>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Bukmacher STS - stary zbiorczy temat

Status
Zamknięty.
A 0

alex23

Użytkownik
wkleję to jeszcze tu

Jest problem.
Udałem sie dzisiaj z moim kuponem rozpisowym 3/6 do punktu STS po odbiór wygranej. Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu i zaskoczeniu kobieta tam pracująca z uśmiechem na ustach odmówiła mi wypłaty wygranej. Argumentowała to faktem, że mój kupon rozpisowy ma tylko jedną stronę, a powinien mieć trzy. Te dwie pozostałe strony zawierały informacje o możliwych kombinacjach i potencjalnych wygranych, po obliczeniu mojej wygranej stwierdziłem, że są one mi niepotrzebne i je wyrzuciłem, zachowując tylko pierwszą stronę. Przejrzałem i przeczytałem regulamin STS, są tam odpowiednie przepisy.

§ 9
WYPŁATA WYGRANYCH
2. Wygraną można wypłacić tylko po okazaniu nieuszkodzonego i nie poprawianego kuponu do 30 dni od momentu spełnienia warunków wygranej. Kupon musi zawierać dane przestawione w § 6, ust.1 zasad gry.

§ 6
PRZYJMOWANIE STAWEK
1. Każdy zakład jest zaznaczony na kuponie, który jest dla zawierającego zakład dokumentem o zawarciu zakładu.
Kupon zakładu wzajemnego zawiera:
- punkt przyjmowania zakładów wzajemnych,
- numer tygodnia zakładów,
- numer zakładu, rywali, typ, kurs,
- kurs ostateczny,
- wysokość stawki,
- wysokość ewentualnej wygranej,
- dokładna data i czas przyjęcia zakładu,
- numer ewidencyjny przyjętego zakładu z kodem ochronnym,
- ewentualne dokładniejsze określenie stawki.

Analizując ten przepis szukam przyczyny odmowy wypłaty. Wszystko zdaje się byc spełnione. Wątpliwości są tylko przy określeniu w wysokości ewentualnej wygranej
Co prawda na pierwszej stronie jest podana ewentualna wysokość wygranej(ale jest to najwyższa potencjalna wygrana). Pozostałe możliwe wygrane są określone właśnie na stronach 2 i 3 . Choć można to różnie interpretować.

Interesujący jest fakt, że zawarłem już kiedyś taki sam zakład i pokazałem tylko 1 stronę i kobieta mi wypłaciła pieniądze bezproblemowo. Tylko było to w innym mieście, innym punkcie. Dziś dowiedzałem się, że rzekomo zrobiła to nielegalnie. Nie sądzicie, że jest to niezgodne z duchem gry. Komputer wyświetla jej wygraną, a ona odmawia mi wypłaty. Gdyby tu chodziło o grosze to dałbym sobie spokój, ale dwie stówki nie chodzą piechotą.
Zastanawiam sie nad pisemną reklamacją, bo chyba mi tylko to pozostało. Miał ktoś podobną sytuację i podobne kłopoty. Jeśli tak to bardzo proszę o pomoc, z góry dziękuje.

A 0

alex23

Użytkownik
Postawiłem 3/6 system za 200zł i wygrałem 205zł z groszami. Czyli wygrana żadna. Denerwuje mnie to, że w innym punkcie wypłacili mi kasę po okazaniu tylko 1 strony kuponu rozpisowego i mogę to udowodnić. Jutro wysyłam reklamację, zobaczymy co z tego wyjdzie.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
To faktycznie masz rację osobiście też bym interweniował , najważniejsze jest kod który posiadasz jak napisałeś na 1 kuponie jednak na pozostałych też były kody ale mniej ważne spróbuj zagadać z panią przecież gdy wbije kupon do komputera wyświetli się wygrana

K 0

kaskalbn

Użytkownik
Cześć. Mam pytanie. Dzisiaj byłam w STSach, i koleś właśnie stawiał 3 z 6 itp. Co to oznacza? i w ogóle co oznaczają literki przy kursach na kuponie ?

N 0

nkvc

Użytkownik
A ja mam takie zapytanie. Ostatnio zagrałem taki kupon, gdzie wygrana wyszła mi gdzieś ok. 3000 zł. Pani mi powiedziała czy nie lepiej to rozbić na 2 kupony bo od wygranych powyżej 2100 trzeba zapłacić podatek. Ale no chyba jednak lepiej jest wygrać 3000, zapłacić 300 i mieć 2700 niż wygrać 2000 i mieć 2000. Chyba że kryje się za tym jakiś haczyk?

haggard 0

haggard

Użytkownik
A ja mam takie zapytanie. Ostatnio zagrałem taki kupon, gdzie wygrana wyszła mi gdzieś ok. 3000 zł. Pani mi powiedziała czy nie lepiej to rozbić na 2 kupony bo od wygranych powyżej 2100 trzeba zapłacić podatek. Ale no chyba jednak lepiej jest wygrać 3000, zapłacić 300 i mieć 2700 niż wygrać 2000 i mieć 2000. Chyba że kryje się za tym jakiś haczyk?

No ale wygrywasz tak samo 3000zł, tyle, że po 1500zł na kupon. Przypuśćmy, że puszczasz kupon za 100zł i do wygrania masz 3000zł. A tak to rozbijasz 2 kupony po 50zł i masz do wyjęcia po 1500zł. Na to samo wychodzi, ale nie trzeba płacić podatku. ;)

N 0

nkvc

Użytkownik

No ale wygrywasz tak samo 3000zł, tyle, że po 1500zł na kupon. Przypuśćmy, że puszczasz kupon za 100zł i do wygrania masz 3000zł. A tak to rozbijasz 2 kupony po 50zł i masz do wyjęcia po 1500zł. Na to samo wychodzi, ale nie trzeba płacić podatku. ;)
A wcale tak nie będzie, że jak rozbije na 2 to mi wyjdzie tyle samo, wygrana będzie dużo niższa

S 1

skru3u

Użytkownik
A wcale tak nie będzie, że jak rozbije na 2 to mi wyjdzie tyle samo, wygrana będzie dużo niższa
haha to ile bedzie wynosić wygrana na 2 kuponach twoim zdaniem??
bo moim 2x 1500=3000
1x3000=3000 -10% podatku czyli 2700
:jezora::jezora::jezora:

M 0

misiek1973

Użytkownik
mam pytanie obstawiłem w sts mecz Bellinzona - Vaduz . mecz się nie odbył a przy wyniku pisze &quot;Z&quot; co to oznacza bo pierwszy raz się z czymś takim spotkałem ?? jak będzie z wypłatą wygranej ?? wypłacą czy musze czekać na ten mecz ?? z góry dzięki za odp xD

C 0

czmielo

Użytkownik
system blokowy
Mam pytanie... w STS gram od dawna ale zawsze obstawilem mecze bez zadnych systemow czyli zwykle 1, x, 2, 1x, x2... W wygranych tygodnia zobaczylem, ze czesto obstawiane sa kupony z jakimis rozpisami gdzie przy meczach sa literki np. T,A itp... moglby mi ktos wytlumaczyc o co w tym chodzi ? Na wtorek mam 8 ciekawych meczy i chcialbym je puscic tak zeby jak mi pare wejdzie a pare nie wejdzie to i tak zebym cos wygral... Czy tak sie wogole da ? a jesli tak to jaka musi byc stawka ?

Co do tych meczy chcialbym je postawic parami...

np.

1021 - 2 T
1022 - 1 T
1023 - 1 A
1024 - 1 A
1025 - x C
1026 - 2 C
1027 - 1 E
1028 - x E

Tak sie da ? :p I jesli tak ile wynosi minimalna stawka i jaka bedzie wygrana jezeli wejda mi np 2 pary ? I co mam powiedziec puszczajac taki kupon :p ? HELP ME !!!

N 0

nkvc

Użytkownik
haha to ile bedzie wynosić wygrana na 2 kuponach twoim zdaniem??
bo moim 2x 1500=3000
1x3000=3000 -10% podatku czyli 2700
:jezora::jezora::jezora:
Proszę, oto mecze które dzisiaj zagrałem, wprawdzie nie weszło, ale spróbuj podzielić to na dwa kupony. Wygrana na kuponie wynosiła 2902,80 zł, kurs 645,07.
Groningen - Twente - 2 - 2.60
Vitesse - PSV - 1 - 4.00
Utrecht - Volendam (+1) - 1 - 1.90
Reggina - Sampdoria - 1 - 2.50
Fiorentina - Catania - 1 - 1.50
Malaga - Numancia - 1 - 1.88
Valladolid - La Coruna - 1 - 2.25
Hoffenheim - Schalke - 1 - 2.10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom