Ja już co nieco wybrałem na
TCS.
Najpierw postanowiłem zaatakować singlem jeden typ obejmujący cały turniej.
Kto będzie mieć wyżej sklasyfikowanego zawodnika? Head-to-Head Polska/Finlandia -
Polska @ 2.02 Bwin
Nie jestem pierwszy, który proponuje ten typ w tym temacie, ale bardzo mi się on spodobał i postanawiam w niego zainwestować.Z tego co pamiętam to niedawno proporcje kursowe wyglądały bardziej wyrównanie 1.80 - 1.90, ale dziś się nieco zmieniły ze względu na to, że Finowie oddali dwa dobre skoki w kwalifikacjach.Również wiemy, że zakład tyczy się trzech zawodników - Małysz, Larinto i Hautameaki, z którymi to Małysz będzie musiał wygrać aby mój zakład się powiódł.Dlaczego tak gram ? Jak na razie w Obersdorfie lepiej wypadają Finowie, ale różnica nie jest duża i nawet jeśli wyprzedzą Adama w jutrzejszym konkursie to nie sądzę, żeby różnica była ogromna.Do walki zostaną jeszcze trzy
konkursy, w których Polak nie jest bez szans ze względu na swoją formę.A no właśnie, forma jest wysoki i wydaje się, że ustępuje na razie tylko duetowi Kofler i Morgenstern.Te niejako h2h to bardzo wyrównane trio, ale sądzę, że w końcowym rozrachunku lepiej z tego wyjdzie Polak i wyprzedzi Larinto i Hautameakiego.Jeśli chodzi o sam turniej to Larinto nie jest zbyt doświadczony bo staruje po raz trzeci, bez większych sukcesów i w tym roku tak na dobrą sprawę jest jednym z faworytów do wysokiej pozycji.Matti zaś też średnio się prezentował, nie wygrał nigdy całego cyklu, raz był drugi za...Małyszem i liczę, że w tej edycji będzie podobnie dlatego zainwestuję w ten typ - mam nadzieję, że ta tygodniowa lokata przyniesie spory zysk.
Jeśli już o sam
konkurs to też mam kilka ciekawych spostrzeżeń :
Dzisiaj zaufam Niemcom.Świetnie skakali w kwalifikacjach i treningach, a i nie sądzę, że nie wypalą w zawodach bo staram się zagrać na doświadczonych zawodników.
Wolfgang Loitzl - Michael Neumayer 2 @ 2.30
Bwin
Niesamowicie wysoki kurs na Niemca.Jedynie w kwalach wystąpił trochę słabiej od Austriaka, ale różnica nie jest wielka.Widać, że u Loitzla forma jest średnia.W Engelbergu jest było trochę lepiej co pozwoliło mu wskoczyć do pierwszej dziesiątki.U Niemca podobnie, pnie się coraz wyżej i w Engelbergu był bardzo wysoko.We wtorek też skakał bardzo dobrze, gdzie podczas drugiego treningu zajął drugą pozycję.Doświadczonemu rywalowi szło słabiej wczoraj i to ze względu na formę bo w poprzednich sezonach udowadniał, że na Schattenbergschanze radził sobie kapitalnie.Sądzę, że właśnie tym bukamcherzy się sugerują oraz tym, że Austriak skacze lepiej technicznie co przy wyrównanych skokach będzie na korzyść Wolfganga.Sądzę jednak, że to Niemiec skoczy dalej bo jak widać Schuster przygotował zawodników na tą imprezę i jak na razie dobrze tutaj skaczą.Uważam, że oby dwaj wejdą do drugiej serii i jeśli nawet w pierwszej serii Neumayer przegra to w drugiej będzie miał szansę nadrobić bo różnica nie będzie wielka.
Drugi typ to również wyrównana para, ale Niemiecka.
Richard Freitag - Michael Uhramann 2 @ 1.95
Bwin
Bardzo wyrównana para.Pierwszy to pan Piątek, młody zawodnik, który we wtorek na skoczni spisywał się świetnie, podczas trzech skoków szybował za każdym razem powyżej 130 metrów.Może to zastanawiać, ale wydaje się taka forma wypadkową tego, iż zna tą skocznie bo w Engelbergu nie prezentował się rewelacyjnie.Tutaj został zestawiony w parze z kolegą z reprezentacji, ale bardziej doświadczonym, który też radzi sobie słabo podczas Pucharu Światu.Wydaje się, że coś złapał we wczorajszych skokach i idzie mu lepiej.Jestem przekonany, że przemawia za nim doświadczenie i tym powinien wygrać z młodym zawodnikiem, który był w czołówce kwalifikacji i treningów.Nie liczę na powtórkę, ale jeśli zajmie miejsce w drugiej dziesiątce zawodów to będzie jego sukces.Liczę, że to Michael wygra tą rywalizację przez to, że mam większą pewność co do jego stabilizacji i możliwości oddania dwóch podobnych skoków.
Na razie to tyle i sklejam takie dubla w Bwin :
Wolfgang Loitzl - Michael Neumayer
2 @ 2.30
Richard Freitag - Michael Uhramann
2 @ 1.95
AKO : 4.49 Bwin
AKO jest dość wysokie bo kursy są wysokie, ale pary wyrównane i ja zagram tak jak napisałem, a przekonuje mnie do tego forma Niemców podczas dni w Oberstdorfie.