Typ
SHL 1/2 skuteczność 50%
III Typ
Brynas vs Vaxjo
Typ Brynas poniżej 2.5 bramki @ 1,71
fortuna
Mistrzowie jak na razie bez zwycięstwa. W przerwie wakacyjnej został rozmontowany praktycznie w całości atak. Kilku kluczowych zawodników stanowiących trzon przez ostatnie lata odeszło do innych klubów. Nowi wydaje się, że potrzebują czasu. Z dobrych rzeczy, które zostały to gra obronna. Wygląda nieźle i wydaje mi się, że będzie kluczem do zdobywania punktów dla gości przynajmniej w tej fazie sezonu. Co do Brynas to zaskoczony jestem nieco ich dobrą postawą, ale jak dotąd mierzyli się tylko z bardziej wymagającą Frolundą i przeciętnymi Rogle i Lulea. Dzisiaj poprzeczka będzie wyżej.
IV typ
Orebro vs Linkoping
Typ zwycięstwo gospodarzy @ 1,8
fortuna
Co Orebro zrobiło w ostatnim meczu tracąc aż 8 goli... nie do końca wiem. Nagłe załamanie gry po naprawdę niezłych meczach mocno dziwi. Niemniej nadal uważam, że będą w tym sezonie w pierwszej szóstce. Wzmocnienia niezłe, skład mocno stabilny, nie widze innej możliwości jak odkupienie winy przed własnymi kibicami i po prostu zwycięstwo nad Lwami. Goście dobrze zaczęli, ale według mnie są do ogrania. Tym bardziej, że w zespole również sporo zmian w przerwie letnie. CO prawda na razie to wygląda nieźle, ale Lwy potrafią grać w kratkę i dodatkowo na wyjazdach sporo tracą ze swojej jakości.
V typ
HV71 vs Malmo
Typ 1 @ 1,79
fortuna
Gospodarze słabo zaczęli, ale z każdym kolejnym meczem będą spisywać się lepiej. Skład fajny i według mnie mocniejszy niż w tamtym sezonie. U siebie potrafią grac dobre mecze i wydaje mi się, że Malmo łykną bez większych problemów. Przede wszystkim strata juz kilku punktów na wstępie wymusi na nich kolejny dobry mecz przed własną publicznością. CO do Malmo to kolejny zespół który stracił w przerwie sezonowej. Wydaje mi się, że pierwsza szóstka, to będą za wysokie progi w tym roku.
VI
Timra vs Farjestad
Typ poniżej 4,5 bramki w meczu ( 60 minut) @ 1.95
fortuna
Tutaj konsekwentnie w under w meczu BK. Osttanio skończyło się na 5 gola, ale dzisiaj wydaje mi się, że mocno nastawiona na walkę Timra sprowadzi mecz do "zapasów" z małą liczbą sytuacji podbramkowych. Jeśli ktoś nie chce ryzykować i szuka cos do dubla to kurs na linię 5,5 po 1,5 jest do grania.