>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Speedway Grand Prix 2011/2012 - dyskusje, eliminacje.

Status
Zamknięty.
levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
Ułamek jak wygrał start to &quot;3&quot;,jak na 1 łuku był ostatni to tak dojeżdżał.
A co do Walaska,może źle to ująłem. Do pierwsze dwa biegi poprawnie,w 3 starcie z KK,w którym został lekko powieziony przez Krzysia no i dwa ostatnie biegu Grzechu moim zdaniem oddał bez walki,przegrywając chciażby z Golubowskim..Ale to moje zdanie,a kolega niech mi nie wmawia że nie oglądałem zawodów,proszę!;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
vader 2,8K

vader

Forum VIP
Ja też oglądałem na jakimś szwedzkim kanale. Trochę dziwne, że w tym roku C+ nie zdecydował się pokazywać tego turnieju. Przecież w sumie było 5 Polaków.
Trochę mizerny był poziom zawodów. 2-3 biegi z mijankami a tak głównie wewnętrzne pola decydowały o starcie i tym samym o miejscu na mecie.
Jak Protas awansował do GP to ciekawe co teraz będzie robił Dowhan żeby w składzie mógł być Herbi, AJ i Pepe ????
Nawet jakby wprowadzili, że tylko jeden zawodnik z top8 GP może być w drużynie to i tak będzie problem bo Hancock i Jonsson będą w top8.
Mniej więcej rok temu Pepe mówił, że nie nadaje się już do GP. Że chce się skupić na jeździe w klubach (polskim i szwedzkim). Rezygnował z jazdy jako rezerwowy na rzecz Zorro. Pojechał do Bydzi na GP żeby pożegnać się z kibicami w GP i podziękować wieloletniemu sponsorowi fimie Pentel.
A tutaj nowy sezon i odrodzenie Protasa takie, że zachciało mu sie znowu jeździć w cyklu. Oby tylko nie prezentował się w przyszłym roku w GP tak jak Łaguta czy Kołodziej...

Otrzymane punkty reputacji: +4
x_design 450

x_design

Użytkownik
Speedway Grand Prix 2011
Zwycięzca
Typ: Jarosław Hampel
Kurs: 15.00
Bukmacher: bet365

W porównaniu do większości bukmacherów, bardzo wysoki kurs na to zdarzenie zaproponował nam bet365.
Jak pewnie wszystkim wiadomo, Hampel znajduje się w niesamowitej formie. Wczoraj zdobył komplet punktów w lidze, wygrywając sześć biegów. Co więcej, forma Jarka jest ustabilizowana, o czym świadczyć mogą najwyższe średnie punktów na bieg w szwedzkiej Elitserien i polskiej Speedway Ekstralidze. Do końca cyklu Grand Prix pozostały cztery turnieje. Aż dwa z nich odbędą się w Polsce. Bardzo liczę również na turniej w chorwackim Gorican, gdzie wczesną wiosną zawodnicy Unii Leszno przygotowywali sie do sezonu. Jarek może liczyć także na cenne wskazówki ojca Juricy Pavlica (zawodnika Unii), którego własnością jest ów tor.
Strata do Hancocka wynosi 22 punkty. Średnio Hampel musiałby odrabiać więc 5-6 punktów na zawody. Biorąc pod uwagę fakt, że Hancock ostatnio zaliczył dość słaby występ (8. miejsce z 9 punktami), a Hampel świetny (1. miejsce z 17 punktami) jest to możliwe. Nawet jeśli Greg zawsze uzyskiwałby awans do półfinału i tam odpadał, to Hampel wygrywając dane zawody odrabia już w samym finale 6 oczek.
Nie sądzę natomiast, by do walki o złoto zdołał włączyć się Gollob. Wczoraj, na swoim torze, dwukrotnie przegrał z Hampelem i widać, że ostatnie rundy GP wybitnie mu nie wychodziły.

Bardzo życzyłbym sobie spełnienia tego typu, gdyż osobiście kibicuję Hampelowi. ???? Niewątpliwie będzie ciężko, jednak w mojej opinii kurs 15.00 jest sporo zawyżony.

power30 18K

power30

Forum VIP
Mogłeś sprawdzić wyniki GP Gorician z zeszłego roku...
Fakt &quot;Herbi&quot; w tamtym GP zdobył aż 22 punkty i pewnie zwyciężył w tych zawodach. Jarek co prawda zdobył tylko 7 &quot;oczek&quot;, ale awansował do półfinałów, co rzadko się zdarza z takim dorobkiem punktowym. Szerze mówiąc to nie sądzę, aby tu odrobił chociaż część punktów do GP.
W Toruniu w tym sezonie pojechali na porównywalnym poziomie, Hancock zdobył 13 punktów, natomiast &quot;Mały&quot; 12.
Jeśli miałbym upatrywać turniej gdzie Hampel będzie miał więcej punktów od Jankesa, to właśnie wspomniany wyżej Gorzów czy Vojens.
Z całym szacunkiem do Jarka, ale nie sądzę aby był w stanie odrobić tę przewagę w 4 turniejach, a powtórzenie wyczynu sprzed roku też będzie dla niego sporym sukcesem. Hancock zbyt długo czekał na ten tytuł, aby go sobie wydrzeć tuż przed metą...
Jednak życzę powodzenia w tym typie ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom