elano07
Użytkownik
Dmitry Turusnov - Marinko Matosevic 2 2,2 MarathonBet 3/10
Tursunov we wcześniejszej rundzie grał z Czechem Stepankiem i wygrał 2-1 ale dość szczęśliwie, według mnie Czech miał chyba jeden ze słabszych dni, w 2 secie poradził już 4-1 i wydawało się ze wszystko jest pod kontrolą, ale nagle cos się zacięło i stracił 5 gemów z rzędu. W drugim secie zaczął fatalnie później coś odrobił ale w końcówce meczu przegrany swój serwis i mecz 2-1. Matosevic jak an razie gra bardzo dobrze, po bardzo męczącym meczu pokonał faworyzowanego Raonica 2-0, miał trochę szczęścia w 2 secie gdzie z stanu 3-6 w TB potrafił wygrać 9-7. Jeśli chodzi o H2H obu panów to niestety jest ono niekorzystne dla Matosevica ponieważ przegrał dwa razy. Jednak mimo wszystko wydaje mi się Matosevic powinien przełamać tą zła passe z Turusnovem, ponieważ zrobił na mnie lepsze wrażenie w ostatnim meczu.
Granollers-Pujol M. -Haase R. 1 1,72 5/10 bet365
Marcel Granollers zagrał kapitalny mecz przeciwko Mayerowi . Mayer był po prostu bez szans. Robin Haase wygrał turniej w Kitzbühl w ostatnich dwóch latach, co może robić wrażenie ale coś czuje że w tym roku mu się nie uda wygrać ponownie. Haase w meczu z Verdasco wygrał ale dzięki słabej grze Hiszpana który popełniał duże błedów w tym meczu. Jeśli chodzi o H2H tych zawodników to jest remis 1-1. Kursy na Granollersa spadają było 1,85 a jest już 1,72. Granollers jest bardzo wytrwałym zawodnikiem i mającym nerwy ze stali czego na pewno brakuje Hasse, który często się irytował po przegranych piłkach w ostatnim meczu z Verdasco. Stawiam na Granollersa
Luch Energiya -Neftekhimik under 2,5 1,7 7/10 bet-at-home
Przed nami kolejna runda w 1 lidze rosyjskiej i tutaj w oko wpadł mi ciekawy mecz a mianowicie: Łucz-Energia – Neftehimik. Jeśli popatrzymy na Łucz to w tym sezonie 3 bramki i tyle samo stracił, czyli bardzo mało jak na 5 kolejkę. W sezonie 11/12 w pierwszych 15 kolejkach under 2,5 był praktycznie cały czas jak na boisko wychodził Łucz. Neftehimik w tym sezonie trochę więcej overów niż gospodarze bo mecze z ich udziałem kończyły się dwukrotnie w tym sezonie, tylko że te over 2,5 były z zespołami zdecydowanie lepszymi niż Neftehimik. Zespół słabo sobie radzi jak na razie zajmuje 18 miejsce z tylko jednym punktem. Tutaj over 2,5 jak najbardziej.
R. Volgograd-Ufa under 2,5 1,75 6/10 bet-at-home
Taka sama sytuacja.
Anzhi-FK Rostov BTS NIE 1,67 4/10 bet365
Tutaj chciałbym pograć brak BTS dlaczego ? Hmmm.. wydaje mi się że Anzi jest w domu mocne a jak na razie nie wygrali żadnego meczu u siebie, Rostov niby na 2 miejscu w tabeli ale trochę farciarsko strzela te gole bo 3 z 7 strzelił z karnego. Jeśli gospodarze wyeliminują Dzyuba który jak na razie strzelił 6 bramek to nie wydaje mi się żeby ktoś inny mógł strzelić bramkę, myślę ze trener ustawi odpowiednio defensywę aby wyeliminować najsilniejsze ogniwo w zespole Rostova. Czuje że ten mecz zakończy się jakimś underem nie wykluczam że będzie bezbramkowy remis.
Ajax-Roda AH-2 1 1,68 6/10 bet365
Ajax doskonale przygotowany do sezonu. W sparingach wygrał wszystkie mecze w tamtym tygodniu zdobył superpuchar . Klub zakupił Krikica z Milanu, a także podpisał kontrakty z dwoma talentami czyli Castiglione z Heraclesa i Koppersem z Den Haag. Jeśli chodzi o gości to zespół pozbył się najlepszego strzelca ubiegłego sezonu czyli Malkiego który strzelił w tamtym sezonie 17 bramek . Ponadto jest kontuzjowanych 5 graczy (Beule, Fledderus, Demouge, Monteyne, Djoum). Ajax zawsze bardzo dobrze zaczyna sezon w tamtym roku wygrał na inauguracje z Heracles 3-1, a rok wcześniej 4-1 z Graafskhap. Jeśli chodzi o H2H to Ajax ostatni raz przegrał w 2008 roku i w tamtym sezonie zremisował 1-1, ale to jest mało prawdopodobne żeby się powtórzyło. Myślę że handi -2 jest dobrym wyjściem.
U. Cluj -Ceahlaul X2 1,53 8/10 bet365
Kurs niski ale z tego co wyczytałem zdarzenie bardzo prawdopodobnie. Universitatea była w ostatnim sezonie jednym z outsiderów, ale udało im się utrzymać. W tym sezonie sytuacja jest bardzo trudna, zespół nie wzmocnił,n z klubu odeszło kilku liderów jeśli ta sama drużyna ledwo co ledwo się utrzymała to teraz będą mieli wielkie problemy. W pierwszych meczach gospodarze mieli tylko 6 strzałów na bramkę… Z tego co znalazłem to zawodnicy chcą wyrzucić trenera który jest bardzo surowym trenerem taki Felix Magath. Jeśli chodzi o gości to zespół poukładany sezon zaczął od minimalnej porażki z Steauą a w drugiej kolejce rozgromili Brasov 3-0. Biore X2.
Besiktas -KF Laci 1 AH-1,75 6/10 bet365
Z towarzyskimi meczami zawsze jest różnie ale ten mecz wydaje się dość prawdopodobny. Besiktas już 20 dni na zgrupowaniu w Austrii przez ten czas zagrał 7 sparingów. Sezon się zbliża wiec na pewno Besiktas już jest w optymalnej formie. Jeśli chodzi o pierwsza jedenastkę to Slaven Billic powinien wystawić tą podstawowa. Jeśli chodzi o rywali Besiktasu to zespół z Albani KF Laci, klub ma skromny budżet, ma także problemy finansowe, z klubu odeszło wielu piłkarzy a niedawno klub odpadł w El. LE z luksemburskim klubem, w klubie grają przede wszystkim młodzi chłopcy w wieku 19-21 lat, nawet klub przyleciał tylko do Austrii na jeden dzień żeby rozegrać ten mecz, odbędzie jeden trening i powrót do Albanii. Różnica klas jest ogromna.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
PODSUMOWANIE:+15j