To było jej podać Józek Jarzyna ze Szczecina, a za przysłoge dać 20-30 plnChciałem dzisiaj odebrać wygraną w Wieliczce 2.900 zł i usłyszałem od pani,że jeżeli wygrana jest powyżej 2.280 zł to muszę podać swoje dane osobowe,powiem,że coraz lepiej się w tym kraju dzieje,państwo policyjne wszystko chcą wiedzieć o obywatelu...
Kazali Ci okazać dowód osobisty w celu spisania dancych? jak tak to się niczego nie obawiaj i poproś jeszcze o zaświadczenie o wygranejI jak rozwinęła się sytuacja ?? Miałem podobnie w Krakowie i nie wypłacili mi...
Czyli mam pokazać dowód osobisty oni Mnie spiszą i po problemie ?. Bo babeczka mi móiła , że do skarbówki to idzie, że 10% podatku i oni tej kwoty mi nie wypłaca.. to ja już nie wiem o co kaman.. Czy mam jakiegoś "gościa" spod sklepu wziąść z dowodem odpalić mu procent i on mi to wypłaci w punkcie na jego imie?Kazali Ci okazać dowód osobisty w celu spisania dancych? jak tak to się niczego nie obawiaj i poproś jeszcze o zaświadczenie o wygranej
Nie zagłębiaj się komu i gdzie co idzie te 10%. Daj swój dowód i będzie to że wygrałeś w skarbówce czy tam w księgowości toto-mixaCzyli mam pokazać dowód osobisty oni Mnie spiszą i po problemie ?. Bo babeczka mi móiła , że do skarbówki to idzie, że 10% podatku i oni tej kwoty mi nie wypłaca.. to ja już nie wiem o co kaman.. Czy mam jakiegoś "gościa" spod sklepu wziąść z dowodem odpalić mu procent i on mi to wypłaci w punkcie na jego imie?
Nic nie trzeba, Ciebie to nie interesuje i w niczym nie szkodzi. Jakby to nie miało miejsca, skarbowy poprostu otrzyma te 10% bo nie podzieliłes kuponów na mniejsze wygrane itp itd. Nie masz obowiązku nigdzie tego zgłaszać i nic Ci nie nakazuje tego robić. Wszystko jest jak trzeba!A do rozliczenia w Picie czy jakichś innych oświadczeniach majątkowych hmm?
"Głupi jesteś" kolego. Spisanie polega że będziesz w księgach toto-mixa które trafiają do skarbowego jak wszystko inne w tym kraju jako statystyka. Takie "spisanie" polega na tym samym jak prośba o zaświadczenie o wygranej. Nie prosiłeś nigdy w stacjonarnym o taki "Kwit" ?Zawsze staram się tak grać żeby ewentualną wygraną mieć podzieloną na 2-3 kupony,spisać z dowodu się nie dam w przeciwieństwie do kolegi ja tam władzy nie ufam,na co im takie informacje? Że ktoś wygrał trochę ponad 2 tyś? Niech sobie aferzystów spisują którzy kradną na miliony...
tak dokładniena Ligę Mistrzów?
Bzdura, ja właśnie puściłem kupon za 700 zł i jakoś nie ma żadnego limitu.tak dokładnie