Przede wszystkim, wchodząc na forum spodziewałem się większej ilości opinii, bo mamy przed sobą bardzo ciekawy mecz. Unibax
POWINIEN* pokonać Wrocław różnicą 20 oczek, a może i więcej. No właśnie, jak to jednak w każdej gwiazdce bywa, jest pewien szczegół, a konkretniej dwa szczegóły, które powstrzymuje mnie od tego typu.
1) Maciej Janowski, który jest znacznie lepszy od juniorskiej pary miejscowych. Emnil co prawda w poprzednim sezonie kilkakrotnie pokazywał się z bardzo dobrej strony na Motoarenie, dzisiaj go jednak zabraknie.
2) Karol Ząbik, bo pobieżnie przeglądając sf i
speedway.torun nie znalazłem informacji, aby jechał Jepsen. Włodarze dają mu jeszcze jedną szansę z tego co rozumiem, niewątpliwie to gość o większych umiejętnościach od Kusa, który będzie się pojawiał w składzie w sytuacji podobnej do Mroczki w Gorzowie, tj. kiedy już nie będzie komu jeździć. Karol jednak nie jest po tych wszystkich perturbacjach + upadku w finale IMP nadal tym samym zawodnikiem, co w swoich pierwszych latach startów, kiedy wspaniale rywalizował, przede wszystkim ze swoim rówieśnikiem, Pawłem Hlibem. Teraz sytuację obu ww. panów oceniłbym podobnie, tyle że Paweł się dodatkowo zapuścił, jeśli chodzi o wagę, dodatkowo nie ma takich maszynek jak Ząber i jeździ może nieco gorzej. Trochę zjechałem z tematu,a nie o tym miałem pisać.
Dlatego, w obliczu faktu, że w
fortunie można wybrać sobie na jednym kuponie tylko jeden zakład dot. tego meczu, zdecydowałem się na parę:
Sullivan - Holta 2 1,95. No zabawny kurs, zwłaszcza, że Ryan z formą od samego początku sezonu jest na bakier, na Motoarenie czuł się zawsze nieźle, to fakt, ale niewiele gorzej było z Holtą. Tu ryzyko jest tego typu, że Sullivan jak dotąd startował beznadziejnie, zaś Holta wcale (mam na myśli ligę polską oczywiście, bo odnoszenie się do sparingów czy innych lig na etapie 3 kolejki jest bez sensu). Myślę jednak, że Rune w parze z juniorem zaprezentuje się jak najbardziej z dobrej strony, stąd widzę tu dwójeczkę.
Dzisiaj pojedzie Jensen / Robson_26
edit: zatem kurs z handicapem na Toruń biorę z pocałowaniem ręki.