Lech Poznań - Górnik Zabrze
Dziś o godzinie 18.15 w stolicy Wielkopolski w ramach 25 kolejki
ekstraklasy mistrz Polski - Lech Poznań podejmie beniaminka z Zabrza.
Spotkanie na żywo transmituje Canal+Sport.
Po meczu z Wisłą, w Górniku dwie wymuszone zmiany.
Za Stachowiaka (Ślub) do bramki wskakuje doświadczony Sebastian Nowak, a za Marciniaka (Kartki) na defensywnego pomocnika wskakuje Michał Pazdan.
Czyli zapewne nastawienie Zabrzan będzie takie same jak z Wisłą..
Wyskoki pressing już na połowie rywala i chęć strzelenia szybko bramki. Jeżeli Nam się to uda to jestem pewny, że nie przegramy. Gorzej jak stracimy pierwsi bramkę.. To może być nawet pogrom. Ale skład jest dobry i wydaje mi się, że tak nie będzie.
Co do Kolejorza to z jednej strony mają w nogach wtorkowy mecz finału PP z Legią, a z drugiej muszą walczyć o wejście do pucharów przez Ekstraklasę czyli dziś konieczne jest zdobycie kompletu punktów.
Lech stracił ważny atut czyli publiczność, która jak wiemy w Poznaniu jest bardzo dobra. Podobno ma być ok. 2 tyś. pod stadionem ale to nie już to samo. Z Zabrza też miało być m/w tysiąc kibiców (W tym ja ???? ) dzięki uprzejmości Wiary Lecha. Bo jak wiemy klatka na stadionie jest zamknięta.
Jak Górnik wyjdzie tak odważnie jak na Wisłę i będzie mądrze grał piłką lub zagra tak jak w 1wszym meczu z Kolejorzem u Siebie (2-0 dla Górnika) to powinniśmy wywieść z Poznania jakieś punkty.
W stolicy Wielkopolski warunki do gry bardzo dobre. Piłkarzy obu drużyn przywitało bezchmurne niebo i temperatura w okolicy 18-20 stopni Celsjusza.
Według mnie kursy są przesadzone dlatego wybrałem kilka typów według mnie wielce prawdopodobnych i godnych do gry.
Składy:
Lech - Kotorowski - Wojtkowiak, Wołąkiewicz, Arboleda, Henriquez - Kiełb, Djurdjević, Krivets, Wilk, Stilić - Rudnevs
Górnik - Nowak - Bemben, Jop, Danch, Magiera - Pazdan, Wodecki, Kwiek, Jeż, Gasparik, Sikorski
Moje propozycje:
-Górnik Zabrze strzeli (1.70)
-Górnik Zabrze lub remis (2.02)
-Górnik DNB (3.35)
-Liczba bramek w 1wszej połowie - Poniżej 1.5 (1.30)
(Kursy Tobet)
Nie gram tego za wielką stawkę ale kursy są godne uwagi.
Dołączam relacje
live.
http://relacja.gornikzabrze.pl/
GL !