Polska, Ekstraklasa, Śląsk - Zagłębie 0:0
#52 Zagłębie, @3,75
Unibet, 30j
30j
#53 Zagłębie powyżej 1,5 gola, @2,95
Unibet, 30j
30j
Mecz dopiero w niedzielę, ale gram już dzisiaj, bo liczę, ze kursy będą spadać, derby Dolnego Śląska, faworytem buków jest zespół gospodarzy, więc zamierzam to wykorzystać, wiem, że Miedziowi nie wygrali we Wrocławiu od 6 lat (2 remisy i 3 przegrane), ale w typie kieruję się tylko bieżącą formą, a ta jest w chwili obecnej po stronie Zagłębia. Tak jak pisałem przy okazji ostatniego spotkania z Wisłą Płock, po ponownym przejęciu sterów przez Piotra Stokowca, solidnym przepracowaniu okresu przygotowawczego Zagłebie mimo dwóch porażek na start wyglądało całkiem dobrze, z Legią mieli pecha, co pokazały kolejne mecze Warszawy, przez całą pierwszą połowę Legia w spotkaniu w Lubinie nie istniała, powinna przegrywać kilkoma bramkami, a zeszła do szatni prowadząc 2:0, inaczej niż pech nie można tego nazwać, w drugiej nadal dominowało Zagłębie i gdy wydawało się, że remis jest bliski nadziali się na kontrę i 3 punkty pojechały do Warszawy, w drugim spotkaniu w Szczecinie w drugiej połowie nie wyglądali źle na poziomie aktualnego lidera, pierwsza połowa do zapomnienia, tu bezdyskusyjnie lepsza była Pogoń, ale w drugiej gdyby nie piękna bramka nowej gwiazdy
Ekstraklasy Bichakhchyan to remis też był w zasięgu, no i ostatnie spotkanie, wreszcie komplet punktów po 4 kolejnych porażkach, chociaż też nie zaczęli dobrze, bo prosty błąd i trzeba było gonić wynik, ale tym razem było widać chęć walki, wreszcie jakieś akcje skrzydłami, wreszcie 2 gole zdobył napastnik co w Lubinie nie jest takie oczywiste, a o czym pisałem już wiele razy, może wreszcie Doleżal to jest ta osoba, która zapewni przynajmniej dwucyfrową liczbę bramek, ale największym "odkryciem" tego spotkania był występ Hinokio, któremu zostało skrócone wypożyczenie ze Stali wobec przedłużającej się absencji Filipa Starzyńskiego, ale wobec takiej dyspozycji Japończyka nikt raczej nie będzie tęsknił za Figo, który swoimi występami w ostatnich miesiącach bardziej drażnił niż przynosił jakieś pozytywne emocje. Najlepsze u Hinokio jest to, ze on odbył z drużyną kilka treningów, a na boisku wyglądał jakby grali ze sobą od zawsze, dobrze też zaprezentował się Łakomy, spokój w środku pola dał Scekic, przed derbami wracają wykluczeni za kartki w ostatnim spotkaniu Poręba i Żubrowski, nie grał też Hładun i Ławniczak, ale czy wrócą do składu po takim występie ich konkurentów, ogólnie trener Stokowiec można powiedzieć, że ma ból głowy ze skompletowaniem jedenastki na derby, ale dobrze, ze w tą stronę, jeżeli chodzi o mnie to środek pola bym zostawił taki jak w meczu domowym, bo tam został wygrany mecz. Jeżeli chodzi o Śląsk to nie weszli najlepiej w ten rok, dwie porażki i remis, fakt, ze nie oglądałem ich całych spotkań, a tylko skróty, wiec nie będę wyciągał daleko idących wniosków jak w przypadku Zagłębia, ale wydaje mi się, że nie do końca idzie tam wszystko zgodnie z planem. Z teoretycznie bezpiecznej pozycji w przypadku porażki w niedzielę (według mnie) będą już bezpośrednio zaangażowani w walkę o utrzymanie, dół tabeli punktuje praktycznie co kolejkę i różnice są na prawdę niewielkie, tu walka o ligowy byt będzie prawdopodobnie do ostatniej kolejki i będzie w nią zaangażowanych więcej drużyn niż mogło się na początku wydawać.
Liga Mistrzów + Polska, Ekstraklasa
Benfica - Ajax, powyżej 2,5 gola, @1,71
2:2
Atletico - Manchester United, Manchester United strzeli, @1,40
1:1
Śląsk - Zagłębie, Zagłębie lub remis, @1,69
0:0
AKO: 4,05 (3,56)
30j
Betfan
76,8j