Dyscyplina:
Hokej na lodzie,
NHL
Spotkanie: Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins
Typ: Penguins (-1.5) ML OT
Kurs: 2.85
Bukmacher: Bwin
Dzisiaj widzę masówka na Pingwiny, ale nie można się dziwić, jako że grają z rywalem dość przeciętnym. Przy okazji ostatniej mojej analizy na temat meczu NY Rangers – Hurricanes napisałem, że Carolina może pod wodzą trenera nieco odżyć ale oczywiście jeszcze nie dzisiejszej nocy, nie z Pingwinami. Huragany w ostatnim meczu postawiły niejako na ofensywę. Nie popłaciło, bo chociaż udało się zdobyć 3 bramki, to jednak rywale wpakowali krążek do siatki 5-krotnie.
O tym, że Hurricanes dołują wiemy bardzo dobrze, więc myślę, że lepiej skupić się na ostatnim meczu Penguins. Wydawać by się mogło, iż z rozczarowującymi w tym sezonie Capitals powinni poradzić sobie gładko, a rzeczywistość była zgoła odmienna. Dopiero w 3 tercji udało się strzelić bramkę na 2:1 dającą zwycięstwo. Jednak kto widział mecz ten wie, że Pingwiny były stroną dominującą – oddali na bramkę aż 35 strzałów, przy których 17 uderzeń Capsów wygląda dość mizernie. Mimo tylu prób nie udało się osiągnąć wysokiego wyniku. Dlaczego? Otóż z powodu wyśmienitej postawy bramkarza Capitals. Wydaje mi się, że Cam Ward z Hurricanes przy podobnej liczbie strzałów mógłby skapitulować więcej razy. Ale na słowa pochwały zasługuje również goalie ekipy z Pittsburgha, który w meczu z drużyną z Waszyngtonu także pokazał co potrafi.
Mocno liczę dziś na Simona Despresa i Sidneya Crosby’ego. Jeśli chodzi o tego pierwszego to zaliczył w meczu z Capitals bardzo udany debiut. Coach Pingwinów wypowiadał się o nim bardzo ciepło, zaznaczając, że jak na debiutanta poradził sobie świetnie, podszedł do meczu z ogromną pewnością siebie, a całe spotkanie zwieńczył asystą. Crosby w ostatnim meczu nie błyszczał (co nie znaczy, że grał słabo), brak goli i asyst. Myślę, że dzisiaj będzie chciał to nadrobić i postara się przynajmniej o jedno trafienie.
1. Typ na pingwiny już zajęty.
2. Bez ryzyka nie ma zabawy.
Z powyższych dwóch punktów wniosek jest jeden: handicap
100