ŁKS Łódź-Pogoń Siedlce TYP over 1,5 gola ŁKS kurs 1,65 4/10 g.18.00 2:0 WIN
Trzy zwycięstwa z rzędu obowiązują ale matematycznie czy mój klub wygra kolejne spotkanie? Dlatego zagram powyższy wariant.
Trener ŁKS:
"Jesteśmy w naszej grze powtarzalni, więc nie zakładam z naszej strony innej gry niż do tej pory, a przeciwnik też oczywiście będzie miał swój plan. Tak trenujemy, żeby być przygotowanym na wiele wariantów. Ważne dla nas są powtarzalność, konsekwencja i trzymanie się planu. Powrót Pirulo i Balicia powoduje w zespole jeszcze większą rywalizację, dla mnie ich powrót daje większe możliwości całej drużynie."
Za "lksfans":
O tak, jak drużynie minęła przerwa reprezentacyjna:
– Cały zespół jest zdrowy, to najważniejsze. Intensywnie pracowaliśmy, mieliśmy też czas dwóch, trzech dni na regenerację, ale pozostałe dni wykorzystaliśmy maksymalnie.
O tym, czy jest miejsce w wyjściowym składzie dla zawodników wracających po kontuzji:
– Każdy piłkarz dla nas jest istotny. Powrót tych zawodników powoduje jeszcze większą rywalizację w zespole i dla mnie to jest komfort wyboru. Będziemy mogli lepiej zarządzać zmianami, każdy z nich wniesie na pewno dużo jakości do tego składu, więc ja tu widzę dużo plusów.
O ofensywnej grze w ostatnich meczach Michała Mokrzyckiego i jak ją pogodzić z powrotem Pirulo:
– Jest to jasna rola naszych dwóch ósemek. To, że wróci Pirulo, czy będzie grał Jorge czy inny zawodnik na tej pozycji, to zadania drugiej naszej ósemki się nie zmienią. One nadal będą ofensywne, gdy będziemy przy piłce i defensywne, gdy tej piłki mieć nie będziemy. Wejście Pirulo na boisko nie spowoduje, że druga ósemka będzie miała inne zadania.
O formie zawodników po przerwie:
– Oceniam ten okres bardzo pozytywnie. Zrobiliśmy dużo działań, które przygotują nas do tych meczów co kilka dni, bo zaraz po Siedlach gramy z Wisłą Kraków, potem z Termalicą i dalej następne mecze. Wykorzystaliśmy te wolne dni na to, żeby przygotować się nie tylko do meczu z Siedlcami, ale i do następnych meczów i cała grupa, która tutaj trenowała uważam, że był to dobry poziom. Wszyscy byliśmy zdrowi, pracowaliśmy na dobrej intensywności plus dobra regeneracja, także oceniam ten okres bardzo dobrze.
O tym, kiedy dokładnie zaczęły się przygotowania do meczu z Pogonią:
– W poniedziałek, bo tak przygotowujemy się do meczów, z pierwszym dniem mikrocyklu.
O tym, czy ŁKS będzie faworytem w tym spotkaniu:
– Gramy u siebie w domu, jesteśmy do tego meczu dobrze przygotowani, chcemy go wygrać. Pogoń też ma swoje atuty i też będzie miała swoje cele, ale nasze cele się nie zmieniają i chcemy w każdym meczu być intensywni, grać na swoich zasadach i też tak planujemy jutro.
O tym, jakiego meczu się spodziewa trener Dziółka:
– Będziemy grali już ósmą kolejkę, więc my w naszej grze jesteśmy powtarzalni. Nie zakładam z naszej strony innej gry niż do tej pory, a przeciwnik też będzie miał swój plan i my tak trenujemy, żeby być przygotowanym na wiele wariantów.
O dwóch skrajnych połowach w ostatnim meczu i jak temu zapobiec:
– Najlepszym rozwiązaniem jest trening i to też czyniliśmy. Powtarzalność, konsekwencja, trzymanie się planu, to są takie rzeczy, na które zwracaliśmy piłkarzom uwagę. Jeśli dobrze rozpoczynamy mecz, to chcemy go jak najdłużej kontynuować. Mecz ma swoje różne fazy i przeciwnik też będzie miał swoje sytuacje, musimy się też wtedy dobrze zachować, ale zgadzam się, że musimy lepiej zarządzać tą drugą połową.
O Łukaszu Wiechu:
– Łukasz przyszedł do nas w trakcie trwania rundy, więc jest przygotowany. Wdrażamy go szybko w nasze działania modelowe i jest gotowy do tego, żeby grać.
O planie na naszych bramkarzy:
– Mamy czterech dobrych bramkarzy i ja mam ten komfort w podejmowaniu decyzji. Wystawiając każdego z nich, zaprezentuje się dobrze.
O szansie na pierwszy skład zawodników wracających po kontuzji:
– Oboje zaczęli ten pierwszy tydzień wdrażając się, może nie we wszystkie treningi na sto procent, ale końcówka tego pierwszego wolnego tygodnia była już na sto procent. Ten mikrocykl już w pełni trenowali, więc myślę, że forma fizyczna i techniczno-taktyczna też u nich rośnie.
Od siebie dodam jeszcze że goście również w pełnym składzie, wszyscy zdrowi i nikt nie pauzuje za żółte kartki.
Pzdr/Psycho.