IAQUINTA DO 2013r JUVENTUSIE
Napastnik Juventusu Turyn Vincenzo Iaquinta [fot] podpisał ze swoim zespołem nowy kontrakt, który zatrzyma go w ekipie Starej damy do 2013 roku. – Przedłużenie kontraktu z Juve jest dla mnie wielkim zaszczytem – mówi Włoch.
Iaquinta w tym sezonie zdobył dla Juventusu 15 goli i był wyróżniającym się zawodnikiem pierwszego zespołu. Włoch cieszy się z podpisania nowej umowy, mimo że interesowały się jego pozyskaniem takie kluby jak Zenit St. Petersburg czy Lazio Rzym.
VUCINIC NA DŁUŻEJ W AS ROMA
Mirko Vucinić zdecydował się na podpisanie nowego czteroletniego kontraktu z Romą. Dotychczasowa umowa zawodnika wygasała w 2011 roku. Dzięki nowej umowie zawodnik będzie mógł liczyć na wyższe zarobki, które będą wzrastać z każdym rokiem.
Zarobki Vucinicia, który za kończący się sezon 2008/09 otrzyma 3,3 miliona euro, będą kształtować się następująco:
2009/10 - 4 miliony euro,
2010/11 - 4,2 miliona euro,
2011/12 - 4,5 miliona euro,
2012/13 - 4,7 miliona euro.
QUAGLIARELLA W NAPOLI !
Napastnik Udinese Calcio Fabio Quagliarella od nowego sezonu będzie występował w Napoli. Zawodnik podpisał już pięcioletni kontrakt z klubem z Neapolu - poinformowały włoskie media. - Jestem szczęśliwy. Uzyskałem to co chciałem i spełniają się moje marzenia - powiedział Quagliarella.
W zakończonym sezonie Quagliarella zdobył dla Udinese 13 bramek w meczach ligowych.
DEL NERI TRENEREM SAMPDORII
Luigi Del Neri został nowym szkoleniowcem Sampdorii Genua - potwierdził klub na swojej oficjalnej stronie internetowej. Del Neri na tym stanowisku zastąpi Waltera Mazzarriego, który opuszcza klub po dwóch latach pracy.
58-letni Del Neri przed ostatnie dwa lata pracował z zespołem Atalanty Bergamo.
Asystentem Del Neriego będzie Francesco Conti. W sztabie znajdą się również Roberto De Bellis oraz Guida Bistazzoni.
TADESCO NA KOLEJNY SEZON W PALERMO
US Palermo przedłużyło kontrakt z doświadczonym pomocnikiem Giovannim Tedesco. 37-letni zawodnik pozostanie w sycylijskim klubie na najbliższy sezon.
TAdesco do Palermo trafił w styczniu 2006 roku z Genoi. Od tamtej pory zdobył 10 goli w 73 występach w
Serie A
LEONADRO TRENEREM AC MILAN
Po tym jak z klubem pożegnal się Carlo Ancelotti podpisując 3-letni kontrakt z Chelsea Londym Leonardo został jego następcą na stanowisku szkoleniowca Milanu. Były reprezentant Brazylii podpisał dwuletni kontrakt z zespołem Rossonerri.
źródło : SerieA.pl