e.dantes
Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Liga Europejska
Spotkanie - KuPS : Llanelli
Typ - czy drużyna 2 strzeli bramkę ? TAK
Kurs - 2.05
Buk - Bwin
Analiza :
Spotkanie - KuPS : Llanelli
Typ - czy drużyna 2 strzeli bramkę ? TAK
Kurs - 2.05
Buk - Bwin
Analiza :
Rusza Liga Europejska ja zdecydowałem się na spotkanie pomiędzy Fińskim zespołem KuPS a Walijskim Llianelli . Dosyć wysoko ocenili buki zdobycie gola w tym spotkaniu przez drużynę gosci dlatego skorzystam z tego typu , powiem szczerze że kusił mnie typ najpierw na wygraną gosci (11.00) potem X2 za (3.80) jednak w końcu zdecydowałem się na bramkę w wykonaniu Llianelli . Bo dlaczego nie? Drużyna gospodarzy KuPS nie za ciekawie radzi sobie w swojej Veikkausliga po 16 kolejkach zajmują oni przedostatnią pozycję w tabeli z dorobkiem zaledwie 15 pkt. ich dotychczasowy bilans to 4-3-9 i 18:24 w bramkach , na swoim terenie 3-2-4 i 11:13 czyli widzimy że nie wygląda to za ciekawie . Teraz goscie - zakończyli sezon 2011/12 na 4 miejscu z dorobkiem 59 pkt i bilans 18-5-9 w bramkach 60:36 no może robić wrażenie . Klub założony w roku 1896, pierwsze mistrzostwo zdobyte w 1914 roku. Po kilku latach kryzysu w latach 90 spadek do niższej dywizji jednak powrócili w 2005.Po zdobyciu wicemistrzostwa 2006 r klub zadebiutował w europejskich pucharach , Największym sukcesem jest osiągnięcie z 2006 kiedy to w pierwsze rundzie Llanelli wyeliminowało Szwedzki Gefle IF wygrywając na wyjeżdzie 2:1 i remisie u siebie 0:0 . Llanelli może poszczycić się swoimi osiągnięciami i tak 7x mistrz Walii 1x puchar . A cha dodam może jeszcze ranking FIFA i tak drużyna narodowa Walia miejsce 38 a Finlandia 74 też jakas róznica jest ( Llanelli czołówka ligi KuPS walka o przetrwanie ) dlatego myslę że stać tutaj gosci na jakiegos gola .......... no może nie tylko ? Pozdrawiam !
105