Polska, Ekstraklasa, Lech - Zagłębie 1:1 (9-8 RR)
#15 Zagłębie @2,70 (2,38) fortuna, 5j
5j
#16 powyżej 11,5 RR, @2,63 (2,31) fortuna, 5j
6,55j
Po zdobyciu przez Lechię Pucharu Polski wiadomo już, że kto zajmie 4 miejsce zagra w eliminacjach Ligi Europy, obie drużyny mają na to szansę, ja w tym meczu idę w stronę Zagłębia, raz, że ekipa z Lubina w tym roku dobrze radzi sobie w delegacjach, na 6 spotkań przegrali 2 we Wrocławiu ze Śląskiem oraz w Gliwicach z Piastem, w tym roku wygrali już już w Poznaniu, ogólnie widać, że pasuje im stadion przy Bułgarskiej, nie przegrali tam od 3 spotkań, dwa z nich wygrywając i raz remisując. Dodatkowo Kolejorz przystąpi do meczu dość osłabiony, nie zagrają Christian Gytkjaer, Timur Żamaledtinow oraz Joao Amaral, którzy są kontuzjowani, a za kartki muszą pauzować Maciej Makuszewski i Rafał Janicki. Ciekawą opcją na to spotkanie są również rzuty rożne. Lech średnio w tym sezonie wykonuje 4,52 cornera na mecz, a w meczach domowych 4,13, natomiast Zagłębie średnio 5, a w delegacjach 5,44. W ostatnim meczu pomiędzy nimi w Poznaniu padło 20 cornerów, z czego aż 15 wykonali goście.
Polska, Ekstraklasa, Legia - Piast 0:1 (7-3 RR)
#17 powyżej 10,5 RR, @2,37 (2,09) fortuna, 5j
5j
#18 powyżej 11,5 RR, @3,15 (2,77) fortuna, 5j
5j
Trzeba było jednak pójść w stronę Piasta, szkoda...
Mecz, który może zadecydować o mistrzostwie Polski w tym roku, ogólnie bliżej mi do wygrania ekipy Fornalika, jednak nie odważę się postawić na to, bo nie mam przekonania, że do końca aspekty czysto sportowe zaważą o wyniku końcowym, ale nie ma co rozważać czegoś na co nie mamy wpływu, dlatego w tym spotkaniu idę w stronę rzutów rożnych, obie drużyny wykonują ich całkiem sporo. Legia średnio wykonuje 5,61, a w meczach przy Łazienkowskiej 5,44, natomiast Piast ma średnią 5,76, a w meczach poza Gliwicami 5,31. Uważam, że bramek może za wiele może tu nie paść, jednak akcji powinno być sporo, a co za tym idzie obie ekipy nabiją sporo rożnych.