18 lat....Wymóg to chyba 16 lat
18 lat....Wymóg to chyba 16 lat
Właśnie przeglądam stronę http://www.mcdonalds.pl/ i w zakładce "Zarób na wakacje" w warunkach jest takie kryterium:18 lat....
- ukończył 16 lat, a nie ukończył 18 lat
Do pracy w Mcdonalds trzeba, do rozwozu pizzy nie.a ile placa w pizzeri np jak masz wlasny skuter lub samochod? orientuje sie ktos???
ewentualnie do tego maca do trzeba miec ksiazeczke sanepida??
Zauważ , że wielu osobom niepełnoletnim cięzko jest znaleźć jakąś konkretną pracę za godziwe pieniądze . Dlaczego ? A no dlatego , że taki małolat nie będzie brany na poważnie w zakładzie pracy i najczęściej jest on wyzyskiwany za psie pieniądzenie bralbym sie za robote w mcShit czy innym pizzaCosTam, powod jest bardzo prosty - co ci to da? wg mnie absolutnie nic poza marnymi groszami, bo kasy sie tam nie da zarobic, szukajac prace na wakacje zajmijcie sie czyms co pozwoli wam sie czegos nauczyc i kiedys w cv bedzie to plus a nie cos czego warto byloby nie pisac, wiem ze moze komunaly itd, sam popelnilem podobne bledy (na szczescie praca w mcShit sie nie splamilem), teraz koncze studia i szukam pracy i widze jak sprawa wyglada, szkola to papierek, chyba ze jestes dobry, zgarniasz stype naukowa itd, jak jestes sredniak to zacznij zdobywac konkretne doswiadczenie bo trojkami w szkole/na studiach i praca w mcShit nic nie zwojujesz
nie pisze tego zeby sie wymadrzac czy kogos pouczac, zwracam uwage na wazna rzecz, ktora moze miec duzy wplyw na wasza przyszlosc...
pozdro
PS
jak chcecie naprawde zarobic to idzcie do jakiejkolwiek pracy w niszowej branzy, np do firmy robiacej baseny w domach bogaczy albo organizujacej jakies survivale i szkoly przetrwania... tam za zwykla prace mozna zgarnac niezly hajs
pytalem o studia z czystej ciekawosci . a tak w ogole wracajac do tego tematu z kwalifikacjami , które nabywamy podczas studiów to fakt , są one bardzo przydatne . sam mam znajomego , który pochwalił sie papierkiem z praktyk zagranicznych , ktore odrobil na studiach i bez problemu dostał robotkę za godziwe pieniądze jak na świeżo upieczonego inżyniera .a no spoko, ja mialem na mysli studentow, glownie dziennych, ale tez zaocznych... wiadomo ze w szkole sredniej trudno cos ogarnac...
mój kierunek
specjalność (opis z innej uczelni)
jednym slowem zamierzam w bardzo niedlugim czasie zostac mgr inz ds odnawialnych zrodel energii
(szkoda ze jak zaczynalem studia nie bylo kierunku energetyka, bo tutaj jest to specjalnosc i przez pierwsze 3 lata uczylem sie wielu nieprzydatnych rzeczy)
czemu pytasz o studia?
no ja tez sie wlasnie bawie w to ???? ale kurde juz 2 miechy iddzie kasa z buxa na alert paytak bux.to jest wypłacalne ja mając 30 referali spokojnie miesięcznie zbieram po 100-150 $ firma wypłacalna ale niekiedy przelew idzie 3-4 miesiące więc jest to dość czasochłonne, ale mimo to sam się w to bawie bo mam dodatkowe pieniądze, dla zainteresowanych mogę przesłać screeny z wypłatami, pozdro
roboty dla ciebie jest w ch.j i troche, wystarczy poszukac i spokojnie zgarniasz 3kPLN do kieszeni, a moze i lepiejJa też teraz szukam pracy jestem po kierunku technik elektronik, specjalizacja automatyka przemysłowa. Dodam tylko że odbyłem miesięczny staż za granicą w niemieckiej firmie i posiadam uprawnienia Sepowskie do 1kV i certyfikat o montażu i instalacji sieci komputerowych. Mam nadzieje że coś znajdę ????
taka maszynke ? ????ja za tydzień idę zbierać truskawki płacą 2zł/koszyczek.Na godzinę nazbierasz
ok 6-8 koszyczków, więc 12-16zł/h.Robiąc 6 godzin dziennie 6 dzi w tygodniu masz 432-648zł w tydzien.A po truskawkach przyjdzie czas na jagody
na placach i targowiskach płacą 8-10zł za litr, ja zbieram 2-3l/h
bo mam maszynkę do jagód(koszt takiej maszynki na allegro to ok 50-70zł)
heheh a wiesz ja wyglada krzak jagód :jezora::jezora: widac jak dziala przeciez ????jak to dziala i dlaczego taka dobra jest ? ????