KUPON #5 (Unibet) 18 zł
1. ????
San Antonio Spurs - Miami Heat --> 2 - 2,10 (z dogrywką)
STAWKA: 18 zł
KURS: 2,10
WYGRANA: 37,80 zł
NBA mnie ostatnio naprawdę zadziwia...Parker miał nie grać, co potwierdzały wszystkie serwisy, bo kontuzja, itd tymczasem gra i rzuca 15 pkt. Dziwna sprawa. Z grającym Parkerem ta porażka mnie aż tak bardzo nie dziwi, ale jej rozmiar --> ????
Na dziś 2 kupony. 1 promocyjny z Unibetu - "bezpieczny zakład multi".
KUPON #6 (Unibet) "bezpieczny zakład multi"
1. Manchester City - Wigan Athletic -->
1 - 1,38
2. Arka Gdynia -
Lech Poznań -->
X2- 1,36
3. Widzew Łódź - Korona Kielce -->
over 2,5 - 2,55
4. Podbeskidzie - Kolejarz Stróże -->
1 - 1,40
STAWKA: 20 zł
KURS: 6,70
WYGRANA: 134 zł
KUPON #7 (Unibet)
1 - 1,37
2. Arka Gdynia -
Lech Poznań -->
X2- 1,36
3. ???? Kotwica Kołobrzeg -
Prokom Gdynia -->
2 - 1,30 (z dogrywką)
4. ????
Polonia Warszawa - Siarka Tarnobrzeg -->
1 - 1,22 (bez dogrywki)
STAWKA: 150 zł
KURS: 2,96
WYGRANA: 443,26 zł
ANALIZA:
1 - 1,38
City zaczyna tracić do czołówki, a drużyny za City zaczynają się do niego zbliżać. Wigan ostatnie w tabeli więc czas najwyższy na dobrą postawę w lidze po porażce z Manachesterem United i remisie z Fulham.
Liga Europejska 10 marca więc czasu na odpoczynek też sporo - myślę, że o oszczędzaniu sił nie może być mowy.
2. Arka Gdynia -
Lech Poznań -->
X2- 1,36
Kurs niski, ale gdzieś do kuponu można dołożyć. Lech po odpadnięciu z Ligi Europejskiej musi się skupić na Pucharze i Lidze. Póki co się to udaje. Najważniejsze było zwycięstwo 2-1 z Polonią w Warszawie co dało im awans do dalszej fazy Pucharu Polski, który może być ich przepustką do europejskich pucharów. W lidze natomiast skromnie wygrali z Widzewem u siebie. Czyli póki co jest ok, choć styl gry nie powala. Oglądałem Arkę w meczu z Wisłą no i nie widzę opcji, żeby Gdynia wygrała. Być może uda im się wywalczyć X, ale w ich zwycięstwo nie wierzę. Z całym szacunkiem do piłkarzy z Gdyni, ale są po prostu gorsi. Arka gra co prawda gra o utrzymanie, ale Lech tez musi się wspinać w tabeli po fatalnej zeszłej rundzie. Kiedy wygrywać jak nie z zespołami z dolnego rejonu tabeli. Dla bezpieczeństwa z X.
3. Widzew Łódź - Korona Kielce -->
over 2,5 - 2,55
Dość duży kurs na ten over. 1 kolejka rundy rewanżowej dla Widzewa to porażka z Lechem na wyjeździe i remis Korony z Lubinem. Ani Widzew ani Korona nie mogą być z tych wyników zadowolone. Widzew tym bardziej, bo X Korony jeszcze w miarę może być. W związku z tym spodziewam się jutro otwartej gry i walki każdej z drużyn o 3 pkt co może otworzyć możliwość szybkiej gry i wielu kontr. Widzew po porażce z Lechem nie może się ukryć i grać na remis. Korona podobnie. Myślę, że kurs warty zagrania tym bardziej, że obydwie drużyny potrafią zagrać skuteczny ofensywny futbol (choć z Widzewa odszedł Robak).
4. Podbeskidzie - Kolejarz Stróże -->
1 - 1,40
Podbeskidzie zaskoczyło wygrywając w Krakowie z Wisłą. Trzeba przyznać, że zagrali naprawdę dobrze. Dziś inauguracja 1 ligi w Bielsku i myślę, że z taką formą jaką zaprezentowali w Krakowie u siebie nie powinni mieć problemów z Kolejarzem Stróże.
5. ???? Kotwica Kołobrzeg -
Prokom Gdynia -->
2 - 1,30 (z dogrywką)
Spotkanie rozegrane parę dni temu między tymi drużynami które zszokowało chyba wszystkich ze względu na zwycięstwo Kotwicy w Sopocie. Szczerze wątpię, żeby dziś Prokom znów dał się pokonać Kotwicy. Jeśli by tak się stało to będzie już naprawdę źle z drużyną z Sopotu. Spodziewam się dziś maksymalnego spięcia Prokomu i wysokiego zwycięstwa nad Kotwicą.
6. ????
Polonia Warszawa - Siarka Tarnobrzeg -->
1 - 1,22 (bez dogrywki)
Dla Polonii to mecz o być albo nie być jeśli chodzi o playoffy. Porażka praktycznie przekreśla szanse na awans do nich. Prawdopodobnie zagra Nana - czołowy zawodnik Polonii. W Siarce natomiast zabraknie Goofneya - statystycznie najlepszego zawodnika Siarki jak do tej pory, choć ostatnio zawodził. Dodatkowo Polonia to drużyna własnego parkietu a do końca sezonu na 5 spotkań tylko 2 rozegrają we własnej hali. Muszą wygrac to spotkanie jeśli chcą być w playoffach, a nie w walce o utrzymanie. Nie widzę dziś szans dla słabej Siarki, która właściwie chyba już spadła.