>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2024/25

typerskoki 687,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Geiger - Sundal 2 @ 2,30 @ iforbet

Wkraczamy w Austriacką część turnieju czyli na znienawidzoną przez wielu Niemców, w tym Geigera - Bergisel. Niemcy wielokrotnie przegrywali tu wysokie lokaty w TCS, sam Geiger zrobił to chyba z 3-4 razy. Liczę na kontynuację tego trendu i poluje na typy przeciwko Geigerowi, który w Ga-Pa wypadł ponad stan, więc kursy przeciwko niemu są interesujące. Zestawiam go z niezłym na początku turnieju Sundalem. Zajmują podobną pozycje w TCS więc potencjał mają podobny, z tym że jak wspomniałem Geiger u siebie lubi skakać ponad stan a na Bergisel się rozsypać. Sundal z kolei powinien utrzymać dyspozycje na poziomie top10 lub ją poprawić. Skocznia w Innsbrucku jest podobna do Oslo Holmenkollen i wielokrotnie to podobieństwo dało się zauważyć po dobrych występach Norwegów na Bergisel czy dobrych Austriakach na Oslo. W zeszłym roku Sundal też najlepiej w TCS wypadał tutaj dlatego liczę, że z Geigerem sobie poradzi, a kurs jest bardzo atrakcyjny.

Ostatnia edycja:
tarki_16 288,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Insbruck - kwalifikacje
Fettner- Muller
Typ: 1
Kurs: 1,75
Fortuna

Trzeba brać puki jeszcze niezły kurs (dla porównania Forbet płaci 1,52), Fettner był odsunięty od składu na zawody w Niemieckiej części turnieju i startował w PK w Engelbergu zajmując 1 i 3 miejsce. Muller to młody zawodnik bez większego obycia w zawodach PŚ. Idę w kierunku doświadczonego Austriaka, który skacze u siebie i uważam że stać go na powalczenie o Top 15, a może i Top 10, z kolei dla Niemca awans do "30" powinien być sukcesem, przed rokiem w PK w Insbrucku zajmował 17 i 15 miejsce więc w rozgrywkach rangę wyższych może mu być ciężko pokonać Manuela, który ma coś do udowodnienia szczególnie przed własną publicznością.​
Po pierwsze Mueller to też Austriak , jedyny hc po stronie Fettnera to, że jest reprezentantem Innsbruck Bergisel, więc jego skocznia. Typu nie neguje , ale jaki sens jest podawanie lokat sprzed roku w PK , skoro w tym sezonie Mueller też wygrywał tak samo jak Fettner zawody w PK i jego kosztem wskoczył do kadry A Austrii.

kacper091097 277,2K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Paschke - Ortner - 2 @2.45 Betclic
Całkiem przyjemny kurs na skaczącego przed własną publicznością Austriaka. Jest to zawodnik całkiem powtarzalny, który tylko w jednym konkursie wypadł z TOP 20 zajmując 21 miejsce. Oczywiście zasługi Piusa są w tym sezonie dużo większe, ale widać u niego pewien spadek formy, a ponadto do tej pory na Bergisel nie czuł się najlepiej. Startował tu w TCS 6 razy i zaledwie dwa razy awansował do drugiej serii. Patrząc i porównując wszystkie cztery skoczni właśnie na Bergisel szło mu najgorzej i biorąc pod uwagę spadek formy nie zdziwi mnie jeśli Pius zakończy zarówno zawody i kwalifikacje niczym drugi konkurs w Engelbergu, czyli poza TOP 10. Ortner natomiast powinien być w drugim szeregu jeśli chodzi o Austriaków, ale jak najbardziej z potencjałem na wejście do TOP 10.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1075
typerskoki 687,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
1735894148512.png

Od razu się pokuszę o typ na jutrzejszy konkurs. Swoje zwycięstwa w TCS mają już Kraft i Tschofenig. Myślę, że kolej na Hoerla. Ta skocznia jest najbardziej pod niego. Miewał tu mega dobre skoki w treningach, wygrał tu rok temu gdzie nie był w aż takiej formie jak teraz. Najgroźniejszym rywalem z pewnością będzie Tschofenig ale wydaje mi się że skocznia promuje niskich zawodników z wysokim wybiciem i torem lotu jakim jest Hoerl, a niekoniecznie typ zawodnika jakim jest Tschofenig. Hoerl oddawał już w turnieju petardy na wygraną pokazująć, że jak najbardziej jest to do zrobienia. Robił to na obu skoczniach. Czas pokazać 2 dobre skoki w konkursie tak jak rok temu i to juz może dać wygraną bez względu na formę rywali bo jak Hoerl odda swoje mocne skoki to moim zdaniem zagrozić mu może tylko Tschofenig, ale na tej skoczni przewagę ma Hoerl. Dodatkowo łatwiej się atakuje niż broni. Tschofenig jako lider będzie miał dodatkową presję, to dla niego nowa rola, pierwszy raz poczuje ile waży żółta koszulka PS i lidera TCS. Może być zmęczony szalonym dniem w Ga-Pa i masą wywiadów po tym konkursie. Idę w stronę Hoerla po fajnym kursie.

Ostatnia edycja:
lukas88 613,6K

lukas88

Forum VIP
Hoerl wygra kwalifikacje + najlepszy Polak w Top 15 @ 5,75 Superbet

Jeszcze dla emocji takie combo od Superbet. Hoerl tak jak pisałem wczoraj w parze z Tschofenigiem w moich oczach jest faworytem do wygranie zarówno kwalifikacji jaki i konkursu na Bergisel, więc idę w jego kierunku. Polacy po fatalnym występie w Ga-Pa, mam nadzieję że lepiej wypadno w Austriackiej części konkursu, stać tutaj Żyłę, Wąska czy Zniszczoła na dobry skok kwalifikacyjny, który może dać lokatę w Top 15. Przed rokiem dwóch "Orłów" było w kwalifikacjach w Top 15, dziś liczę chociaż na jednego.

Ostatnia edycja:
tarki_16 288,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
1 seria KO Innsbruck

C. Aigner - V. Faubert 2 @2.42 Betclic

Myślę, że bukmacherzy trochę nie doceniają Francuza i trochę przeceniają możliwości Austriaka. Kapryśna Bergisel ponownie na rozkładzie, raz wieje z tyłu, raz z przodu, więc następuje zwolnienie blokady, kto lepiej wylosuje,ten prawdopodobnie awansuje do serii finałowej. Na treningach raz górą Faubert i był sporo wyżej od rywala, raz minimalnie lepszy Aigner, i podobnie było w kwalifikacjach. Francuz to odkrycie tego sezonu ,bo bardzo dawno tak wysokich lokat nie zajmował zawodnik z tego kraju. W TCS za każdym razem widzieliśmy go w serii finałowej, odpowiednio 28 i 21 miejsce na koniec zawodów. Liczę na podobny występ w dniu jutrzejszym. Bergisel nie jest to duża skocznia, a Faubert dysponuje mocnym wybiciem i na takiej skoczni to duży plus. Austriak to zawodnik kadry B w Austrii, co roku widzimy go w Innsbrucku, jeśli się dobrze spisuje to dostaje szansę w późniejszym terminie, a jak nie to wraca do PK. W tym sezonie raczej nie zobaczymy go po TCS, bo Austriacy są w genialnej formie, i nawet zawodnicy łapiący się w top 20 mogą nie pojechać na następne zawody. Jak dla Mnie 50/50, większa presja po stronie Aignera, bo skacze u siebie i liczy na dobry występ. Oby tylko młody Francuz wylosował dobre warunki i powinno być dobrze.

Ostatnia edycja:
R 1,5M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Hayboeck - Fettner
Typ 1
Kurs 1,72
Betclic

Nie widzę nic opłacalnego z typów na zwycięzcę w Innsbrucku, bo nie ma co ryzykować Top 3 dla Hoerla czy Tschofeniga po 1,25. A w tym momencie nie ma propozycji na Top 6 czy Top 10. Dlatego po przejrzeniu H2H wybieram wewnętrzną rozgrywkę Austriaków. Typuję zwycięstwo Hayboecka w parze z Fettnerem. U Hayboecka forma zwyżkuje, co widać po zajmowanych ostatnio miejscach.: 3 w Ga-Pa, 8 w Obersdorfie. Wcześniej 12 i 15 w Engelbergu i 2 w Titisee-Neustadt. Fettner to juz narciarski emeryt i nic dziwnego że nie załapał się do podstawowej kadry Austrii na pierwsze dwa konkursy TCS. Choć w Pucharze Świata w tym sezonie ma na koncie 6 lokatę w tym samym konkursie w Titisee - Neustadt co Hayboeck był drugi. Jak dla mnie młodszy z Austriaków powinien sobie bez problemów poradzić

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +379
kosiorx 13K

kosiorx

Użytkownik
Parę typów mi wpadło w oko także podrzucam:

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Innsbruck
Head to Head: Daniel Tschofenig - Jan Hoerl
Typ: Jan Hoerl
Kurs: 1,95
Bukmacher: Forbet

Analiza: Forbet na przekór innym bukmacherom uznaje Daniela w tej parze jako faworyta. Ja tu się zgadzam z kolegą typerskoki i też uważam, że Hoerl jutro powinien to zgarnąć i wszystko rozstrzygnie się w Bischo.

Head to Head: Anze Lanisek - Karl Geiger
Typ: Anze Lanisek
Kurs: 1,45

Analiza: Tu też było już sporo powiedziane w tym temacie. Anze trzeba sobie powiedzieć, że zawalił swój skoki w kwali. Co ciekawe przy tej samej rekompensacie w I treningu skoczył o 4 metry dalej z .... 2 belek niżej. Jutro powinien łyknąć Niemca, który tak jak było pisane, nie przepada za Bergisel.

Head to Head: Killian Peier - Domen Prevc
Typ: Killian Peier
Kurs: 1,55

Analiza: Tutaj nie ma co się bardzo rozpisywać. Szwajcar jest lepszy w tym momencie i tylko jakieś mocne podmuchy pod narty dla Domena mogą zepsuć ten typ.

Head to Head: Maximillian Ortner - Kristoffer Eriksen Sundal
Typ: Maximillian Ortner
Kurs: 1,55

Head to Head: Maximillian Ortner - Markus Mueller
Typ: Maximillian Ortner
Kurs: 1,50
Bukmacher: Betclic

Analiza: W dalszym ciągu idę za solidnością Maxa. Dzisiaj kolejno 10 i 13 w treningach oraz 6 w kwalach. Prezentuje się bardzo solidnie, trafia na praktycznie najgorsze warunki za każdym razem, a i tak plasuje się na czołowych lokatach.

Najlepszy z Niemców: Pius Paschke
Kurs: 2,30
Bukmacher: Totalbet

Analiza: Raimund bardzo dobrze skakał w treningach i kwalach, ale myślę że w konkursie już tak wysoko nie będzie. Welli i Geiger poziom niżej niż Pius. Kurs przyjemny, powyżej 2 po ucięciu podatku.

Podsumowanie: 5/6 siadło, szkoda Peiera :(

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1341
lukas88 613,6K

lukas88

Forum VIP
Po nieco zwariowanych kwalifikacjach w dniu dzisiejszym, a właściwie to już wczorajszym, można znaleźć kilka ciekawych kursów na sobotni konkurs na Bergisel:

Hayboeck- Geiger - 1 @ 1,60 Forbet
Dla mnie bet dnia, kurs może nie zachwyca ale do dubla można ładować. Hayboeck dzisiaj jakby lekko na zaciągniętym ręcznym, ale lubi Bergisel i nie schodzi tutaj z pewnego poziomu, uważam że stać go jutro na pewno na Top 6 a może i podium. Dziś mam wrażenie że się specjalnie nie spinał. Geiger dziś mocno poniżej swoich przeciętnych możliwości ale często miewa problem w Insbrucku jak nie jest w pełni formy. Uważam że jutro Sundala stać na Top 10, a Niemiec raczej przełom 2 i 3 dziesiątki.

Sundal- Geiger - 1 @ 1,95 Forbet
Mimo że nie lubię grać Norwegów to pójdę w stronę Sundala, który miał niezłe treningi, w kwalifikacjach nieco gorszy skok ale kręciło w kwalifikacjach na Bergisel. Geiger w Insbrucku to nie ten sam Geiger co na Niemieckich skoczniach.

Tschofenig- Hoerl- 2 @ 1,90 Forbet
Idę konsekwentnie w Jaka Hoerla, któremu Bergisel służy, Tschofenig mimo że w gazie to może mieć tutaj problem z kolegą z kadry, który również jest w wysokiej formie i skacze z nieco mniejszą presją niż Daniel. Dziś w kwalifikacjach pokazał swoją siłę i uważam że jutro potwierdzi swoją dobrą dyspozycję.

Deschfanden- Forfang -1 @ 1,68 Forbet
Gergor zachwyca w tym sezonie, jak dla mnie poza Hoerlem i Tschofenigiem najwyższa i najbardziej równa forma w stawce. Nie wiem jak długo to potrwa ale mimo moich obaw co do jego dyspozycji na Bergisel jestem pozytywnie zaskoczony. Jego rywal Forfang to zawodnika na treningi i kwalifikacje, w konkursach nie dojeżdza głowa więc idę w kierunku Szwajcara.

Kraft- Forfang -1 @ 1,75 Fortuna
Stefan bez pełni formy ale solidny i stabilny, w treningach dwa razy 4, w kwalifikacjach taka sama lokata. Forgang potrafił wygrać trening by w kolejnym być 14, czyli cały Johan. Do tego Kraft dostaje najwyższe noty w stawce i jest w stanie tym zyskać przewagę 2-3 punktów na serię nad Norwegiem. Biorąc pod uwagę gorąca głowę Forfanga idealny typ do dubla z typem przeciw Geigerowi.

Forfang- Lanisek- 2 @ 2,25 Forbet
Kolejny typ przeciw Norwegowi, w mojej ocenie Anze stabilniejszy, dziś treningi na podobnym poziomie co Norweg, w kwalifikacjach zepsuł skok, lecz sobotni konkurs to nowe otwarcie i mam więcej zaufania do Laniska który regularnie był ostatnio wysoko na Bergisel w przeciwieństwie do Forfanga który w ostatnich latach kończył zawody w 2-3 dziesiątce.

Kubacki- Żyła -2 @ 2,40 Forbet
Dawid dziś lepszy w każdym skoku, ale Żyła w dniu treningowym a konkursie to inna bajka. Kubacki mocno niestabilny zatem po takim kursie idę w kierunku Wiewióra.

Paschke- Hayboeck-2 @ 2,29 Fortuna
Dziś jeden obaj skoczkowie w dwóch skokach bardzo blisko siebie: 1 trening 0,5 pkt na korzyść Austriaka, w kwalifikacjach Pius lepszy o 1,4 pkt. Jedynie w drugim treningu Pius lepszy o ~ 12 pkt. Jednak widać i Piusa zniżkę formy po świetnym początku sezonu, z kolei u Michaela widzę delikatny wzrost, poza tym regularnie na Bergisel jest w Top 10 a Paschke jutro może mieć problem utrzymać miejsce w najlepszej dziesiątce bo konkurencja spora. Przy takim kursie biorę to.

Jeszcze w Forbet fajna opcja:
Najlepszy z trójki: Geiger; Sundal: Wellinger -----> SUNDAL
Kurs 2,55

Sundal dwa fajne treningi, w kwalifikacjach nie poszło ale ostatnie konkursy solidne. Geiger jutro jak dla mnie poza Top 15, Wellingerowi też Bergisel nie służy, wszystkie skoki w okolicy 20 lokaty. Jutro moim zdaniem Sundal powalczy o Top 10 a Niemców nie widzę w Top 15.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +755
versa 648,9K

versa

Typer
Hayboeck - Fettner
Hayboeck
Betclic @1.68

Myślę, że kursy na młodszego z austriakow powinny być jeszcze niższe, osobiście dałbym coś w granicach ~1.40. Hayboeck w turnieju czterech skoczni mnie zaskakuje - zajmuje wysoką 7 pozycję w rankingu po dwóch niemieckich skoczniach i ewidentnie widać, że forma zwyżkuje. Fettner natomiast z racji bogactwa kadrowego musiał obejść się smakiem, nie załapał się do kadry na niemieckie zawody, natomiast jako gospodarz wraca i nie wydaje mi się, by przeskoczył Hayboecka w tej formie. Należy pamiętać, że Fettner ma już 39 lat na karku, a więc jest wiekowym zawodnikiem, mimo to zajmuje często przyzwoite lokaty jak na niego, a więc miejsca w drugiej dziesiątce.

Cabron 86,3K

Cabron

Użytkownik
Hayboeck - Fettner
Hayboeck
Betclic @1.68

Myślę, że kursy na młodszego z austriakow powinny być jeszcze niższe, osobiście dałbym coś w granicach ~1.40. Hayboeck w turnieju czterech skoczni mnie zaskakuje - zajmuje wysoką 7 pozycję w rankingu po dwóch niemieckich skoczniach i ewidentnie widać, że forma zwyżkuje. Fettner natomiast z racji bogactwa kadrowego musiał obejść się smakiem, nie załapał się do kadry na niemieckie zawody, natomiast jako gospodarz wraca i nie wydaje mi się, by przeskoczył Hayboecka w tej formie. Należy pamiętać, że Fettner ma już 39 lat na karku, a więc jest wiekowym zawodnikiem, mimo to zajmuje często przyzwoite lokaty jak na niego, a więc miejsca w drugiej dziesiątce.
2.08 na Fortunie

Otrzymane punkty reputacji: +263
M 191,2K

mexes200

Użytkownik
Zniszczol - Villumstad
Typ: 1
Kurs: 1.65
Betclic
Tak na szybko bo zaraz rusza trening. Z racji że Oleg zawalił swój skok wczorajszy w kwalach można łapać fajne kursy na niego argumentując dobrymi miejscami i skokami w treningach. Zajmował miejsca 8 i 6 w kwalach 39. Jego rywal z pary w kwalach jeszcze gorzej bo 43 pozycja zaś treningi dwa razy na pozycji 17. 3:0 dla Polaka wczoraj, więc to co pokazał Oleg w treningach przekonuje mnie że można go puścić dziś po takim kursie z Norwegiem. Powodzenia.

Ostatnia edycja:
miki19 8,2K

miki19

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Paschke P. - Miejsca 1-10 - 1.53
Deschwanden - Lanisek - 1.40
Hayboeck - Miejsca 1-15 - 1.13

Kurs: 2.42

Otrzymane punkty reputacji: +141
kudel 303,3K

kudel

Znawca - Tenis
Wąsek - Nakamura 3,00 betclic

Widzę w tej parze ogromne value na Japończyka, obaj panowie we wczorajszych kwalifikacjach skoczyli na tą samą odległość, a punkty jakie ich dzieliły to 2.3. Z kolei w kwalifikacji generalnej Turnieju Czterech Skoczni dzieli ich zaledwie 1.6 pkt. Jak widzimy obaj panowie są blisko siebie z formą, po takim kursie warto spróbować na Japończyka.

Do góry Bottom