Northampton-Newport X2 1,8 5/10 bet365
Accrington - Portsmouth over 2,5 2,0 5/10 bet365
Grimsby – Aldershot 1 AH-1 1,9 8/10 bet365
Grimsby w tamtym sezonie walczyła w play-offach , gdzie klubowi niewiele brakował aby awansować. Aldershot to z kolei spadkowicz z League Two, zespół nie funkcjonowałby ponieważ miał mega problemy finansowe i tylko dzięki kibicom którzy wsparli klub gra w tej klasie rozgrywkowej. U gości z klubu odeszło Az 20 piłkarzy, tylko 5 zostało, klub także uzyskał embargo transferowe i do zespołu dołączył tylko jeden junior. Ponadto klub otrzymał do federacji angielskiej -10ptk. Jeśli chodzi o Grimsby wydaje mi się że jest trochę silniejszy niż w tamtym sezonie i klub będzie walczył o play-offy. W tamtym sezonie zespół bardzo dobrze radził w domu(13-5-5), Aldershot na wyjeździe (4-11-8). W meczach przed sezonowych też klub nie imponował bo przegrał wszystkie mecze.. Jeśli Grimsby chcą awansować to z taki rywali u siebie po prostu msza wygrać.
Blackpool-Barnsley 1 1,95 6/10 bet365
Blackpool dla mnie w tym meczu jest faworytem. Barnsley w tamtym sezonie przegrał 10 z 23 meczy wyjazdowych, ale w porównaniu do tamtego sezonu ten zespół bardzo się zmienił, niestety na gorsze. Blackpool jest jednym z pretendentów do awansu, sezon zaczął znakomicie do zwycięstwa na wyjeździe z Doncaster, gdzie ten klub wyjazdy zazwyczaj grał słabo. Barnsley w tamtym sezonie praktycznie cudem uratował się przed spadkiem do ligue one. Nie wydaje mi się żeby gospodarze mieli dzisiaj jaki problem z wygrana ale to
Championship.
Yeovil - Birmingham 1DNB @ 1,9 6/10 Bet365
Beniaminek Yeovil bardzo ładnie zaczął obecny sezon, zwycięstwo z Millwal na wyjeździe i wygrana w pucharze ligi w środku tygodnia. Co ciekawe w meczu o
puchar ligi one, zespół nie zagrał w optymalnej 11 a trener rotował skaldem w tym meczu, na pierwszy mecz u siebie są w pełni gotowi. Birmingham problemy finansowe, z klubu odeszło kilku kluczowych graczy. Start sezonu też niezbyt udany wymęczone zwycięstwo z Plymouth i porażka na inauguracje ligi. Trener w najbliższym meczu nie będzie mógł skorzystać z Žigića, Hancocka, Ambrosa , Spectora i Packwooda. Goście jeszcze nie są taką drużyną która mogłaby tutaj powalczyć o zwycięstwo.
Swindon - STEVENAGE X2 1,96 4/10 bet365
Tutaj oba zespoły przegrały mecze w pucharze, ale gospodarze mają większe problemy finansowe i klub od tego sezonu przede wszystkim pracuje z młodzieżą. Większość młodzieży u gospodarzy pochodzi z wypożyczenia od Tottenhamu, nie wydaje mi się żeby to był jakiś skok jakościowy dla klubu i tutaj upatruje większa szanse dla gości.
Brest-Dnepr Mogilev 2DNB 2,0 5/10 bet365
Dinamo bez 4 podstawowych piłkarzy Klopotskiy (16/0), Nikolov (17/0) Ogar (19/0) i Kendysh (13/1).Dniepr bez Bulyga (14/1) i Lisovyi (17/0). Do składu gości wraca Yurchenko i dzisiaj zadebiutuje piłkarz reprezentujący Niger Modibo Sidibe. Myślę że goście mogą tutaj pokusić się o zwycięstwo, albo choćby punkt.
Dinamo Kiev - Ch. Odessa AH-1,5 1,85 6/10 bet365
Dla mnie tutaj gospodarze faworytem. Od 2004 roku zespoły rozegrały 17 meczy i 16 wygrało Dynamo i był tylko jeden remis. Piłkarze z Odessy mieli trudny mecze w Belgradzie gdzie po męczarniach udało się wyeliminować lokalny klub, nap weno dzisiaj piłkarze będą czuli ten mecz w nogach. Czernomorec w tym sezonie zagrał 9 oficjalnych meczów gdzie Dynamo tylko 4 mecze. Dynamo w ostatniej kolejce przegrało ważny mecz dzisiaj nie mogą pozwolić sobie na stratę punktów i muszą wygrać wydaje mi się że podołają zadaniu.
Celtic - Liverpool 2 1,53 7/10 bet365
Celtic przemęczony po trudnym meczu w
El.
LM. Zespół wystąpi w rezerwowym składzie, Liverpool bardzo ładnie gra w meczach towarzyskim, nie wydaje mi się żeby tutaj była jakaś niespodzianka.
Hertha Berlin - Eintracht Frankfurt over 2,5 1,95 5/10 bet365
Bayer Leverkusen – Freiburg AH-1 1,7 7/10 bet365
Leverkusen w tamtym sezonie przegrał tylko 5 meczy u siebie, zespół bardzo rozsądnie się umocnił kupił Cruza z Dusseldorfui dobrego Koreańczyka z Hamburga. Jeśli chodzi o gości to zespół zdecydowanie osłabiony z klubu odeszło prawie połowa piłkarzy z podstawowego składu, czego największe straty są w strefie ofensywnej gdzie ci piłkarze w tamtym sezonie strzelili dla swojego zespołu 65% bramek z ogólnej liczy strzelonych w sezonie. Zespół jedynie wzmocnił się Hanke który tylko przesiadywał na ławce w Gladbach, wyniki przed sezonów także niebyt imponujące, gdzie Leverkusen pokonał 3-0 Udine, 4-0 Vitesse czy Bochum 2-0. Wydaje mi się że ambicje gospodarzy są tak samo wysokie jak w tamtym sezonie czyli walka o podium.
JJK-Jaro 1 2,25 7/10 bet365
Drużyny spotykają się ponownie po zaledwie 10 dniach. W ostatnim meczu JJK dominował (19 strzałów na 3 Jaro), ale goście jakimś cudem zdołali zachować czyste konto. Dzisiaj wydaje mi się że będzie inaczej. U goście mega osłabienia, a JJK pilnie potrzebuje punktów. W JJK nie zobaczymy Reintam (def 22), Viren (def 16) i Poutiainen (mid 20p +1 gol). Za to w Jaro nie zobaczymy: Winchester (20 meczy 7 goli att) nieboceny z powodu zawieszenia. Następni nieobecni: Skrabb (mid 9meczy +2 bramki), Brunell (def 20m), Emet (mid 17m +8 goli), Miranda (5m def), Jovanovic (def 17m +1 gol), Kujala (def 0m) i Palouhta (att 3m). Dobrym rozwiązaniem jest także over 2,5.
Bogen - Sonthofen 1 2,15 4/10 bet365
FC Admira Wacker - Sturm Graz 2DNB 1,9 6/10 bet365 ZWROT
Admira w wielkim kryzysie, zespół strzelił tylko dwa gola i stracił aż 11. Ostatni mecz totalna klapa 1-7 w Grödig i 3 czerwone kartki(wszyscy obrońcy). W składzie Admirii zobaczymy 19 letniego Leitnera który jeszcze nie zagrał ani jednej minuty w tym sezonie. Sturm też nie wygląda jakoś rewelacyjnie, zespół odpadł w
El.
LE z Islandzkim Breidablikiem, ale wydaje mi się że tutaj w obecnej sytuacji zespół może się odbudować. Wydaje mi się że osłabienia u gospodarzy są jednak zbyt duże aby mogli dzisiaj liczyć choćby na zwycięstwo.
Trofense - Benfica (B) 1DNB 2,25 4/10 bet365 ZWROT
--------------------------------------------------------------------------------------------------
PODSUMOWANIE:
-17,05j