Typ nr 229
Piłka nożna -
Bundesliga
10.11.2018, sobota, godz. 18.30
Spotkanie: Dortmund - Bayern
Typ: 1X
Kurs: 1.79
Stawka: 50 zł
Bukmacher: Unibet
Nie no, nie będę czekał z tym typem do weekendu. To co się teraz dzieje w ekipie Bayernu to jakieś kompletnie niedorzeczne rzeczy. Co się dowiadujemy? Choćby dziś pisze niemiecki Kicker:
- Robben, Ribbery, Hummels, Mueller stoją w opozycji przeciw trenerowi, dążą za wszelką cenę do jego zwolnienia
Inne wieści z klubu:
- wypadł Thiago i teraz nie ma kto grać na szóstce - wygląda na to że wróci tam Kimmich.
- Bayern ma 16 zawodników na 10 pozycji do obsadzenia - strasznie krótka kadra
- Wagner też się fochuje, po meczu pucharowym powiedział między innymi takie słowa:
"Jestem zawodnikiem. Moim zadaniem nie jest analizowanie spotkań i w sumie nie mam zbyt wiele do analizy. Mamy od tego trenera, to go spytajcie. Rozegrałem dopiero drugi mecz od początku, nie tego oczekiwałem."
- wielu zawodników domaga się rozmów z władzami głównie na temat swojej sytuacji w klubie. James, Robben, Ribbery, Lewandowski. Ku naszej uciesze jednym z pierwszych zaproszonych był Lewy a to znak ze jego najbardziej szanują w tej chwili w aktualnej kadrze. Lewy był niezwykle zadowolony z rozmowy czym pewnie jeszcze bardziej rozsierdził swoich kolegów z drużyny.
- ostatnio też sytuacja z żoną Muellera, która coś tam wrzuciła na twittera (doczytajcie) - potem jakieś przeprosiny, oświadczenia wydaje zawodnik, żona zawodnika, klub. Cyrki wokół w sumie nie wiadomo czego i niczego istotnego ale pokazuje jak błacha sprawa w tym klubie jest wyolbrzymiana żeby jeszcze bardziej wzniecać "pożar" w drużynie.
Można by tu wiele wymieniać. Ogólnie wszystko się sypie. Co rusz ktoś wypuszcza z szatni nowe fakty odnośnie drużyny. Oczywiście pewnym jest niemal że robią to nieoficjalnie najbardziej niezadowoleni piłkarze.
Co do Borussi - w sumie wystarczy spojrzeć na ich formę. Kapitalnie ustawił tą drużynę Favre. Trochę mają problemów z kontuzjami obrońców ale mają niezłych zmienników więc nie ma specjalnie się co bać.
Myślę że przez najbliższy tydzień będą wychodzić kolejne ciekawe informacje z Bayernu a przecież w miedzy czasie jeszcze mecz z AEK w
LM i kto wie co tam piłkarze odstawią. Wygrają czy nie to już tylko będzie zależeć od słabości rywala bo raczej morale zawodników nie poprawi.
Wyniki: 3-2
Zysk: 39,50 zł