>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2024/25

M 191,2K

mexes200

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie - Oberstdorf
Data i godzina: 29.12.2024r. 16:30
Head to Head: Żyła - Kos
Typ: Żyła
Kurs: 1,55
Bukmacher: Betclic

Zaczynamy najbardziej popularne zawody w sezonie skoków narciarskich. Pod lupę biorę Piotrka Żyłę który wystawiony w Betclicu jest między innymi z Lovro Kosem. Stawiam tutaj na naszego rodaka.. sugerując się wznoszącą formą Piotrka.. skoki Piotrka w treningach i kwalach: 1 trening: 31. 123.5 m 2 trening:18. 133 m. Kwalifikacje: 14 miejsce 132.5 m. Lovro: 1 trening 12 miejsce (130 m) 2 trening 34 miejsce (127 m) kwale 15 miejsce (131 m). Jak widać 2:1 na korzyść Piotrka. Wiemy też że Piotrek treningi czy kwalifikacje traktuje raczej ulgowo a prawdziwą formę pokazuje w zawodach.. szedłbym w Piotra nawet że będzie w dziesiątce czy piętnastce. Bezpieczniej można w parze z Kosem.. skoki Żyly wyglądają bardzo obiecująco i liczę że będziemy mieli dużo radości z jego występów dziś i w kolejnych zawodach. Do Boju Piotr. Powodzenia.

typerskoki 688,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
1735545517941.png

Całkiem realny kupon po kursie 47 lub do rozbicia na mniejsze - wedle uznania. Nadal uważam że Hoerl i Tschofenig są poza zasięgiem i mimo że doświadczenie jest po stronie Krafta to jednak tyle razy on był faworytem i coś zawalał, że i tym razem jakąś wpadkę powinien mieć lub powinien skakać te 2-3m krócej na skok od kolegów. Oberstdorf często był ulubioną skocznią Krafta a dla Hoerla i Tschofeniga często Oberstdorf wypadał najgorzej. Dlatego uwazam że go łykną i rozegrają to pomiędzy sobą. Jako że Hoerl ma już fajną przewagę i przed nami Ga-Pa i Innsbruck gdzie wymiatał i w zesżłym roku i na treningach w lato to taki typ trzeba zagrać teraz bo po tych skoczniach będzie kurs 1,30. Dodatkowo przeciw Kraftowi trzeba grać przed Ga-Pa a nie później z wiadomych względów (jego wpadki na tej skoczni).

Paschke wczoraj zacisnął zęby i skoczył swojego maxa. Tu już nie ma miejsca na poprawę widząc regres od Engelbergu. Za to jest miejsce na pogorszenie. Deschwanden powinien trzymać wczorajszy poziom i te 3 pkt powinien spokojnie odrobić i przebić w Innsbrucku gdzie Paschke sobie przeważnie nie radzi. Nie zdziwi mnie jak już w Ga-Pa go prześcignie.

Peier mi się mega podoba. 100% koncentracji na zawody i przeważnie oddaje w zawodach najlepsze skoki. Od początku sezonu co weekend notuje progres. A przed nami jego ulubiona skocznia Innsbruck gdzie co roku wypada najlepiej w sezonie i ma tu sensacyjny brąz MS. Czy Wąsek nawet jak się odblokował będzie tak stabilny jak Szwajcar i jszcze dorzuci coś extra na jakiejś skoczni? Wątpie.

No i na koniec uważam najpewniejsza para. Dla Laniska Obersdorf co roku jest najgorszy. Potem nagle z 15 miejsc w Ober robi się walka o win w ga-pa Innsbruck. Nie mówię że teraz również od razu będzie na podium, ale gdzięś koło top6 powinien się kręcić. Ryoyu jest niestabilny. Też go stać na top6 w pojedynczych próbach co pokazywał w dniu kwalifikacji. Ale co jakiś czas oddaje skoki jak wczoraj nie dające miejsca w 20. Dodatkowo dla Ryoyu Obestdorf jest ulubioną ze skoczni, więc jak po niej jest za Laniskiem to nie liczybłym na odrobienie na innych skoczniach.

Dodatkowo jeszcze na osobnym kuponie można próbować Wellinger - Granerud 1 @ 1,80. Jednak Granerud jest na tyle losowy że nawet jak w 6 skokach będzie lepszy od Niemca to duży potencjał że gdzieś się nie dostanei do 2 serii. A Wellinger też ma co poprawiać. Wcozraj fatalny dzień. Jak już wie że ma po turnieju może się nieco zluzuje i czasem skoczy coś w stylu z przed 2 weekendów w Neustadt. 2 dobre próby na tym poziomie i pozostałe na tyle stabilne by spokojnie awansować do 2 serii powinny wystaczyć spokojnie na Norwega.

Analiza pod długoterminówkę, ale daje w temacie Turnieju Czterech Skoczni, bo tak na prawdę już jutrzejszy dzień w Ga-Pa zamiesza tak, że te kursy mogą być nieaktualne i pośrednio jest to już kupon pod Ga-Pa, gdzie jeśli wszystko pójdzie zgodnie z oczekiwaniami to będzie już 80% sukcesu potem tylko do doskakania w Austraickiej częsci.

kosiorx 13,6K

kosiorx

Użytkownik
A spróbuję i ja się pobawić w takim razie. Wiadomo, trochę to wróżenie z fusów, aczkolwiek wiatr ma nie przeszkadzać na żadnej skoczni, więc uznajmy że możemy bazować na obecnej formie zawodników.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna H2H
Head to Head: Andreas Wellinger - Halvor Egner Granerud
Typ
: Andreas Wellinger
Kurs: 1,75

Analiza: Ten typ w mojej opinii wydaje się najpewniejszy. Kurs dodatkowo zachęca (w STS dla porównania kurs 1,50 i wydaje mi się, że jest bliższy prawdy). Welli póki co mnie lekko zawodzi. Myślałem, że jest w nieco lepszej formie i pokaże się z lepszej strony w 1 konkursie TCS. Nie mniej w tym sezonie tylko 2 razy wypadł spoza czołowej 15 (wczoraj w Oberstdorfie oraz w 1 konkursie w Wiśle). Granerud jak to Granerud ostatnio, wahania formy i nie zanosi się, żeby miało się coś zmienić. W tym sezonie tylko 3 razy w czołowej 15. Co prawda ma trochę pecha do warunków, ale still to nie jest ten sam zawodnik, co kiedyś. Dla mnie Niemiec ewidentny faworyt w tej parze. Po 1 konkursie traci do Norwega raptem 4,5 pkt.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna H2H
Head to Head: Michael Hayboeck - Maximilian Ortner
Typ
: Maximilian Ortner
Kurs: 2,00 / 2,22
Bukmacher: Betclic / STS

Analiza: Typ na 1 rzut oka najmniej pewny, aczkolwiek idę tutaj za regularnością. A ta jest po stronie Maxa. Ortner w tym sezonie 6 razy plasował się w czołowej 10, 9 razy w czołowej 15 i tylko 2 razy z niej wypadł. Hayboeck natomiast 2 razy czołowa 10, 8 razy czołowa 15, a poza tym miejsce 16, 22 i 49. Co prawda Michi wystrzelił w kwalach do Oberstdorfu, aczkolwiek konkurs go trochę zweryfikował i zajął w nim miejsce 8 (dopiero 19 nota za 2 skok). Ortner był 11, póki co ma 6,7 pkt straty do Hayboecka, aczkolwiek w 1 konkursie tylko Jan Hoerl miał więcej dodanych punktów za wiatr (dodane aż 30,8 w przypadku Hoerla, 30,5 w przypadku Ortnera), a mimo to młody Austriak świetnie sobie poradził. Mimo niewielkiej straty, upatruję w nim faworyta do TOP10 przed Hayboeckiem.

Head to Head: Anze Lanisek - Ryoyu Kobayashi
Typ
: Anze Lanisek
Kurs: 1,72

Analiza: Kolega wyżej opisał, w pełni się z nim zgadzam.

Załączniki

kudel 303,3K

kudel

Znawca - Tenis
Tschofenig zwycięzca kwalifikacji @3,15

Tschofenig w Oberstdorfie w 1 serii oddał skok poniżej oczekiwań, a mimo to w 2 serii odrobił stratę i zakończył konkurs na podium. Myślę, że Austriak będzie trochę podrażniony, bo liczył na więcej po pierwszym konkursie, przez co już w kwalifikacjach będzie chciał pokazać innym i zacząć od zwycięstwa. Patrząc na to, że w drugiej serii oddał skok najlepszy z całego konkursu twierdzę dalej, że to właśnie on ma największe szanse na sięgnięcie po kryształową kulę. Przez co konsekwentnie typuje na jego zwycięstwa w kwalifikacjach jak i konkursie.

versa 648,9K

versa

Typer
Kwalifkacje:
Podium:
Stefan Kraft
Betclic @1.90

W ścisłej czołówce TCS widziałem Hoerla, Krafta i Wellingera, jak wiadomo co do tego ostatniego bardzo się pomyliłem, co zostało szybko zweryfikowane już przy pierwszym konkursie.
Natomiast moja para austriakow nie zawodzi...
Hoerl w kwalifikacjach zajął miejsce 4, następnie w samym już konkursie w pierwszej serii zajął miejsce numer 2, w finałowej 3, te dwa mocne skoki przyczyniły się do tego, że zajął ostatecznie miejsce numer 2 ale przejdźmy do Krafta, bo to wkoncu na nim oparta jest moją propozycja. W kwalifikacjach zajął drugą lokatę z ponad 7 punktową zaliczką nad czwartym Hoerlem, w konkursie było równie bardzo dobrze, bowiem w pierwszej serii zdobyl najwięcej punktów, a w serii finałowej brakło mu aż 0.10 punkta żeby zająć z Tschofenigiem egzekfo pierwsze miejsce, jak wszyscy dobrze wiemy - Kraft wygrał ten konkurs dość wyraźnie.
Uważam, że tak doświadczony skoczek jak Stafan Kraft, na dodatek będący jeszcze w świetnej formie do czego nas przyzwyczaił przez lata powinien śmiało zająć miejsce w topce kwalifikacji.

lukas88 614,1K

lukas88

Forum VIP
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dyscyplina: Skoki Narciarskie
Godzina: 11:30
Spotkanie: Ga-Pa - kwalifikacje
Typ: Anze Lanisek Top 6
Kurs: 4.00
Bukmacher: Forbet

Post w dziale :

Kolejny raz w tym sezonie idę w kierunku Anze Laniska, który może nieco zawodzi w tym sezonie bo nie był jeszcze na podium, natomiast miewał już swoje przebłyski. Widac że skocznia Große Olympiaschanze to jedna z ulubionych Słoweńca. Ostatnie dwa sezony to dwa pudła (wygrana przed rokiem i drugie miejsce w 2022), zresztą identyczne wyniki miał w tych sezonach w kwalifikacjach. Mimo że konkursy w Obersdorfie nic nie wskazywały na taki progres kilka dni później. W 2023 w konkursie inauguracyjnym był 18 a rok wcześniej 10. Jutro pozycja wyjściowa niezła bo w Obersdorfie Anze był 15.
Dodatkowo w ostatnich kwalifikacjach do konkursów Anze dość stabilny bo w 4/5 ostatnich kwalifikacji kończył w Top 6.
Za drobne próbuję:
Anze Lanisek Top 3 kwalifikacji @ 9,00 Forbet

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4469
lukas88 614,1K

lukas88

Forum VIP
Pojawiły się kursy na kwalifikacje więc poszukamy kilku ciekawych zakładów:

Deschwanden- Lanisek - 2 @ 2,41 Fortuna

Idę zarówno w kierunku Laniska, któremu konkurs w Obersdorfie nie wyszedł, natomiast lubi on skocznię w Ga-Pa i w dwóch ostatnich sezonach stawał tutaj na pudle o czym pisałem w poście wyżej. Gregor z kolei bardzo dobry sezon, ale w mojej ocenie skocznia Große Olympiaschanze mu nie leży, nigdy na tym obiekcie nie był w Top 15, tylko raz był w Top 20 (19 miejsce w 2021) a zazwyczaj miał problem z awansem do 2 serii. Uważam że kurs warty ryzyka bo u Anze widzę pole do poprawy na tej skoczni a Gregor jak dotąd zbyt równy jak na jego możliwości i uważam że to może być konkurs gdzie pierwszy raz będzie poza Top 15 w tym sezonie.

Geiger- Lanisek - 2 @ 1,95 Forbet

Konsekwentnie na Laniska którego widzę w Top 10 jutrzejszych kwali. Geiger zazwyczaj notuje gorsze wyniki w Ga-Pa niż u siebie w Obersdorfie, do tego średnio przykłada się w skokach kwalifikacyjnych zatem rachunek jest prosty.

Kraft- Hayboyeck - 2 @ 2,80 Forbet

Typ może ryzykowany ale Stefanowi ta skocznia po prostu nie leży, myślę że już nie jeden TCS tutaj przegrał i nie zdziwi mnie również wpadka w dniu wczorajszym bo mimo wygranej w Obersdorfie to Stefanowi daleko do swojej Top formy. Michale może jakimś orłem nie jest ale w ostatnich dwóch sezonach w Ga-Pa był w Top 10, poza tym w całej historii więcej razy był tutaj w topowej dyszce niż Kraft, który ewidentnie na tej skoczni ma pod górę.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2701
Volleyball_Expert 603,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Jan Hoerl - Pius Paschke typ Pius Paschke kurs 3.25 Betclic (kwalifikacje)

Ja nadal konsekwentnie gram w kierunku Paschke. Patrząc na kwalifikacje w Obersdorfie to Hoerl zajął czwarta pozycję, gdzie wylądował na 140.5 m, natomiast Niemiec szósta lokata i 139m. Konkurs trzecie miejsce Hoerl, czwarta lokata Paschke. Austryjaka w pierwszej serii wyraznie słabszy od Paschke, który skoczył, aż 138m i zajmował trzecią pozycję po pierwszej serii. Paschke zawalił drugi skok chodź nie był on zły wylądował na 133.5m, natomiast Austryjak oddał dwa równe skoki na odległość 134.5 i 135m. Jak widać te różnice przynajmniej w odległości nie są duże i po takim kursie, gdzie nadal skocznia, gdzie gospodarzem jest Paschke to gram w stronę jego osoby. W dodatku jak wiemy w kwalifikacjach mamy jeden skok, gdzie przy słabszej formie Austryjaka może byc różnie. Pozdrawiam.

kacper091097 277,4K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Hoerl - Kraft - 1 @1.52 Betclic
Na tej skoczni Kraft nie lubi skakać i zazwyczaj prezentuje się gorzej niż na pozostałych skoczniach w TCS. Ostatnie 5 startów Krafta na tej skoczni to miejsca: 13, 28, nie startował w konkursie, 18, 6. Hoerl również jest w gazie, ale nie ma aż tak złych wspomnień związanych z tą skocznią. Hoerl i Tschofenig dobrze wiedzą, że to tutaj muszą przede wszystkim liczyć na odrabianie w stosunku do Stefana i powinien być gaz z ich strony minimum od serii kwalifikacyjnej.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2407
0 5,1K

00dedicated00

Użytkownik
Panowie warta informacją, która może wam umknęła odnośnie Krafta i Ga-Pa. Kraft wie, że Ga-Pa mu nie pasuje i przed sezonem skupił się właśnie na treningach tutaj.

Więc uważałbym z tym graniem przeciwko Kraftowi.

Otrzymane punkty reputacji: +285
typerskoki 688,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Lanisek - Geiger 1 @ Betclic @ 1,70

Liczę na powtórkę z przed roku, gdzie Lanisek męczył się w Oberstdorfie i kręcił w okolicy 15 miejsca, by potem pokazać że Ga-Pa jest jego ulubioną skocznia i być na niej wyraźnie najlepszy. To znaczy może nie będę grał aż tak agresywnie, ale myślę, że takie top6 po kursie 4 jest extra okazja o czym pisał lukas88 lukas88 . Żeby nie powielać typu rozgrywam go z Geigerem, który w przeciwieństwie do Laniska nie czeka z ulgą na Ga-Pa. Praktycznie 8/10 lat notował tutaj regres względem Oberstdorfu i to szczególnie w pierwszym dniu w kwalach. Także wystarczy że jeden czynnik się sprawdzi, albo mega mocny Lanisek, albo słabszy dzień Geigera i para po 1,70 zostaje pokryta. Z par h2h w okolicach tych kursów na jutro wydaje się być to najpewniejszy bet.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3815
kosiorx 13,6K

kosiorx

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Garmisch-Partenkirchen
Head to Head: Stefan Kraft - Johann Andre Forfang
Typ: Johann Andre Forfang
Kurs: 2,05

Analiza: Nie jest tajemnicą, że Kraftowi nie pasuje ta skocznia. Ja wiem, że trenował na niej, żeby nie dać blamażu podczas TCS i po 1 treningu sam zacząłem myśleć, że może faktycznie coś z tego będzie. Trochę moje myślenie zmieniło się po kwalifikacjach, gdzie Kraft był dopiero 11. Ciekawe było ujęcie realizatora na rękawice Stefana, które jakoby pokazywały "stresik" ze strony Austriaka. Myślę, że na pewno mu to siedzi w głowie, żeby dobrze tu wypaść, co może przynieść odwrotny efekt. Forfang w Ga-Pa w 1 treningu miejsce 6, 2 trening 2 miejsce, kwalifikacje 5 miejsce. Norweg jest solidny i myślę, że jutro znajdzie się przed Kraftem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3512
R 1,4M

rr62dga

Typer
konkurs- Ga-Pa
typ: Tschofenig podium
kurs: 1,45
bukmacher: betclic
analiza:
Wielki faworyt gospodarzy Daniel Tschofenig wprawdzie wygrał kwalifikacje do zawodów w Oberstdorfie ale tak jak przypuszczałem w konkursie młody Austriak w pierwszym skoku nieco się spalił i mimo znakomitego skoku w drugiej serii zajął tylko i aż trzecie miejsce. Zwyciężył doświadczony Kraft przed Hoerlem, którzy mają podobne apetyty na wygranie całego turnieju. Kwalifikacje w Garmisch to podobnie dominacja Austriaków, którzy ponownie zajęli całe podium- wygrał Hoerl przed Tschofenigiem i Hayboeckiem. Przed rokiem na skoczni w Ga-Pa wygrał Lanisek a nielubiący tej skoczni Kraft był szósty a który we wczorajszych kwalifikacjach był dopiero jedenasty. Faworytem dzisiejszego konkursu jest Hoerl, stąd też skaczący z mniejszą presją Tschofenig powinien spokojnie zmieścić się w trójce.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +947
R 1,5M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Na noworoczny turniej w Ga-Pa proponuję bezpieczne zakłady na zawodników w Top 10.
Do "pewniaków w mojej opinii należą
Anze Lanisek @1,45
Pius Paschke @ 1,35
Pius należał do jednego z szerokiego grona faworytów do zwycięstwa w całym turnieju, ale ewidentnie nie trafił z formą lub ekipa austriacka wykonała dużo lepsza robotę w przygotowaniach do TCS i znacząco wyprzedziła Niemca z formą. To nie zmienia faktu że jego aktualne możliwości powinny dać mu miejsce w pierwszej 10.
Anze to ewidentnie zawodnik któremu pasuje ta skoczni. Wynik w kwalifikacjach to potwierdził, zajmując 6. miejsce, a warto wspomnieć, że rok temu wygrał zawody na tej skoczni, a dwa lata temu był na drugim miejscu. Lanisek w klasyfikacji generalnej PS zajmuje 11 miejsce, więc dziś powinien być w 10.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1985
maniek81 469,3K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Kraft - Lanisek [2] 2.55 fortuna
Wczoraj w treningach oboje szli łeb w łeb, w kwalifikacjach już trochę lepszy był Słoweniec. Do tego ta skocznia mu pasuje, a u Krafta bywało na tej skoczni różnie. Od czasu fatalnych występów Austriaka wiele się zmieniło, poprawił się zdecydowanie skacząc tu w Ga-Pa, ale nigdy nie wiadomo czy demony przeszłości nie wrócą. Poza tym wczorajszy dzień pokazał, że Lanisek może być tu lepszy od Krafta, więc po kursie 2.55 biorę to.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +4203
Volleyball_Expert 603,2K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Piotr Żyła - Jakub Wolny typ Jakub Wolny
1 seria - KO kurs 3.00 Betclic

Piotrek Żyla w Obersdorfie w kwalifikacjach oddał naprawdę przyzwoity skok, który dał mu 14 lokatę. Jakub wolny skończył słabiej, ale oddał przyzwoity skok na 126.5m. Dzień później w konkursie żyła zajmuje 41 miejsce po pierwszej serii i nie uczestniczy w drugiej. Jakub Wolny pierwszy skok na 121m, który dał mu możliwość wystąpienka w drugiej serii, gdzie w drugiej serii zdecydowanie jeszcze poprawił swój skok na 129.0m. Wczoraj Piotrek w kwalifikacjach wylądował na 132.5m, natomiast mimo, że skoczył mniej na 128 m to zajął 30 miejsce. Nie wiem dlaczego aż tak kursy są rozbieżne bo według mnie w turnieju czterech skoczni wcale jako Jakub od Piotrka dużo nie odstaje i dzisiaj Jakub czuje, że może skoczyć lepiej. Patrząc jak Piotrek ostatnio spisywał się w konkursach to pozostawiało dużo do życzenia. Pozdrawiam.

A 55,4K

arekzk

Użytkownik
Skoki Narciarskie. 1.01.2025 godzina .14:00 , kursy otwarte do 12:30
Puchar Świata w Garmisch-Partenkirchen
Gregor Deschwanden 🇨🇭 w Top 6
Kurs:1.72
Betclic Screenshot_2025-01-01-11-04-38-034_sport.android.betclic.pl-edit.jpg

Typ Na Dzisiejszy Konkurs Pucharu Świata w Skokach Narciarskich w Garmisch-Partenkirchen 🇩🇪HS142
O zwycięstwo zapewne Powalczą Austriacy ale do tego grona o podium powinny się włączyć: Norweg Johan Andre Forfang, Lider Pucharu Świata Niemiec Pius Paschke oraz bardzo Reguralny od początku sezonu Szwajcar Gregor Deschwanden. I waśnie nad tym ostatnim zawodnikiem kieruje Swój Typ. Grzesiu skacze bardzo reguralnie . Jeśli warunki nie są jakieś odbiegające od innych na nie korzyść to plasuje się w czołówce od początku sezonu. Ta skocznia także powinna mu odpowiadać co pokazał w sesjach treningowych i kwalifikacjach . Odpowiednio 9 miejsce przy ze stratą ledwie 3.1 pkt do 3 miejsca , w 2 trening na 3 miejscu i strata 3.6 pkt ale do Lidera a w kwalifikacjach 4 tracąc 3.1 pkt do lidera 🙈🙂
Miejsca w tym sezonie w Konkursach Pucharu Świata

8 i 5 Lillehammer 🇳🇴
6 i 11 Ruka 🇫🇮
2 i 8 Wisła 🇵🇱
4 i 2 Titisee-Neustadt 🇩🇪
3 i 5 Engelberg 🇨🇭
6 Oberstdorf 🇩🇪

Od 2 Miejsca w Wiśle jeszcze bardziej podkręcił poziom i w tej chwili jest to jeden z najlepszych skoczków Świata . Nie wszyscy z czołówki potrafią oddać 2 dobre skoki , patrząc na formę Top 6 jest bardzo realne pod dobrym kursie 🙂

Otrzymane punkty reputacji: +3452
lukas88 614,1K

lukas88

Forum VIP
Godzina: 12:30
Spotkanie: Ga-Pa - konkurs
Typ: Anze Lanisek zajmie miejsce w Top 8
Kurs: 1.80
Bukmacher: Fortuna

Post w dziale :

Wczoraj typ na Anze po ładnym kursie trafiony, zatem dziś idziemy konsekwentnie w stronę Słoweńca. Tak jak pisałem skocznia Große Olympiaschanze to jedna z ulubionych Laniska, Ostatnie dwa sezony to dwa pudła (wygrana przed rokiem i drugie miejsce w 2022), zresztą identyczne wyniki miał w tych sezonach w kwalifikacjach. Wczoraj jeden z treningów 2 lokata, w drugim był na 12 miejscu ze strata 0,9 pkt do 8 lokaty. Kwalifikacje na miejscu 6 a skok kwalifikacyjny nie był jakiś wybitny i sądzę że Anze ma jeszcze rezerwy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3972
lukas88 614,1K

lukas88

Forum VIP
Godzina: 10:45
Spotkanie: Insbruck - kwalifikacje
Typ: Anze Lanisek zajmie miejsce w Top 6
Kurs: 1.80
Bukmacher: Forbet

Post w dziale :

Konsekwentnie idę w Anze, po którym widać że złapał formę, 4 miejsce na Grosse Olimpiaschanze tylko go powinno nakręcić do przodu bo widać że jest blisko czołówki, gdyż do podium zabrakło mu tylko 0,7 pkt. Skocznia w Insbrucku również należy do lubianych obiektów przez Słoweńca, od sezonu 20/21 kiedy liczy się w czołówce PŚ, startował w Insbrucku 3- krotnie, dwa razy stając na podium i przed rokiem zajął 7 lokatę. Uważam że w tym roku też będzie mocny, bo w mojej ocenie ze stawki na Bergisel wypadnie Paschke bo nigdy tutaj dobrze nie skakał, jego ostatnie lokaty to: 36, 28, 37, 33.
Anze ostatnie kilka kwalifikacji w Top 6 zatem liczę na podtrzymanie formy przez Słoweńca. Przed rokiem Anze wygrał na Bergisel kwalifikacje przed Kraftem i Ryoyu, dwa lata temu był 3 w kawalach za Kubackim i Stochem.
Nieco delikatniej warto ruszyć: Lansek w Top 3@ 4,00 Forbet
oraz przeciw Paschke w którego nie wierzę na Bergisel Lanisek- Paschke -1 @ 1,70 Fortuna

INSBRUCK-kwalifikacje
Tschofenig- Hoerl
Typ: 2
Kurs: 2,10

Superbet

Tschofenig w Ga-Pa dzień konia a Hoerl zawalił pierwszą serię, liczę że jutro Janek skoczy na swoim poziomie i powalczy o wygraną w kwalifikacjach a także powrót do walki o złotego orła w sobotnim konkursie. Hoerl potrafił w Ga-Pa wygrać kwalifikacje, jeden z treningów i jedną serię konkursową, także jest powtarzalność, a skok w pierwszej serii moim zdaniem wypadek przy pracy albo jakiś podmuch wiatru. Jutro nowe rozdanie i wierzę w Hoerla, któremu leży skocznia bergisel, wygrał tu przed rokiem z dużą przewagą nad drugim Ryoyu.
Przy obecnych kursach warto też pograć na zwycięstwo Hoerla w kwalifikacjach: Hoerl V @ 3,50 Forbet.

Zatem w połączeniu z powyższym typem spróbuję nieco ryzykowne AKO ale warte skromnej stawki:
Lansek w Top 3@ 4,00
Hoerl V @ 3,50
Ako 14,00
Forbet

Insbruck - kwalifikacje
Fettner- Muller
Typ: 1
Kurs: 1,75
Fortuna

Trzeba brać puki jeszcze niezły kurs (dla porównania Forbet płaci 1,52), Fettner był odsunięty od składu na zawody w Niemieckiej części turnieju i startował w PK w Engelbergu zajmując 1 i 3 miejsce. Muller to młody zawodnik bez większego obycia w zawodach PŚ. Idę w kierunku doświadczonego Austriaka, który skacze u siebie i uważam że stać go na powalczenie o Top 15, a może i Top 10, z kolei dla Mullera awans do "30" powinien być sukcesem, przed rokiem w PK w Insbrucku zajmował 17 i 15 miejsce więc w rozgrywkach rangę wyższych może mu być ciężko pokonać Manuela, który ma coś do udowodnienia szczególnie przed własną publicznością.​

Ostatnia edycja:
R 1,4M

rr62dga

Typer
kwalifikacje - Innsbruck
typ: Sundal - Wąsek - 1
kurs: 1,52
bukmacher: betclic
analiza:
Trudno się już pastwić nad polskimi nielotami, którzy zapomnieli chyba jaką formą obecnie dysponują a mają najwięcej do powiedzenia. Coraz więcej także wypływa szczegółów z wewnętrznych konfliktów i wzajemnych pretensji które targają reprezentacją wśród najstarszych zawodników- winni są wszyscy i wszystko tylko nie oni. Jedyną naszą perełką ostał się Paweł Wąsek, który skacze na swoim dość przyzwoitym poziomie. W powyższym typie H2H w kwalifikacjach postawię jednak na solidnego Norwega Sundala. W konkursie w Oberstdorfie Paweł był dziesiąty natomiast Sundal siódmy a w Garmisch Wąsek zajął szesnaste miejsce a Norweg jedenaste. wprawdzie kwalifikacje to inna bajka i tylko jeden skok ale widzę tutaj wyższe miejsce Norwega.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +217
Do góry Bottom