Polska, Ekstraklasa, Lech - Zagłębie 0:0 (8-3 RR) pierwsza połowa pod względem rożnych przespana, ale Lech po raz kolejny nie dał rady Zagłębiu u siebie
#8 Lech powyżej 6,5 RR, @2,14
Unibet, 40j
45,6j
#9 Lech powyżej 7,5 RR, @3,05
Unibet, 20j
41j
#10 powyżej 11,5 RR, @2,43
Unibet, 40j
40j
#11 powyżej 12,5 RR, @3,30
Unibet, 30j
30j
#12 powyżej 13,5 RR, @4,60 Unbet, 20j
20j
Dzisiaj gdzie nie wejdę wszyscy grają na Lecha, wiadomo od tygodnia, że Zagłębie jedzie do Poznania praktycznie bez obrony, nie twierdzę, że Lech tego meczu nie wygra, ale jest taka nagonka na ich wygraną, że normalnie wypada, żeby przegrali
Nie takie "niespodzianki" trafiają się w naszej lidze, dodatkowo Lech nie wygrał na Bułgarskiej z Miedziowymi od 6 lat, 3 wygrane Zagłębia i 2 remisy, a zawsze Kolejorz w tych meczach był faworytem. Kto mnie zna ten wie komu kibicuję, dlatego tradycyjnie w takim wypadku proponuję rzuty rożne. Według mnie jeśli Zagłębie chce coś ugrać w tym spotkaniu to uważam, że powinni pójść na wymianę ciosów z Lechem, Sevela nie raz pokazał, że gdy Zagłębie gra ofensywnie to jest groźne dla każdego, a jak broni wyniku to różnie się to kończy, tym bardziej, że będą takie przetasowania w defensywie. Jak jedni i drudzy zagrają ofensywnie to cornerów nie powinno brakować, dość przypomnieć, że we wspomnianych ostatnich 5 bezpośrednich meczach w Poznaniu padało kolejno 17, 11, 20, 17 i 14. Lech w tym sezonie nabija najwięcej rożnych z całej ligi 107, co daje średnią 7,13, Zagłębie natomiast tylko 70, czyli średnio 4,67. Dzisiaj głównie liczę na rożne gospodarzy, ale goście uważam, że tez coś od siebie dorzucą, zresztą pokazali nie raz, że akurat w Poznaniu wykonują dość sporo rożnych, jeżeli pójdą na wymianę ciosów z Lechem tak jak myślę to powinniśmy ponownie zobaczyć mocno overowy mecz w tym aspekcie.