Jeszcze raz piszę o tym (niektórzy nie cofają się do poprzednich stron tematu)
Pomysł ten jest taki:
Bedę dalej grał, jak najlepiej analizował mecze ALE stawiał za prawdziwe pieniądze dopiero kiedy przyjdzie nieoczekiwana "wpadka" czyli remis 0-0.
Czyli to będzie tak wyglądało:
1 Próg:
NIE STAWIAM
2 Próg:
NIE STAWIAM
3 Próg:
NIE STAWIAM
4 Próg:
NIE STAWIAM
5 Próg:
NIE STAWIAM
6 Próg:
NIE STAWIAM
7 Próg:
NIE STAWIAM
8 Próg:
NIE STAWIAM
9 Próg:
NIE STAWIAM
10 Próg:
NIE STAWIAM
11 Próg:
NIE STAWIAM
12 Próg:
NIE STAWIAM
13 Próg:
NIE STAWIAM
14 Próg:
NIE STAWIAM
15 Próg:
NIE STAWIAM
16 Próg:
NIE STAWIAM
17 Próg:
NIE STAWIAM
18 Próg:
NIE STAWIAM
19 Próg:
NIE STAWIAM - tu padł wynik 0-0 w jakimś meczu
20 Próg: :?: STAWIAM NA LAY 0-0
Jakie jest założenie tego pomysłu?
Oczekujemy na mecze w których drużyny mają strzelać gole, ale kiedyś przytrafi się wtopa i będzie 0-0. Może to nastąpić po 10 meczach lub po 20, 50 czy 100. Wiadomo, że 0-0 nie wytypuje co drugi,trzeci mecz tylko raz na jakiś czas.
Tak więc prawdziwe pieniądze postawie dopiero po tym jak "przyjdzie wpadka" czyli 0-0.
Myślę, że nie wybiore dwóch meczów z rzędu na remis 0-0.
PRAWDOPODOBIENSTWO
Wybieramy przykładowo 20 meczy ( w ciągu np. tygodnia)
Skoro w każdym meczu może paść 0-0 to mamy 100% prawdopodobeństwo wtopy. Nie wynika to jednak z kursów na over 0.5 lecz z ryzykowania pieniedzy - stawiamy czyli ryzykujemy wszystko (VA BANK)
Jeżeli postawimy pieniądze na 1 mecz a na pozostałe 19 nic (lub wirtualne) prawdopodobieństwo ze 100% redukuje się do 5%.
Proporcje
100% - stawiamy na 20 meczy
5% - stawiamy na 1 mecz
19 meczy gramy za nic w tym przypadku
Założenie jest takie - trafiam 0-0 raz na 20 meczy
W ten sposób minimalizujemy ryzyko porażki do około 5% zakładając że 0-0 u mnie trafi się raz na 20 meczy.
Realne prawdopodobieństwo wtopy (1z20 meczów za kase + prawdopodobienstwo z over 0.5) wynosi:
5%- ok.7% (z kursu 1.07)= od 0% do 1%
NIE WIEM CZY TO DOBRZE POLICZYŁEM
ZASADY SYSTEMU
1. Typować dziennie max 3 mecze per day, w weekend 10
2. Typować mecze tylko w lichach overowych
3. Typować takie drużyny które są aktualnie w bardzo dobrej formie strzeleckiej i ostatni mecz wygrały różnicą conajmniej 3 bramek
4. Monitorować aktualną sytuację w drużynach na które chcemy postawić - historia spotkań, kontuzje, absencje, rywalizacja, motywacja do wygranej itp.
5. Gramy do pewnej kwoty - to jest nasz cel. Potem możemy podzielić kapitał i grać od nowa
6. Aby podwyższyć kurs gramy po kilkunastu minutach meczu LAY dokładny wynik 0-0 na LIVE w Betfair
7. Typować tylko te drużyny które grają u siebie ze słabym przeciwnikiem
8. Prawdziwe pieniądze stawiamy dopiero wtedy gdy przyjdzie nieoczekiwane 0-0 - czyli wcześniej gramy za nic