Z drugiej strony Bowe i Tyson to już legendy. Lewis to też Ktoś.Hmmm... Lamon Brewster, John Ruiz, Chris Byrd to Legendy wagi ciezkiej? Rozumiem, ze to primaaprillisowy zart. Golota z Vitalijem nawet w swoim prime nie mial by zadnych szans. Jeden prawy Vitalija i po walce, tak jak z Brewsterem.
Źle to sformułowałem, chodziło mi o to że w ciągu swojej całej kariery walczył z legendami. Adamek dostał raz lanie od Kliczki i tyle, nawet przez chwile mu nie zagroził.Dawid1892 napisal, ze Golota walczyl o mistrzostwo swiata z legendami wagi ciezkiej.... Przeciez to kompletna bzdura. Lewis owszem, ale Ruiz? Byrd? Brewster o)? Prosze was....
Wypowiedź a la typowy Janusz, dla którego boks to tylko waga ciężka. Kogo interesuje ,,mistrz polski" czyt niższe kategorie wagowe? Wszystkich prawdziwych fanów boksu.Żebyś bardziej zrozumiał to porównam tobie do np. mistrza Ekstraklasy i np. mistrza Premier League. Mistrz Polski od ponad 10 lat nie potrafi zakwalifikować się piłkarskiej Ligi Mistrzów podczas gdy mistrz Anglii skutecznie walczy o trofeum w LM. Kogo interesuje mistrz Polski? Tym są niższe kategorie wagowe i waga ciężka.
Ciekawe czy swój brąz z mistrzostw Europy Gołota ,,powiesił gdzieś w kiblu".Medal olimpijski to medal olimpijski - Adamek na emeryturę olimpijską nie ma co liczyć. twój idol Adamek i jego największe osiągnięcie to brązowy medal ME - http://tomaszadamek.com.pl/pl/content/show/2/
Andrzej taki medal też sobie powiesił gdzieś pewnie w kiblu.
Wymień mi proszę tych kilku bokserów, chociaż jeśli twoim zdaniem Saleta z pasami interkontynentalnymi (????) ma większe osiągnięcia od Adamka to pewnie nie będziesz miał z tym problemów.Bokserów Polaków z pasami i większymi osiągnięciami niż Adamek jest kilku (przecież nawet Salecie trafiły się pasy mistrza Europy, interkontynentalne).
To, że ktoś dwa razy podczas 12 rund był liczony, nie znaczy z automatu, że przegrał walkę. Ludzie jaki ,,wał stulecia"? Wy wiecie jak w ogóle punktuje się walki bokserskie?Musiałem :sad:
Kur ..,
Ruiz w 2 rundzie dwa razy na deskach oraz gdyby nie liny, wypadłby poza ring.
Wałek.
Andrew, Mistrz Świata.
http://www.youtube.com/watch?v=qNDRXn03LTM
Pełne portki przed zapaśnikiem Ruziem? Daj spokój.Lewis,Tyson,Holyfield,Bowe,Mercer,Ruiz to były nazwiska na które niejeden bokser przed wejściem na ring już miał pełne portki.
,,Wielki trener Roger" nie był trenerem Gołoty w walce z Lewisem.Natomiast o przyczyny jego porażek o oprócz tego ,że doili go Ziggy i wielki trener Roger,zepsuli jego w postaci tego,że za szybko wystawili go na Lennoksa Lewisa ,potem to już pokłosie tego,Andrzej nigdy wcześniej nie schodził z ringu zawsze walczył do upadłego,począwszy od kariery amatorskiej aż do feralnego pojedynku z Lewisem.
Chyba nie.nawet Sanders obił Władimira,Byrd chyba też
Lennox Lewis, Mike Tyson, Riddick Bowe. Przynajmniej o tych trzech ciężko powiedzieć, że historii HW nie tworzyli.Dawid1892 napisal, ze Golota walczyl o mistrzostwo swiata z legendami wagi ciezkiej.... Przeciez to kompletna bzdura. Lewis owszem, ale Ruiz? Byrd? Brewster o)? Prosze was....
Nawet Ruiz nie wierzył, że może wygrać.[...]
To, że ktoś dwa razy podczas 12 rund był liczony, nie znaczy z automatu, że przegrał walkę. Ludzie jaki ,,wał stulecia"? Wy wiecie jak w ogóle punktuje się walki bokserskie?
[...]
Dzięki, skorzystam, bo to cenna sztuka.Kolego polecam korepetycje ktore pozwola ci nauczycz sie sztuki czytania ze zrozumieniem hehe bez tego w bukmacherce ani rusz.
Jacy to znowu sędziowie liczą celne ciosy podczas walki? :O Tak jak się obawiałem, jednak niektórzy nie mają pojęcia jak się punktuje walki, ale i tak się wypowiadają i później powstają kwiatki a la ,,wałek stulecia". Masz tutaj obiektywne punktacje Polaków: http://www.boxing.pl/forum/strefa-punktowania-walk/19752-john-ruiz-vs-andrzej-goa-ota-13-11-2004-a.htmlNawet Ruiz nie wierzył, że może wygrać.
Pamiętacie jak oczekując na werdykt cały czas kręcił głową, której twarz wyrażała ... strach?
W ciosach, które doszły do celu, Gołota mial przewagę. 152/121.
Ciosów w ogóle zadanych, Gołota miał wg sędziów mniej o 79 ciosy zadane.
Dwa liczenia dają oczywiście przewagę "optyczną" a niekoniecznie decydującą o końcowym werdykcie ale jednak, były to liczenia a boks to nie "zapasy". (Wspominałeś zresztą, że Ruiz to "zapaśnik".
Czy Ruiz nie powinien być liczony też i w 10 rundzie? A czy nie powinien w 8 rundzie dostać ostrzeżenia za soczyste uderzenie w tył głowy po gongu?
Trochę by się znalazło dla zebrania punktów dla Gołoty a osłabienia punktacji Ruiza.
... a gdzie to wyczytałeś z mojej wypowiedzi, że sędziowie tak liczą?Jacy to znowu sędziowie liczą celne ciosy podczas walki? :O Tak jak się obawiałem, jednak niektórzy nie mają pojęcia jak się punktuje walki, ale i tak się wypowiadają i później powstają kwiatki a la ,,wałek stulecia". Masz tutaj obiektywne punktacje Polaków: http://www.boxing.pl/forum/strefa-punktowania-walk/19752-john-ruiz-vs-andrzej-goa-ota-13-11-2004-a.html
Gdzieś w tym dziale jest też post z regułami punktowania, radzę się zapoznać.
O boże...Ile razy jeszcze to napisz ? No ja to napisałem i co z tego ? Może za mocno napisane - ok, ale ileż można ? Przyczepiłeś się do tego jak mucha do gówna...Nie jestem bokserskim ekspertem, ale dla wielu w tamtej walce Gołota był lepszy. Ale nie zapomnij jeszcze 38 razy napisać o wałku stulecia, bo jeszcze 6 userów tego nie przeczytało.i później powstają kwiatki a la ,,wałek stulecia"
... a gdzie to wyczytałeś z mojej wypowiedzi, że sędziowie tak liczą?
?:???:Ciosów w ogóle zadanych, Gołota miał wg sędziów mniej o 79 ciosy zadane
Napisałem całe 2 razy, o 2 za dużo z powodu twojego jednego delikatnie mówiąc mało trafionego stwierdzenia. Ja ze swojej strony kończę aktywność w tym temacie. Pozdrawiam i życzę wielu trafionych pięściarskich typów.O boże...Ile razy jeszcze to napisz ? No ja to napisałem i co z tego ? Może za mocno napisane - ok, ale ileż można ? Przyczepiłeś się do tego jak mucha do gówna...Nie jestem bokserskim ekspertem, ale dla wielu w tamtej walce Gołota był lepszy. Ale nie zapomnij jeszcze 38 razy napisać o wałku stulecia, bo jeszcze 6 userów tego nie przeczytało.
Fakt. "Zwracam honor" w tym zakresie. Freudowska pomyłka. Na zasadzie, tyle było więc i sędziowie widzieli.?:???:
[...]