Aalesund-Sandnes over 2,5 1,65 200=330 bet365
3-2
Grają dwa bardzo wydajne zespoły. Alesund - zdobył średnio 2,75 goli na mecz. Drużyna gości - outsider, ale outsider strzelający bramki w meczach wyjazdowych średni wynik: 2,29 goli na mecz. Ogólnie średnia goli obu drużyn na mecz jest ponad 4 wiec bardzo ładnie. Jeśli chodzi o H2H to też obiecujący ostatni mecz pomiędzy tymi drużynami zakończył się wynikiem 3-1.Dobrą wiadomością jest to, że drużyna gości, wygrała dwa mecze z silniejszymi przeciwnikami i strzeliła w tych meczach 5 goli więc nastrój i obecna forma jest w porządku. Wydaje mi się że tutaj oberek powinien wejść.
Moreirense-Oliveirense 1 1,73 300=519 bet365 4-0
Gospodarze jest to zespół mający ciekawą kadrę, doświadczoną, wielu piłkarzy gra już ze sobą kilka sezonów. Także trener Moreirense Vitor Oliveira jest ciekawą postacią, ponieważ pracował w wielu klubach portugalskich i jest bardzo ceniony w kraju. Oliveirense zespół w rozsypce, klub ma poważne problemy finansowe, trener w tym tygodniu dopiero co zaczął prace, drużyna jest na pewno jeszcze niezgrana, prawdopodobnie wystąpi mieszanka juniorskiego i podstawowego składu.
Din. Moscow-Sp. Moscow 1X 1,62 100=162 bet365 1-4
Wydaje mi sie że obecnie więcej atutów ma Dinamo, gra ładniejszą piłkę dla oka Patrescu robi bardzo dobrą robotę w tym klubie, zabezpieczam sie X bo może być tutaj remis.
Jaro-VPS 1 2,2 100=220 bet365 2-1
Oba zespoły są sąsiadami w tabeli, co mnie kieruje w stronę gospodarzy ? Już podaje argumenty:
Pierwszy argument – u gości nie wystapi 3 ważnych piłkarzy a mianowicie Bjork, Smith i Engstrom.
Drugi argument - to lokalne derby, gospodarze nigdy nie przegrali u siebie z VSP.
Trzeci argument - Jaro w domu gra znakomicie 7 meczy bez porażki z rzędu i tylko 1 porażka u siebie od Maja.
Myślę, że zwycięstwo gospodarzy jest tutaj bardzo prawdopodobne.
Kalmar-Brommapojkarna AH-1 1 2,08 100=208 bet365 2-2
W drużynie gości dość dużo zmian z zespołu odszedł najlepszy napastnik Andreas Haddad, który zdobył pięć goli w tym sezonie jest ogromna strata dla Brommapojkarny. Ponadto klub ma tez problemy z kontuzjami nie wystąpi doświadczony pomocnik Djordjic, Bojan i obiecujący Özkan, Gabriel. Brommapojkarna w meczach wyjazdowych radzi sobie bardzo słabo nie wygrali jeszcze na terenie rywala od kwietnia. Kalmar w domu radzi sobie bardzo dobrze od marca nie doznał tutaj porażki, ma bardzo dobra obronę. Jeśli chodzi o osłabienia u gospodarzy to nie wystąpi właśnie jeden z obrońców mianowicie Arayuri , ale wydaje mi się że zespół bez tego zawodnika powinien spokojnie wygrać i pokryć handi.
Maribor-Koper 1 AH-1 2,3 100=230 bet365
6-1
Maribor bardzo dobry zespół, w tamtym sezonie wygrał 14 z 18 meczy ligowych, Koper problemy finansowe. Tak pokrótce można charakteryzować te dwa zespoły. Maribor jest najpopularniejszym klubem w Słoweni, w tym roku są głównym kandydatem na mistrza, w tamtym sezonie klub był o włos do awansu do
LM, a ligę zaczął kapitalnie wygrał 10 meczy u siebie, teraz Maribor ma komplet punktów. Koper z 4 punktami po 2 kolejkach, ale kto oglądał te mecze ten może powiedzieć ze ich gra nie jest jakaś nadzwyczajna ponieważ w pierwszym meczu wymęczyli zwycięstwo z NK Krka (2-1), a w drugim meczu zdecydowanie byli słabsi od O. Ljubljany ale szczęśliwie zremisowali. W obecnej sytuacji obu klubów zdecydowanym faworytem wydaje się gospodarze.
FK Rostov-Tomsk X2 2,10 100=210 bet365 3-0
Rostov z 4 punktami, wydaje się całkiem nieźle ale dla mnie te 4 punkty zostały zdobyte bardzo szczęśliwie, w Groznym zespół nie zasłużył na zwycięstwo bo Terek praktycznie cały czas przeważał, w meczu z Krasnodarem tak samo goście cisnęli całą drugą połowę. Tomsk dla mnie obecnie wygląda zdecydowanie lepiej pomimo dwóch porażek. W pierwej kolejce dwie stracone bramki chyba sprazlizowały gości ale ich gra była ambitna i zespół starał się strzelić choćby honorowa bramkę, niestety ta sztuka się nie udała. W drugiej kolejce taka sama historia, szybko stracone dwie bramki i zespół musiał odrabiać, strzelili bramkę na 2-1 niestety na więcej nie było ich stać ale gra w ich wykonaniu mogła się podobać. Jeśli zespół wejdzie dobrze w mecz i nie straci jakiś głupich bramek to jest tutaj duża szansa choćby na remis.
Pecsi-Ferencvaros 2 1,67 200=334 sportingbet 1-2
Teraz zaglądały na Węgry Pecsi jest to raczej słaby zespół, który ostatni sezon zakończył na 12. miejscu (na 16) i przegrał 8 z 15 meczy u siebie. Ferencvaros jest to jeden z czołowych zespołów Węgierskich. Pécs miało w przerwie letniej dość duża wyprzedaż bo z klubu odeszło kilku piłkarzy. Zespół wzmocnił się kilkoma piłkarzami ale nie wiadomo co naprawdę prezentują bo ich CV nie jest imponujące, ponadto kibice nie przychodzą na stadion ponieważ sa skonfliktowali z władzami klubu. Jeśli chodzi o Ferencvaros to klub zakończył sezon na piątym miejscu. W tym sezonie, jest powszechnie uważany za jednego z pretendentów do złota do klubu przyszło kilku ciekawych piłkarzy miedzy innymi z Holandii a większość piłkarzy grających w tamtym sezonie została w klubie. Gra w stronę gości wydaje się dobrym wyborem.
MTK Budapest -Mezokovesd 2 AH+1 2,8 100=280 bet365 3-0
Drugi mecz z ligi węgierskiej który mnie zainteresował to MTK Budapeszt - Mezőkövesd MTK solidny zespół węgierski, klub funkcjonuje na zasadzie ‘kupujemy młodych talentowych piłkarzy i sprzedajemy je z zyskiem po kilku sezonach’. Tego lata klub miał wyprzedasz swoich ‘talentów’, zespół opuściło 6 podstawowych graczy. W ich miejsce, jak zawsze przyszło kilku młodych utalentowanych piłkarzy. Mezőkövesd jest to zespół dość przyzwoity jak na węgierskie realia robi ciekawe transfery, maja bardzo dobrego trenera który ma dość mocną marke w węgierskim futbolu. W obecnej sytuacji liczę że młody zespół MTK może mieć problemy z gości którzy na chwile obecna wydają się bardziej poukładanym zespołem.
M. Zaporozhye -Volyn Lutsk under 2,5 1,62 100=162 bet365
Wołyń na początku ostatniego sezonu w trzech kolejnych meczach under 2.5, po czym seria została przerwana, ponieważ Wołyń mierzył sie z Szachtarem i Dinamem, myślę, że w tym sezonie, historia może się powtórzyć. Wołyń gra piłkę defensywna nie strzela dużo bramek teraz zespół mierzy się z Metallurgiem który jest prawdopodobnie najsłabszym zespołem Ukrainskiej
Ekstraklasy. W tamtym sezonie w 14 domowych meczach, zdobył tylko 6 bramek. W tym sezonie niewiele się zmieniło do klubu nie przyszło wielu piłkarzy którzy daliby jakąś jakość zespołowi i klub cały sezon będzie walczył o utrzymanie. Jak na razie zdobył 1 punkt w 2 meczach (0-0 w Ługańsku). Tak jak wcześniej pisałem liga ukraińska obfituje w undery zespoły jakie dzisiaj się spotykają nie powinny strzelić dużo goli.
Eugendorf - Hard 2 2,65 100=265 bet-at-home 1-2
Vostok Oskemen - Shakhtar Karagandy 1 2,75 100=275 bet365 0-0
Celik Zenica - Borac Banja Luka 1 1,62 500=810 bet365 1-1
Celik zespół poukładany, praktycznie nikt nie odszedł, u siebie bardzo silny. Borac problemy finansowe, 12 piłkarzy opuściło klub.
Atyrau-Akzajyk Uralsk 1 AH-1 2,36 100=236 sportingbet
ZWROT
KSC - St. Pauli under 2,5 1,73 100=173 bet365 0-0
Moenchengladbach II-Bochum II 1 1,80 100=180 bet365 4-1
Fram-Nybergsund 2 4,5 100=450 bet365 4-3
było 2-0....
Drugi raz przeciwko Fram gdzie są problemy kadrowe.
Lillestrøm – Molde 2 2,4 100=240 bet365 2-0
Molde zwyższka formy, pełen skład w lillestrom kontuzje.
Akropolis-Enkoping 2DNB 3,5 100=350 bet365 4-1
Clyde-Falkirk 2 AH-1,5 1,83 100=183 bet365 1-2
mega osłabienia u gospodarzy
Falkirk +
NK Celik Zenica-
Moreirense+
NK Maribor+
@5,33 200=1066 bet365
--------------------------------------------------------------------------------------------------
PODSUMOWANIE:
-659
STAN KONTA:
11466