Dyscyplina: Tenis, US Open
Godzina: 02:30
Spotkanie: Cobolli F. vs. Medvedev D.
Typ: Cobolli F. powyżej 1,5 przełamań
Kurs: 1,48
Bukmacher: betclic
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/threads/atp-tour-us-open-26-08-2024-08-09-2024.172057/post-7289906
Analiza:
Spotkanie o IV rundę w sesji wieczornej, w którym naturalnym faworytem jest Medvedev, lecz w mojej opinii może być znacznie ciekawej niż wskazują kursy. Zacznę od Rosjanina, który US Series rozpoczął dość marnie i na pewno liczył na wiele lepsze wejście na swoją ulubioną nawierzchnię, tym bardziej, że wspominał iż czuje się dobrze i jest głodny gry. Swoją drogą US Open to raczej jego najlepszy szlem i to właśnie tu święcił swój największy sukces w karierze. Po bolesnych porażkach w Montrealu i Cincinnati, w Nowym Jorku zaczął od trudnej przeprawy z Lajoviciem, który urwał mu seta i dwa razy przełamał jego serwis. Serb zagrał dobre zawody, ale przecież to gracz, który na betonie nie ma dobrej historii i takie mecze wypada wygrywać dość pewnie. W II rundzie było już lepiej, bo nie stracił seta z teoretycznie groźniejszym Marozsanem, ale Węgier w tym roku niestety częściej zawodzi, niż zaskakuje na plus, ale potencjał ma wysoki. W pierwszym secie zobaczyliśmy aż sześć przełamań, co niezbyt dobrze świadczy o poziomie serwujących, ale ostatnie mecze z udziałem Medvedeva obfitowały w wiele lepszy returny niż serwisy, więc to na pewno jeden z kierunków, który warto dziś rozpatrzeć. Podsumowując, widać progres w grze Rosjanina, ale jest jeszcze wiele do poprawienia. Jest to jednak typ zawodnika turniejowego i nie zdziwię się jak będzie się rozkręcać, ale kolejne problemy też nie powinny być zaskoczeniem. Tym bardziej, że potencjał Cobolliego jest ogromny i warto tego chłopaka obserwować. Oczywiście ma kilka wad, a najważniejszą jest nierówna dyspozycja, bo rozgrywa jeszcze sporo nierównych zawodów. W jednym tygodniu potrafi być bardzo mocny, a w drugim słaby. Drugą wadą jest brak doświadczenia, bo to jego pierwszy sezon na pełen etat w głównym cyklu. Jego
tenis jest bardzo eksplozywny, ale też techniczny. Dobrze ogląda się jego
tenis, o ile nie przesadza z niewymuszonymi błędami. Poprzednie dwa mecze w Nowym Jorku wygrywał na dystansie czterech setów kolejno z Duckworthem i Bergsem, a z tym drugim był bardzo bliski przegrywania już 1-2, ale Belg nie wytrzymał w kluczowych momentach i Flavio wyczekał go, grając najlepszy
tenis kiedy wymagała tego sytuacja. Jednak po tych meczach widać, że jego
tenis nie jest równy nawet na przestrzeni kilku setów i cały czas nabywa doświadczenie. Tutaj plusem jest fakt, że wyjdzie na kort jako zdecydowany underdog, więc powinno być mu lżej, ale rywal będzie szalenie niewygodny, bo wszystko będzie wracać i trzeba będzie połączyć precyzję i siłę z cierpliwością, bo zapewne zobaczymy wiele akcji, które nie będą kończyć się po pierwszym ataku, a część piłek wróci do ponownego skończenia. Obraz raczej będzie taki, że Włoch będzie napierać, a Rosjanin czekać na błędy i mijać rywala z głębokiej defensywy. Panowie nigdy ze sobą nie grali, ani nie trenowali, ale Daniil porównał go do Marozsana i zgodzę się z tym, bo obaj mają wysoki potencjał, ale w tym sezonie widać, że Flavio na betonie może zdziałać więcej. Zaryzykuję, że wygra seta, ale może gemy będą bezpieczniejsze, tudzież przełamania, bo jak wspominałem mecze Medvedeva ostatnio w nie obfitują. Ogólnie mam spore obawy co do tego seta, bo szanuję dorobek faworyta i jego doświadczenie, w kontraście do Cobolliego, więc uważałbym ze stawką i nieco bardziej czuję przełamania, które mają szansę wejść nawet przy wyraźnej porażce. Przełamania meczowe także są do rozpatrzenia.
Ewentualnie z oferty dodatkowej można spróbować
powyżej 1,5 przełamań w 1 secie TUTAJ
Moje typy/analizy znajdziesz także TUTAJ!
148