>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Turniej Czterech Skoczni 2010/2011 [29.12.2010 - 06.01.2011]

Status
Zamknięty.
vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Wszystkie kursy z Bwin na konkurs w Obersdorfie
Małysz w Top 5? TAK 1,65 ⛔
Dla mnie najlepszy z typów. Adam jest w świetnej formie, pokazał to w Engelbergu, potwierdził w MP. W kwalifikacjach nieźle, gorzej od Finów, ale stać Adama na wiele. Będzie startował z Morgim i wcale nie stoi na straconej pozycji, jeśli będzie skakać tak, jak w ostatnich konkursach, może śmiało myśleć o podium a nawet o wygranej.
Najlepszy z Niemców - Freund 17,00 ✅✅✅✅✅
Po takim kursie warto spróbować za najmniejszą stawkę. Przed tym konkursem to Severin był tym, który z Niemców skakał najlepiej, najrówniej. Tutaj jednak Schoft, Schmitt, Hocke, Freitag i Uhrmann błyszczą, Schoft i Schmitt od samego początku spisują się rewelacyjnie. Freund w kwalifikacjach dopiero 18, może więc skakać w pierwszej serii nieco innych warunkach, niż wymienieni przeze mnie zawodnicy, może w tym jest też jakaś szansa. Severin tutaj bez takiego błysku jak rodacy, ale stać go na równe i dobre skoki.
V. Zografski - A. Koivuranta 1,85 ⛔
Nikt chyba nie spodziewał się, że Bułgar w kwalifikacjach zajmie 15 miejsce, a Fin 16. Anssi skoczył 3,5 metra dalej od Vladimira, &quot;zawdzięcza&quot; słabszą pozycję trochę lepszym wiatrom, także kiepskim notom, ale system czasem daje skoczkom punkty za to, co jest w praktyce nieodczuwalne podczas skoku. Teraz może to iść równie dobrze w drugą stronę. Przede wszystkim szansę upatruję w tym, że zawodnicy z ich par nie mają większych szans przejść jako Lucky Loser, a Zografski skacze w parze z solidnym Niemcem Bodmerem, który może w tym sezonie nie jest taką rewelacją, jaką był w poprzednim, ale moim zdaniem jest faworytem w starciu z Bułgarem, zaś Koivuranta rywalizuje z Dawidem Kubackim, który wczoraj skoczył nawet lepiej, niż to, czego oczekiwaliśmy po nim. Anssi więc powinien przejść do drugiej serii jako zwycięzca pary, z Bułgarem może być różnie, więc szanse pół na pół u buka moim zdaniem nie do końca odzwierciedlają to, co może stać się na skoczni.
Chedal - Romoeren 1,55 ⛔ (✅ dla Robsona)
Bjoern wczoraj wreszcie skoczył dobrze, był 21, ale nie odstawał jakoś mocno od tych przed nim, Chedal z kolei dużo słabiej od Romoerena, widać, że Francuz w tym sezonie bez formy. Bjoern zresztą też w nienajlepszej dyspozycji, ale wczoraj skok z kwalifikacji wyglądał nieźle, wydawało się, że da mu to lepsze miejsce, strata tylko 3 punkty do 15 pozycji. Romoeren w kwalifikacjach był lepszy od Francuza o ponad 8 punktów, dziś może przewaga nie będzie tak wyraźna, ale Bjoern powinien go wyeliminować.
Hayboeck - Bardal 1,62 ✅
23 i 22 zawodnik kwalifikacji, ale nie ma wątpliwości, że ostatnio Bardal skacze zdecydowanie lepiej. Wczoraj rozczarował, nie miał też za dobrych warunków, w ogóle wyglądało to tak, że koncentruje się raczej na konkursie. Dla mnie to po prostu sporo lepszy zawodnik, mający dużo większe szanse na odegranie jakiejś roli w TCS, niż Hayboeck. W dodatku Michael ma trudniejszego rywala, skacze z Tochimoto, podczas gdy Bardal z Jandą, który w nieco lepszej, ale wciąż słabej formie.
Larinto - Hautamaki 1,9 ✅
Genialna dyspozycja Ville wczoraj była dla mnie sporym zaskoczeniem. Ostatnio raczej nie był już tak równy, jak na początku sezonu, w kwalifikacjach znów błysnął. W treningu zawalił jeden ze swoich skoków i to pokazuje, że ciężko będzie liczyć na dwa równe. Matti z kolei w świetnej formie, wczoraj to potwierdził, skacze najlepiej od lat. Może pokusić się nawet o podium turnieju, moim zdaniem jest lepszy, równiejszy od Ville i dziś to będzie widać.

Otrzymane punkty reputacji: +1
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Chedal - Romoeren 1,55
Bjoern wczoraj wreszcie skoczył dobrze, był 21, ale nie odstawał jakoś mocno od tych przed nim, Chedal z kolei dużo słabiej od Romoerena, widać, że Francuz w tym sezonie bez formy. Bjoern zresztą też w nienajlepszej dyspozycji, ale wczoraj skok z kwalifikacji wyglądał nieźle, wydawało się, że da mu to lepsze miejsce, strata tylko 3 punkty do 15 pozycji. Romoeren w kwalifikacjach był lepszy od Francuza o ponad 8 punktów, dziś może przewaga nie będzie tak wyraźna, ale Bjoern powinien go wyeliminować.
Sam osobiście już kilka razy w tym sezonie dałem się zwieśc i stawiałem przeciwko Francuzowi, a on skakał bardzo solidnie. Sądze, że w tej parze może własnie dojśc do takiego &quot;nieoczekiwanego&quot; rozstrzygnięcia i Francuz może przejśc dalej. Wszystko dlatego, że Bjoern nie lubi skakac na tej skoczni co potwierdzają poprzednie sezony gdzie nie wchodził nawet do 30. Ponadto wciąż jest to skoczek niestabilny i potrafiący zepsuc skok. Po takim kursie bym nie ryzykował tego.
Pozdrawiam ;)

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
Martin Schmitt - Felix Schoft Typ: Martin Schmitt 1.65 Betsafe ✅
Wydaje się, ze Martin Schmitt powoli wraca do formy z przed kilku lat zresztą on sam mówił, ze jest dobrze przygotowany do sezonu i ma formę, ale tego w poprzednich konkursach nie widzieliśmy. Jednak już na Schattenbergschanze Schmitt radzi sobie bardzo dobrze. We wczorajszej serii treningowej Martin oddał skok na odległość 134m co dało mu trzecie miejsce, jego rodak Felix Schoft także oddał bardzo dobry skok na odległość 139m i jak się później okazało Schoft wygrał tą serie. W drugiej młody Niemiec skoczył już gorzej, bowiem poszybował na 126.5m co dało mu 11 pozycje. Natomiast doświadczony Schmitt oddał skok na odległość 136m i został zwycięzcą drugiej serii treningowej. W kwalifikacjach Felix wyprzedził Martina, ale tylko o jeden punkt. Warto dodać, że ten pierwszy skakał w lepszych warunkach. Podsumowując wydaje mi się, że Schoft w obliczu dobrych skoków w treningach i kwalifikacjach może nie wytrzymać presji, która może odczuwać i wydaje mi się, że dziś będzie sklasyfikowany niżej od doświadczonego już Martina Schmitta.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Kamil Stoch --&gt; powiem tak że trochę osób by wtopiło m.in i ja, ale nie zmienia to mojego zdania że inni mogą a nasi nigdy, choć organizatorzy znów zbiorą ostre słowa bo powinni przerwać konkurs i tyle.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Oj chyba poszło trochę kasiory na posranych skokach ???? Przecież nasi po za Małyszem to nadają się za 7 gór za 7 rzek do krainy 7 krasnoludków mogli by z nimi np drzewo rąbać ???? czasem wyjdzie im jakiś pojedynczy konkurs jak Stochowi ostatnio i już wszyscy w nich inwestują a to są zwykłe jak powiedziałeś ciamajdy ciągnięte przez Małysza któremu mogą co najwyżej narty nasmarować ????

H 177

h3sus

Użytkownik
Velta zdyskwalifikowany więc nie ma się co denerwować bo będą zwroty ???? Pewnie uratowało to część forum. Teraz dosyć ciężkie warunki atmosferyczne więc chyba warto zaryzykować Małysza który od zawsze dobrze skakał w takich warunkach.

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Szkoda tej 1 serii, wystarczyło poczekać pół godzinki i skakanie byłoby w lepszych warunkach. Morgenstern według mnie zapewnił sobie 1 konkursem wygraną w TCS, musiałaby być katastrofa żeby on nie wygrał, jedyne pytanie dla mnie to czy wygra wszystkie konkursy. Co do Małysza to gdyby nie warunki zająłby pewnie 2-5 miejsce. Stoch bez komentarza dla mnie wciąż, jemu potrzeba dobrych specjalistów od psychiki itp.
Już nie mogę się doczekać kolejnego konkursu, co prawda oglądanie na kacu ale oby emocje były. Pozdrawiam

G 0

grzegorz_g

Użytkownik
panowie w co Wy gracie, skoki narciarskie w bukmacherce przecież na lokatę zawodnika składa się : warunki atmosferyczne (jak je przewidzieć wcześniej), noty sędziów (bez komentarza), i moment odbicia na progu (ułamki sekund). Dziwię się wszystkim tym, którzy próbują się wzbogacić na typowaniu skoków mimo to życzę powodzenia

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Velta, R - Kubacki, D Kubacki 1,72 Unibet
Velta, R - Kubacki, D Kubacki 1,72 Unibet Tu zaryzykuje i zagram odwrotnie od kolegi Raduli... Owszem w tym sezonie do tej pory o wiele lepsze wrażenie zrobił Norweg ,który występami w Norwegii zagwarantował sobie przepustkę do udziału w dalszych konkursach w ,których radził sobie całkiem przyzwoicie w przeciwieństwie do Kubackiego, który ani razu nie załapał się do 30 ale tu w Oberstdorfie Velta skacze słabiutko i we wszystkich próbach skakał bliżej od Polaka stad tez mój typ na Kubackiego w ,którym drzemie spory potencjał (LGP)
kolego tutaj jest zwrot w Unibet bo widze że zaliczyłeś plusik;) A gdyby nie dyskwalfikacja Velty to by On wygrał i kurs 2,00 był bardzo bliski powodzenia ????

adrian1905 132

adrian1905

Użytkownik
Szkoda tej 1 serii, wystarczyło poczekać pół godzinki i skakanie byłoby w lepszych warunkach.
Ale po co czekać? Wystarczyło podnieść belkę, ale to już kolejny konkurs gdzie nie korzysta się z nowego systemu.
Co do samych zawodów to szkoda pierwszego skoku Adama, ale faktycznie skakał w gorszych warunkach niż pozostali (ogólnie miał jedne z gorszych warunków). W drugiej serii pokazał już na co go stać i jeśli chodzi o Małysza to nadal optymistycznie można czekać na drugi konkurs TCS na skoczni Olympiaschanze. Skoki pozostałych Polskich skoczków przemilczę... O Morgensternie dużo pisać nie trzeba, bo obecnie ma znakomitą formę i rywalizuje tak na dobrą sprawę sam ze sobą... Cieszy przynajmniej fakt, że typ jeśli chodzi o Schmitta na plus ;)
Wyniku konkursu w Oberstdorfie
1. Thomas Morgenstern
2. Matti Hauttameki
3. Manuel Fettner
4. Simon Ammann
5. Andreas Kofler
6. Severin Freund
7. Martin Koch
8. Michael Neumayer
9. Wolfgang Loitzl
10. Tom Hilde
11. Adam Małysz
25. Kamil Stoch
35. Stefan Hula
40. Dawid Kubacki
41. Marcin Bachleda
Statystyki Konkursu
Najdłuższy skok zawodów:138 m (Thomas Morgenstern)
Najdłuższy skok 1 serii: 131.5 m (Thomas Morgenstern)
Najdłuższy skok 2 serii: 138 m (Thomas Morgenstern)
Pełne Wyniki - http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&amp;amp;raceid=3024
Klasyfikacja Turnieju Czterech Skoczni w sezonie 2010/2011
1. Thomas Morgenstern : 289.6
2. Matti Hauttameki : 273.1
3. Manuel Fettner : 264
4. Simon Ammann : 259.6
5. Andreas Kofler : 259
6. Severin Freund : 258.7
7. Martin Koch : 254.1
8. Michael Neumayer : 254
9. Wolfgang Loitzl : 248.8
10. Tom Hilde : 246.6
11. Adam Małysz : 243.3
25. Kamil Stoch : 222.4
35. Stefan Hula : 101.3
40. Dawid Kubacki : 95.3
41. Marcin Bachleda : 93.4
Klasyfikacja Pucharu Świata w sezonie 2010/2011
1. Thomas Morgenstern : 705
2. Andreas Kofler : 525
3. Matti Hauttameki : 431
4. Simon Ammann : 361
5. Ville Larinto : 339
6. Adam Małysz : 314
7. Tom Hilde : 226
8. Wolfgang Loitzl : 208
9. Daiki Ito : 201
10. Johan Remen Evensen : 199
18. Kamil Stoch : 121
30. Stefan Hula : 38
48. Marcin Bachleda : 6

chajtgr 54

chajtgr

Użytkownik
kolego tutaj jest zwrot w Unibet bo widze że zaliczyłeś plusik;) A gdyby nie dyskwalfikacja Velty to by On wygrał i kurs 2,00 był bardzo bliski powodzenia ????
sorry miałem na zielono ale rzeczywiście zwrot szczęśliwy po dyskwalifikacji Velty :razz:
e: co ciekawe dzis mi policzyli win Kubackiego ...

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Hilde - Ito @1,60 Tobet ⛔
Jeszcze nie minęły emocje związane z konkursem w Oberstdorfie, a niektóre firmy już uraczyły nas ofertą na noworoczny konkurs w Ga - Pa. Oddsmakerzy Tobetu nie wyciągnęli ani trochę wniosków z dzisiejszego konkursu, gdzie Hilde zjadł Japończyka i mimo że dzieliło ich tylko 5 pozycji, to Tom wyprzedził rywala o prawie 16 punktów. O dziwo Norweg dobrze poradził sobie w trudnych warunkach panujących w I serii, a w II tylko potwierdził dobrą dyspozycję, natomiast Daiki chyba jednak w pierwszej serii miał lepsze warunki od Norwega, a skoczył tylko 3 metry dalej. W finałowym starciu różnica była znaczna, 8 metrów i to na niekorzyść azjaty. Podejrzewam, że w GaPa będzie podobnie, a kurs wystawiony przez Tobet to value.
Szczerze polecam ten typ. Pozdrawiam

jedrula 38,5K

jedrula

Użytkownik
panowie w co Wy gracie, skoki narciarskie w bukmacherce przecież na lokatę zawodnika składa się : warunki atmosferyczne (jak je przewidzieć wcześniej), noty sędziów (bez komentarza), i moment odbicia na progu (ułamki sekund). Dziwię się wszystkim tym, którzy próbują się wzbogacić na typowaniu skoków mimo to życzę powodzenia
W ten sposób rozumując możesz do każdej dyscypliny się przyczepić.
No chyba ,że chcesz nas namówić do porzucenia bukmacherki
;)

A 220

andrzej78

Użytkownik
Hautameki 1-3 w klasyfikacji końcowej 1,45(fortuna)
Moim zdaniem bardzo solidny typ do jakiegoś dubla. Mati prezentuje bardzo równą stabilną forme, a wydaje się że skacze nawet coraz lepiej.

krzysztofix 1,2K

krzysztofix

Użytkownik
Loitzl-Hilde @2,30 Betsafe ⛔
(pewność 7/10)
Value. Tomek w pierwszym konkursie zaledwie pozycję za starszym kolegą, ale jestem pewien, że gdyby miał lepsze warunki w I serii, wciągnąłby Wolfganga nosem. To właśnie Austriak przez słabe kwalifikacje, skakał jako jeden z pierwszych w zawodach, kiedy warunki były najlepsze, ale w II serii zepsuł skok, bo te sto dwadzieścia-parę metrów, w takich warunkach, to było mało. Jak pisałem wcześniej, Tom tylko niesprzyjającej aurze &#39;zawdzięcza&#39; 10 miejsce. Chociaż, jak na jego wcześniejsze &#39;popisy&#39; to i tak dał radę w serii otwierającej. Jeśli tylko pogoda znowu nie zawiedzie, to typ spokojnie powinien wejść, a kurs jak najbardziej zadowala.
Pozdrawiam.
p.s. vrazzo brawo za Freunda ????

G 0

grzegorz_g

Użytkownik
ogólnie to nie gram w skoki (tekst kilka postów wyżej) ale kusi mnie 2,1 na Adama Małysza
Simon Ammann - Adam Malysz 1.65 2.10 (tobet)
Robson// To nie jest dział do podawania suchych typów. Zatem fajnie by było gdybyś dodał chociaż krótkie uzasadnienie do tego typu bo w przeciwnym razie będe musiał usunąc.
Pozdrawiam;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom