>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Turniej Czterech Skoczni 2010/2011 [29.12.2010 - 06.01.2011]

Status
Zamknięty.
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Moje zakłady na noworoczny konkurs w Ga-Pa. Mam nadzieję, że po dzisiejszych treningach i kwalifikacjach kursy polecą w dół :cool:
Andreas Kofler - Matti Hautamäki
Typ: 2
Kurs: 2,10
Bukmacher: Tobet
Wynik: ✅
Niemal od początku sezonu typuję na Mattiego i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł, z tym, że wcześniej był wystawiany z trochę słabszymi zawodnikami. Na pierwszej skoczni z cyklu TCS Hautamaeki był drugi, musiał uznać wyższość jedynie będącego w fenomenalnej formie Morgensterna, a Kofler w drugiej próbie skoczył aż 11,5m mniej i zajął 5 miejsce. Trzeba się sugerować obecną dyspozycją obu zawodników, a wydaje się, że ta Fina jest wyższa, a Andreas trochę jakby obniżył loty. Moim zdaniem kurs powinien być co najmniej wyrównany, dlatego value.
Matti Hautamäki - Simon Ammann
Typ: 1
Kurs: 1,72
Bukmacher: BetSafe
Wynik: ⛔
Jak wyżej. Simon skacze dobrze, ale jak na niego tylko dobrze. Myślę, że do podium będzie mu trochę brakować. Hauta znowu będzie walczył o drugie miejsce i zwiększenie straty do pozostałych, bo raczej trudno wierzyć, że Morgiemu się powinie noga, ale wszystko jest możliwe.
Adam Małysz - Ville Larinto
Typ: 1
Kurs: 1,62
Bukmacher: Pinnacle
Wynik: ✅
Co jak co, ale na Adasia trzeba dać. Para z Larinto wygląda bardzo ciekawie, gdyż Ville raczej spada w generalnej klasyfikacji, niż utrzymuje się na ściśle czołowej pozycji. Prędzej czy później spadnie za Polaka (a i ten, miejmy nadzieję, awansuje). Młody reprezentant Finlandii nie radzi sobie w trudnych warunkach. W Engelbergu jak był wiatr w plecy, ledwo wszedł do drugiej serii zajmując 30 pozycję, a w Obertstdorfie dopiero 35. Gorzej jak mu mocno powieje pod narty, bo pokazał parę razy, że potrafi to wykorzystać. Małysz musi się zrekompensować za 11 miejsce w pierwszych zawodach. Niestety nie jest w szczytowej formie, daleko mu jednak do tych paru naj, najlepszych, co trochę dziwi, bo w Engelbergu był dwa razy na podium, raz będąc góra 2 metry od wygranej z liderem PŚ. Oberstdorf mu ewidentnie nie służy (nigdy tam nie wygrał), ale na starej skoczni w Garmisch-Partenkirchen miał przecież rekord skoczni. No, oby. Dla emocji trzeba postawić i powinno wejść bez problemu.

W 0

wojtasekole

Użytkownik
Kto lepszy Ga-Pa:
Freund-Jacobsen
Typ:1
Kurs: 1.57
Bukmacher: Fortuna
Koch-Bardal
Typ:1
Kurs: 1,63
Bukmacher: Fortuna

Klas. koncowa Ga-Pa
Schmitt
Typ:1-15
Kurs:1,8
Bukmacher: fortuna
Neumayer
Typ: 1-15
Kurs: 1,7
Bukmacher: fortuna

Robson// To nie jest dział do podawania suchych typów. Zatem fajnie by było gdybyś dodał chociaż krótkie uzasadnienie do tych typów bo w przeciwnym razie będe musiał je usunąc.
Pozdrawiam;)

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Andreas Kofler wygrał pierwszą serię treningową w Garmisch-Partenkirchen. Austriak uzyskał aż 136,5m. Na 135 metrze lądował Manuel Fettner, a 136m skoczył Simon Ammann.

Daleko poszybowali także Thomas Morgenstern (135m) oraz Richard Freitag (134,5m).
Polacy wypadli słabo. Dopiero na 21. miejscu uplasował się Adam Małysz z wynikiem 126,5m. Pół metra bliżej lądował Kamil Stoch (27. lokata).
Pozostali nasi reprezentanci zupełnie zawiedli. Stefan Hula z wynikiem 121m był 43, Dawid Kubacki uzyskał 120m (59. pozycja), Krzysztof Miętus - 117,5m (64. lokata), a Marcin Bachleda zaledwie 110,5m (66. miejsce).

W drugiej serii treningowej na niesamowitą odległość 141m poszybował Władimir Zografski. Na drugim miejscu uplasował się Manuel Fettner (134,5m), a trzeci był Thomas Morgenstern (130m).
Z Polaków formą błysnął Kamil Stoch, który osiągnął 130m. Adam Małysz tym razem uzyskał 123m. Pozostali Polacy znów skakali bardzo krótko. Krzysztof Miętus spadł na 114m, a Marcin Bachleda skoczył tylko pół metra dalej. Dawid Kubacki uzyskał 119,5m, a Stefan Hula 116,5m.

S 381

szczurek

Użytkownik
Simon Amman w TOP 3 @2,25 (Bwin) ✅ 1 miejsce

Analiza:
Nowy rok jak zwykle zaczynamy z konkursem w Garmisch-Partenkirchen w ramach Turnieju Czterech Skoczni. Stawiam na obecność w pierwszej trójce Simona Ammanna, i tego będzie dotyczyła ta analiza.
W pierwszym konkursie Turnieju Czterech Skoczni w Obersdorfie, Ammann zajął czwarte miejsce. Należy jednak wziąć pod uwagę pierwszy skok, który zwyczajnie Ammannowi nie wyszedł. Skoczył 123 metry, podczas gdy skaczący chwilę wcześniej Andreas Kofler 128,5 metra. Drugi skok jednak Simon oddał całkiem dobry, na odległość 134,5 metra, co było trzecim rezultatem w konkursie. Dalej skoczyli tylko Thomas Morgenstern (138 m.) i Matti Hautamaeki (137,5 m.). Także widzimy, że Ammann jest w stanie oddać skok na miarę podium.
Skocznia Neue Grosse Olympiaschanze wydaje się odpowiadać Ammannowi. Szwajcar jest na niej rekordzistą (143,5 m.). Rekord ustanowił w zeszłorocznym konkursie. Jest w stanie daleko latać w Ga-Pa nawet w obliczu słabszej formy.
Forma Ammanna - to jest bardzo ciekawa sprawa. W zeszłym roku wygrał co się dało. Dwa złote medale olimpijskie, puchar świata, mistrzostwo świata w lotach. W tym sezonie forma się trochę załamała. Nie wygrał jeszcze żadnego konkursu, nie miał drugiego miejsca, zaledwie trzy razy stał na najniższym stopniu podium (w Kuusamo, Kuopio i Lillehammer). Poza tym często kręcił się w okolicach podium. W Engelbergu, zajmował szóste, dziewiąte, i dwunaste miejsce. W Obersdorfie był czwarty, a w Lillehammer szósty. Jest w tym sezonie bardzo nieobliczalny, nie wiadomo kiedy może odpalić, i skoczyć bardzo daleko.
W dzisiejszych treningach i kwalifikacjach spisał się całkiem nieźle. W kwalifikacjach był piąty, w pierwszym treningu trzeci. Uważam że będzie w stanie wskoczyć na podium w jutrzejszych zawodach, i kurs 2,25 uważam za godny ryzyka.
Transmisja zawodów w TVP 1 i Eurosporcie, o godzinie 13:30.
Pozdrawiam.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Tom Hilde - Bjoern Einar Romoeren
Typ : Hilde @ 1,60 Betsafe⛔36-9 przez wiatr oczywiście..
Częstp stawiam przeciwko Romoerenowi,ale poporstu zawodzi w konkursach to jak mam czynic inaczej ? Hilde za to obecnie to najlepszy z Norwegów, dzisaij to udowodnił w kwalifikacjach gdzie przy obniżonej belce skoczył az 133,5m. Owszem Hilde będzie rywalizował w serii KO z Morgensternem, ale powinien wejśc jako Lucky Looser przy takiej formie. Romoeren z kolei z Austriakiem Thurnbichlerem w KO i jeżeli Thurnbicher będzie skakał tak jak dzisiaj to już na tej serii możemy pożegnac rekordziste świata w długości lotu! Bjoern Einar wyraźnie nie trafił z formą na TCS.
Martin Koch - Severin Freund
Typ : Koch @ 1,60 Betsafe✅10-42
W Oberstdorfie Freund jako najlepszy z Niemców był 6, Koch tuż za jego plecami na 7 pozycji. Patrząc jednak na pczynania na skoczni w Ga-Pa obu zawodników widac już spore różnice. Zaczynając od treningów gdzie Koch systematycznie powyżej 126m i miejsca w czołówce, ponadto w kwalach świetny skok na 131,5m i 4msc. Freundowi z kolei nie leży ta skocznia, albo jest tak strasznie nierówny. W pierwszej sesji treningowej ledwie 117m i 51msc, w drugiej już lepiej i 131,5m dało mu 5msc, ale Koch tuż za jego plecami. Z kolei kwalifikacje to następny nieudany skok Niemca i ledwo się zakwalifikował do konkursu, a los chciał, że skojarzył obu panów w serii KO. Licze na bardziej doświadczonego Austriaka, bo Severin wyraźnie skacze w kratke i chyba nie zaskoczy tak pozytywnie jak w Oberstdorfie.
AKO @ 2,56 Betsafe⛔

Ponadto jeszcze patrzyłem na inne pary to ciekawie wygląda takie coś :
Ville Larinto - Vladimir Zografski
Typ : Larinto @ 1,55 Betsafe⛔28-19
Sam prosiłem Betsafe na czacie by wystawił taką pare bo chciałem się przekonac jaki dadzą kurs i ku mojemu zdziwieniu jest naprawde satysfakcjonujący! @1,55 na Fina to dobry zakład o ile oczywiście Fin nie zawali pierwszej próby, a za rywala będzie miał Rune Velte. Zografski z kolei w parze z Jandą i tu już może byc różnie, a napewno dziwic nie powinno odpadnięcie młodego Bułgara. Owszem świetnie skakał na treningach, ale zawody i presja to coś zupełnie innego.

snajper 322

snajper

Forum VIP
Dyscyplina: Skoki Narciarskie - TCS GaPa
Spotkanie: Kamil Stoch - Richard Freitag
Typ: R.Freitag ⛔
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Tradycyjnie noworoczny konkurs w Garmisch - Partenkirchen zakończy zmagania skoczków na niemieckiej ziemi. Będzie więc to ostatnia szansa dla niektórych zawodników na zdobycie sporej liczby punktów na dobrze znanej swoje skoczni. Dlatego bardzo zdziwił mnie kurs na Richarda Freitag w parze z Kamilem Stochem. Polski skoczek mimo dobrej postawy w LGP jakoś nadal nie potrafi mnie przekonać.
Niemiecki zawodnik jutro w 1 serii K.O zmierzy się z Janem Maturą, co moim zdaniem nie powinno być dla niego problemem. Podobnie może być ze Stochem, ale wszystko będzie zależeć od jego psychiki. Kamil czasem za dużo chce naraz poprawić i to może go zgubić po b.słabym występie w Obersdorfie.
Pozostaje nam jednie przyjrzeć się treningom, na których lepiej prezentował się &quot;Piątek&quot;. Kurs z pewnością jest wart ryzyka i dla mnie osobiście z dużymi szansami na wejście. Obaj skoczkowie do konkursu przystąpią blisko siebie, więc warunki powinni mieć podobne.

Oto wyniki piątkowych serii (I trening, II trening, kwalifikacje)
Richard Freitag - 134,5m (5) 126,5 (9) 131,5m (29)
Kamil Stoch - 126m (27) 130m (6) 126m (24)

mate4pl 45

mate4pl

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki Narciarskie - TCS GaPa
Spotkanie: TCS GaPa
Typ: Adam Małysz w TOP3
Kurs: 3,40
Bukmacher: Bwin
Analiza: Przed Turniejem Czterech skoczni, prawie jak co roku zresztą, nadmuchano wielki medialny balon. Adam Małysz miał powtórzyć sukces sprzed lat i zdobyć tytuł króla niemieckich i austriackich skoczni. Tym większe było nasze rozczarowanie, kiedy po pierwszym skoku w Oberstdorfie Adaś zajmował odległe, 21. miejsce. Fenomenalny skok w drugiej serii poprawił jego pozycję, jednak Małysz może już zapomnieć o tryumfie w całym Turnieju. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by powalczyć o dobre miejsca w kolejnych konkursach. Dzisiejsze kwafilikacje Polak zakończył na 5 miejscu skacząc 132 metry. Adam powiedział po kwalifikacjach: &quot;Skok w kwalifikacjach był niezły, chociaż jeszcze nie idealny. Natomiast te dwa w treningach były gorsze i to jest aktualnie mój największy problem. Jeden czy dwa skoki mi wychodzą, ale jeszcze nie wszystkie. Muszę w końcu ustabilizować formę, aby każdy mój skok był tak samo dobry&quot;. Wielu obawia się, że nowy system oraz przestawianie belek startowych mogą zablokować wysoką lokatę Adama. Ja wierzę jednak w odrobinę szczęścia oraz w końcu dwa, równe skoki Adama. W poprzednich konkursach wychodził mu jeden fenomenalny i drugi przeciętny. Przy wystabilizowaniu formy oraz sprzyjających wiatrach Polak jest w stanie stanąć na podium. Trzeba wierzyć, a wszystko może się zdarzyć!

tbm 642

tbm

Forum VIP
Freitag na niemieckich skoczniach prezentuje się bardzo dobrze. Zgadzam się z tym typem. Podobnie popieram granie Hilde w parze z Romoerenem.
Sam jednak gram na Adama w parze z Larinto.
Adam Małysz - Ville Larinto @ Adam Małysz - 1,55 w Unibet \ 1,60 w Bettsson ✅ [3-28]
Solidny występ Adama w kwalifikacjach - skok na odległość 132m pozwolił mu zając 5 miejsce. O Larinto pisałem już przy okazji zawodów w Oberstdorfie - uważam, że jego forma nie jest już tak dobra jak na starcie sezonu i teraz nie oddaje dwóch regularnych skoków, a co gorsze może zepsuć na tyle, że nie potrafi znaleźć się w drugiej serii. Tak właśnie było w Oberstdorfie gdzie Fin oddajac skok na 112,5 metra w pierwszej serii zajął ostatecznie 35 miejsce. Adam również popełnił wtedy błąd, ale 115m w pierwszej i 131,5m w drugiej pozwoliły zająć mu 11 miejsce.
Jeszcze porównanie skoków oddawanych w Garmisch-Partenkirchen
Adam Małysz 1 trening - 126,5m 2 trening - 123m kwalifikacje - 132m
Ville Larinto 1 trening - 125m 2 trening - 122,5m kwalifikacje - 129m
Uważam, że na dzień dzisiejszy Adam prezentuje lepszą dyspozycję i być może już dzisiaj wyprzedzi Fina w klasyfikacji Pucharu Świata.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Zwycięzca grupy (tylko wymienieni zawodnicy, zakład ważny tylko kiedy wszyscy wystartują)
Spotkanie : (Matti Hautamaki,Manuel Fettner (AUT),Adam Małysz (POL),Tom Hilde )
Typ : Manuel Fettner (AUT)
Kurs : 3,25
Bukmacher : Bwin
Data: 2011-01-01 12:30
Analiza:
Czas na drugi konkurs tej wspaniałej serii Turnieju Czterech Skoczni. Pierwszy konkurs to pogrom jaki urządził Morgi, nokałtując wszystkich swoimi skokami.
Bardzo dobrze zaprezentował sie Matti Hautameki skacząc 137,5 w drugiej próbie i ostatecznie zajmując drugie miejsce,Manuel Fettner zajął trzecie miejsce ze skokami na odległośc 130 i 131,5 metrów.Cieszy to ze były to dwa równe i bardzo dobre skoki i jak najbardziej zasłużył na miejsce na podium.
Adam Małysz po zepsuciu pierwszego skoku nie miał szans na dobrą kolate mimo że w drugim skoku pokazał że jest w formie. Pierwszy konkurs był dośc loteryjny , duzo dobrych skoczków nie poradziło sobie z warunkami.Mimo to pierwsza piątka nie była zaskoczeniem.Ostatni z tej grupy Hilde był na miejscu 10 w Oberstdorfie ,wyprzedzajac Małysza o 3,3 pkt.
W Ga-Pa od poczatku bardzo dobrze sie prezentuje Manuel Fetner , zdziwił mnie ten kurs na niego w tej grupie skoczków.
Manuel skoczył w treningach 135 i 134,5 m zajmując dwukrotnie drugie miejsce.Hautameki skoczył 127,5 i 125 m zajmując 18 i 14 miejsce.
Adam Małysz skoczył 126,5 i 123 m i zajał 21 i 24 miejsce
Hilde zaprezentował sie jeszcze słabiej więc kurs na Fettnera jest przesadzony.
W kwalifikacjach udało sie dobrze skoczyć Hilde a Adam był 5 z wynikiem 132,5 metra, Fetner był 9 z wynikiem 128 metrów a Hautameki 12 i 126,5 metra. Fin jest doswiadczony i zawsze trzeba sie go obawiac , Hilde mysle ze nie zawojuje dzisiejszego konkursu ,a na Małysza licze że bedzie dzis w piatce ,natomiast Fetnera widze dzis na 3 miejscu zaraz po Morgim i Koflerze.
Hilde bedzie pod duza presją ,ponieważ skakał bedzie z Morgersternem ,wiec na zły skok nie może sobie pozwolić ponieważ wylonduje za 30.Przekonał sie o tym Adam ,który o mało co i by wypadł za 30 w Oberstdorfie.
Adam bedzie skakał z Japonczykiem Watase i tu problemów nasz skoczek miał nie bedzie, ciekawie wyglada para Fettner -Mechler ale powinien bez wiekszych problemów przejsc Manuel, a Matti Hautamaeki zmierzy sie z Bodmerem.
Szykuje sie ciekawy konkurs, pierwsze miejsce zarezerwowane dla Morgiego , drugie mysle dla Koflera ale o trzeci stopien mogą walczyć kolejni zawodnicy, mysle ze najlepszy okarze sie Manuel Fettner.

jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
Chedal -Ito, 1@1 ,80 h2h 1 seria,betgun ,moze Francuz nie ma nadzwyczajnej formy,ale to co prezenyuje ito upowaznie mnie do tej propozycji

snajper 322

snajper

Forum VIP
Ahonen zastanawia się, czy nie wycofać się z Turnieju Czterech Skoczni. Decyzja ma zapaść po zawodach w Garmisch-Partenkirchen. Jeśli będą one nieudane w wykonaniu utytułowanego zawodnika to wówczas najprawdopodobniej nie pojedzie na konkursy do Austrii, tylko wróci do ojczyzny gdzie będzie w spokoju trenował i szukał dawnej formy.

- Żaden cud nie wydarzył się w ciągu ostatnich kilku dni. Skakanie nadal przychodzi mi z dużą trudnością, choć na pewno jest znacznie lepiej niż w Oberstdorfie. Z tego mogę więc być choć trochę usatysfakcjonowany. Nie wygram już Turnieju, ale mam nadzieję że w ciągu dalszej części sezonu będę w stanie zredukować różnicę, jaka dzieli mnie od najlepszych zawodników. Chciałbym znów odnaleźć moją dawną pewność siebie na skoczni, ale ciężko jest skakać, gdy ma się uczucie jakby ktoś położył ci nóż na gardle - mówi Fin.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Bardzo dobrze że zakończyli to posrane skakanie po pierwszej serii ???? Wiedziałem że tak będzie bo po co mieli robić by krzywdę Koflerowi czy Morgensternowi.Tak szanse na wygranie 4 skoczni pozostaje nadal gdyby była druga seria to taki kofler automatycznie byłby z tego wylaczony ????

snajper 322

snajper

Forum VIP
Bardzo dobrze że zakończyli to posrane skakanie po pierwszej serii ???? Wiedziałem że tak będzie bo po co mieli robić by krzywdę Koflerowi czy Morgensternowi.Tak szanse na wygranie 4 skoczni pozostaje nadal gdyby była druga seria to taki kofler automatycznie byłby z tego wylaczony ????
Kofler już nie ma szans na triumf. Tylko dziś do Morgiego stracił 60 punktów

piotrex007 158,1K

piotrex007

Użytkownik
A nie wiem, czy by taką krzywdę zrobili Morgensternowi... Przecież w drugiej serii mógłby poprawić swój skok jak Małysz w Obersdorfie i mieć jeszcze większą przewagę nad rywalami w klasyfikacji TCS. Oczywiście - mogłoby to podziałać w drugą stronę, ale nie ma co gdybać. Ja tu się nie doszukuje jakiś przekrętów :jezora:

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Hofer Tepes i inni debile.Jak w takich warunkach można puszczać zawodników? Rozgrywanie na siłę zawodów,bo sa kontrakty z tv itd to nie ma sensu igrac ze zdrowiem zawodników.Niech jeden z drugim usiądą na belce i skocza w takich warunkach to ciekawe co powiedza czy to sprawiedliwe ze na początku np.Ahonen,Schmitt,Stoch mieli super warunki a pozniej bylo fatalnie widać to było po skokach Morgiego,Koflera,Hilde. A te ich smieszne pkt za obnizenie belki i za wiatr brak slow teraz jestem pewien ze ten system nadaje sie do kosza....Albo skacza w porownywalnych warunkach albo przeklada sie zawody na inny dzien badz sie je odwoluje i tyle nic na sile.
Przez tych idiotow przegralem pieniadze....

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Kofler już nie ma szans na triumf. Tylko dziś do Morgiego stracił 60 punktów
Trochę to źle napisałem.Bo na szybko.Podałem przykład Koflera ale przecież są też inni zawodnicy którzy mogli przy-atakować podium.Pewnie Kofler nie wygra TCS ale nie można wykluczyć podobnych zawodów jak dzisiaj w Insbrucku czy Bischofshofen.A taki Hilde???Większość nas dziś grała zdarzenie Hilde-Romoren i klapa.Skoki to chyba nie zbyt dobra inwestycja.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
.A taki Hilde???Większość nas dziś grała zdarzenie Hilde-Romoren i klapa.Skoki to chyba nie zbyt dobra inwestycja.
Bije się w pierś za ten typ.
Doprawdy po treningu byłem przekonany, że to tylko formalnośc kiedy Romoeren skoczył 93m, a w konkursie miał już lepiej, ale i tak spodziewałem się, że będący w formie Hilde ten rezultat poprawi.
Dzisiaj karty rozdał wiatr i tyle na ten temat. Hautameki, Kofler i Morgi w wiekszym lub mniejszym stopniu przegranymi tych zawodów. Ammann i Małysz za to nadrobili.
Cóż czekamy do Innsbrucka i się znowu nad czymś pomyśli.
Ale tak jak Legionista piszesz skoki to nie jest sport do inwestowania wielkich stawek, dlatego też gram je ostroźniej bo może byc taka sytuacja zawsze jak dzisiaj. Nic nie wskazywało na popsucie warunków. Do 30 zawodnika przecież idealna pogoda do skakania, a raptem mgła nad skocznią i po zawodach...

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Szkoda tej pogody właśnie bo taki wielki turniej jak TCS mógłby się odbyć w dobrych warunkach.No ale na to nikt wpływu nie ma.Ja tam też nie szalałem ze stawkami na skoki ale odpuszczę stawianie tego sportu bo lepiej postawić na kopaną i nawet przegrać niż przegrać w taki sposób jak przegraliśmy dziś.
Tak sobie myślę po co pisać w ogóle analizy do skoków????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom