Bardzo ciekawie wygląda tabela, szczególnie walka o miejsca na podium. Nawet w walce o czołową ósemkę coś może się pozmieniać - można by więc powiedzieć, że wszyscy dadzą z siebie Maxa. Analizując ostatnie 3 lata na Friends Arena można wyciągnąć jednego dużego faworyta tej imprezy - jest nim Greg Hancock, który za każdym razem meldował się w finale co ciekawe nigdy go nie wygrywając. Za każdym razem zdobywał min 11 punktów po 5 startach więc analizując ofertę z Bet.365 wpada w oko taki kurs:
Greg Hancock over 10, @ 1.83
za 25j
Amerykanin czuje, że tory w ostatnim rundach mu sprzyjają i musi wygrywać biegi bo Doyle jest takiej dyspozycji, że będzie atakować - a w generalne każdy punkt może być decydujący. Taki stan rzeczy powoduje, że taki over jest bardzo możliwy i najpewniejszy jak dla mnie.
.................................................. .................................................. ................................
Szukając dalej (Bet.365):
Kim Nillson : Chris Harris, @ 1.57
Lindgren : Zagar, @ 1.61
Holder : Lindback, @ 1.57
AKO 3.98
za 20 j
58, 6 j !
Nillson w ostatnim latach dwukrtonie startował z Dziką Kartą i zdobywał 2-3 punkty. Czy to starczy na Harrisa ? być może nie ale wierzę, że Kim w końcu pojedzie lepiej bo w tym sezonie prezentuje się lepiej. Wiadomo, że liga angielska nie zawsze jest wyznacznikiem dyspozycji ale już dwucyfrowe wyniki w
Elitserien to jest coś. Dodatkowo w Szweckim IMPie zdobył 12 punktów. Czas by w
GP walnął powyżej 5, bo mam wrażenie że na Harrisa to wystarczy.
Lindgren - dla mnie być może czarny koń imprezy. Jeżeli zrobią tor taki jak zawsze, nie za twardy, z luźną nawierzchnią to ma szansę. W poprzednich latach robił po 8-9 punktów. Jak wejdzie do półfinału to może się wszystko wydarzyć. Na temat Zagara nie będę się wypowiadał. Moim zdaniem skupiony myślami na jutrzejszym finale.
Holder wygląda ostatnio pewniej. Zawsze mówiłem, że tylko na Motoarenie ale chyba czas zmienić zdanie. Początek sezonu miał przyzwoity, może i taką będzie miał końcówkę. Powinien powalczyć. Lindback? mam wrażenie, że mniejsza ilość jazdy wpływa na niego troszkę dołująco, on potrzebuje jazdy, zwycięstw i pozytywnej fali. Teraz troszkę tego brakuje.
.................................................. .................................................. .................................
I na koniec.
Lindgren wygra, @ 26 3 miejsce... blisko
za 5 j