Krótko, bo nie mam zbyt wiele czasu.
Kuzbass Kemerovo - Dinamo Krasnodar
Po dwóch spotkaniach w Krasnodarze 1:1. Pierwszy mecz pewnie wygrało Dynamo 3:0. W drugim górą byli goście z Kemerova, którzy wygrali po pięciu partiach.
Krasnodar na pewno jest faworytem tej rywalizacji. Stokr i Marlon to zdecydowanie wyższa półka. Solidne przyjęcie z Bierieżko i Kalininem. Na środku Krivets i Aschev.
Kuzbass to przede wszystkim Nilsson i Andrae. Wspiera ich Yudin, który gra na przyjęciu. Rozgrywa Makarov, szału nie ma, ale solidny zawodnik. Na środku solidni ligowcy: Poroshin, Scherbakov, i Schestakov.
Kuzbass u siebie, ale Krasnodar w tym sezonie gra na tyle dobrze, że powinien wygrać. Kuzbass ostatnio zaczął trochę lepiej grać, ale tam zbyt często zbyt dużo zależy od Marcusa Nilssona. Solidny, dobry atakujący, ale raczej nie jest to zawodnik, który sam pociągnie grę.
Typ:
Dynamo Krasnodar @ 1.65 Pinnacle
Gazprom Yugra Surgut - Gubernija Niżny Nowogród
Po dwóch spotkaniach w Niżnym Nowogrodzie 1:1. Pierwszy mecz wygrany 3:1 przez Guberniję, w drugim lepsi byli już goście, którzy wygrali 3:2. Chyba najbardziej wyrównana para.
Gubernija to przede wszystkim Pawłow, który ostatnio najlepiej nie grał. Świetnie za to wspierał go przyjmujący Savin (odpowiednio 62% i 61% w ataku). Sporo rotacji ostatnio na przyjęciu, bo Abramov i Nikic grają przeciętnie. Mocny środek siatki, ostatnio trochę słabiej w drugim meczu grał Esko. Gubernija ma dobrą, różnorodną zagrywkę.
Gazprom może się podobać. Nie grają ładnej siatkówki, ale przynosi to rezultaty. Trochę słabiej wyglądają od Guberniji w przyjęciu, ale u nich ma kto kończyć na wysokiej piłce. Przeciętnie gra Cheremisin. Rodichev i Aleksiev na przyjęciu może i nie mają niesamowitej skuteczności, ale dobrze ich gra wygląda. Zdarzają mu się dobre mecze, ale najczęściej więcej szkód niż w ataku wyrządza na zagrywce. Mocni w bloku, całkiem niezła zagrywka.
Gazprom gra strasznie twardo i w sumie prosto. Wielu osobom pewnie taka
siatkówka się nie podoba. Gubernija to zdecydowanie przeciwieństwo. Potrafią grać szybko i technicznie.
Bardzo wyrównana para. Szczerze mówiąc ciężko mi było w tym meczu coś wymyślić. Wydaje mi się, że możemy w tej rywalizacji być świadkami pięciu spotkań. Dzisiaj stawiam na gospodarzy.
Typ:
Gazprom Yugra Surgut @ 1.95 MarathonBet