Karol Gregorek - nowym napastnikiem Cracovii!
Zaostrzy się rywalizacja w linii ataku Cracovii! Kontrakt z „Pasami” podpisał Karol Gregorek, który dziś został zaprezentowany na specjalnej konferencji prasowej.
- Czuję się dobrze i zostałem w Cracovii bardzo miło przyjęty - mówi Karol Gregorek. - Chcę pomóc „Pasom” w odniesieniu jak najlepszych wyników - dodaje „Gregor”.
Zawodnik został wypożyczony z
Wisły Płock na pół roku, ale z opcją transferu definitywnego. - Mam niewiele czasu, by udowodnić swoją przydatność, ale zrobię wszystko, by przekonać do siebie trenera i zostać w „Pasach” na dłużej - przyznaje napastnik.
Gregorek urodził się 26 stycznia 1983 roku. Ma 183 centymetrów wzrostu i waży 78 kilogramów.
25-letni napastnik jest po
Łukaszu Tupalskim,
Piotrze Polczaku oraz
Arpadzie Majorosie czwartym zawodnikiem, który zasilił Cracovię przed rundą wiosenną. Być może nie ostatnim. - Cały czas prowadzimy rozmowy i jest nadzieja, że to nie jest nasz ostatni akord. Rozmowy są już jednak dużo trudniejsze niż wcześniej - wyjaśnia wiceprezes Jakub Tabisz.
Nie zapominajmy również, że napastnik odnosił dotąd skucesy w klubie "Nafciarzy" i na pewno będzie jednym z pewniejszych punktów w drużynie Cracovii Kraków w drugiej połowie sezonu.