Europa, Liga Mistrzów, Atletico - Juventus 2:0
#122 Ronaldo strzeli, @3,05 Unibet, 5j
5j
Ciężki mecz do typowania, po wczorajszym kiepskim dniu, gdzie jedynym słusznym kierunkiem okazały się rożne Bayernu dzisiaj postanowiłem pójść w inną stronę, a mianowicie, że bramkę zdobędzie Ronaldo. Ostatnie tygodnie pokazują, że już na dobre zadomowił się w Juve, w
Serie A przewodzi klasyfikacji strzelców, natomiast w Lidze Mistrzów patrząc na jego statystyki z poprzednich lat jest katastrofa, tylko jeden gol i dwie asysty. Dzisiaj przyjeżdża do niedawnego rywala, zna ten stadion bardzo dobrze, strzelił Atletico podczas gry dla Realu 22 gole, znając jego ambicje liczę, że nie będzie to "tylko" kolejny mecz w pucharach, a będzie chciał się przypomnieć na hiszpańskiej ziemi, a najlepiej to zrobić strzelając bramkę, tym bardziej, że jedynego gola w tej edycji
LM zdobył w listopadzie, chyba jeszcze nigdy w swojej karierze nie czekał tak długo na kolejnego gola, wiem, że oba zespoły mocno underowe, ale liczę, że nie zobaczymy drugi dzień z rzędu kolejnego 0:0, a z racji, że tak długo nie strzelił kurs na jego gola wywindował niesamowicie do góry, grzechem byłoby nie zagrać tego.
Europa, Liga Mistrzów, Schalke - Manchester City 2:3 (Aguero)
#123 Aguero strzeli, @1,78 Unibet, 6j
4,68j
#124 Aguero powyżej 1,5 gola, @4,75 Unibet, 4j
4j
#125 Aguero powyżej 2,5 gola, @17,0 Unibet, 2j
2j
Tutaj również postanowiłem spróbować zagrać na strzelca, wybór mój padł oczywiście na Argentyńczyka, który jest ostatnio w wybornej formie, w ostatnich 6 meczach tylko raz nie trafił do siatki, w tym czasie ustrzelił w
Premier League dwa hattricki i to nie byle komu, bo Chelsea i Arsenalowi. Defensywa Schalke nie jest monolitem w Bundeslidze w 22 meczach straciła 32 gole, w Lidze Mistrzów w 6 meczach grupowych stracili niby tylko 4 gole, ale grupę mieli jedną z łatwiejszych. City w Anglii nie ma sobie równych jeśli chodzi o ofensywę, w 27 meczach zdobyli 74 gole, z czego 17 sam Aguero, który wespół z Salahem jest liderem strzelców w tamtejsze lidze, w
Champions League ma w tym sezonie tylko 2 trafienia i podobnie jak w przypadku CR7 ma coś do udowodnienia, a forma z ostatnich tygodni tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że powinien wpisać się dzisiaj na listę strzelców nie koniecznie tylko raz. Za drobne spróbuję również jego hattricka, jeżeli ta sztuka udała mu sie ostatnio z zespołami z czołówki angielskiej
Premier League to może również się udać ze średniakiem z niemieckiej Bundesligi. Jeżeli City właczy "drugi bieg" to powinni już dzisiaj cieszyć się z awansu do kolejnej rundy. Jednak po wczorajszych wynikach nic nie jest pewne.