>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Test na chłodno

verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
1705405118068.png
Alireza vs Abdusattorov
Alireza win
@3.68

Stawka 100j
100j

Pierwsza partia czyli mój ulubiony Firouzja, który w tym turnieju radzi sobie bardzo dobrze 2.5/3 a dzisiaj zagra białymi z Abdusattorovem, który w zeszłym roku był bardzo bliski wygrania tego turnieju natomiast w tym roku nie wygląda już aż tak obiecująco. Aktualnie 2/3 po 2 remisach i wczorajsze wygranej czarnymi jednak wcale nie było tak kolorowo i tylko prezent od
przeciwnika go uratował, partia w pewnym momencie wyglądała tak:

1705405385582.png
Przewaga białych +2.77 a kolejny ruch:
1705405180523.png
i nagle czarne -1.50 a w takiej pozycji jak zaraz leci a2, wieża na b8 półotwarta linia zaraz ten goniec się rozegra i tutaj praktycznie nie ma co zbierać, to pokazuje że w słabej formie jest Parham a mimo wszystko miał już wygraną pozycję na Abdusatorrova. Alireza jest w bardzo dobrej formie i tak jak czarnymi czeka na swoje okazje tak białymi lubi zagrać agresywnie i jest w tym dokładny. Wygrana nie jest tutaj jakaś pewna natomiast po takim kursie jest spore value.

1705405194847.png
Anish Giri vs Gukesh
remis
@1.47

Stawka 100j
100j

Dzisiaj kolejny raz idę w remis Anisha, który wczoraj zawiódł (mnie) bo wygrał czarnymi :D w ogóle wczoraj był dziwny dzień bo aż 4 partie wygrały czarne. Giri grał solidnie i czekał na swoją okazje aż takową dostał i ją wykorzystał, Ding również wygrał czarnymi z Gukeshem i myślę że dzisiaj będzie to bardziej spokojny dzień dla tych panów a dlaczego? Gukesh ambitny zawodnik ale zdaje sobie sprawę jak ciężko jest pokonać tak dobrego defensora i to jeszcze czarnymi więc nie będzie jakoś mocno szarżował po wczorajszej przegranej gdzie chciał wygrać, przeliczył się i skończyło się jak skończyło. Giri obrońca tytułu z zeszłego roku w bardzo dobrej sytuacji bo 2.5/3 egzekwo na pozycji lidera i myślę że nie ma gdzie się spieszyć szczególnie z tak groźnym zawodnikiem, który jak dostanie okazje to może sporo namieszać także sądzę że Giri będzie zadowolony z remisu a Gukesh zdaje sobie sprawę że wygranie czarnymi z Anishem jest nie lada wyczynem a mamy dopiero 4 rundę i jeszcze będą lepsze okazje żeby się "szarpać"

1705405209914.png
Nepo vs Donchenko
Nepo win
@2.07

Stawka 100j
100j

Ten bet uważam za najlepszy tego dnia, Nepo aktualnie 2/3 po wygranej z Maxe oraz remisach z Wenjun i Viditem. Z Wenjun męczył do 80 posunięcia a partia z Viditem trwała najdłużej czasu, Nepo zawsze wyciska to samego końca nawet równe pozycje bo potrafia wykorzystać małą niedokładność do tego bardzo dobrze przygotowany, ruchu często "od ręki" i zawsze sporo czasu na zegarku co może mieć przełożenie w późniejszej fazie gry jak tak męczy przeciwnika. Donchenko bardzo słabo póki co, 0.5/3 jedynie remis z Dingiem, który zagrał niemrawo i w zasadzie nie potrzeba było jakieś super gry, mimo że jest to zeszłoroczny zwyciężca Tata Steel Challengers to jednak widać jaki skok poziomowy jest w Masters. Te 2 przegrane to nie była wybitna gra przeciwnika tylko wywieranie presji aż Alexander nie wytrzymywał i grał niedokładne ruchu a chyba nie ma bardziej wywierającego presję zawodnika niż Nepo i tutaj partia może wyglądać podobnie. Jan będzie chciał nadgonić stawkę bo aktualnie brakuje mu 0.5pkt a na pewno kuje remis z Wenjun bo to jak przegrana więc będzie chciał się za to zrewanżować. Patrząc na ostatnie partie Alexandra nie sądzę żeby był stanie wytrzymać taki nacisk od Nepo.

1705405224533.png
Warmerdam vs Wenjun
remis
@1.72

Stawka 100j
72j

Kolejna partia to Warmerdam z Wenjun. Max z "pakietem" wygrana/przegrana/remis czyli 1.5/3 białymi został przejechany przez Nepo następnei czarnymi wygrał na Jordena, który ładnie mu sprezentował partie oraz wczoraj remis z Alireza gdzie nie pokazał za dużej agresji i zgodnie z moją oceną chętnie poszedł na remis. Dzisiaj zagra z Wenjun, która całą partie trzymałą na równi z Girim, zresmisowała z Nepo żeby wczoraj przegrać z Jordenem. Uważam że nasza mistrzyni świata lepiej sprawdza się w defensywie i może ciężko jej atakować to naprawdę trudno zrobić coś jej i patrząc na to jak białymi pogrywa sobie Max i na to że nie jest on topowym arcymistrzem myślę że nie pokona Wenjun ale też nie da sobie zrobić krzywdy i zakończy się na remisie.

1705405237457.png
Jorden Van Foreest vs Vidit
Vidit win
@6.14

Stawka 40j
40j

Ostatnia partia nad, która się trochę zastanawiałem i doszedłem do wniosku że jest warta zagrania. Jorden jak już wcześniej pisałem nie radzi sobie za dobrze w tym turnieju gdzie trochę sprezentował 2 partie przeciwnikom i widać że nie jest nawet w optymalnej formie. Wczoraj wygrana z Wenjun, która popełniła błąd w ofensywie i się posypała może doprowadzić do tego że dostanie trochę wiatru w skrzydła i dzisiaj białymi zagra bardziej agresywnie a popełnianie błędów w tym turnieju nie jest mu obce a wtedy Vidit z pewnością to wykorzysta. Vidit aktualnie 1.5/3 wszystko remisy i nie jest to jakiś "zadymiarski" zawodnik raczej spokojny ale bardzo solidny i jak tylko otrzyma mały prezent będzie potrafił go wykorzystać. To jest bardziej typ przeciwko Jordenowi niż na Vidita.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +255
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Dostałem info że lekko źle prowadzę temat problem z jednostkami oraz trzeba podawać buka. Sam osobiście twierdzę że źle do tego "projektu" podszedłem bo na spontanie rzuciłem płaska stawka 100j co się okazuje jest maksymalną i to też było błędem bo wiadomo że bez miksowania stawką ciężko będzie a że obecnej już nie można podnieść to i tak te statystyki byłyby niemiarodajne gdybym teraz zaczął nagle grać np od 10j do 100j grając wcześniej cały czas płaską 100j. Dowiedziałem się że trzeba też buka podawać więc nie będę już wszystkiego edytował i po prostu zostawimy jak jest i zakończymy ten "etap" rozliczam na -26% yield i teraz lecimy od nowa stawkami 1-10j i miksowania ich. Staty pewnie raz w miesiącu.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1028
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Caps vs Anaheim Ducks
Oshie over 0.5pkt
@1.95
Stawka 10j efortuna
7,16j

Caps vs Anaheim Ducks
Oshie over 2.5strzałów na bramke
@2.25
Stawka 7j unibet
7j

NY Rangers vs Seattle Krakens
Trocheck gol
@2.95
Stawka 4j unibet
7,8j

NY Rangers vs Seattle Krakens
Trocheck over 2.5strzałów na bramke
@1.70
Stawka 7j unibet
7j

Ottawa vs Colorado
Colorado over 3
@1.64
Stawka 10j unibet
6,4j

Toronto vs Oilers
Matthews gol
@2.02
Stawka 6j unibet
6,12j

27 sekunda :D

Toronto vs Oilers
Toronto over 3
@1.86
Stawka 10j unibet
10j

Niesamowici są znowu to samo 2:0->2:4..

Kilka ciekawych typów na nockę się uzbierało. Zaczynając od Capsów z Ducksami idę w stronę Oshie'go, który od powrotu wygląda bardzo dobrze, pierwszy mecz 3 strzały, drugi mecz gol oraz 4 strzały, ostatni mecz gol oraz 7 strzałów, mocno ożywił ofensywę Capsów i wierzę że dzisiaj zobaczymy podobną grę w szczególności że występ Ovechkina nie pewny więc powinien więcej na siebie brać a dzisiejszy rywal z kiepską obroną do najmocniejszych nie należy. Kolejny mecz Rangersów ze Seattle i typ w stronę Trocheck'a, który ostatni fajnie sobie radzi. Od 5 spotkań regularnie pokrywa linie strzałów dodatkowo zdobył 4 gole i 2 asysty a 4z5 spotkań były przegrane i tak jak pisałem ostatnio że trochę jest od "brudnej roboty" tak samo tutaj uważam że ten mecz nie będzie łatwy ale Vincent poniesie drużynę a od 2 meczów ten gol już wisi w powietrzu. Przechodząc dalej Ottawa z Colorado a kursy praktycznie 50-50 co prawda nie zagra Nichuskhin ale bez przesady przecież ekipa z Colorado nawet bez niego jest bardzo groźna w ofensywie szczególnie jak mówimy tutaj o Senatorach, 2/3 najsłabszej drużynie w NHL do tego Sharksi w ostatnim meczu strzelili im 4 bramki także naprawdę nie rozumiem o co tu chodzi. Ostatni mecz to Toronto z Oilers, którzy mają 10 winstreak ale nie ma co się oszukiwać większość drużyn z dołu tabeli lub ze środka a i tak te wygrane były nieprzekonujące i myślę że tutaj może być zimny prysznic bo liście szukają odkupienia za poprzednie mecze, 3 przegrane z rzędu a w każdym prowadzili i to nawet 3:0>3:5 Matthews mało widoczny od 2 spotkań i myślę że dzisiaj nastąpi przełamanie a stylem ekipa Oilersów bardzo podpasuje ekipie z Toronto.​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1288
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Rosja:

VHL
Kristall vs AKM
AKM over 4
@1.72
Stawka 7j 22bet
7j

VHL
Almetyevsk vs Chelny
Almetyevsk over 4
@1.62
Stawka 10j 22bet
zwrot

WHL (kobiety)
Torpedo vs Sverdlovsk
Torpedo over 8
@1.75
Stawka 6j 22bet
6j

O dziwo mają ten mecz na fortunie.

KHL
Avto vs Wladywostok
Avto over 2.5
@1.71
Stawka 7j 22bet
4,97j

KHL
Traktor vs Czerpowiec
over 5
@1.9
Stawka 7j 22bet
7j

KHL
Minsk vs Kunlun
Weryfikacja VAR
@2
Stawka 6j 22bet
6j

KHL
Minsk vs Kunlun
kara 5minutowa
@4
Stawka 4j 22bet
12j

Długo nie trzeba było czekać, pierwszy mocniejszy hit i od razu gruba zadyma, pięści w ruch a potem weryfikacja VAR kto na ile zasłużył :D pięknie

W meczu Minska z Kunlun myślę że sporo się będzie działo, wczorajszy mecz 5:1 z pełna dominacją gospodarzy bo aż 51 strzałów. Cały mecz bardzo ostry sporo kar a dzisiaj rewanż dzień po dniu i myślę że spore value jest w karze 5minutowej bo możemy zobaczyć bójkę lub jakiś mocniejszy faul bo zawodnicy grając wczoraj i dzisiaj jeszcze nie ochłonęli i wystarczy jeden faul czy nawet legalny hit żeby tam na nowo zaczęło się dymić. Dodatkowo idę w weryfikacje VAR bo jest spora szansa że będą sprawdzane 2 rzeczy zarówno jakiś gol jak i faul.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Barcelona K vs Real Madryt K
over 3.5
@1.68
Stawka 7j unibet
4,76j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +745
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Florida Panthers vs Detroit Red Wings
Reinhart Sam over 2.5 strzałów na bramkę
@1.67 unibet
Stawka 7j
4,69j

Florida Panthers vs Detroit Red Wings
Pantery gol w power playu
@1.70 unibet
Stawka 8j
8j

New Jersey Devils vs Montreal Canadiens
NJ Devils over 31.5 strzałów na bramke
@1.90 unibet
Stawka 6j
1j

Dzisiaj tylko 2 mecze na noc ale też można poszukać coś dla siebie. Zaczynając od Panter, które po 9 wygranych z rzędu przegrały 2 mecze mają sporą szansę na przełamanie bo dzisiejszy przeciwnik stylem gry bardzo im odpowiada bo gra ofensywnie przez co są potem luki w obronie a ekipa z Florydy bardzo dobrze to wykorzystuje. Detroit dzisiaj bez kluczowego atakującego czyli Kane co też odciąży trochę i tak już solidną defensywę Panter. Skrzydełka przez to że grają ofensywnie muszą to tracą bramki lub nadrabiają karami a gospodarze są mocni w tym aspekcie i aktualnie od 9 spotkań regularnie strzelają w power playu i obstawiam że ta seria się przedłuży bo obrona Wingsów nie jest za mocna. Moim zdaniem możemy zobaczyć z 4-5pp dla Panter i nie wierzę żeby chociaż 1 nie wykorzystali. Kolejny typ w tym meczu to strzały Reinharta, który jest w mocnym gazie przez ostatnie 11 meczów zdobył aż 14 bramek a linię pokrywał 10 razy a że obecnie przegrali 2 poprzednie spotkania liczę że jeszcze więcej będzie strzelać, myślałem też nad jego golem jednak kurs nie jest aż tak duży a też od 7 spotkań zdobywa bramki także już mi się to lekko nie podoba :D ze skutecznością może być różnie natomiast uważam że przynajmniej będzie miał próby w postaci strzałów. Drugim meczem będzie NJ Devils z Montrealem i tutaj od razu rzuca mi linia na strzały gospodarzy. Devils jest mocno ofensywna i mimo iż statystycznie nie oddają jakoś dużo strzałów jak np Flyers to z takim rywalem raczej nie powinno być problemu. Montreal mimo wczorajszej wygranej z Colorado nie wygląda za dobrze w tym sezonie co pokazuje nawet przegrana kilka dni temu z najsłabsza drużyną czyli Sharksami dając im oddać aż 35 strzałów. Montreal w defensywie sobie nie radzi, nie doskakują odpowiednio i dają przeciwnikowi miejsce żeby te strzały oddawać i sądzę że Devilsy dziś to zrobią.

New Jersey Devils vs Montreal Canadiens
bramkarz zdobędzie punkt
@20 22bet
Stawka 1j
1j

Tutaj lekko 4fun chociaż wcale nie wykluczone, zarówno jeden jak i drugi bramkarz dokonali tego w tym sezonie, Tak jak pisałem wyżej Montreal w obronie nie doskakuje odpowiednie więc całkiem możliwe że gk gdzieś za bramką zatrzyma krążek i odda koledze a on poszarżuje i strzeli bramkę lub poda i wtedy gol. Kolejna opcja jest to że Montreal pozwala przeciwnikowi długo utrzymywać się w ich tercji i może dojść do sytuacji że zmęczona obrona wolno będzie się zmieniać i pójdzie jakieś długie podanie od bramkarz na niebieską. Grane lekko dla zabawy ale wcale bym tego tak nie skreślał :D

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
MHL
Belye Medvedi vs Tolpar
over 5.5
@1.73 22bet
Stawka 7j
5.11j

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1288
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
1705582427054.png

Donchenko vs Jorden
remis
@1.74 22bet
Stawka 7j
5,88j

Donchenko po 4 rundach zaledwie 1pkt, 2 remisy z Dingiem oraz Nepo czarnymi. Grając białymi przegrał 2 razy z Wei Yi oraz Girim gdzie popełnił błąd a przeciwnik skrupulatnie to wykorzystał. Dzisiejszy rywal póki co najsłabszy z 4 pozostałych natomiast Alexander na ten moment nie radzi sobie jakoś wybitnie atakując, Nepo chciał mocno wygrać aż poddymił i miał przegraną pozycję jednak Donchenko nie mógł tego zrealizować i to też skłania mnie ku remisowi że nawet jak Jorden gdzieś się potknie to finalnie zakończy się na podziale pkt. Van Foreest ma kiepski turniej po 2 przegranych partiach wygrał z Wunjen, która się wysypała a następnie białymi zremisował z Viditem, jeśli nie zrobi jakiegoś poważnego błędu myślę że utrzyma pozycję z Donchenko.

1705582449487.png
Vidit vs Max
Vidit win
@2.65 unibet
Stawka 5j
5j

Kolejna partia to Vidit z Warmerdamem i tutaj poluje na wygraną Vidita. Po 4 partiach 2 pkt i same remisy, czas na jakieś przełamanie bo przeciwnik do tego dobry. Max aktualnie 2/4 przegrana/wygrana oraz 2 remisy chociaż 3 razy grał białymi także też nie ma jakoś szału a dostał wygraną od Van Foreesta. Vidit nie jest jakimś agresywnym zawodnikiem ale bardzo stabilnym i przy tej różnicy siły gry myślę że wykorzysta każdą niedokładność ze strony przeciwnika i małymi kroczkami doprowadzi do zwycięstwa.

1705582470955.png
Gukesh vs Nepo
12(brak remisu)
@2.46 22bet
Stawka 6j
8,76

Ta partia może być naprawdę ciekawa, mamy tutaj 2 bardzo ambitnych zawodników. Gukesh młody talent, który po dobrym starcie tj. remis i wygrana, przegrał kolejne 2 partie. Jest on zawodnikiem bardzo agresywnym i chcącym wygrywać tak samo jak Nepo, który niby gra dobrze ale coś się potyka np remis z Wenjun białymi oraz remis białymi z Donchenko gdzie w pewnym momencie miał już przegraną ale Alexander nie dowiózł. Jeden jak i drugi mocno chce się przełamać i możemy zobaczyć tutaj bardzo dobrą partie, która pójdzie w jedną lub drugą stronę.

1705582511457.png
Abdusattorov vs Wei Yi
remis
@1.57 22bet
Stawka 7j
3,99j

Kolej na Adbusattorova z Wei Yi. Jeden jak i drugi radzą sobie dobrze, Nordirbek jeszcze bez przegranej i myślę że ten stan rzeczy się utrzyma ale też nie widzę za bardzo szans żeby zrobił krzywdę Wei Yi, który gra solidnie szczególnie czarnymi. Defensywnie radzi sobie naprawdę dobrze i ciężko mi uwierzyć żeby dzisiaj przegrał ale też nie widzę za bardzo szans na wygraną bo Abdusattorov to nie jest jakiś jeździec bez głowy a też gra solidnie. Zapewne będzie próbował przejść przez obronę Wei Yi ale myślę że bezskutecznie i partia zakończy się remisem.

1705582524630.png

Wenjun vs Alireza
Alireza win
@1.80 unibet
Stawka 7j
7j

Przechodzimy do ostatniej partii czyli Wenjun z Alireza. Tak jak wcześniej pisałem nasza Wenjun w defensywie radzi sobie dobrze szczególnie czarnymi, wygląda jakby podchodziła do partii "za wszelką cenę nie przegrać" i naprawdę gra dobrze natomiast jak już trzeba grać białymi to są problemy, momentami brak planu i błędy co powoduje 0/2 białym kolorem. Dzisiaj trafiła bardzo mocnego przeciwnika, który raczej nie powinien mieć większych problemów żeby wygrać, paradoksalnie większe szanse dawałbym jej gdyby grała czarnymi bo wtedy rzeczywiście wygląda jak "obrona częstochowy" a białymi jak musi podjąć inicjatywę to wtedy wychodzi ta różnica 2 oczek.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
VHL
Orsk vs Riazan
over 4.5
@1.82 22bet
Stawka 10j
10j

VHL
Orsk vs Riazan
over 5.5
@2.57 22bet
Stawka 5j
5j

3-1 po 2 tercji i tak zostało. nie rozumiem jak można nie grać z empty netem 2min do końca a face off w tercji przeciwnika..

KHL
Kazan vs Lada
over 4
@1.65 22bet
Stawka 8j
5,2j

WHL
Tornado K vs Dynamo Neva K
Neva over 4.5
@2,04 22bet( dostępne na fortunie)
Stawka 5j
5j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Dużo ciekawych spotkań i myślę że sporo można wyszukać.

1705604723540.png

Washinghton Caps vs ST. Louis Blues
Oshie over 0,5pkt
@2.08 unibet
Stawla 6j
6,48j

1705604798012.png

Dzisiejszej nocy ekipa z Waszyngtonu podejmie ST. Louis Blues. Drużyna przyjezdnych bardzo średnio radzi sobie w tym sezonie ale to samo można powiedzieć o gospodarzach co skłania mnie ku temu że będzie to bardzo równy i fizyczny pojedynek. Kluczową role mogą odegrać tutaj power play'e i dla mnie jest to totalnie 50-50 mecz, który może pójść w obie strony dlatego też uważam że nie ma co szukać tutaj zwycięzcy. Pod lupę biorę Oshie, który wrócił po kontuzji i tak jak pierwszy mecz był jeszcze na "przetarcie" tak w 3 kolejnych dwukrotnie strzelił gola oraz asystował ale już nawet nie chodzi o liczby a to co dał drużynie bo moim zdaniem duży powiem świeżości bo tam nie grało. Ovechkin dalej nie zagra także jak ostatnia sądzę że T.J weźmie na siebie więcej i przynajmniej raz zdobędzie gola lub asyste.

1705605484658.png

Philadelphia Flyes vs Dallas Stars
Flyers over 32.5 strzałów na bramke
1,90 unibet
Stawka 7j
6,3j

Kolejny mecz to Lotnicy z Dallas i tutaj już lekko krócej bo po prostu Flyers ciągle niszczy te linię. Drużyna, która oddaje najwięcej strzałów w lidze nie zatrzymuje się i w ostatnim meczu znowu zaszaleli i oddali 42 strzały. Dallas może być skuteczniejsze i wygrywać mecze ale nie da się ukryć że dają oddawać strzały rywalowi a w dzisiejszym spotkaniu to jak płachta na byka. Skuteczność Flyers do najlepszych nie należy ale taki mają styl, zajeżdżają przeciwnika jak tylko się da a oddając tyle strzałów w końcu coś wpada. Moim zdaniem linie na lotników to powinny oscylować w okolicach 34.5/35.5 bo aktualną zamykają bez większego problemu od 8 meczów

1705605935878.png

Buffalo Sabres vs Chicago Blackhawks
Tage Thompson gol
@2.28 unibet
Stawka 7j
7j

1705606025099.png

Kolejny mecz na tapetę to Buffalo Sabres z Chicago Blackhawks. Jak tam sobie spojrzymy na tabele to aż wierzyć się nie chcę że ekipa z Buffalo zajmuje 14miejsce w konferencji wschodniej a Chicago miejsce 15 konferencji zachodniej a szkopuł jest taki że między nimi mimo różnicy jednego miejsca jest aż 14pkt . Blackhawksi bardzo kiepsko w tym sezonie do tego stracili swoją młodą gwiazdę co powoduje problemy w ofensywie a w defensywie to nawet nie ma co mówić bo są w top 3 tracących bramki. Moim zdaniem szabelki dzisiaj wezmą to bezproblemowo natomiast w NHL nigdy nic nie wiadomo więc idę w stronę Thompsona, któremu ostatnio zdarza się zaciąć na 2 mecze tak jak teraz, z Vancouver miał swoje okazję, w ostatnim meczu z Sharksami jeszcze więcej oddając 5 strzałów do tego poprzeczka także ten gol wisi w powietrzu a grają dalej bez Skinnera więc wie że to od niego sporo zależy.

1705606703328.png
Tampa Bay Lighting vs Minnesota Wild
Tampa OT
@1.71 unibet
Stawka 8j
5,68j

Następny mecz, który mnie zszokował jak widziałem kursy Tampa Bay Lighting vs Minnesota Wild. Oczywiście Tampa jak na swój potencjał zdecydowanie mogłaby grać lepiej ale bez przesady że prawie na równi są stawiani z Minnesota.. Na 10 ostatnich spotkań przegrali aż 8 a w tym 4-1 z Tampa i nie było nawet blisko. Kucherov to co robimy w tym sezonie to masakra 43 mecze 28 goli 44 asysty do tego Point do pomocy czy Hedman z niebieskiej i nie wiem jak niby Minnesota miałaby się przeciwstawić dzisiejszemu rywalowi. Wildy są 4 drużyną, która łapie najwięcej kar a Tampa to najlepsza drużyna w PP ze skutecznością 29,5%. Dodając to wszystko do siebie nie widzę innej opcji niż zwycięstwo gospodarzy.

1705607396836.png

Calgary Flames vs Toronto
Toronto OT
@1.77
Stawka 7j
5,39j

Toronto over 3
@1.73 unibet
Stawka 10j
7,3j

Matthews gol
@1.95 unibet
Stawka 7j
6,65j

Przechodzimy do ostatniego meczu czyli Calgary Flames vs Toronto Maple Leafs i tutaj idę na przełamania. Flames od 4 spotkań wygrywa i ogólnie ostatnio więcej zielonych wyników niż czerwonych ale nie da się ukryć że nie mieli najtrudniejszego kalendarza a i tak potrafili sporo bramek tracić na słabsze ekipy. Toronto na 4 lose streaku i tutaj trzeba powiedzieć STOP(tak jak przy krakenach, sprawdziło się to może dzisiaj też odda :D) 4 ostatnie meczy liści to jakiś żart zaczynając od 3:1->4:3 następnie 3:0->5:3 następnie 2:1->2:4 i finalnie 2:0->2:4 nie mam pojęcia z czego to wynikało bo grali całkiem dobrze a i tak kończyło się jak kończyło. Dzisiaj zrobią wszystko co w ich stanie żeby przełamać tą złą serię bo są po prostu lepsi od dzisiejszego przeciwnika, Calgary pozwala na za dużo i Toronto powinno to wykorzystać bo co jak co ale ofensywę to mają TOP z Matthews na czele. Nie mogli utrzymać wyniku to myślę że zrobią to co potrafią najlepiej i będą dociskać kolejne gole żeby taka sytuacja się nie powtórzyła bo najlepszą obroną jest atak!​

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1292
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Szachy

Nepo vs Praggna
12(brak remisu)
@2.19 22bet
Stawka 5j
5j

Jorden Van Foreest vs Gukes
Gukes win
@4.16 22bet
Stawka 4j
12,64j

Ding vs Nodirbek
remis
@1.43 22bet
Stawka 6j
2,58j

Max Warmerdam vs Donchenko
remis
@1.8 22bet
Stawka 6j
5j

Wenjun vs Vidit
remis
@1.68 22bet
Stawka 6j
4,08j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
MHL
Kuznetskie Medvedi vs Ladya
over 5.5
@1.68 22bet
Stawka 7j
7j

MHL
SKA vs Akuly
SKA over 5.5
@1.9 22bet
Stawka 6j
5,4j

7:0 w 1 tercji :D

MHL
Krasnoyarskie Rysie vs Loko-76
Loko-76 over 4
@1.8 22bet
Stawka 10j
8j

VHL
Kristall Saratov vs Zvezda Moskwa
Zvezda over 3.5
@1.78 22bet
Stawka 8j
6,24j

KHL (trzeba poczekać aż dodadzą więcej betów bo kary i gole w pp mają tu spore value)
SKA vs Kunlun
SKA over 3.5
@1.76
Stawka 10j
10j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Tak jak pisałem wyżej że trzeba czekać tak już są.

KHL
SKA vs Kunlun
over 14.5min kar (over 7,5 kar 2min)
@2 22bet
Stawka 7j
7j

KHL
SKA vs Kunlun
kara 5minutowa
@4 22bet
Stawka 4j
4j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Nie ma co ukrywać że noc była owocna :D mam nadzieję że jak najwięcej osób skorzystało. Dzisiaj idę trochę na wariata ale to dopiero w drugim meczu, pierwszy jako tako spokojnie. Zaczynamy od Panter z Wildami, wczorajszy mecz jeszcze bardziej przekonuje mnie do większej ilości betów w stronę gospodarzy. Pantery po 9 wygranych z rzędu są aktualnie na 3lose streaku chociaż 2 mecze były po dogrywce więc już niewiele brakło, w zasadzie nic się w ich grze nie zmieniło po prostu spadła skuteczność chociaż z kaczkami mieli 4 bramki. Dzisiejszy rywal moim zdaniem jest aktualnie najsłabszy z tej trójki a wczorajszy mecz tylko to pokazał gdzie Tampa mogła im spokojnie zrobić dwucyfrówkę. Minnesota to idealny rywal na przełamanie dla ekipy z Florydy, grają b2b a wczorajsze błędy w obronie wołają o pomstę do nieba bo ilość bardzo dobrych sytuacji jakie miała Tampa była przerażająca. Moim skromnym zdaniem Floryda zacznie na podwyższonym biegu i narzuci grę przeciwnikowi tak żeby nie był w stanie nawet odpowiedzieć i możliwe że drugi mecz z rzędu Minnesota skończy z pogromem.

Florida Panthers vs Minnesota Wild
Pantery over 3.5
@2.04 unibet
Stawka 8j

Pantery over 34.5 strzałów na bramkę
@1,90 unibet
Stawka 8j

Pantery over 0.5 gola w pp
@1.67 unibet
Stawka 10j

No i przechodzimy do wariata i wydaje mi się że dzisiaj możemy zobaczyć spore zaskoczenie. Mowa tutaj o meczu Chicago Blackhwaks vs NY Islanders. Wczoraj pisałem że Chicago straciło Bedarda i mocno osłabiło to ofensywę, zgadza się natomiast to nie jest "one man army" oczywiście że z nim wygląda to o wiele lepiej ale to nie znaczy że tam się nic nie dzieje. Zeszłej nocy przegrali 3:0 z Szabelkami oddając zaledwie 19 strzałów, to nie jest ekipa jak Flyers, która narzuca tempo i oddaje strzał jak jest tylko możliwość, bardziej wyczekują swoich okazji i starają się przygotować tak strzał żeby była spora szansa na zdobycie gola a nie nabić statystykę. Ich kontry są groźne co było widoczne również we wczorajszym meczu bo mieli kilka 1v1 czy 2v1 i Buffalo ładnie musi podziękować Luukkonen'owi bo strasznie ich ratował, to naprawdę były dobre sytuacje i przy lepszej skuteczności mógł on wyciągać krążek z bramki kilkukrotnie. Chicago to taki rywal, którego się lekceważy a moim zdaniem jest on groźny jak mało kto i zawsze bałem się grać przeciwko nim 1X2 bo potrafili zrobić coś z niczego. W tym sezonie mają zaledwie 13 wygranych 9 w regulaminowym i 4 po dogrywce ale jak sobie popatrzymy na kogo to cytując już klasyka "robi wrażenieee" Jets, Colorado, Tampa, 2 razy Toronto, Pantery czy Vegas, większość wygranych, które mają są na czołowe drużyny w lidze dlatego zawsze się ich tak bałem. Popatrzmy też na ich grę w
1705695502977.png
a teraz spójrzmy jak radzą sobie na własnej tafli:
1705695515892.png
dalej jest to dalekie od ideału ale widać sporą różnicę. Dzisiejszy rywal również nie radzi sobie za dobrze na wyjazdach:
1705695526677.png
4 ostatnie mecze przegrane tracąc aż 17 bramek, dostali 5:0 od Minnesoty o której pisałem wyżej i to nie w superlatywach. Islandersi ogólnie w tym sezonie nie wyglądają za dobrze i tak jak zawsze słynęli ze szczelnej obrony i solidnego ataku jeszcze z Tavaresem tak teraz nie ma ani jednego ani drugiego, typowy średniak, który niczym się nie wyróżnia. Błędy w obronie notorycznie się powtarzają i ciężko im jest zagrać naprawdę solidny mecz, na szybko jak spojrzałem na ostatnie 20spotkań to większość z nich tracą minimum 3 bramki a niejednokrotnie więcej. Myślę że jak gospodarze poprawią lekko celowniki to mogą ukłuć kilka razy szczególnie jak poczują krew i pójdą za ciosem tam już od pewnego czasu wisi takim "użyciem sobie" to dlaczego nie dziś skoro rywal do tego idealny i o wiele lepszy niż np Sharksi, z którymi się męczyli ale to trochę inna dynamika meczu i zupełnie inne podejście bo rekiny wiedzą że z taka drużyną są w stanie rywalizować i wychodzi nam "kopanina" i granie do pierwszego błędu ogółem nudy. Islandersi mają w głowie że przejadą się po Chicago i fajnie się odbiją ale żeby nie odbiło im się to czkawką. Na koniec dam jeszcze Jasonowi Dickinsonowi, który bo Bedardzie jest najlepszym strzelcem w Chicago bo ktoś to musi ponieść, od 4 spotkań bez gola a dzisiaj to dobra okazja do przełamania.

Chicago Blackhawks vs NY Islanders
Chicago over 2.5
@2.38 22bet
Stawka 8j

Chicago over 3.5
@4.7 22bet
Stawka 5j

Chicago over 4.5
@10,5 22bet
Stawka 1j

Jason Dickinson gol
@3.60 unibet
Stawka 4j

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Szachy

Donchenko vs Wenjun
X2
@1.6 22bet
Stawka 7j
4,76j

Vidit vs Alireza
remis
@1.53 22bet
Stawka 7j
7j

Gukesh vs Warmerdam
Gukesh
@2 22bet
Stawka 7j
8,54j

Praggna vs Jorden
Praggna
@1,92 22bet
Stawka 7j
7j

Parham vs Nepo
Parham
@7.3 22bet
Stawka 2j
2j

Dosłownie mam parę minut więc chociaż tak na szybko po zdaniu. Wenjun bardzo dobrze przygotowana do turnieju i cały czas rzuca kłody rywalom, którzy myślą że mają darmową wygraną, białymi nie jestem jej aż tak pewien bo czasami były problemy w ataku ale czarnymi radzi sobie dobrze defensywnie i ciężko jej zrobić krzywdę. Vidit jak na niego przystało bardzo spokojnie i solidnie na 6 partii 6 remisów i myślę że tak już będzie chciał dokończyć turniej. Alireza goni Anisha natomiast to tylko 0,5pkt różnicy a przed nimi bezpośrednie stracie no i ogólnie jeszcze 7 partii więc dzisiaj nie powinien jakoś mocno czarnymi szaleć. Gukesh i Praggna przyszłość Indii, jeden jak i drugi młodzi bardzo ambitny i agresywni dalej mogą powalczyć o wygranie całego turnieju a dzisiaj grają białymi ze słabszymi przeciwnikami, Jorden sporo błędów robi i Praggna powinien to wykorzystać a Gukesh jest na tyle agresywny i potrafi zamieszać że Warmerdam nie powinien tego ustać. Na koniec próbuję Parhama, który po 6 partiach ma zaledwie 1,5pkt, 3 przegrane i 3 remisy, mimo wszystko nie boi się "poddymić" i w kilku partiach miał fajne pozycję. Idę w jego stronę bo kurs bardzo ładny a nie zapominajmy że przystępując do turnieju miał 2740 rankingu, to nie jest jakiś 2600+, Nepo ostatnio ciągle robi jakieś błędy i Gukesh go za to pokarał a Donchenko był bardzo bliski tego.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
Na wieczorne spotkania tylko te 2 a na nockę jeszcze coś wleci bo też ciekawe zestawienia.

1705763831411.png

Philadelphia Flyers vs Colorado Avalance
Flyers over 33.5 strzałów na bramkę
@1.90 unibet
Stawka 10j
9j

Konecny Travis gol
@2.18 unibet
Stawka 7j
8,26j

gol w osłabieniu
@4.50 efortuna
Stawka 4j
4j

Dzisiejszego wieczoru ekipa z Philadelphii podejmie Colorado i zapowiada się na najciekawszy mecz. Lotnicy po serii 5 zwycięstw wskoczyli na 4 miejsce i wygląda na to że w sezonie zasadniczym ich taktyka się sprawdza czyli napieranie do oporu, oczywiście PO to zweryfikują i nie wróżę ich wielkiej przyszłości natomiast póki co to działa. Dzisiaj zmierzą się drużyny, które uwielbiają grać ofensywnie, dużo strzałów, szybkie ataki i ten mecz będzie skakał z jeden bramki pod drugą. Patrzę na ich H2h 5:2 2:3 5:3 6:3 5:7 6:3 i wygląda to ciekawie, oczywiście to że 3 lata temu zrobili over to nie znaczy że dzisiaj tak będzie, równie dobrze może skończyć się wynikiem 2:1 natomiast chcę pokazać jak wyglądają ich mecze, szybki mecz i pełna ofensywa w obie strony a wygrywa ten kto więcej strzeli a nie mniej straci. Linia na lotników podniosła się do 33.5 co uważam i tak za śmieszne szczególnie jak popatrzymy na jakiego przeciwnika grają i moim zdaniem znowu wciągną ją nosem, dodatkowo idę trochę w mało spotykany bet a mianowicie gol w osłabieniu. Lotnicy w tym sezonie ustrzelili aż 10 a Colorado 6, obie drużyny mają szybkie kontry i po chwili mogą być już pod bramką przeciwnika, jeśli Colorado strzeli to fajnie ale i tak głównie nastawiam się na lotników i to nie dlatego że liczba tak pokazuje czyli 10 bramek a dlatego że jak już wcześniej o nich mówiłem "jeźdźcy bez głowy" tak tutaj to najlepiej obrazuje bo gdy grają w osłabieniu i jest sytuacja 50-50 typu albo będę pierwszy i wyjdziemy z kontrą ale nie zdążę i jest duża szansa że stracimy bramkę to nigdy się nie zatrzymują i zawsze forcują takie sytuację a kolega po drugiej stronie już gotowy żeby dołączyć do akcji 2v1 i myślę że dzisiaj jest tu duże value w tym zakładzie. Jeszcze na koniec dam szansę Koniecnemu, który się zaciął od 6 spotkań mimo że oddaje średnio 3 strzały na mecz to dzisiaj w tak szybkim spotkaniu powinien mieć kilka klarownych sytuacji.

1705763854853.png

Buffalo Sabres vs Tampa Bay Lighting
Tampa over 3
@1,79 unibet
Stawka 10j

Buffalo Sabres vs Tampa Bay Lighting
Kucherov gol
@1.98 unibet
Stawka 7j
7j

Buffalo Sabres podejmie Tampa Bay Lighting a kursy przedstawiają się mniej więcej 50-50. Moim zdaniem Tampa jest tutaj faworytem ale Szable mają to do siebie że potrafią się odpalić i swoje postrzelają a goście w defensywnie niestety nie królują w tym sezonie dlatego pójdę w bezpieczniejszą opcję. Tampa ostatnio wraca na właściwe tory a ostatni mecz z Minnesotą mimo kilku błędów w defensywie oglądało się super. Może zabrzmi to śmiesznie ale podchodziło to pod sztukę, podania, kontrola krążka, spiny, przenoszenie ciężaru na drugą stronę wszystko było tak płynne że wyglądało to pięknie. Potencjał ofensywny po stronie gości jest przeogromny, tak jak w poprzednim meczu pisałem o Kucherovie, który wtedy zrobił 3pkt, pisałem również o Poincie, który miał 2 asysty oraz gola i na końcu o Hedmanie czyli defensorze, który z niebieskiej potrafi wystrzelić zdobył gola i 3 asysty także widać że ta pierwsza 5 jest ze sobą super zgrana i wszystko chodzi jak po sznurku. Wspominałem że tam mogła być dwucyfrówka bo sam Kucherov miał 3 razy sam na sam aczkolwiek nic nie udało się wbić, w zasadzie od 4 spotkań nie może coś wycelować a mówimy tutaj o liderze pkt, który po 44 meczach ma 28 goli i 47 asysty. W tym sezonie jeszcze nie miał serii 5 meczów bez gola i uważam że dalej jej nie będzie mieć bo zawodnik takiego formatu często potrafi znaleźć się w bardzo dobrych sytuacjach i dzisiaj również takie powinien mieć.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
1705786254297.png

St.Louis Blues vs Washington Capitals
Oshie over 0.5 pkt
@1.84 efortuna
Stawka 10j
10j

1705786263469.png

Na start idzie St. Louis Blues z Washington Caps, którzy zagrają rewanżowy mecz, 2 dni temu Capsi wygrali 5:2 a napisałem coś takiego:

" Dzisiejszej nocy ekipa z Waszyngtonu podejmie ST. Louis Blues. Drużyna przyjezdnych bardzo średnio radzi sobie w tym sezonie ale to samo można powiedzieć o gospodarzach co skłania mnie ku temu że będzie to bardzo równy i fizyczny pojedynek. Kluczową role mogą odegrać tutaj power play'e i dla mnie jest to totalnie 50-50 mecz, który może pójść w obie strony dlatego też uważam że nie ma co szukać tutaj zwycięzcy. Pod lupę biorę Oshie, który wrócił po kontuzji i tak jak pierwszy mecz był jeszcze na "przetarcie" tak w 3 kolejnych dwukrotnie strzelił gola oraz asystował ale już nawet nie chodzi o liczby a to co dał drużynie bo moim zdaniem duży powiew świeżości bo tam nie grało. Ovechkin dalej nie zagra także jak ostatnia sądzę że T.J weźmie na siebie więcej i przynajmniej raz zdobędzie gola lub asyste. "

Pomimo wyniku 5:2 (4:2 + empty net) mecz poszedł według mojej predykcji a mianowicie był to w miarę równy mecz, sporo gry fizycznej do tego 9 kar i 2 gole w power playu a sam bohater strzelił hattricka. Dziś to podtrzymuję i widzę podobny scenariusz a taki wynik w drugą stronę mnie nie zdziwi bo tak jak pisałem jest to 50-50. Idę znowu w to samo bo widzę ile zmienił powrót Oshie i już pomijam tego hattricka ale ogólnie ta ofensywa ruszyła, wrócił Ovechkin i jest komu asystować.

1705786278603.png

Vancouver Canucks vs Toronto
Vancouver over 3.5
@2.10 unibet
Stawka 8j
8,8j

Następnie pod lupę idzie mecz Canucks z Leafs. Gospodarze to najlepiej strzelająca ekipa w sezonie, no aktualnie druga po meczu Colorado, które strzeliło 7 bramek :D ale nie zmienia to faktu że wrzucają gole na potęgę i grają naprawdę dobrze i szybko, nawet jak spojrzymy dalej niż na pierwszą piątkę to i tak ma kto tam strzelać także w tym sezonie mogą daleko zajść bo defensywnie też wyglądają solidnie a przy takiej kumulacji jest efekt pierwszego miejsca całkiem zasłużonego. Toronto stawia sporo na ofensywę i trzeba przyznać że jeśli o to chodzi to jes TOP natomiast nie da się ukryć że mają duże problemy defensywne a ostatnie mecze tylko dobitnie to pokazały a jak gra się z aktualnie najlepszą drużyną i to jest też mocno ofensywną to skutki mogą być opłakane, Jeśli kogoś interesuje to wrzucam bardzo ciekawy filmik i go polecam zarówno jak kanał bo naprawdę dobre treści jak ktoś lubi hokej. Gdy oglądamy mecz to wszystko dzieje się szybko i nie zawsze idzie to zauważyć a tam jest to bardzo dobrze pokazane jak prosto momentami ukarać liście.

1705786293767.png

Calgary Flames vs Edmonton Oilers
Calgary over 2.5
@1.66 unibet
Stawka 8j
8j

Calgary Flames vs Edmonton Oilers
Calgary OT
@2.35 unibet
Stawka7j
7j

Calgary Flames na własnej tafli podejmie Edmonton Oilers, które wygrywa od 12 spotkań i nie będę ukrywał że czas powiedzieć STOP (2x zadziałało) gram tutaj po prostu na przełamanie. Calgary tak jak pisałem wcześniej przy meczu z Toronto nie radzą sobie źle i ostatnie wyniki napawają optymizmem mimo że grali w większości na średnie drużyny. Oilers od kilku spotkań ma "problemy" stykowy mecz z Ottawa, następnie z Chicago 2:1 gdzie oddali tylko 15 strzałów, następnie Detroit i Montreal po dogrywce a następnie Toronto i Seattle oba z 0:2 na 4:2 i tam już po prostu wisi przełamaniem..

1705786307629.png

Boston Bruins vs Montreal Canadiens
Montreal over 2.5
@2.25 unibet
Stawka 7j
8,75j

Boston Bruins vs Montreal Canadiens
Montreal over 3.5
@4.25 unibet
Stawka 3j
9,75j

Na koniec Boston Bruins vs Montreal Canadiens i tutaj również poszukam niespodzianek jak wczoraj u Blackhawksów. Gospodarze to mocna ekipa i nie bez powodu są na pozycji lidera konferencji wschodniej jednak ostatnie 2 tygodnie nie były usłane różami i mieli pewne problemy. Drużyna z Montrealu w drugiej części tabeli natomiast ostatnio coś lekko ruszyło i te mecze były naprawdę przyzwoite. Ofensywa zaczyna się zazębiać Monahan od 3 spotkań punktuje młody Slafkovsky, który strzelił z NJ Devils oraz Colorado i przede wszystkim Caufield, który ostatnie 5 meczów gra świetnie, punktuje, 4 bramki z rzędu do tego cały czas oddaje strzały. Defensywnie będą mieli problemy i zapewne nie jedną dostaną ale uważam że ta ofensywa ma potencjał na strzelenie kilku goli nawet takiej ekipie jak Boston a kursy bardzo do tego przekonują.​

Ostatnia edycja:
verno 998,4K

verno

Znawca - Hokej
KHL
Loko vs Omsk
over 4.5
@1.97 22bet
Stawka 7j
6,79j

VHL
Almetyevsk vs Izewsk
over 4,5
@1,6 22bet
Stawka 7j
4,2

Szachy

Nepo vs Nodirbek
remis
@1.58 22bet
Stawka 8j
8j

Wenjun vs Gukesh
Gukesh win
@2.,36 22bet
Stawka 7j
7j

Vidit vs Donchenko
remis
@1.93 22bet
Stawka 6j
5,58j

Jorden vs Parham
Parham win
@4.4 22bet
Stawka 3j
3j

Alireza vs Ding
Alireza win
@5.57 22bet
Stawka 3j
13,71j

Giri vs Wei Yi
Giri win
@3.84 22bet
Stawka 3j
3j

Nepo z Nodirbekiem nie widzę nic innego niż remis, Abdusattorov trzeba przyznać że gra bardzo solidnie mimo że na początku mnie nie przekonywał i aktualnie jest na pozycji lidera. Nepo tutaj poniżej swoich oczekiwań ale pewnie pełny potencjał i jakieś nowinki zobaczymy na turnieju kandydatów więc jakoś bym się nie przejmował co nie zmienia faktu że dzisiaj raczej ciężko będzie o wygraną bo Kazach się bardzo dobrze broni. Vidit z Donchenko bardzo fajny kurs na remis, którego próbuję. Vidit wygrał wczorajszą partię gdzie Alireza popłynął natomiast sam Vidit na poprzednie 6 partii miał 6 remisów i nie należy on do super agresywnych, Donchenko w zasadzie o nic już nie gra jedynie o ranking więc myślę że remis czarnymi z graczem 100 oczek wyżej będzie mu na rękę i jak nie popełni większego błędu powinien się na spokojnie wybronić. Kolejny gracz z Indii czyli Gukesh, który od 3 partii wygrywa i dzisiaj również idę w jego stronę bo gra świetny turniej. O Wunjen pisałem że czarnymi chętnie idę w jej stronę natomiast białymi to już tak kolorowo nie wygląda gdzie to ona musi podjąć inicjatywę a nie tylko odpowiadać na ruchy, Wunjen powinna gdzieś się wysypać bo Gukesh jest głodny wygranej i zdaje sobie sprawę że ma tutaj spore szansę więc tak agresywny gracz pewnie sporo dzisiaj zamiesza. Giri wczoraj przegrał i stracił pozycję lidera natomiast w tym turnieju pokazywał że potrafi wygrywać i cisnąć równe pozycję, które potem przechodził na jego stronę i powinien dzisiaj powalczyć o cały punkt jak chcę obronić tytuł z zeszłego roku. Alireza Ding, to kolejne ciekawe zestawienie bo Ding totalnie mnie nie przekonuje w tym turnieju zupełnie jakby był cieniem, wczoraj z Wey Yi odklepali remis bardzo szybko i nie wygląda jakby jakoś super mocno zależało mu na tym turnieju. Idę w stronę Alirezy bo po 7 partiach ma zaledwie 2 remisy reszta to 3 wygrane i 2 przegrane i naprawdę gra tutaj agresywnie co pokazał wczoraj z Viditem, pomysł na atak bardzo dobry z poświęceniem figury i gdyby to dobrze dopiął to byłaby wygrana lecz się wysypał natomiast nie można mu odmówić że chcę grać na wygraną a po takim kursie chętnie to wezmę. Na koniec idę w stronę Parhama, który również nie boi się zagrać agresywnie i po 7 partiach ma 2pkt 4 remisy i 3 przegrane, Jorden jest w słabej formie i co ciekawe na 4 partie białymi 1 zremisował i aż 3 przegrał, Parham dalej będzie próbował zrobić pierwszą wygraną w tym turnieju i myślę że dzisiejszy przeciwnik jest do tego najlepszy.​

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom