>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Test na chłodno

verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
NHL
Dzisiaj brak weny na pisanie ale wrzucę kilka typów i również będzie niespodzianka.

Carolina Hurricanes vs Minnesota Wild
Sebastian Aho over 2.5 strzałów na bramkę
@1.70 unibet
Stawka 7j
4,9j

Flyers vs Ottawa
Flyers under 36.5 strzałów na bramkę
@1.90
Stawka 7j
6,3j

I mamy niespodziankę :D undery gram bardzo rzadko szczególnie w tym przypadku gdzie od kilku spotkań notorycznie gram over strzałów lotników natomiast grają b2b a wczorajszy mecz był naprawdę ciężki do tego w końcu podniesiona linia do 36.5 a Ottawa mimo że grzeje dół tabeli wcale tak łatwo nie pozwala oddawać takich "pustych" strzałów bo szybko doskakują, jeśli przeciwnicy szybko "poklepią" to mają problemy ale na pewno nie ma czasu ani miejsca żeby oddawać darmowe strzały.

Detroit vs Tampta
over 6
@1,77 unibet
Stawka 10j
10j

Detroit vs Tampa
Kucherov gol
@2 unibet
Stawka 7j
7j

Anaheim Ducks vs NY Rangers
over 5.5
@1.78 unibet
Stawka 8j
6,24

Toronto vs Seattle
Matthews gol
@2.07 unibet
Stawka 7j
7,49j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Dzisiaj ciekawe mecze w KHL, jeden raczej nie do gry ale reszta jak najbardziej.

KHL
SKA vs Dynamo Minsk
over 5
@1.68 22bet
Stawka 7j
7j

KHL
Barys vs Avto
over 4.5
@1.7 22bet
Stawka 7j
4,9j

Ten 3 mecz podam później jak pojawią się kursy na zdarzenia, które mnie interesują.

MHL
Snaipery vs Mamuty
Mamuty over 3
@1.65 22bet
Stawka 10j
6,5j

VHL
Novokuznetsk vs Kurgan
over 4.5
@1.68
Stawka 7j
7j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Między nimi wystarczy iskra. Liczę na jakiś rewanż tych samych panów albo ktoś za Galenyuka bo wygrany był jeden.

KHL
Lada vs Sochi
over 6.5 kar 2minutowych
@1.72 22bet
Stawka 10j
10j

KHL
Lada vs Sochi
over 8.5 kar 2minutowych
@3.3 22bet
Stawka 5j
5j

KHL
Lada vs Sochi
kara 5minutowa
@4 22bet
Stawka 4j
4j

KHL
Lada vs Sochi
kara 10minutowa
@20 22bet
Stawka 1j
1j

Dziś pokojowo..

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
NHL

NJ Devils vs Vegas
Vegas OT
@2.02 unibet
Stawka 7j
7j

Nashville vs Pantery
Pantery gol w power playu
@1.70 unibet
Stawka 10j
7j

Nashville vs Pantery
Reinhart gol
@2.23 unibet
Stawka 7j
8,61j

Nashville vs Pantery
Pantery OT
@1.72 unibet
Stawka 7j
5,04j

LA Kings vs San Jose Sharks
King wygrana do 0
@7 unibet
Stawka 1j
1j

Vancouver Canucks vs Chicago Blackhawks
Canucks wygrana do 0
@6.25 unibet
Stawka 1j
5,25j

Pierwszy mecz jaki idzie na tapetę to NJ Devils z Vegas Golden Knights. Obie drużyny w osłabieniach i teoretycznie nawet Vegas w większych tylko problem polega na tym że nawet, jeśli brakuje Eichela czy Karlssona to mają taką ławkę że każdy tam może ponieść co pokazują wyniki bo w takim samym osłabieniu wygrali z Pingwinami, Nashvile czy Rangersami . W ekipie z New Jersey też są braki Hamiltona czy Palata ale największym jest tutaj brak Hughesa, który króluje w ofensywie i to on napędza te ataki a bez niego to wszystko "nie chodzi" na 5 meczy 3 przegrane i to na średnie drużyny, teoretycznie powinny być 4 przegrane ale Pantery miały tragiczny dzień, jeśli chodzi o skuteczność po prostu nic nie wpadało jak dobrze pamiętam to były 4 słupki ale byłą totalna dominacja. Dla mnie ten bet jest tutaj "no brainerem". Kolejny mecz to Nashville z Panterami i tutaj idę w stronę ekipy z Florydy bo ta seria 4 przegranych jest niezasłużona, w każdym meczu grali moim zdaniem lepiej zaczynając od wyżej wymienionego z Devilsami a kwintesencją był ostatni mecz gdzie im trochę nerwy puścił nałapali kar a Minnesota strzeliła 5 goli w pp a i tak prawie udało się wrócić. Jak wyjdą i zagrają swoje to powinni dziś wygrać, dodatkowo idę w stronę gola w przewadze bo od 7pp tego nie zrobili a wcześniej mieli serię 8 meczów z golem w pp. No i oczywiście kto jak nie Reinhart ma to ponieść. NA koniec lekko szalone ale wcale nie niemożliwe 2 bety i liczę że jeden z nich wejdzie a mianowicie Kingsy do zera albo Canucks do 0, obie ekipy tj Sharksi i Chicago nie mają wiele okazji na strzelanie bramek więc przy trochę słabszej skuteczności jak najbardziej do zrobienia.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
MHL
Dinamo vs Tayfun
Tayfun over 1.5
@1.65 22bet
Stawka 10j
6,5j

MHL
Dinamo vs Tayfun
Tayfun over 2.5
@3 22bet
Stawka 4j
4j

MHL
Loko vs Spartak
Loko over 3.5
@1.75 22bet
Stawka 10j
10j

MHL
Loko vs Spartak
Loko over 5.5
@4.4 22bet
Stawka 4j
4j

VHL
Toros vs Voronezh
over 4.5
@1.66 22bet
Stawka 10j
6,6j

VHL
Chelny vs Rostov
Rostov OT
@1.64 22bet
Stawka 7j
7j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Szachy

Na początek zacznę od małej ciekawostki a mianowicie chyba pierwszy raz w historii mistrzyni świata jest wyżej w turnieju niż mistrz świata.

1706009932625.png

1706012823028.png

Praggna vs Wenjun
X2
@2.19 22bet
Stawka 7j
7j

Zaczynając od Praggny z Wenjun idę w stronę mistrzyni świata. Tak jak wcześniej pisałem że białymi nie jestem jej aż tak pewien to czarnymi gra naprawdę świetnie chociaż cały turniej bardzo dobry, 2 porażki gdzie i tak długo trzymała równe pozycje do tego na spokojnie 5 remisów z czołówką światową a do tego nawet wygrana z Firouzja. Jest ona świetnie przygotowana debiutowo a w grze środkowej bardzo dobrze liczy i nic nie podstawia, w wyżej wymienionej wygranej z Alireza policzyła aż 16 ruchów do przodu, to byłą genialna partia.. Praggna to młody i groźny zawodnik z Indii natomiast nie jest to jego wybitny turniej, tez nie zrozumcie mnie źle bo gra solidnie ale po 8 partiach ma zaledwie 1 wygraną i 7 remisów i na ten moment nie jest aż w takiej formie żeby ograć dziś świetną Wenjun.

1706012845024.png

Wei Yi vs Nepo
remis
@1.55
Stawka 8j
8j

Kolejna partia to Wei Yi z Nepo i tutaj idę w stronę remisu gdyż po prostu nie widzę szans na wygraną dla pana Yi bo Nepo powinien na spokojnie się wybronić. O Ianie pisałem że gra trochę w kratkę momentami za mocno poddymiał i trochę na tym stracił a w innych przypadkach mógł stracić. Zaczął od ładnej wygranej czarnymi a później były lekkie problemy żeby ograć niżej notowanych zawodników do tego jeszcze prawie oddał partię z Donchenko aczkolwiek po błędzie wybronił się grając najlepsze posunięcie i zarazem jedyne żeby utrzymać pozycję. Nepo potrafi lekko popsuć natomiast wybroni się jak mało kto a jesteśmy już w końcowej fazie turnieju gdzie do czołówki brakuję mu tylko 0.5pkt i wygranych raczej będzie szukał z Dingiem czy Jordenem.

1706012861091.png

Adbusattorov vs Jorden
Adbusattorov win
@2 22bet
Stawka 7j
7j

Następnie idziemy do partii Abdusattorova z Jordenem. Nodirbek radzi sobie bardzo dobrze w tym turnieju ale popsuł sobie lekko pozycję w po ostatniej przegranej z Nepo i finalnie jest 0.5pkt za czołówką natomiast są też dobre informację bo ostatnie 5 partii zagra aż z 4 zawodnikami poniżej 2700 do tego 3 razy białymi także dalej ma całkiem spore szansę żeby zabrać ten turniej a w szczególności dzisiejszą partię bo uważam że Jorden Van Foreest jest aktualnie najsłabszym zawodnikiem na tym turnieju.

1706012875914.png

Ding vs Giri
Giri win
@6.87 22bet
Stawka 1j
1j

Ding vs Giri to kolejny pojedynek gdzie poszukam value. Ding po zdobyciu mistrza świata zrobił sobie pół roczną przerwę i jak widać nie była to najlepsza decyzja, znaczy się decyzja jak decyzja ale na pewno wpływa to na jego grę w tym turnieju, za jakiś czas nie będzie to miało znaczenia ale aktualnie na pewno jest w regresie, myślę że to mówi wszystko:
1706011728157.png
Oglądałem tą partie z Firouzja i aż wierzyć się nie chciało co Ding zrobił, pisałem że jest trochę cieniem samego siebie ale aż takiej podstawki po mistrzu świata raczej nikt się nie spodziewał. Szukam tutam value w stronę Giriego bo aktualnie gra świetny turniej mimo ostatniej wpadki z Abdusattorovem dalej jest na pozycji lidera, moim zdaniem ma tutaj pewny remis ale patrząc na formę Dinga będzie szukał swoich okazji. Lubi pograć do końca i męczyć rywala a po wczorajszym dniu przerwy na pewno będzie cisnął do końca.

1706012891505.png

Parham vs Warmerdam
Warmerdam win
@6.58 22bet
Stawka 1j
1j

Niesamowite.. Przez bite 5 godzin miał przewagę i na koniec wygraną pozycję żeby w 1 ruchu wszystko oddać i pozycja 0.0, plottwist, w następnym ruchu kolejny blunder i przegrał..!!!

PArham vs Warmerdam to ciekawe zestawienie i tutaj spróbuję dać szansę Maxowi. Parham w tym turnieju ma 5 remisów i 3 przegrane co czyni go przedostatnim zawodnikiem mając zaledwie 2.5/8, przypominam że zaczął on turniej z rankingiem 2740 więc taki obrót sprawy jest dość nieoczekiwany. Parham lubi pograć agresywnie i szuka swoich okazji ale coś nie idzie nie mniej dalej będzie to robić również dzisiaj i całkiem możliwe że się potknie co Max może wykorzystać. Moim zdaniem Warmerdam jest underrated na tym turnieju, fakt faktem przegrał z Nepo, który go totalnie rozjechał ale to nawet nie jego wina a fenomen Nepo, kolejna przegrana z Gukeshem gdzie miał równą pozycję cała partię jak i również w końcówce ale źle ocenił sytuację i Gukesh to wycisnął ale to jest czołówka światowa.. Warmerdam zaczął turniej z rankingiem 2625 ale jego przygotowanie debiutowe jest na poziomie 2700+ i to nawet nie moje wyolbrzymienia tylko słowa mocnych gm'ów. Uważam że Max nie będzie miał żadnych kłopotów w tej partii a jak trafi się okazja to może ją wykorzystać a w partiach Parhama często się one trafiają.

1706012911771.png

Gukesh vs Vidit
Gukesh win
@7.02
Stawka 1j
1j

Na koniec Gukesh vs Vidit i teoretycznie murowany remis jak Vidit gra czarnymi ale niech pierwszy rzuci kamieniem ten kto nie spróbuję zagrać wygranej Gukesha białymi po kursie @7, przecież to co ten "młodzieniec" (17 latek z wyglądem 30 latka :D)

1706012406080.png
robi to jest niepojęte, świetny turniej z jego strony 2 przegrane, 2 remisy gdzie do końca cisnął i nawet jak miał w końcówce opcje aby powtórzyć 3 razy pozycje to w ostatnim ruchu zagrał coś innego i dalej próbował wygrać mimo że obiektywnie było to bardzo trudne więc widać jaki ma zapał do wygranych, no i jeszcze 4 wygrane co daje mu egzewko 1 miejsce z dorobkiem 5/8pkt, wygrać dzisiaj nie będzie łatwo ale nie próbować Gukesha kurs 7 białymi w takiej formie to jest grzech.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Philadelphia Flyers vs Tampa Bay Lighting
Flyers over 33.5 strzałów na bramke
@1.90 unibet
Stawka 10j
10j

Minnesota Wild vs Washington Caps
Caps gol w power play
@2 unibet
Stawka 8j
8j

Ovechkin gol
@2.63 unibet
Stawka 6j
6j

Oshie over 0.5pkt
@2.25 unibet
Stawka 7j
8,75j

Buffalo Sabres vs Anaheim Ducks
Tage Thompson gol
@2.40 unibet
Stawka 7j
7j

Idę w stonę Thompsona bo już od 4 spotkań nie strzelił mimo że miał kilka fajnych okazji a dzisiaj z kaczkami myślę że tych okazji będzie miał wystarczająco aby chociaż raz wbić krążek do bramki.. Tortorella to bardzo energiczny i specyficzny trener i jak to się mawia "albo go kochasz albo nienawidzisz" nie chcę wiedzieć co się działo w szatni po tych 2 przegranych ale wiem że lotnicy dosłownie będą latać po tej tafli i ładować w bramkę a że linia spadła to tym bardziej się ku temu skłaniam. Tortorella to też jeden z lepszych motywatorów więc nie wiem ile Flyers strzeli bramek ale wiem na pewno że oddadzą sporo strzałów i będą próbować do końca. Ostatni mecz to Minnesota z Capsami i tutaj również idę na przełamanie Ovechkina, który znowu od 6 spotkań się zablokował. Dalej idę w stronę Oshie bo tak jak mówiłem już nie raz ożywił ofensywę i wyglądają na pewno o wiele lepiej od momentu aż wrócił Dodatkowy bet w tym meczu to gol w pp bo Minnesota jest 3 drużyną pod względem kar i jednocześnie 3 drużyna od końca w bronieniu pp a "łantajmer" Ovechkina może zrobić dziurę w siatce. Generalnie wszystko może wejśc na "raty" ale jest też opcja że 3 bety w Capsach wejdą w jednej akcji. Tak czy siak każdy z tych zakładów mi się podoba.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Florida Panthers vs Arizona Coyotes
Pantery over 3,5
@1,86 unibet
Stawka 9j
7,74j

Seattle Kraken vs Chicago Blackhwaks
Krakeny over 3.5
@1.98 unibet
Stawka 9j
8,82j

Seattle Kraken vs Chicago Blackhwaks
Krakeny gol w pp
@1,80 unibet
Stawka 9j
9j

LA Kings vs Buffalo Sabres
Sabres OT
@2.60 unibet
Stawka 7j
11,2j

Sabres over 2.5
@1.98 unibet
Stawka 9j
8,82j

Thomspon gol
@3.05 unibet
Stawka 5j
5j

Skinner gol
@3.15 unibet
Stawka 5j
5j

Pantery mimo tych 4 przegranych grali cały czas na przyzwoitym poziomie i w każdym meczu praktycznie byli lepsi ale nie zawsze wpadało ale i tak w dwóch udało się pokryć ten over. Ostatnia wygrana na Predatorsów również z 4 bramkami chociaż 2 do empty netu mimo że mogli już wcześniej zamknąć ten mecz to znowu szczęście gdzieś zawiodło. Patrząc na ich ostatnie mecze to nie widzę żadnego regresu a po prostu dużo pecha i słabszej skuteczności bo okazji mają mnóstwo także liczę że dzisiaj wrócą na swoją tafle i teraz przełamią 4 lose streaka grając u siebie bo ile można trafiać w słupki.. Kolejny mecz to Krakeny z Blackhawks i idę w stronę gospodarzy, którzy po serii 9 zwycięstw ( i tak uważam że nie zasłużonej) wpadli w serię 4 przegranych strzelając w nich zaledwie 5 bramek. Dzisiejszy rywal jest bardzo dobry do przełamania tego gdyż w defensywie bardzo słabo wygląda to bez Bedarda też ten atak aż tak nie chodzi, kolejną sprawą jest to co już wspominałem ostatnio czyli Hawksi u siebie a na wyjeździe to 2 zupełnie inne drużyny.

1706121239085.png

To wygląda wręcz tragicznie i co by nie mówić to Seattle jest dosyć skuteczne i uważam że 4 bramki nie będą tu żadnym problemem.
Ostatni mecz wygląda jak jakiś "all in" trochę na wzór wczorajszych Capsów, które coś tam oddały. Ekipa z LA wygląda bardzo kiepsko ostatnimi czasy gdzie na 13 spotkań przegrali aż 11 a ostatnio również z Sharksami czyli najsłabszą drużyna w całej lidze. Skinner wrócił natomiast nie zapunktował ani razu przy okazji oddając 5 strzałów. Nazwałbym to meczem na przetarcie dla niego jak i reszty zespołu natomiast nie było wcale źle, uważam że Szable się przebudzą chociaż nawet nie muszą tego robić bo gra wygląda okej, kwestia aby wykorzystywać te sytuację bo z Tampa potrafili tak zagrać że przeciwnik nie oddał strzału przez 17min a na taką ekipę to coś dużego. Liczę na minimum 1 gol Skinnera lub Thompsona, który już da profit a nie wykluczone że strzeli jeden jak i drugi, 3 bramki po @1.98 czy wygrana z dogrywką po @2.60 uważam za duże value i nie widzę powodu żeby w to nie iść bo moim zdaniem wejdą minimum 2 bety a może być tylko lepiej.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +458
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Rosja

MHL
Legion vs Beyle Medvedi
Beyle over 3.5
@1.82 22bet
Stawka 8j
8j

MHL
Dynamo Shinik vs SKA Junior
over 6
@1.65 22bet
Stawka 10j
10j

KHL
Kunlun vs Dynamo
Dynamo over 3.5
@1.92 22bet
Stawka 8j
7,36j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Witajcie drodzy uczniowie, tematem przewodnim dzisiejszych zajęć będzie ZEMSTA mam nadzieję że czytaliście :D. Teraz już tak na poważnie dzisiaj poszukamy trochę nietypowych betów ale uważam że są w pełni uzasadnione a 1 mecz uważam za perełkę i mam nadzieje że się nie mylę bo wygląda to naprawdę obiecująco.

Cofnijmy się do tego meczu:

1706208079240.png
a dokładniej do tej sytuacji, proszę o odpalenie materiału dowodowego numer 1.

Po tym nieładnym faulu Carrier nie dokończył już meczu i pauzował kolejne 3 spotkania ze względu na ten hit. Spotkanie odbyło się prawie 2 miesiące temu ale zawodnicy pamiętają o takich sytuacjach i nie lubią być obojętni, zresztą po kilku minutach od tego zajścia Foligno z Schennem mieli sobie coś do wyjaśnienia i rękawice szybko spadły. Foligno ogólnie ostatnimi czasy ma "ręce pełne roboty"
materiał dowodowy numer 2.

1706208094910.png

często gra nieczysto, prowokuje a i jego wcale nie jest trudno sprowokować a wtedy nie ma jakiś lekkich przepychanek tylko staję do walki. Ogólnie cały mecz według mnie będzie podwyższonego ryzyka i w pewnym momencie ta ostrość będzie miała gdzieś ujście w postaci walki a wcale nie wykluczone że Nashville od startu nie będzie chciało sobie wytłumaczyć sprawy, poza w Minnesocie nie jest tylko Foligno, Duhaime czy Maroon również są wybuchowi i nie boją się walczyć bo jeden jak i drugi przez ostatni miesiąc ma za sobą już 3 pojedynki dlatego dzisiaj szukam dużych kursów.

Minnesotwa Wild vs Nashville Predators
kara 5minutowa
@2 22bet
Stawka 20j
20j

pierwsza kara-wspólna
@ 10 22bet
Stawka 1j
1j

walka na pięści
@
Stawka

Aktualnie tylko w 2 meczach jest ten zakład ale mam nadzieje że się pojawią, zazwyczaj jest to kurs @4.6~, jeśli się pojawi to uzupełnię, jeśli nie to kare 5minutowa idę za 20j.

Teraz przejdziemy do moim zdaniem perełki, w którą mocno wierzę. Mecz pomiędzy Calgary Flames vs Columbus Blue Jackets

1706208119619.png

Ten mecz był jeszcze dawniej niż ten powyżej natomiast tutaj sytuacja wyglądała o wiele gorzej a o wiele lepiej dla betu.
Materiał dowodowy numer 1.

Po krótce wytłumaczę chociaż nawet nie wiem czy jest co bo filmik pokazuje wszystko, Laine oddawał strzał i widać było że pozycja nie była "uszykowana" aby przyjąć hit co za tym idzie wystarczyło by lekko wjechać barkiem (legalnie) i nie byłoby problemu natomiast co tu zrobił Andersson to nic innego jak chęć zrobienia krzywdy, pełen impet nogi na końcu zostawione żeby cała siła poszła w górne partie i atak prosto na głowę co potencjalnie mogło się nawet skończyć zakończeniem kariery Fina. Po tym uderzenie pauzował 9 spotkań a Andersson dostał zawieszenie na 4 mecze. Co jeszcze bardziej dodaje do tej sprawy złości że to nawet nie była sytuacja gdzie ktoś popełnił błąd w ferworze walki próbując wygrać, był to perfidny atak 5 sekund przed końcem gdzie Kurtki wygrywały 3:1 i oddawały strzał do empy netu..
Jeśli chodzi o bety to tutaj najciekawsze jest właśnie te 5 sekund do końca, panowie nie mieli kiedy sobie tego wyjaśnić i po prostu nie wierzę że przejdzie to bez echa bo moim zdaniem zaraz po rzuceniu krążka przez sędziego zobaczymy momentalnie jakiś pojedynek. Być może się mylę że załatwią to od razu ale jestem pewien że w jakimś etapie meczu na pewno dojdzie tam do rękoczynów. Jeszcze dodam że w 2 ostatnich meczach między sobą walczyli ale to jeszcze było przed atakiem na Laine, więc podkładka sama w sobie już była a teraz doszła bomba..

Calgary Flames vs Columbus Blue Jackets
kara 5minutowa
@2.6 22bet
Stawka 20j
32j

Pierwsza kara-wspólna
@ 10 22bet
Stawka 2j
2j

walka na pięści
@
Stawka

Aktualnie tylko w 2 meczach jest ten zakład ale mam nadzieje że się pojawią, zazwyczaj jest to kurs @4.6~, jeśli się pojawi to uzupełnię, jeśli nie to kare 5minutowa idę za 20j.

Na koniec już "normalne" bety czyli klasycznie Flyers na strzały. Lotnicy podejmą Detroit Red Wings, które jest również mocno ofensywne co pozwala na szybką grę co się przekłada na więcej strzałów i więcej miejsca. Nie widzę argumentów przeciw a widzę 4 za a mianowicie linia znowu na fajnym poziomie czyli 32.5, przeciwnik z Detroit, 3 przegrane Lotników z rzędu oraz Tortorrela za sterami. Podejrzewam że po 3 przegranej był on bardziej czerwony niż te kwadraciki na flashscorze także podejrzewam że Flyers dzisiaj będzie popylało jak mrówki.

Flyers vs Red Wings
Flyers over 32.5 strzałów na bramke
@1.90 unibet
Stawka 10j
10j

Islandersi po przegranej z Chicago podziękowali Lambertowi a na jego miejsce przyszedł Patrick Roy ze swoimi "ciekawymi" metodami i od razu przyniosło to efekty, wiadomo że dopiero zaczął ale widać już różnicę i powiew świeżości. W debiutowym meczu wygrali z Dallas by w kolejnym ustąpić rycerzom z Vegas jednak ten mecz wyspiarzy był bardzo dobry oddając aż 42 strzały a jak tak na szybko sprawdzałem to nie wiem czy w całym sezonie udało im się przebić raz barierę 40 także moim zdaniem widać poprawę a dzisiejszy rywal aktualnie wygląda bardzo kiepsko i jest to świetna okazja aby wysoko wygrać i wejść na nowo w ten sezon.

NY Islanders vs Montreal
NY Islanders over 3
@1.75 unibet
Stawka 10j

NY Islanders vs Montreal
NY Islanders over 31,5 strzałów na bramke
@1.90 unibet
Stawka 10j
9j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +267
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
MHL

Snezhyne Barsy vs Tolpar
Tolpar over 3.5
@1.8 22bet
Stawka 10j
10j

Mamuty vs Reaktor
Reaktor over 1,5
@1.7 22bet
Stawka 8j
5,6j

Atlanty vs Dyn. Moskwa
Dynamo over 3
@1.73 22bet
Stawka 10j
7,3j

Atlanty vs Dyn. Moskwa
Dynamo win reg time
@1.83 22bet
Stawka 8j
6,64j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +267
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
W dzisiejszej rundzie biorę każdy mecz bo myślę że będzie to najbardziej ogniowa runda w całym turnieju i można fajne kursy wyłapać więc warto szukać niespodzianek.

Bardzo ciekawie zapowiada się końcówka turnieju i aktualnie każdy z miejsc 1-8 ma szanse wygrać natomiast Nodirbek jest w najlepszej sytuacji, pierwsza sprawą oczywiście jest to że ma 6.5/10 co stawia go egzekwo z Gukeshem na pozycji lidera a nad resztą stawki ma przewagę, druga sprawa jest taka że ma on najłatwiejsze 3 ostatnie partie w porównaniu do innych, dzisiaj z Wenjun zagra białymi, jutro czarnymi z Viditem oraz ostatnia runda białymi z Donchenko. Przechodząc do spotkań to myślę że dzisiaj powinien być najciekawszy dzień bo tak jak mówiłem dalej aż 8 osób ma szanse na wygranie a jutro już sytuacja się może zmienić i mocno zredukować także runda 11 powinna być najbardziej agresywna moim zdaniem. 5xharoldx5 5xharoldx5 dobrze zarzucił temat z Firouzja i również ja idę w jego stronę, Alireza od początku turnieju w ogóle nie kalkuluje co świadczą o tym zaledwie 3 remisy, on po prostu każdą partię chcę wygrać a jak się nie uda to trudno natomiast nie ma tu miękkiej gry. Gukesh również podobna sytuacja czyli 3 remisy z tym że 1 wygrana więcej co stawia go egzekwo na pozycji lidera ale to nie zmienia faktu że dalej chcę wygrywać, możemy zobaczyć bardzo agresywną i ciekawą partię gdzie jedna jak i druga strona może zaskoczyć lub się wysypać więc po takim kursie trzeba spróbować. Następna partia również tą, którą próbuję 5xharoldx5 5xharoldx5 z tym że ja będę po drugiej stronie barykady (żegnaj :D) a Giri rzeczywiście gra u siebie i to dosłownie bo chyba ma kilka minut do obiektu. Anish początek turnieju miał fenomenalny, 3.5/4 w tym wygrana z Gukeshem i wydawało się że już nic go nie powstrzyma natomiast pojawiły się schody. W dzisiejszym pojedynku to on jest w lepszej sytuacji a mianowicie ma więcej o 0.5pkt od Nepo co daje mu również stratę tylko 0.5pkt do liderów, a 2 ostatnie rundy zagra z Jordenem i Maxem. Kurs na Nepo wygląda obiecująco jednak nie raz w tym turnieju zawodził, mimo że aktualnie ma tylko 2 przegrane z Gukeshem i Wei YI to powinien mieć więcej bo w parti z Parhamem czy Donchenko miał już mocno przegraną pozycję i jestem święcie przekonany że Giri by je docisnął. Dzisiaj to Ian musi grać na wygraną o wiele bardziej niż Giri a niejednokrotnie pokazał nam w tym turnieju że potrafi polecieć za mocno a grając z Anishem nie będzie raczej już miał szansy aby się wybronić. Kolejna partia to Ding Liren vs Jorden i bardzo dziwi mnie kurs na remis, oczywistym faktem jest to że Jorden aktualnie wygląda najsłabiej a gra z mistrzem świata ale zobaczmy jak wygląda Ding.. 1 wygrana, 3 przegrane, 6 remisów i podstawka jak amator, półroczna przerwa nie pomogła mu w tym turnieju i sądzę że jak najszybciej chciałby już go zakończyć bo wygląda słabo i traci ranking, zaczął on z 2780 największym w całym turnieju a ma 4/10 i jest na 11 miejscu. Do tego warto wspomnieć że dla każdego zawodnika "niedoczas" jest inny, jeden dobrze się czuję mając 15minut i kilka ruchów do zrobienia, inny przy 40min zaczyna już się martwić i właśnie Ding jest tym drugim typem, jeśli ma formę to nie jest to przeszkodą bo nie traci aż tyle czasu natomiast gdy gra jak teraz to pali go dużo a potem neutralizuje pozycję. Dla Jordena ten turniej skończył się dawno temu i jedyną nagrodą teraz może być dla niego remis z Lirenem, który da mu kilka oczek. Kolejna partia to Parham z Viditem i upatruję tutaj remis bo moim zdaniem jeden jak i drugi już o nic nie grają, ten pierwszy to na pewno, Vidit ma jeszcze szansę teoretycznie mając 5.5/10 ale nie oszukujmy się, wiemy jakim jest on zawodnikiem i nie widzę tutaj jakiegoś wielkiego zrywu z jego strony, moim zdaniem bo końca turnieju już wyremisuje 3 kolejne partię i na tym się skończy. Kurs na remis dzisiaj bardzo ładny byleby Parham za bardzo nie poleciał i sam ze sobą nie przegrał bo o wygraną z Viditem raczej szans nie ma.

Gukesh vs Firouzja
Firouzja win
@6.32 22bet
Stawka 2j
2j

Giri vs Nepo
Giri win
@5.15 22bet
Stawka 3j
3j

Ding vs Jorden
remis
@2.15 22bet
Stawka 7j
8,05j

Parham vs Vidit
remis
@1.76 22bet
Stawka 7j
7j

Na koniec 3 mecze tj:
Abdusattorov vs Wenjun
Praggna vs Donchenko
Wei Yi vs Warmerdam

Mamy tutaj 3 faworytów i każdy z nich będzie cisnął bardzo mocno żeby wygrać jak chcą walczyć o tytuł lub w przypadku Abdusattorova żeby zapewnić sobie przewagę. Próbuję tutaj zagrać przeciwko nim bo to są w zasadzie "must win" sytuacje a nie trudno żeby gdzieś się noga powineła bo mamy już 11 rundę, może nie każdy zdaje sobie sprawę ale jest to mocno wyczerpujące i wcale nie trudno o błąd a wystarczy ze jedna osoba się wysypie żeby profit był ładny :)

Nodirbek vs Wenjun
Wenjun win
@15 22bet
Stawka 1j
1j

Praggna vs Donchenko
Donchenko win
@11.1 22bet
Stawka 1j
1j

Wei Yi vs Warmerdam
Warmerdam win
@14.1 22bet
Stawka 1j
1j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Spotkanie Colorado vs LA Kings wygląda ciekawie pod względem bramek, Avalanche jak to oni napierają mocno a MacKinnon wyprawia cuda ostantio. Jedna z najbardziej overowych ekip, sporo strzelają sporo tracą goniąc nawet liczbami dół tabeli. Kingsy ostatnio fajnie wyglądali w ofensywie więc uważam ze 2-3 bramki na spokojnie są w stanie strzelić natomiast to co robili w defensywie w meczu z Buffalo wołało o pomstę do nieba także lekko się o nich obawiam jak tam Colorado wjedzie :D

Colorado vs LA Kings
over 6
@1.94 unibet
Stawka 10j

Tego meczu totalnie nie rozumiem, Pantery nie raz udowadniały jak mocne są ofensywnie a gdy wrócił Barkov cały mózg tej ekipy to było to jeszcze bardziej widoczne. W dzisiejszym meczu kursy poszły w górę i moim zdaniem można dobre value złapać. Ekipa Pingwinów jest ostatnio w dołku, notorycznie popełniają błędy w defensywie i chyba najlepiej to podsumowuje gol samobójczy w ostatnim meczu. Być może o czymś nie wiem ale wygląda mi to na dobre value.

Pantery vs Pingwiny
Pantery over 3.5
@2.43 unibet
Stawka 10j
10j

Pantery vs Pingwiny
Pantery over 4.5
@4,30 unibet
Stawka 5j
5j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Buffalo Sabres vs San Jose Sharks
Thompson gol
@2.45 unibet
Stawka 7j
7j

Skinner gol
@2.50 unibet
Stawka 7j
7j

Sabres over 3.5
@2.02 unibet
Stawka 10j
10,2j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Minnesota Wild vs Anaheim Ducks
over 5.5
@1.70 unibet
Stawka 10j
10j

Chicago vs Calgary
Chicago over 2.5
@2.35 unibet
Stawka 10j
10j

Chicago vs Calgary
Chicago over 3.5
@4.40 unibet
Stawka 4j
4j

Pingwiny vs Montreal
Caufield gol
@2.60 unibet
Stawka 7j
7j

Pingwiny vs Montreal
Caufield 2 gole
@11 unibet
Stawka 2j
2j

Jets vs Toronto
Jets OT
@1.70 unibet
Stawka 10j
10j

NY Islanders vs Pantery
NY Islanders over 29.5 strzałów na bramke
@1.90 unibet
Stawka 10j
10j

NY Islanders vs Pantery
Islanders gol w pp
@1.90 unibet
Stawka 8j
8j

Na początek mecz Anaheim z Minnesota i mamy tutaj całkiem ładny kurs na over 5.5 jak na realia NHL i trochę mnie dziwi że jest on taki w tym zestawieniu. Jedni jak i drudzy ostatnio poprawili grę ofensywną i strzelają tych bramek natomiast defensywa dalej na tym samym tragicznym poziomie tracąc prawie najwięcej w lidze także sądzę że możemy zobaczyć więcej niż te 6 bramek. NAstępny mecz to Chicago z Calgary, Flames ostatnio wygląda średnio i nawet w tych wygranych meczach tracili trochę bramek. Wiem co pisałem o Blackhawks szczególnie na wyjazdach i dalej to podtrzymuję ale widzę dzisiaj potencjał. Calgary jest moim zdaniem idealnym zespołem do tego bo np taki mecz z Sharksami to było 50-50 i obie drużyny wiedziały że mogą powalczyć, tutaj Flames myśli że mają easy win a są bardziej w zasięgu Chicago niż im się wydaje. Blackhawksi mają swoje okazje tylko trzeba więcej wykorzystywać, ostatnie 3 mecze to zaledwie 2 gole oddając 92 strzały a z aktualnym Calgary będą mieli całkiem sporo sytuacji aby strzelić bramki więc wątpię aby taka niemoc strzelecka się utrzymywała a kursy naprawdę dobre. Kolejny mecz Pingwinów z Montrealem i tutaj również podtrzymuje że Pingwiny ostatnio defensywnie nie wyglądają za dobrze i wczoraj uratowało ich brak skuteczności Panter oraz to że prawie całą tercję grali w osłabieniu bo inaczej nawet nie zobaczyli by 1pkt. Montreal tak jak pisałem w przypadku meczu z Bostonem, w obronie zawodzą bo tracą ogromną ilość bramek natomiast w ofensywie naprawdę potrafią postraszyć, jest to najmłodszy zespół w NHL więc oczywiste że w tym roku nie zwojują za wiele ale w następnych mogą trochę zamieszać. Atak tam zaczyna wyglądać coraz lepiej co udowodnili strzelając 4 bramki Bostonowi i widać u tych młodych chęci i waleczność. Pingwiny grają b2b i na pewno będą mieli swoje okazje a Caufield wygląda ostatnio świetnie strzelając gole w 6 na 7 spotkań, młody zwinny i mimo że mały to potrafi zawalczyć i zawsze znajduje się w dogodnych pozycjach co bardzo dobrze świadczy o jego przyszłości także liczę że dzisiaj również zdobędzie gola i nawet idę w opcję że zdobędzie ich 2 bo widać że złapał wiatr w żagle. Jetsi z Toronto to kolejne spotkanie, które dzisiaj proponuję z kilku powodów. Gospodarze mają najlepszą defensywę w całej lidze i nawet tak mocne w ofensywie Toronto nie potrafiło im ostatnio strzelić bramki w regulaminowym i dopiero po dogrywce MAtthews strzelił na 0-1. Myślę że możemy zobaczyć trochę podobny przebieg z tym że liczę na lepsza skuteczność Jetsów i myślę że nie będzie problemu bo defensywnie wyglądają świetnie i zawsze siebie "supportują" co akurat zespołowi z Toronto bardzo jest nie na rękę gdyż ich prosty styl na tym cierpi bo nie mają jak zaskoczyć przeciwnika. Liście to jedna z gorszych drużyn aktualnie pod względem czasu w obozie przeciwnika, ich atak wygląda mniej więcej tak że jak najszybciej posyłają krążek w dobre miejsce natomiast bardzo często jest to nieprzygotowane, ktoś jest za bramką i wystawia przed bramkę mimo że tam nikogo nie ma, idą podania do nikogo, szybkie ataki też nie powinny być problemem bo Jetsi są bardzo dobrze poustawiani więc bez większego rozegrania i jakiegoś namieszania ciężko im wbić gole a właśnie Toronto tego najbardziej brakuje. Na koniec idę w stronę Islandersów, którzy zagrają z Panterami. Wyspiarze tak jak mówiłem ostatnio poprawili ofensywę po przyjściu Patricka Roya i cały czas to się poprawia, goście grają b2b więc może być kilka kar dodatkowych, poza tym często nie panują nad emocjami co bardzo dobrze obrazuje wczorajszy mecz czy niedawno z Minnesota gdzie dosłownie prawię jedną tercję grali w osłabieniu jakbyśmy zliczyli kary z całego meczu także myślę że 1 gol w pp oraz 30 celnych strzałów nie powinny być dla nich problemem w dzisiejszym meczu.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1023
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Patrząc na wczorajszy dzień to wcale się nie zdziwię jak dzisiaj to co napiszę i zagram skończy się odwrotnością na tafli natomiast każdego czasem łapie taka seria i trzeba iść dalej.W zespole LA Kings dzieje się dużo i są problemy. Zacznijmy od tego że 8 letni kontrakt z Pierre-Luc Dubois na 8,5M na rok gdzie w zasadzie większość fanów go nie chciała, teraz jest trochę memem a Jetsów określają wygranymi, którzy się go pozbyli. PLD nie gra w hokeja tylko zarabia na hokeju a to spora różnica on przyszedł po prostu po kasę, mnóstwo osób uważa że jest on przepłacony oraz że jest jednym z gorszych zawodników NHL. Po 46 meczach ma zaledwie 10 bramek i 10 asyst co daje 20pkt.. Jak widać samemu trenerowi również kończy się cierpliwość.

1706461137612.png

Po meczu z Szablami gdzie wygrywali 3:1 i przegrali 3:5 Drew Doughty powiedział co nieco w pomeczowym wywiadzie.

Jak można usłyszeć, kilku zawodników gra po punkty i dobre statystyki a nie dla dobra zespołu i tutaj nie chodzi tylko o PLD ale o wielu więcej, na pewno jak ktoś grał kiedyś w lola słyszał powiedzenie "leci pod montage" i tak np wygląda Fiala. Inną kwestią jest to że defensywa również wygląda bardzo kiepska i to ile właśnie w meczu z szablami sprezentowali oni okazji to głowa mała, tam po prostu wszystko nie trybi a zaczyna się to i kończy w szatni. Nie ma tak nikogo kto przysłowiowo "złapie to za mordę" o jest jak jest, doszło trochę zawodników, sporo młodych i tak naprawdę nikt nie zna swojego miejsca i jest to zlepek zawodników a nie drużyna i bez konkretniejszej zmiany samo się to nie naprawi. Ja dzisiaj idę mocno w stronę nutek, która jest całkiem solidna, nie jest to topka ale jest to bardzo trudny rywal dla wielu zespołów i nie rozumiem dlaczego jest on stawiany w roli underdoga w tym meczu patrząc na to co dzieję się w Los Angeles..

St. Louis Blues vs LA Kings
Blues OT
@2.28 unibet
Stawka 10j
12,8j

Blues over 2.5
@1.83 unibet
Stawka 10j
8,3j

Blues over 3.5
@3.10 unibet
Stawka 5j
5j

Blues over 4.5
@6 unibet
Stawka 2j
2j

Drugi mecz bez większych niespodzianek raczej bo Seattle nie powinno mieć żadnych problemów aby strzelić kilka bramek CBJ. Kolega wyżej polecił typ na McCanna i mi się on również podoba, jest to najlepszy strzelec w ekipie gospodarzy i w tym meczu powinien mieć swoje okazje a dlaczego? CBJ to ekipa, która zaraz po rekinach traci najwięcej bramek aż 180 w 48 spotkaniach i tak jak pokazał ich ostatni mecz może być grubo. Nie jestem wielkim fanem H2H natomiast bardziej chciałbym zobrazować jak działają Krakeny, nie oddają sporo strzałów, jeśli spojrzymy na liczy z całego sezonu, również nie mają dużej ilości bramek wręcz jedną z niższych ale sytuacja wygląda tak że jest to zespół nastawiony na wygrywanie i bardzo inteligentny. Seattle jest całkiem skuteczne więc gdy gra z ciężkim rywalem potrafi strzelić te 2-3 gole nie mając jakoś mnóstwo sytuacji a potem skupić się na defensywie dlatego te statystyki tak wyglądają, natomiast gdy mają do czynienia ze słabszym rywalem potrafią fajnie pograć i się zabawić a wtedy zdobywają tych bramek naprawdę dużo.

Seattle Kraken vs CBJ
Krakeny over 3.5
@1.91 unibet
Stawka 10j
9,1j

Seattle Kraken vs CBJ
Krakeny over 4.5
@3,10 unibet
Stawka 5j
5j

Seattle Kraken vs CBJ
Jared McCann gol
@2.45 unibet
Stawka 8j
11,6j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
KHL

Amur vs Metallurg
over 4.5
@1.73 22bet
Stawka 8j
5,84j

Wladywostok vs UFA
UFA over 2.5
@1.8 22bet
Stawka 8j
8j

1-2 Ufa 54 strzały, żenada..

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
MHL

Krasnaya Armiya vs Akuly
Armiya over 4.5
@1.95 22bet
Stawka 10j

10j

Kapitan vs Amurskie Tigry
Tygrysy over 3.5
@1.73 22bet
Stawka 10j
7,3j

Tygrysy over 4.5
@2,6 22bet
Stawka 7j
11,2j

Tygrysy over 5.5
@4,3 22bet
Stawka 3j
9,9j

VHL

Tiumen vs Norilsk
Tiumen over 3
@1.65 22bet
Stawka 10j
10j

Toros vs Rostov
Toros over 3.5
@1.68 22bet
Stawka 8j
8j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Ja dzisiaj idę w podobną stronę co sunxl sunxl ale zamiast grać kary to poszukam w nich value, też uważam że mecz będzie dosyć ognisty bo jedni jak i drudzy mają swój charakter. Oprócz zwykłych kar to w 3 ostatnich spotkaniach za każdym razem walczyli na pięści także widać że mają ze sobą na pieńku. Ottawa jak i Nashville są waleczni i to nie tylko pod kątem gry a właśnie w dosłownym znaczeniu, obie ekipy przez ostatnie 2 miesiące bili się ponad 10 razy i jestem dość mocno przekonany że w dzisiejszym starciu również dojdzie do jakiegoś pojedynku. Niestety znowu nie ma kursów na "walka na pięści" ale weźmiemy to co jest jak ostatnio i pójdziemy w karę 5 minutową. Kolejna opcja jaka mi się podoba to gol w pp Ottawy bo ostatnio wyglądają coraz lepiej w tym aspekcie i jeszcze będę próbował gola w osłabieniu bo dzisiaj powinno być kilka okazji do tego. Na sam koniec trzeba się jeszcze pochylić przed zapomnianym Tarasenko, który zaczął dobrze sezon a potem gdzieś zniknął, aktualnie wraca na właściwe tory i przez 10 ostatnich spotkań w 7 aż punktował i taki kurs wydaje mi się być niezłym value.

Ottawa vs Nashville
Tarasenko over 0.5pkt
@2 unibet
Stawka 8j
8j

Ottawa vs Nashville
Ottawa gol w pp
@1.78 unibet
Stawka 10j
10j

Ottawa vs Nashville
kara 5minutowa