>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2024/25

typerskoki 684,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Oberstdorf
Piątek, 27.12.2024

17:30 - Odprawa techniczna

Sobota, 28.12.2024
14:00 - Oficjalny trening
16:30 - Kwalifikacje

Niedziela, 29.12.2024
15:00 - Seria próbna
16:30 - Pierwsza seria konkursowa (KO)

Ga-Pa
Poniedziałek, 30.12.2024

20:00 - Odprawa techniczna

Wtorek, 31.12.2024
11:30 - Oficjalny trening
13:30 - Kwalifikacje

Środa, 01.01.2025
12:30 - Seria próbna
14:00 - Pierwsza seria konkursowa (KO)

Innsbruck
Czwartek, 02.01.2025

18:00 - Odprawa techniczna

Piątek, 03.01.2025
10:45 - Oficjalny trening
13:30 - Kwalifikacje

Sobota, 04.01.2025
12:00 - Seria próbna
13:30 - Pierwsza seria konkursowa (KO)

Bischofshofen
Niedziela, 05.01.2025

11:00 - Odprawa techniczna
14:00 - Oficjalny trening
16:30 - Kwalifikacje

Poniedziałek, 06.01.2025
15:00 - Seria próbna
16:30 - Pierwsza seria konkursowa (KO)

* wszystkie godziny według czasu polskiego

kacper091097 276,1K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Żyła - Wolny - 1 @1.85 Fortuna
U innych bukmacherów widziałem niższy kurs na to zdarzenie. Piotrek po małej przerwie wrócił do PŚ i dał podstawy do tego, żeby w dzisiejszych kwalifikacjach dawać mu nie mniejsze szanse niż Wolnemu. Jakub jeśli przyjeżdżał tu na konkurs to zazwyczaj nie notował wyśmienitych rezultatów, a zdarzało się, że nie przechodził kwalifikacji. Na pewno wiele skoczni jest w jego osobistym rankingu ponad Oberstdorfem. Piotrek miewał tutaj dobre rezultaty i nawet stanął na podium. Oczywiście forma historyczna, a obecna to dwie równe rzeczy, ale skocznia powinna mu w miarę pasować i jest szansa na uzyskanie dobrej pary w pierwszej serii konkursowej. Kubę Wolnego widzę w jutrzejszym konkursie, ale nie zdziwią mnie miejsca 31-50 w kwalifikacjach i prezentowanie formy podobnej do tej z Engelbergu.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1404
Volleyball_Expert 597,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Marius Lindvik - Timi Zajc 1 @1.75 Betclic

Marius Lindvik patrząc na poprzedni sezon i turniej czterech skoczni to Norweg na tej samej skoczni oddał dwa dość równe skoki na 132m, natomiast drugi na 127m co dało mu piąta lokatę w konkursie. Jeśli chodzi o Zajc, pierwszy skoki zupełnie mu nie wyszedł, gdzie skoczył na 121m, natomiast drugi wiele poprawił i skoczył na 132m, ale dało mu to dopiero czternasta lokatę. To było w tamtym sezonie, a wiemy jak to wszystko się zmienia jeśli chodzi o chodzi aż zbyt aktualna formę. Wystarczy popatrzeć na Kabackiego, który wygrywał turniej czterech skoczni, a teraz odnosi wyniki w ogromną kratkę. Oby nam Dawid wrócił jak najszybciej to optymalnej formy i nadal odnosił duże sukcesy. Patrząc na występy dwa lata temu Lindvik nadal byl lepszy od Zajc. Kursy poszły w górę na Norwega chodź nadal jest faworytem że względu pewnie na ostatni słabszy występ, ale, aż tak bardzo na to bym nie przywiązywał uwagi, ponieważ analizując turniej czterech skoczni w poprzednich sezonach spisywał się o wiele lepiej niż Słoweniec. W dodatku forma na ten sezon wykonaniu Norwega jest na w miarę optymalnym poziomie i czuje, że to powinno wystarczyc na Slowenca. Pozdrawiam.

typerskoki 684,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Wellinger - Ortner 1 @ 1,54 @ Betclic

Niemcy jeszcze tydzień temu byli w siódmym niebie, wierząc że mają 2 kandydatów do Złotego Orła. Słaby Engelberg w wykonaniu Paschke popsuł nastroje. Wydaje mi się, że gospodarze już dzisiaj będą chcieli pokazać, że się liczą by zapewnić maksymalną frekwencje na jutro i na Ga-Pa. Nie będzie tu oszczędzanie tylko pójście na maxa i przy okazji sprawdzić się na tle rywali. I o ile w Paschkego bym nie szedł bo tu się może powtórzyć historia z corocznym zjazdem formy w tym okresie. O tyle Wellinger to jest skoczek turniejowy i w ogóle się nie zdziwię jak to on będzie pierszoplanową postacią swojej kadry i to on będzie walczył o podium TCS, szczególnie w części Niemieckiej. Dlatego spodziewam się dziś i jutro najlepszych skoków w sezonie Wellingera a te były na poziomie podium czy nawet wygranej. Można to rozgrywać odważniej poprzez top3 po kursie 3,50, jednak na tej skoczni zawsze jest jakiś element loterii w stylu gorsze warunki końcówki i przez to top3 może być jakieś sensacyjne. Szczególnie, że kwale to 1 skok i nie można odrobić strat w 2 serii. Dlatego szukam jakiegoś rywala jadącego w miarę blisko Wellingera i wybór padł na młodego Ortnera, który jest największą sensacją sezonu. Moim zdalniem jego forma może gasnąć i może on powoli zacząć skakać nieco gorzej. Szczególnie w Niemieckiej części turnieju. Zatem uzyskuje tu podwójną moc typów. Albo Wellinger skoczy mocny skok i wtedy jest poza zasięgiem Ortnera. ALbo jak jednak odda skok z tych słabszych to mogę liczyć, że Ortner wypadnie jeszcze słabiej spodziewając się obniżki formy, którą nie tak łatwo jest utrzymać młodym zawodnikom przez dłużej niż miesiąc, zwłaszcza gdy dochodzi presja turniejowa.

Ostatnia edycja:
pinio1111 195,9K

pinio1111

Użytkownik
Klasyfikacja generalna TCS

P.Paschke V 8,00
P.Paschke TOP3 2,50

Idę w kierunku Niemca. Zdziwiły mnie te kursy na lidera pucharu świata.
Jeden słabszy weekend w wykonaniu Piusa i kursy poszybowały na niego niebotycznie. W Engelbergu w piątek na treningach i w kwalifikacjach skakał jeszcze dobrze i zajmował wysokie pozycje.
Od soboty już to wyglądało słabo i oddał najgorsze skoki w tym sezonie.
Jednak myślę że była to chwilowa zniżka formy i od dziś będą znów skoki jak na lidera PŚ przystało.
Paschke wygrał 5 konkursów w tym sezonie, a w pozostałych zajmował wysokie pozycje.
Dzięki temu, nawet pomimo fatalnego weekendu w Szwajcarii, zachował koszulkę lidera.
Trzeba też zaznaczyć że w konkursach przed własną publicznością w Titisee-Neustadt, zaprezentował się fenomenalnie i wygrał dwukrotnie.
Niemcy czekają już 24 lata na zwycięstwo swojego rodaka w TCS. Ten turniej miał już nieoczekiwanych zwycięzców i ewentualna wygrana zaawansowanego już wiekiem Piusa, do takich by należała. Jednak kiedy jak nie teraz, gdy jest w życiowej formie?!
Po weekendzie w Titisee kursy na zwycięstwo w TCS Paschke były o połowę niższe i moim zdaniem nadal takie powinny być.
Widzę go zdecydowanie na podium tegorocznego turnieju, a kurs całkiem przyjemny.
Zaryzykuję też typ na to że zdobędzie w końcu dla Niemiec złotego orła, bo tu również kurs zawyżony.

maniek81 465,6K

maniek81

Moderator
Członek Załogi
Kobayashi - Zajc (kwalifikacje) [1] 1.70 etoto

Rouyu cały czas szuka formy, ale skocznia w Obersdorfie mu pasuje. Nie trzeba szukać daleko w tył i widzimy, że potrafił tu zwyciężać. Często odpalał właśnie na konkurs TCS, więc zaufam mu dzisiaj i typuję, że będzie wyżej w dzisiejszych kwalifikacjach od Zajca, który według mnie jest nierówny. Oczywiście stawka bez szaleństw, bo to tylko kwalifikacje.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1217
typerskoki 684,3K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Na szybko kupon ode mnie na kwale bo kursy się będą zaraz zmieniać

1735394295891.png

Ostatnia edycja:
A 54,8K

arekzk

Użytkownik
Witam . Na dzisiaj o demnie 2 typy solo z bukmachera betclic ,grając bez podatku płaską stawką w przypadku 1 trafienia na pewno nie będziemy stratni na tej zabawie 😉
Pierwszy konkurs Turnieju Czterech Skoczni ❄
Oberstdorf HS 137 🇩🇪
Typ nr 1⭐ Zwycięstwo Tschofeninga 🇦🇹 po kursie 2.50
Typ nr 2 ⭐Gregor Deschwanden 🇨🇭w top 6 po kursie 2.00

Zaczynamy od Daniela który w mojej ocenie w tej chwili skacze po prostu najlepiej. Od początku sezonu skakał solidnie ale ostatnie tygodnie to zdecydowany wzrost formy . W czołówce jest ścisk ale wydaje się na ten moment że głównymi faworytami do wygrania tego konkursu są Tschofening oraz Jego Rodak Jan Hoerl . Pius Paschke raczej nie powróci już do tej dyspozycji z początku sezonu ,powraca Kraft ale jeszcze nie ma tej stabilności ,przeplata świetne skoki z słabszymi . Jan Hoerl także potrafi zaskoczyć na niekorzyść a w dodatku w takiej wyrównanej walce liczą się noty za styl a Daniel Tschofening robi to zdecydowanie bardziej reguralnie ,lądując daleko potrafi to zrobić na tyle dobrze aby otrzymać noty 19-19.5 a u Hoerla jest to w kratkę. Profil tej skoczni zdecydowanie mu odpowiada , tym agresywnym lekko płaskim stylem podobnie jak Kraft uzyskują jedna z największych prędkości w locie i pozwala za to daleko ładować. Trening rozpoczął od 3 miejsca , by w drugim zwyciężyć oraz zakończyć dzień Wygraną w Kwalifikacjach . Po takim kursie można próbować 😉

Drugi mój Typ to Top 6 dla Gregora Deschwandena 🇨🇭Szwajcar od początku sezonu spisuje się bardzo dobrze a od Konkursu w Wiśle wręcz świetnie . Jego miejsca w tym sezonie Pucharu Świata to ;
8 i 5 Lillehammer 🇳🇴
6 i 11 Ruka 🇫🇮
2 i 8 Wisła 🇵🇱
4 i 2 Titisee-Neustadt 🇩🇪
3 i 5 Engelberg 🇨🇭

7/10 mamy miejsca w Top 6 w tym 4 ostatnie konkursy . Gdyby nie Szarańcza z Austrii pewnie częściej stawiałby na podium . Na treningach bez zmian 2 krotnie 8 , w kwalifikacjach zaś 7. Strata w tych wczorajszych seriach do 4 nawet miejsca wynosiła 4.3 pkt , 2.5 pkt oraz 2.6 pkt . Gregor skacze bardzo reguralnie a po za nim w tych 3 seriach było mnóstwo przetasowań . Styl Deschwandena też jest godny uwagi ,skacze i ładuje bardzo ładnie dlatego także to dla niego duży plus . Moim zdaniem Deschwanden powalczy dziś o okolice podium .

Warunki pogodowe mają być ok ,do 1 m/s bez opadów także powinno być dość sprawiedliwie

Otrzymane punkty reputacji: +220
kudel 303,3K

kudel

Znawca - Tenis
Daniel Tschofenig zwycięstwo @2,50

Wszystko wskazuje na to, że w dzisiejszym konkursie po triumf sięgnie Daniel Tschofenig, który ostatnio jest w najlepszej dyspozycji spośród wszystkich skoczków. Wczoraj zwyciężył w kwalifikacjach, w których wyprzedził drugiego Krafta o prawie 3 pkt. Wcześniej w dwóch treningach też wypadł bardzo dobrze. W pierwszym zajął 3 miejsce, gdzie skakał z niższej belki niż pozostali, a w drugiej sesji treningowej był najlepszy.

versa 646,7K

versa

Typer
Wellinger top10
Betclic @1.70

Ogolnie w forumowym konkursie byłem jedynym uczestnikiem, który mocno wierzy w to, że niemiec Andreas będzie wysoko w rankingu turnieju czterech skoczni. Skoro stawiałem Niemca w top3 całego turnieju to oczywiście muszę postawić go w top10 w konkursie rozgrywanym na niemieckiej skoczni, na której mam wrażenie Wellinger jeszcze nie pokazał swojego najlepszego skakania, kręci się wokół top10 w kwalach i treningach ale myślę, że kogo jak kogo, ale Wellingera stać napewno na to, żeby odpalić w konkursach. Wellinger to wkoncu jeden z najbardziej doświadczonych zawodników aktualnie, śmiało można wymieniać go jako jednego z tych "starych" wyjadaczy jak Kraft czy Kobayashi, warto pamiętać również, że w aktualnym sezonie Niemiec zajmuje aktualnie 6 pozycję w Pucharze Świata.

lukas88 610K

lukas88

Forum VIP
Dyscyplina: Skoki Narciarskie
Godzina: 16:30
Spotkanie: Konkurs TCS- Obersdorf
Typ: Karl Geiger Top 10
Kurs: 1,90

Bukmacher: Fortuna

Post w dziale:

W dniu wczorajszym Karl przeciętne serie bo:
1 trening 25 lokata i strata do Top 10 - 10,1 pkt
2 trening 13 lokata i strata do Top 10 - 1,9 pkt
kwalifikacje 9 lokata.

Po takim kursie idę w Karla w Top 10 z uwagi na to że:
- skacze u siebie bo jest zawodnikiem klubu SC 1906 Oberstdorf i zna ten obiekt doskonale, do tego swoja publika robi swoje
- Karl zawsze w dniach treningowych skacze nieco na pół gwizdka a w konkursach zazwyczaj odpala najlepsze skoki
- po przeciętnym początku sezonu widać u Niemca progres, w obu konkursach w Engelbergu był w Top 10
- miejsca Geigera w ostatnich sezonach na inaugurację TCS:
2018- 12 miejsce
2019- 2 miejsce
2020- 1 miejsce
2021- 5 miejsce
2022- 4 miejsce
2023- 7 miejsce

Także jak widać Karl notuje progres, do tego skacze przed własna publicznością zatem pobieram miejsce Karla w Top 10. Nieco ostrożniej myślę że warto pograć Niemca w Top 6, za co Fortuna płaci 3,55.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1760
R 1,4M

rr62dga

Użytkownik
konkurs- Oberstdorf
typ: Tschofenig miejsce 1-3
kurs: 1,30
bukmacher: betclic
analiza:
Z dziesięciu rozegranych w tym roku indywidualnych konkursów Pucharu Świata aż pięć wygrał Niemiec Pius Paschke, który jednak już w Engelbergu okazywał oznaki spadku formy a we wczorajszych kwalifikacjach był szósty. Daniel Tschofenig wygrał konkursy w Wiśle i Engelbergu a na podium stawał w tym sezonie aż sześciokrotnie. Jest wiceliderem Pucharu Świata a we wczorajszych kwalifikacjach oddał znakomity skok na odległość 141,5 m trzeba jednak przyznać, że w dobrych warunkach pogodowych. Apetyty na wygraną ma cała koalicja Austriaków z Hoerlem, Kraftem na czele- dobrym skokiem błysnął także wczoraj Michael Hayboeck. znakomicie na tej skoczni czuje się też zwycięzca sprzed roku Wellinger i mający pecha do warunków w kwalifikacjach Ryoyu Kobayashi. Wielka stawka i mocni rywale i presja faworyta, zatem młody Austriak może jednak nieco się spalić, stąd też typ na miejsce tylko w TOP 3.

Ostatnia edycja:
lukas88 610K

lukas88

Forum VIP
Ja dzisiaj granie na Tschofeniga odpuszczam bo mimo że jest w formie to stawka kandydatów do pudła bardzo wyrównana i granie jego zwycięstwa w takich okolicznościach po 2,75 mija się z celem a kursy na bezpieczniejsze lokaty po kursach poniżej 1,6 to nie moja bajka.
Poszukam za to kilku typów przeciwko zawodnikom, którzy brylują w kwalifikacjach i treningach a w konkursie gotuje się głowa:

Forfang- Deschwanden - 2 @ 2,03 Fortuna 0,3 pkt :mad:

Norweg wczoraj świetny dzień treningowy, lokaty 2, 2, 8. Szwajcar nieco gorzej bo 8, 8 ,7 jednak powtarzalnie, czego nie można globalnie powiedzieć o Forfangu który lubi psuć skoki konkursowa. Gregor w ostatnim czasie bardzo solidny, cały czas w zasadzie Top 10, natomiast Norweg w tym sezonie w Top 10 w konkursie był zaledwie 3- krotnie i mimo ze widać od zawdowó w Finlandii jego progres bo miejsca kolejno 41, 36, 27, 18, 11, 7, 4 to w Norwega nie zainwestuję ani złotówki bo może on wylądować na podium albo równie dobrze nie wejść do drugiej serii bo klepnie bulę. GHregor jest powtarzalny, widzę go w Top 10, a może i Top 6.

Forfang- Hayboeck - 2 @ 2,11 Fortuna

Kolejny typ przeciw Norwegowi, Michael wczoraj po średnich treningach zajął 3 miejsca w kwalifikacjach. W tym sezonie zazwyczaj kręci się na początku drugiej 10, w miarę stabilny, raz udało mu się wskoczyć na podium w Tittise. Ostatnie dwa konkursy w Obersdorfie kończył w okolicy 10 miejsca, podobnie jak Forfang ale idę w stronę bardziej równego zawodnika.

Paschke- Ortner- 2 @ 2,19 Fotuna

Niemiec po kapitalnym początku sezonu nieco przygasł od Engelbergu. Wczorajszy dzień treningowy średnio udany, we wszystkich próbach lepszy był młody Austriak. Przed rokiem Pius do TCS spisywał się bardz dobrze bo był cały czas w Top 7, a od Obersdorfu wypadł z dyszki. Dziś również uważam że będzie ciężko o Top 10, Ortner jest tutaj solidny i uważam że może być dziś wyżej od lidera PŚ.

Muller- Geiger - 2 @ 1,85 Fortuna

Idę w doświadczenie Niemca i jego występ na własnym terenie. Muller wczoraj niezłe skoki ale uważam że w konkursie mogą górę wziąć nerwy i stres.

Ostatnia edycja:
megeczupal 12,4K

megeczupal

Użytkownik
1 Geiger - Zajc [email protected]

Wczorajsze kwalifikacje na korzyść Geigera , pozycja 9 do 23. Jak wiadomo Karl nie skacze w pełni swoich umięjętności w treningach/kwalifikacjach , pokazuje to dopiero w zawodach, tak więc można się spodziewać dobrej lokaty jeżeli już odpalił w kw. Zajc nierówny , potrafi odlecieć przy mocnych wiatrach pod narty, których się dzisiaj nie spodziewamy , za to Karl , dużo lepsza psychika i styl co da mu wyższą lokate.

Otrzymane punkty reputacji: +567
Volleyball_Expert 597,7K

Volleyball_Expert

Użytkownik
Pius Paschke top 3 @4.50 Betclic

Niemiec jeszcze chwilę temu nie miał dla siebie konkurencji. Wygrał praktycznie co tydzień, skakał fenomenalnie. Teraz wiele osób mówi, że poleciał z formą i może i się trochę zgodzę chodź jednak wczoraj oddał dość przyzwoity skok w kwalifikacjach. Skoczył na 139m, gdzie najlepsza odległość wynosiła 141.5m. Wiadomo do tego dochodzi noty sędziów i wiatr czy pod narty czy w plecy, ładowanie itp, ale skupiłem się tutaj głównie na odlegosci. Kraft zajął drugie miejsce skacząc na odległość 137.5m i to wystarczyło, aby zająć miejsce w pierwszej trójce. Niemiec skacze przed własną publicznością kurs mimo, że z formą teraz faluje zachęcający. Oglądałem już wiele razy jak odbywają się turnieje w Niemczech i sędziowie jeśli chodzi o noty sędziowskiej są zawyżane według mnie na Niemieckich skoczków i dzisiaj myślę, że Paschke nie będzie na to narzekał. Jeśli dołoży do tego odległość to widzę go w pierwszej trójce. Pozdrawiam.

dx2 276,2K

dx2

Użytkownik
Villumstad-Bickner 1 (1 seria K.O.) @1.6

Norweski skoczek wydaje mi sie lepszym zawodnikiem, pomimo ze wczoraj kwalifikacje wyzej ukonczyl Amerykanin. Villumstad przede wszystkim jest bardzo ulozonym zawodnikiem, ktory w locie wyglada ladnie i nie miota nim na lewo i prawo. Mial juz Norweg w tym sezonie fajen momenty, ale nie okrzepl jeszcze na tyle by byc w takich bardziej scislym topie. Dzis skacza obok siebie i wydaje mi sie, ze to Norweg ma wieksze szanse na wygrana w tej parze. W jednym treningu lepszy Bickner, a drugim Villumstad, ale licze tez ze w konkurie docelowym to ten bardziej uznany skoczek pokaze wiecej mocy.

kosiorx 11,5K

kosiorx

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie - Oberstdorf
Data i godzina: 29.12.2024r. 16:30
Head to Head: Piotr Żyła - Killian Peier
Typ
: Killian Peier
Kurs: 2,35
Bukmacher: Betclic

Analiza: Spore value upatruję w tym typie. Peier 36 w I treningu, 17 w II treningu oraz 10 w kwalifikacjach, gdzie dość długo prowadził. Żyła natomiast 31 w I treningu, 18 w II treningu oraz 14 w kwalifikacjach. Obaj Panowie raczej faworyci w swoich parach (Peier mierzy się z Ipcioglu, Żyła natomiast z Aigro), więc z awansem do 2 serii nie powinno być problemu. Panowie prezentują tutaj solidną formę, skoki są bardzo zbliżone, więc troszkę niezrozumiały dla mnie kurs 1,48 wystawiony na Żyłę. Pobieram 2,35 na Szwajcara z pocałowaniem ręki.

Dodatkowo bez analizy:

Dyscyplina: Skoki narciarskie - Oberstdorf
Data i godzina: 29.12.2024r. 16:30
Head to Head: Anze Lanisek - Ren Nikaido
Typ: Anze Lanisek
Kurs: 1,55
Bukmacher: Betclic

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1252
R 1,5M

rjastrzab

Użytkownik
Gregor Deschwanden w Top 10 @ 1,30
Betclic
Przy typowaniu skoków trzeba brać pod uwagę losowość tego typu zakładów związaną z warunkami atmosferycznymi, więc bezpieczniej w mojej opinii wybierać propozycje na jednego zawodnika, niż H2H, bo tu mamy już 2 razy większa szansę, że komuś powieje w plecy lub pod narty, dlatego na pierwsze zawody proponuję typ, że Gregor Deschwanden będzie w top 10 tych zawodów. Jego miejsca w tym sezonie Pucharu Świata to ;
8 i 5 Lillehammer, 6 i 11 Ruka, 2 i 8 Wisła, 4 i 2 Titisee-Neustadt oraz 3 i 5 Engelberg. Tylko raz nie zmieścił się w 10.
Jego formę potwierdzają wyniki z treningów, gdzie dwukrotnie był 8 i w kwalifikacjach zajął 7 miejsce.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +257
djkruko 95K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Lovro Kos top 15
Kurs 2.50
Betclic

Jeszcze kilka tygodni temu nikt by o czymś takim nie pomyślał. Forma Słoweńca była gorsza jak naszych orłów. W pierwszym konkursie w Engelbergu nadal można było tak odczuć, bo 43 pozycja nie wskazywała na poprawę wyników, jak u naszego Dawida. Jednakże drugi konkurs już był dużo lepszy i 22 lokata, a skok w drugiej serii już pokazywał że dobra forma wraca. Wczorajsze treningi 12 miejsce i 34 niestety. Kwalifikacje pokazały że drzemie potencjał na coraz lepsze wyniki i ta typowana prze ze mnie piętnastka jest jak najbardziej w zasięgu a kurs na to zdarzenie jest wysoki jak dla mnie.

Do góry Bottom