nasza Komisja Nadzoru Finansowego ma zamiar ukrócić
forex bo tam to jest dopiero szaleństwo,jak czytałem straty osób tam inwestujących idą w miliardy,a BF-a ludziom bronią
Sam też próbowałem tych rynków,ale szybko się opamiętałem i straty nie poszły w wielkie sumy,ale w tym przypadku jestem za,skoro znacznie mniej wariancyjny
Betfair blokują (przyjmuję że duży % ludzi tutaj piszących nie jest gamblerami tylko na gamblerce zarabia) to
Forex powinien być następny choć to nie przejdzie,ale coś tam robią .Niech się dzieje
Dodam tylko, że na Forexie wygrywa 10% ludzi, 90% traci, z tych 10% to 2-3 % ludzi wygrywa grube stawki, 7-8% ludzi to płotki, które są "na plusie".
Co do Forexa to tam się nie dobiorą, bo te 2-3 % ludzi, którzy trzepią tam hajsy to rybki z rządu/mające układy w rządzie i tak dalej i tak dalej.
Na
Betfair tego nie ma, dlatego ganiają tych co nie mają pleców u nich.
Jak kumpel kradnie auta za 10 k, to lepiej go sprzedać, niech go ścigają
Jak brat kradnie auta za 100 k, to trzeba robić tak, żeby to ścigali kumpla, a nie brata
To samo jest tam, dlatego ja z tym Forexem i dobraniem się do nich to nie bardzo wierzę ????
EDIT:
to jeszcze się upewnię, czyli w przypadku opcji "gambling" nie mam możliwości kontrowania back-lay i odwrotnie?
Masz, masz.
Obecnie w teorii nawet na jakiś efortunach czy estsach masz opcję CASH-OUt - to jest po części
trading. Oszukany, bo oszukany, ale jakiś.
Gambling - masz możliwość tylko to Ty już musisz kontrować sam i sam tego pilnować.
Nie wiem, jak Ci to łopatologicznie przedstawić.
Grasz przed meczem powiedzmy
Under 1.5 bramki.
Mecz się zaczyna, pada szybko 1 bramka,kurs na under 1,5 rośnie mocno, więc postanawiasz robić kontrę w postaci postawienia Under 2,5 co by w razie 2 bramki odrobić stratę z 1 zakładu.
Inny przykład.
Grasz przed meczem Over 1,5 bramki w meczu mocno underowym po x kursie.
Mecz się wlecze, więc postanawiasz przy 0:0 w przerwie meczu zagrać BACK 0:0 (czyli wchodzisz w zakład). Ewentualnie dorzucasz sobie jeszcze Back 1:0 na faworyta.
No i wtedy ratujesz swój zakład over 1,5, w razie gdyby wynik 0:0 pozostał, albo faworyt strzelił na 1;0 i taki wyniki pozostał.
Przepraszam, jak coś nie jest zrozumiałe.
Ciężko mi to łatwiej i bardziej przejrzyście wyjaśnić.