psm
Użytkownik
8.03 21:05
1/8 Ligi Europejskiej (I mecz)
Valencia CF - PSV Eindhoven
typ 1(-1)
kurs 2,60
Expekt
To spotkanie upatrzylem sobie zaraz po tym jak Valencia wygrala ze Stoke.Typowalem nawet tu na forum pierwsze spotkanie w Anglii.Wtedy pilkarze z Valencii wygrali,a bylo to moim zdaniem ciezsze zadanie niz zwyciezyc na wlasnym stadionie PSV.Holendrzy przyjada z rysa na honorze jaka byla porazka z Twente 6-2.Valencia po 2 porazkach w lidze z Barca i Sevilla,wygrala wreszcie ku uciesze kibicow na wyjezdzie z Granada 0-1.Nietoperze podobnie jak i PSV zajmuja w swojej lidze 3 lokate,z tym ze goscie z szansami na mistrzostwo,jako ze maja punkt straty do lidera AZ.Po za wspomniana porazka z Twente,pilkarze z Eindhoven 2 tygodnie temu przegrali wyjazdowy mecz w Groningen 2-0,zas tydzien temu wymeczyli 3-2 z Feyenordem. Pilkarsko dla mnie lepsi zdecydowanie Hiszpanie,do formy najwyrazniej powrocil napastnik Soldado,ktory strzelil bodajze 2 gole w reprezentacji Hiszpanii.Piatti i Jonas to takze ogromna sila ofensywna.Zdarza mi sie ogladac holenderska lige w miare czesto i powiem ze jest to roznica klas.Do tego dochodzi przewaga wlasnego boiska i styl gry zespolow z kraju tulipanow.PSV traci na wyjazdach sr 1,5 bramki na mecz,co jak na druzyne walczaca o mistrzostwo jest slabym wynikiem.Ok 60% ich wyjazdowych spotkan konczy sie 3 bramkowym wynikiem.Mysle ze Hiszpanie lubiacy zagrac szybki,otwarty i ofensywny futbol,beda chcieli zalatwic sprawe w pierwszym meczu,a o checi awansu otwarcie mowia pilkarze;"Mam chęć i zapał do gry. Liczę na występ przeciwko PSV na Estadio Mestalla. Jestem podekscytowany grą w Lidze Europy. Chcemy awansować dalej dla fanów!" - mówił o zbliżającym się pojedynku Dealbert.
No i na koniec jeszcze bezposredni pojedynek z 19.07.2011.Fakt ze spotkanie towarzyskie ale jednak bylo; Valencia-PSV 2-0 stadion w Wolfsburgu.
160