>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

The Masters 9-16.01.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
The Masters 2011

Data: 9-16. stycznia 2011

Miejsce: Londyn (Wembley Arena)

Drabinka:

Finały z poprzednich lat:

Kursy na końcowe zwycięstwo:

Kursy na mecze pierwszej rundy:

snajp 887K

snajp

Użytkownik
9 Stycznia mamy dwa spotkania:

Selby – King
Tu nie będę się za bardzo rozpisywał bo jest to dla mnie dziwny pojedynek.
Niby Selby jest tu faworytem ale jakoś po UK nie przemawia do mnie żeby miał lekko z Kingiem.
Co prawda pokonał w pierwszej rundzie Waldena 9:6 ale przyszło Mu to z ogromnym trudem czego rezultatem była porażka już w następnej rundzie z Maguire&#39;m a King stoczył zacięty pojedynek z
R.Day&#39;em ,który przegrał zaledwie 8:9 Selby chyba nie jest w najlepszej formie i kurs 1.25 na Niego nie powala.Handi +2.5 na Kinga 1.83 bardziej mnie przekonuje.

Carter – Ebdon

Obaj nie błyszczą skutecznością w grze,odpadli w pierwszej rundzie UK.Ten pierwszy z jak dotąd mało znanym Markiem Joyce&#39;em,który jak się potem okazało dotarł aż do ćwierć finału gdzie przegrał 9:7 z finalistą tego turnieju Williamsem.Ebdon z kolei z Higginsonem,który też nie jest zbyt wymagającym przeciwnikiem.Jak dla mnie tu zwycięsko z tego pojedynku wychodzi Peter Ebdon,który jak chce to potrafi się zmobilizować i pokazać snooker na najwyższym poziomie.
Kurs 2.25 / H+1.5 → 1.80

Przypominam jeszcze wszystkim że w dniach 3 – 6 stycznia rusza

CHAMPIONSHIP LEAGUE SNOOKER

Będzie okazja jeszcze pooglądać co zawodnicy sobą prezentują.
Bet365 pokazuje wszystkie mecze.

Na razie tyle może dzisiaj jeszcze coś skrobnę //// i panowie ruszmy ten temat bo zniknął ze strony głównej i trzeba go szukać w temacie &#39;&#39;POZOSTAŁE SPORTY&#39;&#39; :-(

snajp 887K

snajp

Użytkownik
10 Stycznia

JUNGHUI – WILLIAMS

Wiem że niespodzianki się zdarzają ale dla mnie Mark WIN

HIGGINS – DOTT

Tu nie typowałbym zwycięzcy tego pojedynku bo szanse są naprawdę wyrównane.Pamiętamy pojedynek tych panów z UK.Higgins wygrał 9:8 i dużo nie brakowało a to Graeme wyszedł by zwycięsko z tej rywalizacji.Widzę tu tak samo zacięte spotkanie i w/g mnie over9 frame&#39;ów po kursie 2.10 jest całkiem możliwe.​

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
John Higgins - Graeme Dott ⛔
Typ: John Higgins; @1,44
Bet365

Higgins w ostatnich tygodniach w bardzo dobrej formie. Po powrocie z banicji pokazuje nam kawał niezłego snookera. W grudniu wygrał UK Championship. Natomiast w rozegranym w tym tygodniu Championship League wygrał zdecydowaną większość meczy (troszeczkę słabiej w tych play-offach, ale w dwóch grupach łącznie 10 zwycięstw i 2 porażki). Dott także grał w tych rozgrywkach i uzyskał marny bilans 1-5. Choć na pewno trzeba patrzeć na Championship League z lekkim przymrużeniem oka, bo tam się gra dużo w ciągu kilku dni. Z drugiej jednak strony taka ciągła gra może świadczyć o prawdziwej aktualnej formie zawodnika (niech każdy sobie dorobi teorię jaką będzie chciał ;-) ). Obaj panowie spotkali się na dwóch wspomnianych przeze mnie imprezach - kilka dni temu wygrał John 3:2, natomiast podczas UK Championship ich mecz był trochę dziwny, chwilami stojący na niskim poziomie. Także zwyciężył Higgins. Wynik brzmiał 9:8 dla starszego ze Szkotów. Mecz ten mógł się jednak zakończyć w drugą stronę. Jednak wygrał John i to zwycięstwo go być może trochę odblokowało, bo później grał już dużo lepiej, czego uwieńczeniem był ten cudowny come back w finale z Williamsem. Podsumowując, Higgins ostatnio w dobrej formie, natomiast KROPECZKA raczej słabo. Dotta bardzo lubię, ale w tym spotkaniu nie daję mu za większych szans. Starszy ze Szkotów powinien wygrać ten mecz.

michau 84

michau

Forum VIP
Więc rozpoczynamy najbardziej prestiżowy nierankingowy turniej w snookerowym kalendarzu. Spotkań nie będzie za wiele, bo tylko 16 zawodników bierze udział, ale troszkę ponad tydzień będziemy mogli nacieszyć się snookerem ;)

Dziś pierwsze dwa spotkania:

Niedziela,
14:30 Mark Selby - Mark King
20:00 Allister Carter - Peter Ebdon

Z dzisiejszej oferty nie widzę żadnych konkretnych typów, dla mnie peffką pierwszej rundy jest zwycięstwo Higginsa, ale o tym napiszę nieco później. Jeśli już to dziś szukałbym handi na Selby&#39;ego i overa w drugim pojedynku. Panowie grają do 6. wygranych partii, linia pewnie na wysokości 9,5. Z tych par, bardziej przepadam za Kingiem i Ebdonem, ale żaden z nich raczej nie będzie miał łatwo, szczególnie ten pierwszy.

Zapraszam do dyskusji ;)

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Selby – King Tu nie będę się za bardzo rozpisywał bo jest to dla mnie dziwny pojedynek. Niby Selby jest tu faworytem ale jakoś po UK nie przemawia do mnie żeby miał lekko z Kingiem. Co prawda pokonał w pierwszej rundzie Waldena 9:6 ale przyszło Mu to z ogromnym trudem czego rezultatem była porażka już w następnej rundzie z Maguire&#39;m a King stoczył zacięty pojedynek z R.Day&#39;em ,który przegrał zaledwie 8:9 Selby chyba nie jest w najlepszej formie i kurs 1.25 na Niego nie powala.Handi +2.5 na Kinga 1.83 bardziej mnie przekonuje.
WIELKI Selby po za burtą!!!
W pięknym stylu M.King odprawił jednego z faworytów 6:4 i tu moje spostrzeżenia mnie nie zawiodły.
Dręczy mnie non stop spotkanie Higginsa z Dottem.Jak napisał christopher48 &quot;Kropek&quot; nic nie pokazał w CLS na sześć spotkań wygrać tylko jedno to marny wynik,ale z Higginsem znowu przegrał tylko jednym frejmem.Higgins jest w formie i to nie ulega wątpliwości ja jednak nie skazuje Dotta na sromotną porażkę.

christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Ronnie O&#39;Sullivan - Mark Allen ⛔
Typ: Ronnie O&#39;Sullivan; @1,44
Bet365

Poza wpadką w UK Championship, ten sezon jak na razie Ronnie może zaliczyć do udanych. Podczas World Open doszedł do finału, w listopadowym turnieju finałowym Premier League wręcz zmiażdżył rywali, potem był ten nieudany UK Championship, no i wreszcie niedawno dobra gra w Championship League (w ośmiu meczach łącznie sześć wygranych i dwie porażki). Zatem widać, że ostatnich miesiącach forma u O&#39;Sullivana jest. Jeśli chodzi o Allena, to jest to na pewno wielki talent. W tym rok skończy dopiero 25 lat, a już zdążył sporo namieszać w gronie najlepszych snookerzystów. Ostatnio zaliczył półfinał UK Championship. Myślę, że O&#39;Sullivan po wpadce w Mistrzostwach Wielkiej Brytanii, do kolejnego bardzo prestiżowego turnieju, jakim jest Masters, przystąpi zmobilizowany. Tak jak napisałem, forma jest. Jeżeli nie wymyśli znowu czegoś głupiego i zagra na swoim poziomie, to Allen raczej nie ma co liczyć na nawiązanie walki. Już wielokrotnie stawiałem w różnych meczach na Ronniego - raczej wygrywał; chociaż niekiedy nie chciało mu się grać i kupon był w plecy. Mobilizacja powinna być tym razem (w końcu Masters to obok Mistrzostw Świata i UK Championship jeden z trzech najważniejszych turniejów), a to gwarantuje raczej sukces faworyta. Myślę, że Anglik wygra to spotkanie.

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Za pięć pierwsza w nocy zakończyło się spotkanie Carter - Ebdon.Ułożyło się po mojej myśli bo zwycięsko z tego pojedynku wyszedł Peter.I tak jak napisałem wcześniej obaj nie błysnęli za bardzo formą,mnóstwo błędów zarówno wymuszonych jak i prostych wbić z jednej i z drugiej strony,można powiedzieć że Ebdon cudem wyszedł z opresji choć mógł już dużo wcześniej zakończyć ten pojedynek.
W następnej rundzie Ebdon trafi albo na Fu albo na Maguire i nie wróżę Mu przejścia do półfinału,ale z typowaniem poczekam aż poznamy następnego ćwierćfinalistę.
Spotkanie które mnie jeszcze dzisiaj interesuje to Williams - Ding.
Wyżej nie napisałem za dużo o tym pojedynku bo chciałem zobaczyć jak Mark zaprezentuje się w CLS.I zaprezentował się w/g mnie bardzo dobrze,awansował do grupy zwycięzców pokonując w finale O&#39;Sullivana 3:2.A co z Dingiem ? No właśnie i tu mam problem bo wiemy że jest nieobliczalnym zawodnikiem.Jak złapie rytm to potrafi sprzątać stół z niebywałą precyzją ale jak coś pójdzie nie po Jego myśli to koniec.Nie potrafi opanować nerwów i jego dominacja przestaje istnieć (tik z drżącą powieką daje znać że już jest po chłopie)
Oby angielska publiczność wytrąciła Dinga z równowagi bo Mark zamyka mi kupon z ako 6,16 :razz: a tylko na niego postawiłem bez handi.
Dopiero teraz to przeczytałem :http://www.eurosport.pl/snooker/masters/2010-2011/ebdon-nie-mowi-stop_sto2612935/story.shtml
&quot;Sam jestem zszokowany, że zagrałem tak dobre spotkanie - przyznał Ebdon, który w ostatnich dniach zmagał się z wirusem. - Nie dotykałem kija od wtorku. Czułem się bardzo źle, nic nie jadłem i praktycznie cały czas leżałem w łóżku.
Dzisiaj rano nie mogłem nawet ustać na nogach. Gdyby spotkanie było wyznaczone na popołudnie [kiedy grali Selby z Kingiem], nie byłbym w stanie w nim zagrać. Nawet wieczorem nie widziałem dobrze bil i kieszeni. Miałem wrażenie, że ręka prowadząca kij należy do kogoś innego. Pod koniec meczu jechałem już na pustym baku. - Nie oczekiwałem, że wygram z kimś pokroju Allistera. Jedynie starałem się jak najbardziej utrudnić mu życie. Teraz będę miał kilka dni przerwy, a jutro na pewno zobaczę się z lekarzem - zadeklarował Ebdon.&quot;
Skoro Peter był chory to nie wiem co myśleć o grze Aliego i dobrze się trzeba będzie zastanowić jak typować następny mecz Ebdona.​

michau 84

michau

Forum VIP
Nie mam niestety czasu, żeby się rozpisać, więc pobieżnie.
Dziś stawiam na zwycięstwo Higginsa oraz Williamsa. W moich oczach są oni obecnie dużo lepszymi zawodnikami niż ich przeciwnicy, czyli Dott oraz Ding. Szkot po &#39;odwieszeniu&#39; gra nieziemsko. Najpierw wygrał PTC, później triumfował w UK. Mark Williams natomiast był pokonanym w finałowym pojedynku UK. Higgins pokonał Dotta zaledwie 9-8 w drugiej rundzie, zatem tu nie ryzykuję handi, szczególnie jeśli grają tylko do 6 partii. Ding również pożegnał się z UK w drugiej rundzie, przegrywając z Markiem Allenem.

PS. Jeszcze krótka wiadomość dla tych którzy tu zaglądają i niekiedy grają moje i innych typy. Po 1. nikt nie każe Wam ich grać. Po 2. wszyscy piszą tu swoje przemyślenia a co Wy z tego wybierzecie lub nie, to już Wasza sprawa. Wszystko powyższe napisane po otrzymaniu PW z żalem i lamentem po wczorajszym bardzo złym typie na Selbyego. Szkoda, że za overa nikt nie raczył podziękować.

pozdrawiam

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Tu nie typowałbym zwycięzcy tego pojedynku bo szanse są naprawdę wyrównane.Pamiętamy pojedynek tych panów z UK.Higgins wygrał 9:8 i dużo nie brakowało a to Graeme wyszedł by zwycięsko z tej rywalizacji.Widzę tu tak samo zacięte spotkanie i w/g mnie over9 frame&#39;ów po kursie 2.10 jest całkiem możliwe.
Przepowiednia się sprawdziła :cool: choć w pewnym momencie (tzn. po CLS ) zacząłem trochę wątpić w Dotta.Zawiódł na całej linii Williams a na Niego najbardziej liczyłem :-| jak i zresztą chyba pół świata.
Na jutro dwa spotkania: napiszę to co myślę i nie będę tu stroił pięknych analiz kto jest w formie kto co i gdzie wygrał bo to jest bez sensu.Widzimy co się dzieje Williams,który jest niby w takiej wysokiej formie przegrywa,Dott który nic sobą nie prezentuje od dłuższego czasu ogrywa Higginsa,o Selbym nie wspomnę choć od początku był dla mnie przegrany.
O&#39;Sullivan -1,5 kurs 1.80
Tu nie będzie niespodzianki,to że Allen sobie trochę pograł w UK to dla mnie nic nie znaczy.Mogą Go sobie uważać za nie wiem jaki talent ale tu dostanie lekcję gry.
Maguire - Fu
Tego spotkania to ja nie obstawiam,po prostu nie wiem co tu się może wydarzyć.Maguire wyleciał z hukiem z CLS tak samo jak Dott wygrywając tylko jedno spotkanie na sześć.
Ding musiał znaleźć dobrego psychologa bo dzisiaj zachował zimną krew i nie poddał się presji.Presja załatwiła Williamsa.Ja wiem co Ci Azjaci wyprawiają tam u Siebie z tymi ich herbatkami i uwalnianiem umysłu? ????
Marco może powrócić w wielkim stylu ale to są tylko moje takie tam gdybania.

pawelqqq1987 12

pawelqqq1987

Użytkownik
Tego się stawiac nie da miałem sporo kasy zarobione wczoraj utopiłem część na Williamsie później na Higginsie a teraz topię na Rakiecie więcej tego nie ruszę bo to jest loteria jakich mało...

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Tego się stawiac nie da miałem sporo kasy zarobione wczoraj utopiłem część na Williamsie później na Higginsie a teraz topię na Rakiecie więcej tego nie ruszę bo to jest loteria jakich mało...
Może da jeszcze radę, też na niego postawiłem, kurde co 2 lata wygrywa to wypada że teraz powinien pyknąć wszystkich ???? jeżeli Allen zrobi przewagę 3 frame&#39;ów to jest po sprawie. O&#39;Sullivan jest nieobliczalny, potrafi wszystko czyli nawet olać sobie mecz itp. dziwie się sam sobie że postawiłem snooker.

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Coś mi się wydaje że O&#39;Sa jest chory.Popijał coś na początku spotkania z kubka,coś gorącego tak jakby (COLDREX ???? ) I MOŻE BYĆ CIĘŻKO

B 4

bladiwolf

Użytkownik
bez urazy, dajcie sobie Panowie spokój ze snookerem, bo kompletnie się na nim nie znacie. Wiedzieć kto to O&#39;Sullivan to nie znaczy znać się na snookerze. Na forum wchodzi tylu ludzi nie znających się na sporcie i grają wasze typy, odpuśćcie im niepowodzeń.

Otrzymane punkty reputacji: +4
coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
9 partia zadecydowała , spokojnie miał na 5-4 i myślę że skończyłby w 10 partii, ale wiadomo jak to z nim jest, przyznam że taką grą nie zasłużył na awans, Allen też nic wielkiego nie pokazał ale takiej katastrofy jak O&#39;Sullivan to na pewno nie grał. Snookera już nigdy nie obstawię, a już na pewno nie O&#39;Sullivana.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
wiem,że mądry Polak po szkodzie,ale ja po wczorajszych wpadkach faworytów,czyli Selby&#39;ego i Williamsa(szkoda) postawiłem dziś na Allena po kursie 2,72 i okazuje się,że warto było. Więc jedyna opcja na stawianie tego turnieju do te pory to przeciwko faworytom.Dziś kolejna okazja,czyli obstawienie wygranej Fu z Maguaire po kursie 2,5.Bo jutro jakoś nie widzę możliwości przegranej Robertsona czy Murphy&#39;go.

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Ale cisza się zrobiła po tych paru nie trafionych typach ????
Co do wczorajszych meczy to na temat O&#39;S nie ma sensu się wypowiadać ani Go bronić bo zawalił na całej linii i koniec kropka.
Fu,tak jak pisałem mógł wrócić w wielkim stylu ale coś się minimalnie zacięło.Następny pojedynek z Ebdonem 14 stycznia mamy dużo czasu aby przemyśleć kto tu będzie górą.
Dziś już za niedługo pojedynek Robertson - Hendry. Biorę +2.5 na Hendrego po kursie 1.85.Forma Neila też mi coś śmierdzi jak Go obserwowałem w CLS i myślę że Stephena stać na wygranie co najmniej 4 frejmów.
Murphy - Cope . Shaun jak zwykle zawsze skupiony i poważny przy zielonym suknie.Nawet w CLS widziałem że się cholernie stara,ten turniej to On potraktuje bardzo poważnie.A Cope jak to Cope będzie się starał ale za dużo tu nie wywalczy.
Myślę że to będzie pierwsze underowe spotkanie w tym turnieju. -9,5 kurs 1.72
-------------------------------------------------------------------------
No i Hendry nawet czterech frejmów nie ugrał :;/: Aż mi się serce kroi jak widzę Stephena siedzącego w tym fotelu jak ***** w trawie,z tą Jego smutną miną i patrzy jak młokosy Go ogrywają.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
wiem,że mądry Polak po szkodzie,ale ja po wczorajszych wpadkach faworytów,czyli Selby&#39;ego i Williamsa(szkoda) postawiłem dziś na Allena po kursie 2,72 i okazuje się,że warto było. Więc jedyna opcja na stawianie tego turnieju do te pory to przeciwko faworytom.Dziś kolejna okazja,czyli obstawienie wygranej Fu z Maguaire po kursie 2,5.Bo jutro jakoś nie widzę możliwości przegranej Robertsona czy Murphy&#39;go.
Widzę,że cisza zapadła w tym dziale.Panowie snooker to snooker,trzeba wiedzieć o co kaman;) Polecam dziś jeszcze zagranie na live na Murphy&#39;go,który przegrywa 1-2 na tą chwilę i kurs wynosi 2,2

snajp 887K

snajp

Użytkownik
Murphy - Cope . Shaun jak zwykle zawsze skupiony i poważny przy zielonym suknie.Nawet w CLS widziałem że się cholernie stara,ten turniej to On potraktuje bardzo poważnie.A Cope jak to Cope będzie się starał ale za dużo tu nie wywalczy. Myślę że to będzie pierwsze underowe spotkanie w tym turnieju. -9,5 kurs 1.72
Ja pierdziele,pierwszy turniej od bardzo dawna który mogę sobie pooglądać bo mam akurat urlop I TAKIE JAJA ????
-9,5 SIĘ SPRAWDZIŁO TYLKO ŻE NIE W TĄ STRONĘ!!!!!!!!!!
Idę spać bo już nie mam siły

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom