>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Turniej Czterech Skoczni 2024/25

R 1,5M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Za nami ¾ tegorocznego turnieju, który odbywa się pod dyktando trójki austriackich zawodników, którzy przez większość kibiców byli typowani, jako faworyci do odniesienia końcowego zwycięstwa. Trzeba obiektywnie stwierdzić, że aktualna różnica miedzy liderującym Tschofenigiem, Kraftem i Hoerlem przed ostatnimi zawodami doda emocji, a 1,3 punktu pomiędzy 1 a 3 lokatą to chyba historycznie najmniejsza różnica na tym etapie turnieju. Brylujący na początku sezony Pius Pashke nie trafił z najwyższa formą na TCS. Mocno stara się Deschwanden, dla którego te zawody to turniej życia, ale też jest to za mało na Wielką Trójkę Austriaków.
Nie podejmuje się wybrać, który z nich wygra cały turniej. Patrząc na sportowe doświadczenie wskazówka lekko wychyla się w kierunku Krafta, ale jak pokazały zawody w Ga-Pa i jemu może się zdarzyć słabszy dzień. Choć efektowna wygrana w kwalifikacjach daje my przewagę psychologiczną nad rywalami. Tym bardziej zawody zapowiadają się ekscytująco i do ostatniego skoku będziemy czekali na zwycięzcę tegorocznego turnieju.
W ramach emocji H2H proponuję, że w czwartych zawodach w parze Maximilian Ortner - Anze Lanisek
wygra młody Autriak. Oprócz tego, że kwalifikacje skończył na drugim miejscu, to we wcześniejszych zawodach Pucharu Świata już kilkukrotnie zmieścił się w Top 10, a porównując go z Anze tylko w Ga-Pa był za nim w tabeli.
Maximilian Ortner - Anze Lanisek 1 @ 1,57

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2515
versa 651,7K

versa

Typer
Hayboeck - D. Prevc
D. Prevc
Betclic @2.05

Normalnie stawialbym w tej parze na austriaka, jednakże na tej skoczni, która jest bardziej lotna lepiej póki co spisuje się Domen, był lepszy w obydwóch seriach probnych zdecydowanie, natomiast w kwalach Hayboeck się zbliżył rankingowo, choć nadal okazał się słabszy.
Myślę, że jeśli warunki nie przeszkadzą obu zawodnikom, to w równej walce to Słoweniec okaże się znowu lepszy, gdyż widać, że ta skocznia mu bardzo leży.

A 55,4K

arekzk

Użytkownik
Puchar Świata w Skokach Narciarskich
Bischofschofen HS142 🇩🇪
TYP: Kraft Wygra
Kurs :1.90
Betclic

Screenshot_2025-01-06-08-30-37-250_sport.android.betclic.pl-edit.jpg
Kursy lecą od wczoraj i byłem w sumie tego świadomy .Kraft Rozkręcił się na dobre i wyglądał w wczorajszych treningach (1 i 2 ) oraz Kwalifikacjach -(Wygrana )zdecydowanie najlepiej . Widać że profil skoczni mu odpowiada , skaczę u siebie a ponadto jego główni rywale - rodacy jakby trochę z tyłu i lekko wystraszeni. Dodatkowym atutem na pewno są noty sędziowskie . Stefan skacze , ląduje zdecydowanie najładniej w tej chwili z czołówki i tutaj też nadrabia punktowo .Jedynie pogoda może co nieco świrować bo ma wiać około 2-2.5 m/s .., po za tym jak dla Mnie Stefan Kraft nieco odskoczył od pozostałych

tarki_16 298K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Tschofenig 1-3 @2.00

Ja dalej będę się upierał, że Austriacy są obecnie poza zasięgiem wszystkich. Z całej trójki walczącej o wygraną w całym TCS najgorzej skakał Tschofenig , ale tym bym się nie przejmował, bo w samym konkursie wszystko powinno wrócić do normy. Stylowo wygląda to bardzo dobrze, chyba tylko Kraft z czołówki otrzymuje lepsze noty, ale też nie zawsze. Wczoraj warunki na skoczni w miarę sprawiedliwe, mówię w miarę, bo były mocne podmuchy w plecy jak i delikatne pod narty, ale przeważał wiatr boczny. Dziś ma być podobno tak samo, tylko wiatr w porywach ma osiągach 4 m/s, więc może być nieco loteryjnie. Austriak w Obersdorfie 3 miejsce, w GaPa 1 miejsce, w Insbrucku 3 miejsce, więc poza podium nie schodzi i póki jest szansa na wygraną w TCS, a będzie dziś skakał przed Kraftem, i powinien narzucić dużą presję na rywalu. Fajny kurs na podium Daniela w dzisiejszym konkursie.

1 seria KO

C. Aigner - M. Lindvik 2 @2.50 Betclic

Z całym szacunkiem do dyspozycji Austriaka, ale widząc taki kurs na Norwega nie można przejść obojętnie. O Aignerze pisałem parę postów wyżej podczas rywalizacji na Bergisel, tam rywalizował z młodziutkim Foubertem i trochę zabrakło Francuzowi do awansu, a Austriak skoczył bez szału. Tutaj w 1 treningu wygrał z Norwegiem, ale skakał z belki ustawionej o 4 stopnie wyżej. W 2 treningu był gorszy od Lindvika, skakał z belki wyżej i w kwalifikacjach uzyskał lepszy wynik, belka również o stopień wyżej, ale Aigner miał jedne z najlepszych warunków na skoczni, a Lindvik wręcz przeciwnie. Dziś w rywalizacji KO to będą skakali z tej samej belki, warunki powinny być teoretycznie podobne i Norweg będzie skakał jako pierwszy, więc powinien narzucić dużą presję na rywalu, który skacze przed własną publicznością. Dyspozycja Lindvika oczywiście pozostawia wiele do życzenia, ale w jednym z treningów był 13 , więc jest spora szansa na pokonanie w tej parze Aignera.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3868
kudel 303,3K

kudel

Znawca - Tenis
Deshwanden podium 2,10

Wydaje mi się, to najrozsądniejszym typem na dzisiejszy konkurs. Szwajcar w Insbrucku miał pecha i w pierwszej seri trafił na średni warunki plus też skoczył nie najlepiej. Natomiast później w drugiej serii z 10 miejsca potrafił zakręcić się koło podium i zajął 4 miejsce. Wczoraj w kwalifikacjach oddał daleki 142 metrowy skok i uplasował się na 3 pozycji. Myślę, że w dzisiejszym konkursie patrząc na jego dyspozycje to też zakręci się koło podium.

S 32,2K

sobolekk

Użytkownik
Wąsek vs Forfang 1 2,55
Wąsek vs Hayboeck 1 1,85

Betfan

Generalnie z Hayboeckiem to value jest ogromne. Gość tu skacze przeciętnie: 21, 29 miejsce w treningach a w kwalifikacjach 12 . Wąsek na jednym treningu był 12 a w kwalifikacjach 4 gdzie miał słabe warunki a mimo to sobie poradził. Popsuł jeden skok treningowy gdzie był 24 ale to i tak było doslownie kilka miejsc za Hayboeckiem.
Ja szczerze nie widzę tu wiekszych szans dla austriaka, a na pewno nie na kursy 50/50
Z Forfangiem to trochę cięższy temat. Ogólnie kursy byłyby wystawione w miare ok (albo nawet i tak ciut zawyzone) gdyby nie ostatni argument o którym powiem poniżej:
Głównym argumentem jest fakt że w kwalifikacjach Hayboeck i Forfang zajęli miejsca w drugiej dziesiątce i będą skakać dużo wcześniej niż Wąsek. Pomiędzy nimi a Pawłem będą jechać Hoerl i Tschofenig.
Może to spowodować że decyzje sędziowskie mogą Forfanga po prostu wykosić z gry. Jeżeli nawet Forfang skoczy skok petardę (belka może być ustawiona na tym etapie dość odważnie), to biorąc pod uwagę Hoerla i Tschofenifa to Paweł będzie jechal z nizszej belki. A wiemy ze jak forfang sobie skoczy powyzej 140m to lądowanie na tym moze ucierpiec i wiecej za bardzo sie skoczyc nie da. W takiej sytuacji obnizanie belki na pozniejszym etapie daje duzo wiekszy handicap niz mogloby sie wydawac. Oczywiscie nie musi tak byc ale dla mnie to scenariusz wielce prawdopodobny bo sędziowie lubią pozbawiać szans zawodników jadących z nizszymi numerami

lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina Skoki - Bischofshofen
Godzina: 16:30
Spotkanie: Lanisek
Typ: Top 8
Kurs: 1,75

Bukmacher: Fortuna

Wczoraj Lanisek położył mi kilka kuponów, bo zawalił skok w kwalifikacjach a w treningach był 2 razy 5, zabrakło trzeciego skoku na tym samym poziomie i byłoby przyjemnie. Dziś Anze będzie startował na początku stawki bo w 5 parze, więc wielce prawdopodobne że z wyższej belki niż czołówka. Co przy jego możliwościach lotnych może mu dać pewien handicap przy wietrze pod narty gdzie może zdecydowanie odlecieć i uplasowac się w czołówce po pierwszej serii. Słoweniec jest w mojej ocenie w niezłej formie, aczkolwiek przydarzają mu się słabsze próby, liczę że tą jedną odwalił wczoraj i dziś powalczy o podium. Bezpiecznie gram 8 lokatę lub wyżej po na tej skoczni zdecydowanie stać Anze na dobry wynik.
Delikatniej Anze w Top 6@ 2,30 Forbet

irtyko 290,7K

irtyko

Użytkownik
tcs4.jpg

Forfang fajnie skacze ale jego miejsce to 6-10 a Hoerl będzie walczył o podium więc jest to zakład tylko do podbicia delikatnie kursu.
Prevc- Nikaido to ciekawa para , przed TCS bym stawiał na Nikaido ale w turnieju to Domen złapał całkiem fajną formę i kręci się gdzieś na początku drugiej dziesiątki i to on jest moim faworytem w tej parze, 9 w Insbrucku (14 w kwalifikacjach) , we wczorajszych kwalifikacjach 10 miejsce więc myślę że to dobry typ .
No i najmocniejsza para Tschofening vs Deschwanden , ktoś tam wyżej wstawiał typ na miejsce 1-3 dla Deschwandena i jest to możliwe, po cichu liczę że zajmie on miejsce Krafta :) ale z Tschofeningiem raczej sobie nie poradzi takie moje zdanie :) będzie blisko ale jednak parę pkt zabraknie :) taką sytuacje pokazywały konkursy w Ga_Pa i Insbrucku

lukas88 617,4K

lukas88

Forum VIP
Kraft Wygra @ 1,95 Forbet
Stefan trafił z formą idealnie na TCS, a od konkursu w Insbrucku mam wrażenie że się jeszcze rozkręca i w mojej jest obecnie poza zasięgiem. Jedynym zawodnikiem który może mu zagrozić jest Hoerl, ale czy wytrzyma presję z pojedynku z dużo bardziej doświadczonym kolegą? Tutaj mam obawy, dlatego biorąc pod uwagę formę Krafta, jego doświadczenie oraz styl i noty którymi jest wstanie zyskać dodatkową przewagę idę w kierunku jego zwycięstwa w konkursie i całym turnieju.

Deschwanden Top 4 @ 1,55 Fortuna
Gregor mega solidny i bardzo powtarzalny w ostatnim czasie, biorąc pod uwagę wszystkie serie w Insbrucku, miejsca: 3,3,3,3,10,3, wczorajsze skoki na skoczni im Paula Ausserleitnera 2,3,3. Zatem rzadko kiedy schodzi w seriach poza podium, kurs 1,55 do dubla idealny. Nieco ostrozniej warto pograć"
Gregor w Top 3 @ 2,10 Forbet
oraz Tschofenig- Deschwanden -2 @ 1,85 Forbet

gdyż Austriak nieco obniżył loty po świetnej Niemieckiej części Turnieju i nie jest tak powtarzalny jak Szwajcar.

Zniszczoł- Zajc - 1 @ 1,85 Fortuna
Olek niezła forma choć czasem zdarzają mu się małe wpadki ale w porównaniu z loteryjnym Zajcem i tak wypada dużo lepiej. Timi to wariat w obecnym sezonie potrafiący oddać skok za rozmiar skoczni albo klapnąć na 110 metrze. Wobec tego idę w kierunku Olka, tym bardziej że Timi skacze w parze z solidnym Mullerem i może już tutaj popłynąć w 1 serii, a Olek ma za rywala Kubackiego z którym nie powinien mieć problemów.

D. Prevc- R. Nikaido - 2 @2,29 Fortuna
Kolejny z mega niestabilnych zawodników czyli Domen, może nie aż tak chimeryczny jak Zajc ale też mu nie ufam. Japończyk wraca po chorobie wczoraj solidne skoki w drugiej dziesiątce, dziś sądzę że będzie jeszcze lepiej, sądzę że zakręci się w okolicy 10-15 miejsca zatem biorę też:
Nikaido w Top 15 @ 1,75 Fortuna

Ostatnia edycja:
megeczupal 12,5K

megeczupal

Użytkownik
Wąsek - Kobayashi [email protected]

Bez przesady , jeden skok w miare udany Japończyka wczoraj i odrazu w parze z gościem co skacze równo na ostatnich zawodach miejsce 5 , wczoraj 4 w kwalifikacjach. Paweł skakał w trudnych warunkach bo dostał ponad 8 pkt za wiatr do 1 pkt dla kobayashiego. A to pokazuje że jakby nie zawiało dzisiaj to Polak poradzi sobie bardzo dobrze a nie można powiedzieć tego o drugim skoczku bo wystarczy że skoczy jak zwykle i może nie wejść nawet do drugiej serii.

Otrzymane punkty reputacji: +153
kosiorx 15,7K

kosiorx

Użytkownik
Parę słów na początek. Przede wszystkim wiatr - wczoraj prognozy pokazywały wartość ~1m/s na kwalifikacje, dzisiaj ma być to ~2m/s (wczoraj wiało z kierunku północnego, dzisiaj ma wiać z kierunku południowego), więc jeśli się nie mylę to wiatr będzie głównie boczny i może kręcić tak samo jak w kwalifikacjach, więc po pierwsze uważałbym ze stawką, po drugie grał na zawodników, którzy są w takiej formie, że nieważne czy wieje w plecy czy pod narty - i tak sobie świetnie poradzą, a po trzecie próbował celować w niespodzianki, bo patrząc na kwalifikacje, nie zdziwię się jak zawodnikowi x z pary powieje mocno pod narty, natomiast zawodnikowi y już mocno w plecy.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Bischofschofen
Head to Head: Gregor Deschwanden - Johann Andre Forfang
Typ: Gregor Deschwanden
Kurs: 1,30
Bukmacher: Betclic

Analiza: W niesamowitym gazie jest Szwajcar. Na treningach odpowiednio 2 i 3 miejsce + 3 w kwalifikacjach, aczkolwiek umówmy się, że gdyby wylądował normalnie to notę miałby ponad 150 punktową i zająłby 2 miejsce. Norweg na tej skoczni 6 i 7 w treningach oraz dopiero 14 w kwalifikacjach, gdzie dosyć mocno mu powiało.

+

Head to Head: Maximilian Ortner - Andreas Wellinger
Typ: Maximilian Ortner
Kurs: 1,45

Analiza: W końcu widać pierwsze zalążki lepszej dyspozycji Wellingera podczas TCS i mam nadzieję, że Niemiec zaraz nie będzie osiągał rezultatów gorszych niż TOP10. Póki co nadal idę w mega solidnego Ortnera, który był wczoraj odpowiednio 8,9 i 2 w kwalach (Welli 9,10 i 9 w kwalach). Różnice co prawda nie były duże, aczkolwiek Austriak jest w lepszej dyspozycji i powinien tu łyknąć Andreasa.

AKO: 1,89 Betclic

Dodatkowo:

Miejsca w zawodach: Stefan Kraft TOP3 (1,25) + Gregor Deschwanden TOP6 (1,25) + Maximilian Ortner TOP10 (1,25)
AKO: 1,95
Bukmacher: Forbet

Analiza: O dwóch Panach już napisałem wyżej, więc wypadałoby jeszcze o Stefanie. Na treningach 1 oraz 2 miejsce + wygrał kwalifikacje z dużą przewagą. Patrząc na wczoraj to jest to główny faworyt do wygrania TCS. Nie wydaje mi się, że Hoerl i Tschofe zrobili wczoraj zasłonę dymną i nagle odpalą w konkursie. Po prostu Stefan wydaje się z nich najlepszy na tej skoczni + jest świetnym stylistą i myślę, że dzisiaj jakaś "20" wleci. Gregora widzę tu w top3, ale idę bezpiecznie w top6, Ortner w mojej opinii TOP8 powinien skończyć.

Typy value:

Head to Head: Philipp Raimund - Benjamin Oestvold
Typ: Benjamin Oestvold
Kurs: 2,20

Analiza: Jak dla mnie spore value i niezrozumiały trochę kurs. Co prawda Niemiec był wyżej w treningach (15 i 8 miejsce vs 20 i 30 miejsce Norwega), o tyle w kwalifikacjach wyżej był Norweg, który zajął miejsce 7, natomiast Raimund był 15. Widać, że Norwegowi ta skocznia odpowiada. Z ciekawości sprawdziłem sobie, że w poprzednim sezonie Benji na tej skoczni zajął 12 miejsce. W całym cyklu tylko na 2 skoczniach notował lepsze wyniki (11 miejsce w Sapporo i 10 w Trondheim).

Head to Head: Michael Hayboeck - Andreas Wellinger
Typ: Andreas Wellinger
Kurs: 1,95

Analiza: O Wellingerze napisałem już wyżej, że podobają mi się jego skoki na tej skoczni i uważam, że powinien zakręcić się w okolicach 10 pozycji. Co do Hayboecka to według bukmacherów jest na fali wznoszącej, z czym się nie zgadzam. Wczoraj pograłem na Forbecie, że nie będzie w top8 po 1,80, bo dla mnie to była promocja. Austriak miał świetne noworoczne zawody w Ga-Pa, gdzie zajął 3 miejsce, ale poza tym to wygląda poniżej oczekiwań. Wczoraj we wszystkich 3 sesjach był niżej od Wellingera.

Typ: Gregor Deschwanden na podium
Kurs: 2,10

Analiza: Pisałem, gdzieś wyżej, że "W niesamowitym gazie jest Szwajcar. Na treningach odpowiednio 2 i 3 miejsce + 3 w kwalifikacjach, aczkolwiek umówmy się, że gdyby wylądował normalnie to notę miałby ponad 150 punktową i zająłby 2 miejsce." i w mojej opinii powinien stanąć na pudle w dzisiejszych zawodach.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - Bischofschofen (1. Seria - KO)
Head to Head: Killian Peier - Alex Insam
Typ: Alex Insam
Kurs: 4,85

Analiza: Tak jak pisałem na początku, wiatr może kręcić, więc próbuję zagrać na Alexa Insama w parze z Killianem Peierem. Wczoraj Włoch odpowiednio 34 oraz 33 w treningach oraz 29 w kwalifikacjach. Szwajcar 23, 22 oraz 22 w kwalifikacjach. Mając na uwadze warunki pogodowe + w głowie to co zrobił Peier ostatnio, idę delikatnie we Włocha.

Ciekawy "SuperBets", który wpadł mi w oko:

SuperBets: J.Hoerl nie wygra + Najlepszy Polak w Top 10 + Pius Paschke najlepszym Niemcem
Kurs: 5,40
Bukmacher: SuperBet

Analiza: Kurs jest duży, a wcale nie taki nieprawdopodobny do realizacji. W mojej opinii wygra Kraft, Wąsek powinien uplasować się w TOP10, a walka o bycie najlepszym Niemcem rozegra się pomiędzy Wellingerem, a Paschke.

Podsumowanie: Słabiuuuuuutko. Trochę sam sobie winny jestem, bo wiedziałem jakie mają być warunki na skoczni. Nie spodziewałem się, że w porównaniu do wczorajszego dnia, tak słabo będzie skakał Gregor.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +356
maniek81 471,1K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Wąsek [top10] 2.00 superbet

Stabilna forma, którą Paweł pokazuje w całym turnieju. Bardzo dobry występ w Innsbrucku, wczoraj w kwalach także świetny skok. W klasyfikacji turnieju plasuje się na 9 miejscu, więc tu nie ma przypadku, czy jednorazowego wyskoku. Dzisiaj w parze z Bicknerem, więc nie ma się co skupiać na rywalu, tylko na tym, by oddać jak najlepszy skok i powtórzyć to w drugiej serii. Superbet proponuje znakomity kurs jako zakład super boost.

1000000335.jpg

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1204
M 191,2K

mexes200

Użytkownik
Tschofenig - Deschwanden
Typ: 2
Kurs: 1.92
Betclic
Jak dla mnie typ bomba.. wczoraj Gregor świetnie spisywał się w treningach drugi i trzeci w kwalach również trzeci a gdyby nie zachwianie przy lądowaniu możliwe że by wygrał. Daniel zaś jakby uszło z niego powietrze w treningach 7 i 11, w kwalach 4. Wydaje się że w dobrej formie w jakiej jest Gregor zamelduje się dziś bardzo wysoko.. a typ z Tschofenigiem bardzo fajnie wygląda. Powodzenia.

kosiorx 15,7K

kosiorx

Użytkownik
A spróbuję i ja się pobawić w takim razie. Wiadomo, trochę to wróżenie z fusów, aczkolwiek wiatr ma nie przeszkadzać na żadnej skoczni, więc uznajmy że możemy bazować na obecnej formie zawodników.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna H2H
Head to Head: Andreas Wellinger - Halvor Egner Granerud
Typ: Andreas Wellinger
Kurs: 1,75

Analiza: Ten typ w mojej opinii wydaje się najpewniejszy. Kurs dodatkowo zachęca (w STS dla porównania kurs 1,50 i wydaje mi się, że jest bliższy prawdy). Welli póki co mnie lekko zawodzi. Myślałem, że jest w nieco lepszej formie i pokaże się z lepszej strony w 1 konkursie TCS. Nie mniej w tym sezonie tylko 2 razy wypadł spoza czołowej 15 (wczoraj w Oberstdorfie oraz w 1 konkursie w Wiśle). Granerud jak to Granerud ostatnio, wahania formy i nie zanosi się, żeby miało się coś zmienić. W tym sezonie tylko 3 razy w czołowej 15. Co prawda ma trochę pecha do warunków, ale still to nie jest ten sam zawodnik, co kiedyś. Dla mnie Niemiec ewidentny faworyt w tej parze. Po 1 konkursie traci do Norwega raptem 4,5 pkt.

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Turniej Czterech Skoczni - klasyfikacja generalna H2H
Head to Head: Michael Hayboeck - Maximilian Ortner
Typ: Maximilian Ortner
Kurs: 2,00 / 2,22
Bukmacher: Betclic / STS

Analiza: Typ na 1 rzut oka najmniej pewny, aczkolwiek idę tutaj za regularnością. A ta jest po stronie Maxa. Ortner w tym sezonie 6 razy plasował się w czołowej 10, 9 razy w czołowej 15 i tylko 2 razy z niej wypadł. Hayboeck natomiast 2 razy czołowa 10, 8 razy czołowa 15, a poza tym miejsce 16, 22 i 49. Co prawda Michi wystrzelił w kwalach do Oberstdorfu, aczkolwiek konkurs go trochę zweryfikował i zajął w nim miejsce 8 (dopiero 19 nota za 2 skok). Ortner był 11, póki co ma 6,7 pkt straty do Hayboecka, aczkolwiek w 1 konkursie tylko Jan Hoerl miał więcej dodanych punktów za wiatr (dodane aż 30,8 w przypadku Hoerla, 30,5 w przypadku Ortnera), a mimo to młody Austriak świetnie sobie poradził. Mimo niewielkiej straty, upatruję w nim faworyta do TOP10 przed Hayboeckiem.

Head to Head: Anze Lanisek - Ryoyu Kobayashi
Typ: Anze Lanisek
Kurs: 1,72

Analiza: Kolega wyżej opisał, w pełni się z nim zgadzam.
Podsumowanie: 2/3 siadło, trochę Ortnerowi szczęścia zabrakło niestety + świetny Hayboeck w Ga-Pa niestety.

typerskoki 702,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
No powiem Wam, że szokujący to był finał. Hoerl przegrał lądawaniem po 16 punktów. Wystarczyło 16,5 a dostawali już 16,5 w tym Turnieju za lądowania na granicy upadku, a tu nie wyglądało to aż tak źle. Krafta też szkoda bo był najlepszy ale nie wytrzymał tego oczekiwania. Więc szokująco Tschofenig który był przed tą skocznią 3ci i wyglądał na niej najsłabiej z kolegów to wygrał.

djkruko 101K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
No powiem Wam, że szokujący to był finał. Hoerl przegrał lądawaniem po 16 punktów. Wystarczyło 16,5 a dostawali już 16,5 w tym Turnieju za lądowania na granicy upadku, a tu nie wyglądało to aż tak źle. Krafta też szkoda bo był najlepszy ale nie wytrzymał tego oczekiwania. Więc szokująco Tschofenig który był przed tą skocznią 3ci i wyglądał na niej najsłabiej z kolegów to wygrał.
Wyglądał może, ale ani razu z podium nie zszedł, czego o krafcie powiedzieć nie można.

Do góry Bottom