Ronnie O'Sullivan - Mark Allen ![No entry :no_entry: ⛔](https://cdn.jsdelivr.net/gh/joypixels/emoji-assets@5.0/png/64/26d4.png)
Typ: Ronnie O'Sullivan; @1,44
Bet365
Poza wpadką w UK
Championship, ten sezon jak na razie Ronnie może zaliczyć do udanych. Podczas World Open doszedł do finału, w listopadowym turnieju finałowym
Premier League wręcz zmiażdżył rywali, potem był ten nieudany UK
Championship, no i wreszcie niedawno dobra gra w
Championship League (w ośmiu meczach łącznie sześć wygranych i dwie porażki). Zatem widać, że ostatnich miesiącach forma u O'Sullivana jest. Jeśli chodzi o Allena, to jest to na pewno wielki talent. W tym rok skończy dopiero 25 lat, a już zdążył sporo namieszać w gronie najlepszych snookerzystów. Ostatnio zaliczył półfinał UK
Championship. Myślę, że O'Sullivan po wpadce w Mistrzostwach Wielkiej Brytanii, do kolejnego bardzo prestiżowego turnieju, jakim jest
Masters, przystąpi zmobilizowany. Tak jak napisałem, forma jest. Jeżeli nie wymyśli znowu czegoś głupiego i zagra na swoim poziomie, to Allen raczej nie ma co liczyć na nawiązanie walki. Już wielokrotnie stawiałem w różnych meczach na Ronniego - raczej wygrywał; chociaż niekiedy nie chciało mu się grać i kupon był w plecy. Mobilizacja powinna być tym razem (w końcu
Masters to obok Mistrzostw Świata i UK
Championship jeden z trzech najważniejszych turniejów), a to gwarantuje raczej sukces faworyta. Myślę, że Anglik wygra to spotkanie.