Final Six w Rosji czas zacząć !
Gubernija Niżny Nowogród - Zenit Kazań
Wiadomo jak w Superlidze spisywał się Zenit. Podopieczni Alekny grali bardzo dobrze i przegrali tylko jedno spotkanie. Gubernija w sumie zajęła 6 miejsce po fazie zasadniczej, ale gra wcale nie wyglądała tak dobrze (według mnie).
Zacznę od informacji, którą podał
Andvari1x2. Ewentualny brak Michajłowa byłby sporą stratą. Yakovlev coś tam jeszcze sobą prezentuje, ale najlepsze lata bez wątpienia ma już za sobą.
Swojego typu nie opieram jednak tylko i wyłącznie na ewentualnym braku Maxima, bo wiadomo jak to czasami jest. Sporo mówiło się wczoraj o absencji Zaytseva (podobno ma jakiś drobny problem mięśniowy), ale jednak wczoraj zagrał i zagrał świetne spotkanie w Maceracie.
Zenit jest bardzo mocny. W FF
LM może nie wyglądali jakoś nadzwyczajnie, ale w Superlidze prezentują naprawdę świetną siatkówkę. Siwożelez dobry sezon, ale trochę falował. Anderson na wysokim poziomie, poprawił się do tego trochę w przyjęciu. Mocny środek z Wołkowem, Apalikowem i Abrosimovem. Werbow na libero, Grbic na rozegraniu. Skład wygląda imponująco. Atutem na pewno jest zagrywka, a co za tym idzie gra w bloku. Ciekawy jestem jakby to wszystko wyglądało bez Maxima (jak nie idzie Zenitowi to czasem gra na przyjęciu), bo rozgrywa naprawdę świetny sezon.
Gubernija ten sezon chimerycznie według mnie. Szarpią, dobre mecze przeplatają słabszymi (co pokazuje nawet rywalizacja o Final Six z Gazpromem). Nie udało im się wygrać Pucharu CEV, chociaż byli zdecydowanym faworytem.
Przede wszystkim Pawłow nie jest w swojej optymalnej formie. Oczywiście dalej gra opiera się na nim, sporo punktów zdobywa, często na dobrej skuteczności. Ale to nie jest jeszcze to. Ostatnio dobrą formę złapał ofensywny przyjmujący Savin. Nikic bardzo wszechstronny. A przecież jest jeszcze Abramov. Nie podobała mi się ostatnio trochę gra Eski. Też chyba nie jest to jego optymalna forma. Nie wiem czemu ostatnio mniej grał Kuleszow na środku siatki. Pomimo swojego wieku dalej prezentuje się na siatce znakomicie, a Lyamin jest jednak nierówny.
Jeżeli nawet Michajłow zagra (chociaż szczerze mówiąc to wątpię) to i tak spokojnie można ten typ próbować. Gubernija nie jest w optymalnej formie, ale to ciągle bardzo groźna drużyna i ciężko powiedzieć kiedy odpalą. Potencjał mają, mają zawsze groźnego Pawłowa, ostatnio fajnie wspiera go Savin. Gubernija na pewno jest drużyną niewygodną, zwłaszcza jak złapią swój rytm.
Kursy całkiem dobre, więc próbować można.
Typy:
Gubernija Niżny Nowogród (+2.5 seta) @ 1.70 Bet365
Gubernija Niżny Nowogród (+1.5 seta) @ 3.20 MarathonBet