Wygra Top Model (STS)
Typ; Zuzanna Kołodziejczak Kurs 3,5
Dziś dość nietypowo. Na wstępie zaznaczam iż jestem jedynie amatorem pięknych kobiet a nie znawcą modelingu. Dlatego stawka powinna być dobrana z rozwagą.
Od początku programu za faworytkę do końcowego tryumfu typowałem Marcelę Leszczak 20l. Marcela wygrywała liczne konkurencje! Ta dziewczyna cechuje się dużą pewnością siebie jak i determinacją do osiągnięcia sukcesu. Podkreślała to wielokrotnie przez co nawet wybuchł konflikt w jednym z odcinków.
Koniec końców postawię na Zuzie Kołodziejczak 19l, która na początku lekko zaszokowała jury przychodząc na casting z kolczykiem w nosie.
Z programu na program coraz bardziej mi się podobała. Jak sam Piróg powiedział w ostatnim odcinku, Zuzia poczyniła największy progres w tej edycji i zasługuje na finał.
Jak wiemy głosować będą widzowie przez co musimy mieć na uwadze, że niektórzy (ba może i większość) będzie kierować się sympatią jak i położeniem geograficznym. Jeżeli chodzi o ten drugi czynnik to Zuzia mieszka w Poznaniu, Marcela jest z Leszna a 2 inne uczestniczki finału Renata (Katowice), Klaudia(Sosnowiec). Tu przewagę widzę po stronie ,,Zuśki", oczywiście przy pewnych założeniach. Marcela jest z prowincji a Renia jaki i Klaudia pochodzą z tego samego regionu.
Następnie popularność na Facebooku (liczba lubię to) ; Zuzia 190tyś. Marcela 118tyś. Klaudia 30tyś i na szarym końcu Renata 13tyś. Jak widzimy ogromną przewagę w tym względzie ma moja faworytka. A te ,,Like" są potencjalnymi głosami...
Dlaczego nie Marcela? Dziewczyna po prostu zaczęła razić to swoją pewnością siebie. W ostatnim odcinku na pytanie jak sobie poradzi bez j.angielskiego w wielkim świecie modelingu odparła; wrócę do siebie i się nauczę a następnie będę najlepsza. Coś w tym stylu, co mi osobiście się nie spodobało.
Nauka języka z jej ust zabrzmiała bardzo banalnie a jednak nie nauczyła się do tej pory.
Przeglądałem również liczne fora z ankietami i opiniami. W ankietach najwięcej głosów otrzymują właśnie Marcela, Zuza i Renia. Głosy raczej po równo.
Oczywiście nie wiemy co się wydarzy dziś w finale i trzeba mieć to na uwadze przy doborze stawki. Kursy w Stsie szaleją także 3,5 może się zmienić. Może namieszać jeszcze Renatka.