Wygra Top Model (STS)
 Typ; Zuzanna Kołodziejczak Kurs 3,5
Dziś dość nietypowo. Na wstępie zaznaczam iż jestem jedynie amatorem  pięknych kobiet a nie znawcą modelingu. Dlatego stawka powinna być  dobrana z rozwagą.
Od początku programu za faworytkę do końcowego tryumfu typowałem Marcelę  Leszczak 20l. Marcela wygrywała liczne konkurencje! Ta dziewczyna  cechuje się dużą pewnością siebie jak i determinacją do osiągnięcia  sukcesu. Podkreślała to wielokrotnie przez co nawet wybuchł konflikt w  jednym z odcinków. 
Koniec końców postawię na Zuzie Kołodziejczak 19l, która na początku  lekko zaszokowała jury przychodząc na casting z kolczykiem w nosie. 
Z programu na program coraz bardziej mi się podobała. Jak sam Piróg  powiedział w ostatnim odcinku, Zuzia poczyniła największy progres w tej  edycji i zasługuje na finał.
Jak wiemy głosować będą widzowie przez co musimy mieć na uwadze, że  niektórzy (ba może i większość) będzie kierować się sympatią jak i  położeniem geograficznym. Jeżeli chodzi o ten drugi czynnik to Zuzia  mieszka w Poznaniu, Marcela jest z Leszna a 2 inne uczestniczki finału  Renata (Katowice), Klaudia(Sosnowiec). Tu przewagę widzę po stronie  ,,Zuśki", oczywiście przy pewnych założeniach. Marcela jest z prowincji a  Renia jaki i Klaudia pochodzą z tego samego regionu. 
Następnie popularność na Facebooku (liczba lubię to) ; Zuzia 190tyś.  Marcela 118tyś. Klaudia 30tyś i na szarym końcu Renata 13tyś. Jak  widzimy ogromną przewagę w tym względzie ma moja faworytka. A te ,,Like"  są potencjalnymi głosami...
Dlaczego nie Marcela? Dziewczyna po prostu zaczęła razić to swoją  pewnością siebie. W ostatnim odcinku na pytanie jak sobie poradzi bez  j.angielskiego w wielkim świecie modelingu odparła; wrócę do siebie i  się nauczę a następnie będę najlepsza. Coś w tym stylu, co mi osobiście  się nie spodobało. 
Nauka języka z jej ust zabrzmiała bardzo banalnie a  jednak nie nauczyła się do tej pory. 
Przeglądałem również liczne fora z ankietami i opiniami. W ankietach  najwięcej głosów otrzymują właśnie Marcela, Zuza i Renia. Głosy raczej  po równo.
Oczywiście nie wiemy co się wydarzy dziś w finale i trzeba mieć to na  uwadze przy doborze stawki. Kursy w Stsie szaleją także 3,5 może się  zmienić. Może namieszać jeszcze Renatka.