Moje przemyslenia na najblizsza 21 Kolejke.Miłej lektury,moze ktoś nie zaśnie czytajac a może skorzysta.
AFC Eskilstuna-Hammarby:
Eskilstuna ostatnio zadziwia mecz z Aik 1-1 i wygrana z Malmo 3-1 na pewno te zdobyte punkty przydzadza sie w batalii o utrzymanie.Jednak nie jestem optymista co do sobotniego meczu.Dlaczego? otoz nie zagra ostatnio w gazie-Turay co jest bardzo duza strata dla gospodarzy.Co prawda Hammarby tez nie jest jakims wybitnym zespolem,gra dosc nudno schematycznie ostatnio ale mysle ze na taki zespoł bez lidera to wystarczy.AFC pewnie szybko zgasnie bo ostatnich fantastycznych wynikach,nie jest to ekipa ktora wedlug mnie potrafila by utrzymac forme.Mysle ze tak doswiadczona ekipa jak Hammarby nie powinna dac sie zaskoczyc raczej spokojnie bedzie czekac na ataki gospodarzy i wpakuje 2-3 bramki( chociaz po prawdzie atak gosci jest dosc ubogi-ale licze tak jak pisalem na ogranie i doswiadczenie ktorym bije na glowe gospodarzy).Watpie by gracze ze stolicy zadowolili sie tylko remisem wiec stawiam czysta
2 po kursie 1.7@
Fortuna
0-0
AIK Solna-Djurgarden:
Mam nadzieje ze beda to piekne derby,walka na calego,gole i swietna atmosfera.
AIK ostatnio puchnie w defensywie za to w ataku gra wreszcie tak jak nie gralo na poczatku sezonu czyli sa gole,nie stawiaja na minimalizm wyniku a to dobrze rokuje przed derbami.
Mecz w Ostersund nie bralbym pod uwage az tak gdyz ewidentnie widac ze gospodarze byli przygotowani na mecz pucharowy z Grekami.
AIK po wzmocnieniach w ataku gra skutecznie ofensywnie po prostu ciekawiej a to jednak troszke ujmuje defensywie.
Djurgarden mam wrazenie gra jak AIK z poczatku sezonu czyli minimalistycznie,bardziej składnie w defensywie,atak jest ale tylko po to by strzelic i wygrac mecz,a nie pakowac po kilka bramek.
Licze ze spotkanie tych ostatnio mieszanych stylow da nam festiwal goli bo i tak Malmo zdobedzie mistrza wiec sadze ze obie ekipy pojda na calosc by dokopac przeciwnikowi.Wiadomo jak to w derby bywa.Dla mnie
Over 2.5 po kursie 1.98@
Fortuna
1-1
Hacken-Jonkopings:
Hmm ten mecz ewidentnie mi nie lezy bo niby Hacken gra u siebie bardzo skutecznie i przede wszytskiem skutecznie to jednak bedzie duzo rotacji bo kilku zawodnikow w tym Kamara i Sudic nie wystapi.Jonkoping gra ostatnio w gratke porazki laczy wygranymi,posiadaja duza moc ofensywna jak i Hacken,z tym ze defensywa kuleje.Mecz ciezki do wytypowania Hacken z oslabieniami plus gra u sibnie zawsze ofensywnie,Hacken zas gra dobrze w ataku slabo w obronie.Najlepszy rozwiazeniem za mala stawke jest
Over 2,5 lub BTS po podobnym kursie
1.70@
Fortuna
3-1
Kalmar-Sirius:
Ten mecz jak dla mnie bedzie bardzo ciekawy.Tak jak pisalem kilka postow wyżej nie ufam juz za bardzo zespolowi Sirius,po stracie Safro bedzie bardzo ciezko utrzymac sie w czołowej 5 i tak zreszta jak na beniaminka graja bardzo dobrze.
Kalmar gra u siebie a to dla nich zawsze bardzo duzy plus,sa ekipa typowo grajaca u siebie.Ostatnio mieli duzo slabsze wyniki znajdywali sie w grupie spadkowej ale powoli wracaja na swoje wlasciwe przecietniackie zarazem solidne miejsce.Mecz moze byc rownie dobrze remisowy bo to jednak zespoly na dzis prezentujacy rowny poziom dlatego zdecyduje sie na i tak bardzo ladny kurs na
1 remis-zwrot po kursie 1.54@Fortuna
4-2
Malmo-IFK Goeteborg:
Oprocz derbów Sztokholmu to bedzie kolejny bardzo interesujacy mecz.Ekipa z Malmo ma bardzo duza przewage punktowa(10pkt) nad reszta stawki sam sie dziwie czemu,chyba reszta ekip ma kompleksy wzgledem tej ekipy.Dla mnie niemoznosc zdetronizowania ich jest zaskakujace bo nie graja nic az tak cudownego zeby ogrywac kazdego po kolei szczegolnie w meczach z bardziej znanymi zespolami.Porazka z Eskilstuna byla zaskakujaca jak i jej rozmiar(3-1) ale akurat gospodarze mieli dzien konia wszytsko im wychodzilo.Jesli taka ekipa pakuje im 3 gole to tez daje to do myslenia.
Goeteborg ewidentnie jest w formie zaczyna grac wkoncu lepiej i skuteczniej,zlapali wiatr w zagle.H2H ostatnio jest niezbyt korzystne ale teraz bedzie decydowac aktualna forma w ktorej wydaje sie byc w lepszej IFK.Musza powalczyc nie maja nic do stracenia jesli przegraja to ciezko bedzie wskoczyc do czołowej 5 mimo ze meczow jeszcze jest duzo.Mysle ze morale sa duze i tego meczu jesli nie wygraja to przynajmniej nie przegraja.Wierze w nich w tym meczu,ryzykuje:
X2 po kursie 2.3@Fortuna
2-2
Norrkoping-Ostersund:
Tutaj krociutko.Wspaniala gra gosci w pucharze UEFA po ktorym gracze Ostersund dokonali historycznego awansu bedac juz niby na straconej pozycji stawia mnie po stronie Norrkoping.Niestety nie sadze by gracze Ostersund po swietowaniu byli w stanie grac na 2 fronty,nie jest to zespol ktory moze to wytrzymac.Kurs na Norrkoping jest podejrzanie wysoki(2.1) wiec cos mi tu smierdzi,ale mysle ze zagralbym tu zachowawczo czyli
1 bez remisu po kursie 1.5@Fortuna
0-2
Jak zwykle pół na pół
Pozdrawiam