, bowiem Villarreal w tym sezonie spisuje się naprawdę dobrze, jednak pamiętajmy, że Sociedad mimo, że jest w środku stawki Primera Division to jednak wciąż mocna ekipa. Szczególnie u siebie są wstanie do rzeczy wielkich, o czym przekonała się już „wielka
trójka” hiszpańskiej piłki tj. Real Madryt, Atletico Madryt i FC Barcelona, które na Anoeta przegrały swoje spotkania ligowe.
Trener gości Marcelino García Toral, musi sobie dziś radzić bez Víctora Ruiza (20/0), Bojana Jokica, Adrián Marín (9/0), Hernána Péreza i Ikechukwu Uche (21/0). Jeśli chodzi o trenera gospodarzy David Moyes nie podał jeszcze składu na ten mecz ale wydaje się, że podobnie jak trener gości podejdzie do meczu bardzo poważnie i możemy oglądać w obu przypadkach naprawdę bardzo mocne pierwsze jedenastki obu ekip.
Ja postanowiłem w tym meczu zagrać wysoki over 3.5 goli. Wydaje mi się, że Villarreal raczej nie skupi się jedynie na bronieniu zaliczki (skromnej) z pierwszego meczu. Raczej będą starali przypieczętować ten awans kolejnymi bramki. Sociedad natomiast u siebie na pewno łatwo się nie podda i możemy być świadkami naprawdę ciekawego spotkania, w którym padnie kilka bramek.
Zresztą w niedalekiej przeszłości bywały spotkaniu obu ekip w których padało naprawdę sporo bramek. W tym sezonie na
El Madrigal gospodarze wygrali 4-0, sezon wcześniej natomiast Żółta Łódź Podwodna wygrała na tym obiekcie 4-1. Również na Anoeta padały wysokie wyniki – w sezonach 2002/03, 2003/04, 2004/05 i 2005/06 notowaliśmy my tutaj następujące wyniki: 2:2, 2:2, 0:4 i 1:3.
W lidze w tym sezonie obie ekipy nie notują zbyt wielu overów 3.5 ale wydaje mi się, że mecz pucharowy w którym decydować się będą losy, kto zagra dalej może przynieść nam naprawdę sporo emocji jak i bramek. Tym bardziej, że jedni i drudzy mówią, że
Puchar Króla jest dla nich naprawdę ważnymi rozgrywkami – trener Sociedad Moyes uznał nawet, że te rozgrywki są dla niego priorytetowe, co o czymś już mówi. Myślę, że za niewielką stawkę warto spróbować w tym meczu zagrać over 3.5 goli.
275