Typ usera
MK21
Dyscyplina:
Baseball,
MLB
Spotkanie: Houston Astros - Tampa Bay Rays
Typ: Tampa Bay Rays
Kurs: 1.57
Bukmacher: William Hill
Data (i godz): 02.07.2013 02:10
Analiza:
Wtorek, godzina 2:10 to czas rozpoczęcia spotkania amerykańskiej ligi
MLB między zespołem Houston Astros, a Tampa Bay Rays. Zdecydowanym moim faworytem, jak i również bukmacherów patrząc na wystawione kursy jest zespół gości. Tampa to aktualnie siódma drużyna tabeli, a jej rywale zajmują obecnie ostatnie miejsce. W dotychczasowych 82. meczach Rays wygrali ich 43 i jak łatwo policzyć doznali 39 porażek. Houston to tak jak wspomniałem ostatnia ekipa w tabeli i zdecydowaną większość pojedynków przegrywali, a było ich aż 52!
Trudno się dziwić, że gospodarze zajmują tak daleką pozycję w lidze, skoro w 10 ostatnich spotkaniach aż 7 przegrali. Wcale nie lepiej wygląda ich bilans porównując identyczną liczbę meczów rozgrywanych na własnym terenie 4-6. Goście, co nie powinno dziwić radzą sobie zdecydowanie lepiej. Na 10 pojedynków drużyna Tampy zanotowała tylko 4 porażki.
Przejdźmy teraz może do spotkań bezpośrednich. Patrząc na mecze obydwóch drużyn można chyba śmiało stwierdzić, iż drużyna Astros nie pamięta już spotkania, kiedy to schodzili z boiska jako wygrani podczas rywalizacji z faworytem zbliżającego się meczu i mam nadzieję, że tym razem będzie podobnie i jednocześnie seria zwycięstw Tampy nad Houston będzie trwała.
Pojedynki bezpośrednie: HOUSTON ASTROS - TAMPA BAY RAYS
26.02.13
MLB Tampa Bay Rays - Houston Astros 7 : 2
26.06.11
MLB Houston Astros - Tampa Bay Rays 10 : 14
26.06.11
MLB Houston Astros - Tampa Bay Rays 2 : 7
25.06.11
MLB Houston Astros - Tampa Bay Rays 1 : 5
24.03.11
MLB Houston Astros - Tampa Bay Rays 3 : 11
Miotacze to również bardzo ważna rzecz, czynnik w spotkaniu baseballu. W zespole Houston Astros zaprezentuje się Dallas Keuchel. Nie oszukujmy się, ale nie jest to jakiś bardzo dobry zawodnik na tej pozycji. W tym sezonie wystąpił 8 razy, a 4 pojedynki z jego udziałem zakończyły się zwycięstwami jego drużyny. U siebie radzi sobie przeciętnie - na 5 spotkań bilans: 3-2, a jego współczynnik Earned run average - liczba punktów zdobytych przez drużyną przeciwną (z JEGO winy) wynosi 4.34. Z kolei w drużynie przyjezdnej rozpocznie Matt Moore, który gra naprawdę fenomenalnie w tym sezonie. Na 13 spotkań schodził z drużyną jako zwycięzca aż 10 razy! Jego ERA to 3.95.
Podsumowując myślę, że gości mają przewagę tak naprawdę wszędzie: miotacz, a co ważne bullpen, gra w defensywie i pałkarzy również lepszych ma Tampa. To wszystko mnie tylko utwierdza w tym, iż innego scenariusza w tym pojedynku niż wygranej Rays nie widzę i jak najbardziej od siebie polecam ten typ!

57