Stoke spadnie z ligi @ 4,00 Bet365
Popieram ten typ. Stoke City i Pulis to była jedność, to on był odpowiedzialny za charakterystyczną grę zespołu. Kości aż gruchotały i żaden rywal na Britania Stadium nie mógł sobie pozwolić na choćby chwilę zastoju. Pewna era się skończyła wraz z odejściem Pulisa, na jego miejsce zatrudniono Marka Hughesa. Próbkę umiejętności trenerskich byłej gwiazdy Man U mieliśmy okazje oglądać w poprzednim sezonie.
QPR grało fatalnie i miało trudności z punktowaniem. Bilans QPR pod wodzą Hughesa to 0-4-8 (?). Po przyjściu Rednappa było niewiele lepiej, ale Harry zastał kompletny nieład i to go usprawiedliwia. Mark H. dostaje kolejną szanse... Dla mnie ten trener nie ma jaj i koncepcji.
Co do transferów, no właśnie o jakich transferach my mówimy? Muniesa, Pietres, Agudelu. O ile Muniese kojarze to reszta jest dla mnie anonimowa. W mediach cisza, Stoke nie wyraża nawet zainteresowania nowymi graczami. W poprzednim sezonie udało się uniknąć spadku, ale tym razem według mnie Stoke City nie uratuje ligowego bytu.
Pobocznie dla mnie dobry kurs w Paddy Power;
Hughes zostanie zwolniony do pierwszego meczu PL w sezonie 14/15
kurs 2.2
Kto jeszcze może spać? Crystal Palace, Hull i Cardiff. Ci ostatni jednak robią transfery. Apetyty na PL w Walii są ogromne=powinni się utrzymać.
Norwich bez Holta, ale za to z Van Wolsfikienem i Hooperem. Pytanie czy to wystarczy? O zespół Hugtona jestem dziwnie spokojny.
W kontekście spadku wymienia się też Sunderland. Uważam, że zmiana menadżera da świetne efekty. Już bezpośrednio po przyjściu DI Canio zespół odżył i zaraził się charyzmą Włocha. W klubie panował bałagan, piłkarze spóźniali się na treningi i spełniali się poza sportowo. U Paulo to nie przejdzie...
Przyszedł Altidore z jednym celem; obciążyć Fletchera w strzelaniu goli. Szkot trafiał mecz za meczem i wszyscy zadawali sobie jedno pytanie? Co się stanie jak Steven dozna urazu? I stało się...
H2H na sezon
Chelsea - Manchester UTD Typ; 1 kurs; 1,83
Manchester już bez Fergiego, z obrażonym Rooneyem i bez wielkich wzmocnień. Sparingi nie napawają optymizmem, ktoś może powiedzieć to tylko sparingi. Mecz z Sevilla jednak to było coś więcej niż sparing...
Giggs ma swoje lata, środek pola dziurawy i kto wie jak się potoczy saga transferowa Rooneya. Chelsea jeszcze bardziej odmłodzona z nowym-starym trenerem Mourinho. Pozycja napastnika jedynie może budzić niepokój i właśnie tu pojawia się nazwisko sami wiecie kogo i nie chodzi mi o Lorda Voldemorta.
W ,,The Blues" pojawia się też kwestia transferu Luiza do Barcelony.
Wierzę, że zostanie i Jose nie da mu odejść. Chelsea jest wymieniana bardzo często w kontekście mistrzostwa i przyznam się do takich samych wniosków. Ja jednak zagram bezpieczniejszą opcje.
Moje przemyślenia na temat innych zespołów;
FC Liverpool
Pozostanie Suareza wydaje się pewne i to chyba najlepsza wiadomość dla fanów ,,The Reds" przed zbliżającym się sezonem. Jestem podobnego zdania co Dawid1892, Liverpool pod wodzą Rodgersa się rozwija a transfery jeszcze z poprzedniego okna (Coutinho i Studridge) okazały się strzałami w 10. Za Caraghera sprowadzono doświadczonego Toure. Mało pewnego Reine zastąpił solidny Mignolet i wszystko idzie w dobrym kierunku. Odszedł Stuart ,,zejdę ze skrzydła do środka i strzele 20m nad bramką'' Downing, który w Liverpoolu się kompletnie nie odnalazł. ,,The Reds" z nadziejami na
eliminacje do
LM.
Miejsce na koniec sezonu 4-6.
Arsenal Londyn
Arsene Wengerchyba kolejny raz twierdzi, że ma kadrę kompletną ponieważ przesypia kolejne okienko transferowe. Uwielbiałem czytać te jego wypowiedzi w stylu; wydamy 60 mln na nowych piłkarzy itp.I co? Dalej posucha i brak wielkich nazwisk! Czy to wystarczy po raz enty na BIG4? Mam nadzieje; NIE. Chciałbym wreszcie zobaczyć klub, który będzie miał większe ambicje i pieniądze zarobione w
LM zainwestuje w drużynę. Oglądałem springi Arsenalu w Europie. Pozostawili mieszane wrażenie. Wolcott robi świetną robotę i widać czuje się na siłach. Obrona fatalna, Jenkinson jak za ,,najlepszych" czasów. Szczesny bez formy a Mertesacker zapomniał jak się truchta (o bieganiu nie wspomnę). Sparing z City wygrany 3-1, wynik nie oddaje przebiegu meczu.
Miejsce na koniec 5.
Tottenham Hotspour
Ciężko pisać o ,,Kogutach" bo nikt nie wie co dalej z Balem. Tottenham na pewno poszuka jeszcze wzmocnień na pozycji ŚO w obliczu odejścia Caulkera i Gallasa.
Cel to wymarzone 4 miejsce i bardzo im tego życzę.
Manchester City
City znowu pozyskało kilku zawodników i jeżeli Pellegrini wszystko poukłada to będą najgroźniejszym rywalem dla Chelsea.
Na tą chwilę mało mam do powiedzenia z przyczyn liczby spotkań rozegranych przez ten zespół w pełnym składzie.
Newcastle United
W przypadku ,,Srok" ważne jest wejście w sezon, bo posada Pardew po ostatnim sezonie wisi na włosku. Kolonia francuska powiększyła się ,,tylko" o jednego zawodnika. Remy ma ogrywać się w PL do czasu wyrwania się QPR z II-ligowego piekła. Jeżeli Ben Afra zagra pełny sezon a Francuzi zaczną się dogadywać na boisku to mogą powalczyć o
LE.
Sporo znaków zapytania w kontekście Newcastle.
Swansea City
Bony namiesza i nie jednokrotnie niczym Michu w poprzednim sezonie zaskoczy czołowe ekipy PL. ,,Łabędzie" zaczynają z wysokiego C bo przyjdzie im zagrać z Manchesterem United. Dla mnie solidna angielska ekipa na 8-10 miejsce.
Aston Villa
W Birningham budują nowy projekt, przypłacony niemal spadkiem. Koniec końców pozostali w PL i nawet udało im się zatrzymać Benteke. Lambert widać jest obdarzony ogromnym kredytem zaufania przez zarząd i przyjdzie mu kontynuować pracę na Villa Park. Całe szczęście bez Dunne'a! 14-16 miejsce
Fulham Londyn
Taarabt, Boateng i Amorebieta a więc wszystko czego potrzebowali. Boateng niegdyś grywał w Getafe i przeciwko Realowi czy Barcelonie prezentował się bardzo dobrze. Jego transfer na Ukrainę mnie trochę zaskoczył i dopiero teraz Derek wskoczy na odpowiednie tory. Taarabt wreszcie wyrwał się z QPR (loan), taki zawodnik nie ma prawa grać w The
Championship. Bryan Luiz, Berbatov, Taarabt! wygląda obiecująco.
Dla mnie kandydat na czarnego konia w tym sezonie. 7-9 miejsce
West Ham
,,Młoty" skupują szrot z Anfield i konkurują z Donaldem T. Kto lepiej poradzi sobie z recyklingiem? O ile Donald popsuje to West Ham naprawi i przywróci do świetności. Downing w tej koszulce West Hamu poczuje się jak za czasów gry w ,,The Villans". Caroll już się pewnie nie może doczekać tych dośrodkowań na wysokość 10 piętra. Bańki mydlane nie dotrą nawet do stratosfery...
Zupełnie poważnie; środek tabeli 10-12
West Bromich Albion
Kto by pomyślał z jakim sukcesem Steve Clark poprowadzi West Brom. Niestety zabraknie Lukaku i Odemwinge a to oni robili kawał dobrego.
Na The Hawthorns przyjezdnym zawsze gra się ciężko i to powinien być ich główny atut. Nie zapominajmy o wielkim come backu. Anelka powrócił!
12 miejsce.
Southampton
Przyznam się, że powrót ,,Świętych" do elity niezwykle udany. Zatrzymali najlepszych graczy a to już sukces. Obok Fulham zespół ze sporym potencjałem.
Everton
Martinez zameldował się w większym klubie. Tutaj ma wiele większy plac do popisu.
Przejmuję posadę po Moysie, który zbudował niskim kosztem świetną ekipę. Roberto Martinez sprowadził ,,swoich'' z Wigan i na pewno uatrakcyjni grę Evertonu w ofensywie. Kwestia pozostania Fellainiego wciąż niewiadoma. 8 miejsce
Robin Van Pearsie powyżej 21,5 goli 1,83
Manchester City najwięcej goli 6,5
Fulham w górnej połowie tabeli 3,5
Jelavic najlepszy strzelec Evertonu 6.00