Dyscyplina:
Piłka Nożna, Campeonato Brasileiro
Spotkanie: Corinthians-Palmeiras
Typ: Corinthians wygra 1 golem
Kurs: 3,50
Buk: Bwin
Analiza:
Jednak najważniejsze spotkanie niedzielnego wieczoru odbędzie się w Sao Paulo na stadionie Pacaembu. To właśnie tutaj najprawdopodobniej zostanie wręczony puchar za mistrzostwo Brazylii. Corinthians będzie się mierzył z Palmeirasem, więc zarazem mamy największe derby tej największej metropolii w Ameryce Płd. Dla Corinthiansu sprawa jest prosta, do mistrzostwa potrzeba im jednego punktu. Ja nie mam tutaj wątpliwości, że Timao zagrają na 100% i będą chcieli wygrać, bo jednak grać na 0:0 to wiadomo jak się to może skończyć. W każdej chwili wtedy może wpaść coś ze strony Marcosa Assuncao, którego rzuty wolne, to postrach całej ligi. Co prawda Timao, ma kilka kłopotów kadrowych ale jak pisałem na początku listopada o nich, to zauważyłem ten fakt, że mają wyrównaną kadrę, więc nawet strata jakiegoś zawodnika, nie oznacza dla nich tragedii, bo jest wartościowy dla niego zmiennik. No więc zabraknie trójki Emerson, Danilo i Ralf. Emerson pauzuję, bo STJD czyli wydział dyscypliny ukarał go za stanięcie na klatce piersiowej zawodnikowi Avai. Mecz był już jakiś czas temu ale dopiero w tym tygodniu podjęto ostateczną decyzję, co do Emersona Sheika i dlatego nie zagra w decydującym meczu. Jego miejsce zajmie Jorge Henrique, więc też dobry gracz. Danilo i Ralf z kolei pauzują za kartki. Miejsce Danilo zajmie Alex, który moim zdaniem powinien grać w podstawowym składzie, gdyż jest to znakomity gracz. Chociażby ostatnio z Figueirense udowodnił, dlaczego warto go mieć, bo to właśnie on dograł piłkę idealnie na głowę Liedsona i ten gol dał im zwycięstwo i przybliżył do tytułu. Miejsce Ralfa zajmie z kolei Wallace czyli nominalny stoper. Wśród gości zabraknie z kolei Mauricio Ramosa i Marcosa więc nie są to wielkie straty. Jednak wiadomo, że Palmeiras nie ma o co grać i poza tym ich postawa w drugiej fazie sezonu to istna tragedia, jak na taki zespół. Bo gdyby brać pod uwagę tylko rundę rewanżową, to Verdao zdobyli zaledwie 17pkt(bilans 3-8-7 i 18:25 w bramkach) i zajmują w tej tabeli dopiero 17 miejsce. Dla porównania Corinthians zdobył w tym czasie prawie dwa razy więcej punktów, bo 33.
Tak więc tutaj myślę, że inny scenariusz jak koronacja Timao, po prostu nie ma prawa się zdarzyć. Może będzie remis ale ja tam myślę, że Timao zagrają tak by to wygrać na koniec ale jak wygrać, to już w swoim stylu czyli 1 bramką... Oczywiście to spotkanie na antenie Sportklubu. Mecz zaczyna się o 20:00 ale studio ma się zacząć już o godzinie 19:30 więc warto posłuchać największego speca od piłki latynoskiej w Polsce czyli Bartłomieja Rabija.
Corinthians: Júlio César; Alessandro, Paulo André, Leandro Castán e Fábio Santos; Wallace, Paulinho e Alex; Jorge Henrique, Willian e Liedson
Palmeiras: Deola; Cicinho, Thiago Heleno, Leandro Amaro e Gerley; Márcio Araújo, Marcos Assunção, Patrik e Valdivia; Luan e Ricardo Bueno
100