ITF Praga Women
Siniakova - Malova
3,5 4-6 6-2 6-4 pełny urok ITF-ów w tym spotkaniu; gemy zdobywane seriami w obie strony; można było tu zarobić przez całe spotkanie, a Siniakovą nawet po 6,5 można było wziąć w 3. secie jak ktoś miał odwagę ????
Bet365
To jest dla mnie
bet dnia i w to wchodzę mocniej.
Malova to 721.
WTA, 14/9 na clayu w 2012, ale ostatnio słabsze wyniki.
Siniakova z dziką kartą (1996. rocznik) to jedna z najbardziej utytułowanych juniorek (8. miejsce w rankingu juniorskim). W seniorach dopiero zaczyna, ale ma bardzo dobre wyniki w tym roku w juniorach, wiele zwycięstw, i to zwycięstw ze sporo wyżej notowanymi zawodniczkami (oczywiście już w seniorach) niż Malova, jak choćby Mekovec czy Salnikova. Powinna wykorzystać okazję.
Świetny kurs.
ITF Clermond-Ferrand
Burnett -
Orlova 4,5 6-3 6-4
Bet365
To za mniejszą stawkę, choć też wygląda nieźle. Różnica rankingowa wprawdzie spora, ale Burnett to jednak przede wszystkim clay. Na hardzie w hali wygląda dużo słabiej, zresztą w ogóle jej wyniki we wrześniu wyglądają słabiej - dwie wysokie porażki 6-2 6-1 z niżej notowanymi zawodniczkami oraz męczarnie w dwóch TB ze znacznie niżej notowaną Mayr (i to jeszcze na clayu) mówią co nieco o spadku dyspozycji.
Orlova za to deklaruje, że woli hard, choć dobre wyniki osiąga na obu nawierzchniach. Ostatnio w dobrej dyspozycji, zwycięstwa z wyżej notowanymi.
W skrócie wygląda to tak, że Orlova zasługuje aktualnie pewnie na wyższą pozycję w rankingu, Burnett na niższą; do tego nawierzchnia pod Orlovą; no i wychodzi na to, że za 4,5 trzeba spróbować
Podobnie sytuacja wygląda w innym dzisiejszym meczu w Clermond -
Pereira - Whybourn (@3,25). Ale zobaczyłem, że Whybourn ostatnio z Domachowską przegrała, więc to mnie nieco odstraszyło. Niemniej faktem pozostaje, że Pereira na hali i hardzie sporo traci, mało tam grywa itp. Whybourn za to głównie na hardzie się wykazuje - tylko czy umiejętności wystarczy...? Niemniej, za drobne na
live po lepszym kursie można by spróbować.
4-6 4-6 tak jak myślałem, ale na live niestety nic więcej nie dało się ustrzelić; Whybourn prowadziła od początku do końca.