>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strikeforce: Fedor vs Silva

Status
Zamknięty.
mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Snoopdogg zgadzam się z tobą w 100%. Zdjęcia Fedora z ostatnich dni też nie świadczą na jego korzyść. Umiejętności napewno nie znikły, ale przygotowanie już raczej nie to co w latach kiedy wymiatał w Pride.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Każdy ma swoje zdanie ???? jedno jest w 100% pewne gala bardzo ciężka do typowania :/
Kusi mnie bardzo Valentijn gdyz jego umiejętności sie trochę poprawiły ostatnio.Po za tym Ray Safo to już nie ten sam fighter co kiedyś jak walczył w K1.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
I od razu 2 walka chociaż nie ma na nią jeszcze kursu :/
VS

Analiza:Świetnie Sefo opisał Mike_18 więc po co pisać to samo.Ale za to napiszę coś o jego rywalu Overeemie.Valentijn ma dobre warunki fizyczne na wagę ciężką 190cm i około 110 kg wagi,jego bilans walk prezentuje się następująco 28-25-0 i ciekawi mnie to że przy takiej ilości walk ani jednego remisu hmm Dobra Valentijn nie jest tak uzdolniony jak brat i walki w których prezentuje się znakomicie min wygrane z Randy Coturem czy też Renato Sobralem przeplata dużą ilością porażek z zawodnikami nie oszukujmy się najniższej pułki.Mogę się założyć że występ na tym turnieju załatwił mu brat ponieważ jego ostatnie walki nie były jakieś znakomite.Teraz napiszę coś o jego plusach,na pewno jest to parter który podobno ostatnio pod tą walkę dużo ćwiczy z bratem i zawodnikami BJJ.Czyli będzie chciał pojedynek toczyć w parterze co wcale nie dziwi gdyż jego rywal wywodzi się ze sportów uderzanych K1.Po za tym ma wielkie doświadczenie w MMA gdzie stoczył aż 53 walki przy tylko 2 rywala.Moim zdaniem jest zawodnikiem o tyle lepszym że ma opanowane 2 płaszczyzny walki stójkę i parter w stopniu dostatecznym co powinno wystarczyć.Pewnie walka zakończy się poddaniem i jakąś dźwignią bądź duszeniem.
Ray Sefo vs Valentijn Overeem 2 1,76
✅ ✅

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
VS

Analiza:Jedna z walk rezerwowych do głównego turniej.na przeciwko siebie stanie 2 fighterów o podobnym stylu walki czyli opartym na stójce.Chad Griggs to zawodnik z bilansem 9-1-0 z czego aż 8 przez T/KOs.Posiada dobre warunki fizyczne i w pełni je wykorzystuje.Na swoim koncie ma wygrane z takimi zawodnikami jak:Bobby Lashley,Homer Moore czy też John Marsh nie są to jakieś znane bardzo nazwiska ale przeciwnicy jak najbardziej twardzi i wymagający.Preferuje On boks i nieźle broni się przed obaleniami nawet.
Gian Villante prezentuje się bilansem 7-1-0 i też woli walkę w stójce.Za dużo o tym zawodniku nie mogę napisać gdyż go w ogolę nie kojarzę.Z tego co się dowiedziałem to był/jest mistrzem organizacji Ring of Combat.Zmieniał też wagę kiedyś do walk w półciężkiej i podobno to jest jego normalna waga.Moim zdaniem walkę wygra zawodnik z lepszym bilansem walk i też lepszymi warunkami fizycznymi,do tego trzeba dodać dobrą technikę walki po stronie Griggsa.
Chad Griggs vs Gian Villante 1 3,16 ✅ ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Fedor Emelianenko moim zdaniem przestał się rozwijać. Ciągle te same metody przygotowawcze, Ci sami sparingpartnerzy. Brak pracy z lepszymi trenerami, którzy mogli być wnieść coś nowego do jego umiejętności. Dlatego moim zdanie Fedor powoli się kończy i ten turniej to jest dla niego test. Jeśli przegra wiadomo, że to już jest koniec Wielkiego Fedora. Natomiast jeśli wygra zaskoczy wszystkich krytyków. Mieszane sztuki walki w bardzo szybkim tempie się rozwijają i trzeba cały czas się rozwijać. Popatrzmy na Jona Jonesa czy też Andersona Silve lub wielu innych zawodników UFC którzy co rusz czymś nowym nas zaskakują. Fedor będzie miał ogromny problem z wygraniem tego turniej, jednak jeśli to mu się uda ja wszystkie negatywne słowa na jego temat odszczekam. Mimo wszystko pierwszy pojedynek z Antonio Silva wygra. Oglądałem kilka walk Antonio i mogę powiedzieć, że on jest za wolny i za mało zwinny żeby móc zagrozić Fedorowi. W następnej rundzie już zaczną się schodzy dla Fedora Emelianenko.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Antionio Silva wolny??? Przy wadzę 120 kg jak On ma być szybki?Tak jak GSP bądź Jon Jones?Jak na swoją wagę jego ruchy i zwinność są na poziomie bardzo dobrym.Obejrzyj sobie highlight tego zawodnika piekielna siła,dobra technika i moim zdaniem szybkie ruchy to są jego cechy.

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
No właśnie na 120 kg jest szybki,no ale chyba pamiętasz jaką szybkością dysponował Fedor ? Chodzi mi o porównanie dwóch zawodników którzy będą walczyć ze sobą. Wiadomo Jones czy też GSP to inny bajka, inny poziom wyszkolenia. Fakt jest silny i baaardzo agresywny i widać, że z kondycją również nie ma problemu przy jego masie i tłuszczu jaki posiada. Jednak nie przekonasz mnie, że Antonio jest typem zawodnika który może pokonać Fedora, który potrafi się bić z takimi jak on:

Jednego jestem pewien, że tutaj nie będzie szachów. Oboje pójdą do przodu i spodziewał się ofensywnej walki, co za tym idzie bardzo widowiskowej.​

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Ja też nie mówię że Antonio jest faworytem gdyż tak nie jest,chodzi mi o to że Fedor będzie miał bardzo trudne zadanie powstrzymać tego agresora(Silva) który idzie cały czas do przodu.Kurs też moim zdaniem za wysoki na Silve więc czemu nie skorzystać?
Po za tym czy przed walką Fedora z Werdumem ktoś w ogóle pomyślał o tym że Fedor może przegrać NIE gdyż każdy jest w niego zapatrzony jak w obrazek i nikt nie myśli o ewentualnej porażce.Pozwolę sobie jeszcze raz napisac że to juz nie ten sam Fedor co za czasów Pride.Jeśli wygra Fedor to się nic nie stanie Silvie bo nikt do niego żalu mieć nie będzie gdyż z góry jest przez wielu skazywany właśnie na porażkę.Ale wiesz co będzie jak wygra Silva?Sensacja na cały świat wszystkie serwisy sportowe będą o tym pisały do tego jeszcze skoczy wysoko w rankingach i stanie sie zawodnikiem o którym każdy będzie mówił ,,To ten co pokonał Fedora&#39;&#39; ????

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Owszem prawda jest taka, że pod ogromną presją jest Fedor. Każdy człowiek który interesuję się sportami walki, wszystkie portale internetowe są teraz zwrócone na walkę Fedora, tylko dlatego, że ostatni pojedynek przegrał. Każdy doszukuję się sensacji, każdy mówi o końcu ery Fedora. Trzeba być mocnym psychicznie, żeby wygrać z tym szumem medialnym, a Silva ? Nie ma nic do stracenia, jeśli przegra nic się nie stanie, a jak wygra to tak jak wspomniałeś będzie dużo mówione o nim. Dlatego Fedor ma coś do udowodnienia swoim fanom i krytykom. Z Silvą wygra, a czy cały turniej ? Zobaczymy jak zaprezentuje się w tej walce z Antonio i potem będziemy mogli się zastanawiać.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Skończcie z tą herezją, że Antonio S. moze pokonac Fedora.
Podpisuje się pod słowami Snoopy&#39;ego.

Zobaczymy w jakiej formie jest Car ale musiałaby być fatalna, żeby przegrał. Akurat ten przeciwnik ,moim zdaniem ma malutkie szanse na pokonanie Mistrza.

Co do wygrania turnieju, to może sie zdarzyć, że Fedor znowu połamie sobie ręce na czyjejś głowie i w ten sposób odpadnie z rywalizacji.

W każdym razie czekam i licze, że zobacze w sobotnią noc :starego,dobrego, zabójczego Rosjanina, z brzuszkiem, walącego te swoje nie techniczne, piekielnie mocne cepy.

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
W 5dimes.com pokazał się kurs na walkę Sefo z Oveeremem, a mianowicie:
Ray Sefo 2.0 vs Valentij Oveerem 1.769

Wg mnie kurs będzie spadał na Valentija i moim zdaniem jest godny ryzyka. Jak dla mnie:

Ray Sefo vs Valentij Oveerem
Typ: Valentij Oveerem
Kurs: 1.769
Pewność: 7/10
Bukmacher: 5dimes.com

Cała oferta:

Otrzymane punkty reputacji: +4
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Arlovsky - Kharitonov
Druga najciekawsza para sobotniej nocy.
Chyba też sie skłaniam, żeby postawić na Arlovskiego.
Jak widać, że Białorusin w formie (te filmiki z Jonesem), to ciekaw jestem jak sie prezentuje i wygląda Kharitonov.
Tak jak mówi Pudzina: Kharitonov jest wolny, kiepski ale do diaska potrafi wygrywac i to w stojce ze specjalistami od tej płaszczyzny.

http://www.youtube.com/watch?v=uZa6Fdfu8oY

Walka z 2007r
Tutaj Overeem jest szybszy, obija Rosjanina , a ten bezszczelnie wygrywa ;)
W jaki sposób? Co sie stało Overemovi?

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Co taka cisza w dziale dzień przed galą Strikeforce ? Ja Panowie już zdecydowałem. Posłuchałem Was i zrezygnowałem z grania na Ray Sefo. Stworzyłem jeden kupon na którym znalazł się Andrei Arlovski i Fedor Emelianenko.

Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać jak zobaczyłem to zdjęcie :grin: Czy z nimi coś jest nie tak ? hehe

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Ależ kurs na Griggsa jest w Pinnacle 3.16 !!! coś mi tu nie pasuje.Czyżby wiedzieli czymś o czym my nie wiemy?Całkowicie nie rozumiem takiego kursu.
Snoopy czym się sugerujesz grając na Arlovskiego?

sliw4 67

sliw4

Użytkownik
Jestem fanem Pitbulla i chiałbym żeby wygrał, ale gdyby nie szklana szczęka Arlovskiego nie miałbym wątpliwości na kogo postawić. Kharitonov który ostatnimi pojedynkami nie pokazał dawnej formy i walczył bez dobrego przygotowania się do walki zmuszony zarobienia hajsu. Myśle że ta walka rostrzygnie się na punkty, gdybym miał stawiać to postawiłbym na Arlovskiego.

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom